MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zyrcia, ja pitole, super brzuszek!
Już sie bałam, ze tylko po moim widać już ciąże, a to jednak już ten czas
Wczoraj położna mnie ważyła i powiedziała, ze +2kg w 16tyg to idealny wynik wiec mnie pocieszyła, bo bałam sie, ze jakoś za bardzo mi brzuch rośnie, ale skoro mówią, ze idealnie, to przyszedł czas sie chwalićah jak czekałam na to aż bede mogła chwalić sie brzuszkiem! Żałuje tylko, ze teraz czas kurtkowy i nie mogę sie chwalić non stop :p
Zaczynam dzis 17 tydzbezimienna, Maniuś, marie_marie22, Mabelle lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
nick nieaktualnyJa kupowałam wózek z espiro na szybko ze szpitala w 8 m gdy trafiłam na patologie i mówili że bez dziecka nie wyjdę. Kosztował 1300 zł że starej kolekcji ale pozostawia wiele do życzenia. Stelaż okropnie wielki i ciężki. Ale za to świetny na nie równe dziurawe drogi po piasku i po śniegu też idzie jak burza bo koła wielkie skrętne i amortyzatory z każdej strony. Ale zajmował cały bagażnik. Spacerówka do niego porażka bo montowana na pasy i pół godziny ja montowalam jak chciałam gdzieś pojechać ale wiecie co? Powyżej tych pieniędzy już bym nie dała. Mój syn miał 4 m jak przesiadl się z gondoli do Spacerówki a na 7 m kupiliśmy mają zgrabna Spacerówke. I ta chwale sobie bardzo. Także teraz drugie też sobie pojeździ w tamtym wózku bo nie warto sprzedawać i kupować nowego skoro tamten jak nowy a sprzedać za grosze Bym musiała. Teraz gdybym miała wybierać napewno patrzyłam na to by można było podnieść materacyk w gondoli, by można montować elementy przodem i tyłem do kierunku jazdy bo te wszystkie parasolki można sobie w buty wsadzić. Człowiek uczył się na błędach. Czas nas pogonil i nie było kiedy się zastanawiać a udało się jeszcze dziecko w brzuchu przenosić 1 m a jak wróciłam ze szpitala to cała wyprawka już czekała bo allegro ze szpitala poszło w ruch .
-
Ja już tez mam wózki a w zasadzie na razie ma je moja mama. Prowadzi komis i już mi odłożyła 3w1 Quinny Speedi ze wszystkimi akcesoriami. Dodatkowo tez żeby zawsze w aucie jezdil odlozyla phil&teds smart. Można na nim zamiesciscic fotelik który jest w komplecie z quinny (maxi cosi cabriofix) wiec na początku nie będzie uzywany jako wózek a jako stelaz do fotelika...
-
A dla mnie to takie, za przeproszeniem chrzanienie i wywoływanie wilka z lasu, takie gadanie-a co, jeśli się poroni. Ja np. wiem, że moja mała urodzi się w maju i nic się nie stanie i uważam, że im szybciej zacznę kompletować wyprawkę, tym łatwiej mi będzie, bo kupić naraz za np.5tys wyprawkę, a rozłożyć to na 6msc to duża różnica. Ja mam już mnóstwo rzeczy i dziś znowu kupiłam i nie widzę w tym nic dziwnego i nie wierzę w takie pesymistyczne przesądy. No ale jak kto woli.
