X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jestesmy na forum wiec mamy prawo powiedziec jak my postrzegamy dany temat tak :) są rozni ludzie i szanujemy to ale nie zmienia to faktu ze my zrobilybysmy inaczej i tyle

WreszcieMama, toska_88, Mabelle lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    No ale jestesmy na forum wiec mamy prawo powiedziec jak my postrzegamy dany temat tak :) są rozni ludzie i szanujemy to ale nie zmienia to faktu ze my zrobilybysmy inaczej i tyle
    i tak to rozumiem - wypowiedzieć się... Ale czasem robi się niefajnie i o to mi chodzi.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Dziewczyny sprawa wyprawek wraca jak bumerang, niektóre już kupują, inne nie. Z różnych względów. Uszanujmy siebie nawzajem, niech każda robi jak zechce. Uważam, że warto się wypowiadać, tylko bez docinek do tej drugiej strony. To tylko moja sugestia, bo później zrobi się albo niefajnie, albo zniknie nam trochę koleżanek z forum, bo stwierdzą, że nie ma wsparcia, itd.

MEGI81, no u mnie razem z fotelikiem też wychodzi około 3000. Mam znajomych jednak, którzy prowadzą komis i już zostali zwerbowani, że jak przyjdzie coś co mnie może interesować, to mają dzwonić.

edit:
    a teraz jem jogurt i biegnę na wizytę. Trzymajcie kciuki ;-)
    masz racje niech każda robi jak uważa bez głupich docinek ja z pewnoscia poczekam do 6 mca tak jak przy pierwszej ciazy bo najpierw posegreguje ciuszki po synku i wtedy zobacze co mi jeszcze potrzeba - duzo ciuszkow posprzedawalam ale perelki zostawilam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 14:33

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    ale ja nie widzę w powyższych wypowiedziach braku uszanowania dla decyzji innych od naszych. jak najbardziej jest to wyrażenie własnej opinii :) nikt nikogo nie obraża (chyba?) ale w forum też nie chodzi o to aby stworzyć kółko wzajemnej adoracji i na nim się opierać ;) idę pichcić sos do spagetti mniam!
    ja mam pierogi z wczoraj i tez ide odsmazyc bo glodomorra mnie dopadla

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które spodziewają się drugiego maluszka

nie boicie się że sobie nie poradzicie z dwójką małych urwisów ?
    chodzi mi o te które będą miały dwójkę małych dzieci do ogarnięcia
    ja się boje tego że mój młody coś wymyśli i coś zrobi maluszkowi że nie będę mogła wyjść nawet do kibelka bo się będę bała
    boję się tego że nię będę w ogóle spać i chodzić jak zombie bo to jedno się będzie budziło to drugie
    matko dopadła mnie jakaś handra
    przypominam sobie jak to bylo jak urodzilam mlodego mialam baby blues a teraz bedzie dwojka na glowie
    kurcze boję się jak to będzie zwłaszcza że nie mam tutaj żadnej koleżanki, rodziców tylko starzy teściowie - pewnie teściowka znowu będzie ględolić - ja mam teraz dość a co będzie potem - oj przeraża mnie to wszystko

ostatnio się zapytałą męża czy