Bezimienna, mamaginekolog radzi, by nawet 2 dni przed nie smarowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 13:50
toska_88, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JA tez mam takie podejscie ze nie ma co zakaldac A CO BEDZIE JAK ... po co zakladac ze sie poroni ... po co przyciągać złe emocje , złą energie ... Ja juz mam pare rzeczy dla dziecka
I pewnie w styczniu jzu zaczne kupowanie pełną parą
ag194, toska_88 lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
bezimienna wrote:No to tak jak u mnie. Zastanawiała mnie jednak ta kubełkowa spacerówka. A jakie masz typy? u nas top one teraz to maxi cosi stella
Bugaboo Cameleon, mutsy i kilka innych. W piątek popołudniu będę miała dużo wolnego czasu, to wyślę zdjęcia. -
Hope_ wrote:Megi - jakbym czytała o sobie 3 lata temu - mega podobne wymagania. mi zależało na bardzo obszernej budzie, żeby maluch miał komfortowo - bo u nas często mega wieje. No i w sklepie jak byliśmy odpadło ful faworytów przez to, że nie mieściły nam się wozy do bagażnika, a ja nie chciałam demontowac kółek - chciałam jeszcze tak, żeby sie szybko i łatwo skłądał i rozkładał, żeby nie trzeba było się z nim szarpać
No i materiały z UV by najlepiej były
bezimienna, ja kubełkowe odrzuciłam w przedbiegach - ogólnie mega zgrabne są i wizualnie cudo, ale dla mnie to słabo chronią przed wiatrem i dziecko cały czas w "zgiętej" pozycji tez do mnie nie przemawia - zdecydowanie stawiałam na coś co da się na płasko rozłożyć
zyrcia ale zgrabny brzuszek!
Ja to się ubieram w moim odczuciu maskując brzuch (jest już wg mnie wielki) - żeby uniknąć pytań "ooo jesteś w ciąży??? gratulacje" - bo wtedy myślę tylko o tym, by się zaraz nie rozpłakac.
ale chyba marnie mi to wyszło bo wczoraj w robocie w kuchni jedna kolezanka z innego zespołu tylko mnie zobacyła to sie pyta "oooo córeczka tym razem?!"
a byłam wczoraj też na szczepieniu z młodym to lekarka pierwsze co jak zbadała Jasiula to "brat czy siostra będzie?"
I jaki wybrałaś?
-
Ja wózek mam ale myślę nad dostawką żebym oboje mogła zgarnąć na spacer
Jeśli chodzi o wyprawkę to uważam że najlepieiej zacząć powoli wszystko gromadzić po pierwszym trymestrze przede wszystkim ze wzgledu na finanse. Przy drugim dziecku większość rzeczy jest więc można to zrobić później. Nie wierzę w żadne zabobony, a jednorazowy wydatek ok 6-10 tys złotych uważam za duży.
ag194, MEGI81, toska_88 lubią tę wiadomość
-
bezimienna wrote:już przetarłam. Mój GIN ma świetny sprzęt, ale lepiej, żeby nic nie zakłócało spotkania z naszym dzieckiem.
Qasha, gratulacje kupna wózka. Chciałabym, żeby mi poszło tak szybko. Tyle czytam... i tak samo jak u MEGI81 celuje w inne. Na drugie piętro czasem będę chciała go wnieść, więc musi być aluminiowy stelaż, skrętne koła. Najlepiej 2w1. Już mam swoje typy, teraz będę je oglądać.
Jak temat wózków znów powrócił, czy któraś miała spacerówkę tzw. kubełkową. Jest wiele opinii, ja raczej jestem na nie. Ale dużo z tych które mi się podobają (Bugaboo) właśnie takie mają.
W sumie to wszystkie co wybieramy to mają ceny około 3000 i więcej. I się zastanawiamy co robić. Ale mamy znajomych co mają sklep dla dzieci i musimy jechać żeby coś doradzili. -
Dziewczyny sprawa wyprawek wraca jak bumerang, niektóre już kupują, inne nie. Z różnych względów. Uszanujmy siebie nawzajem, niech każda robi jak zechce. Uważam, że warto się wypowiadać, tylko bez docinek do tej drugiej strony. To tylko moja sugestia, bo później zrobi się albo niefajnie, albo zniknie nam trochę koleżanek z forum, bo stwierdzą, że nie ma wsparcia, itd.
MEGI81, no u mnie razem z fotelikiem też wychodzi około 3000. Mam znajomych jednak, którzy prowadzą komis i już zostali zwerbowani, że jak przyjdzie coś co mnie może interesować, to mają dzwonić.
edit:
a teraz jem jogurt i biegnę na wizytę. Trzymajcie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 14:22
WreszcieMama, MEGI81, Breezee, sylwucha89, Kamilutek lubią tę wiadomość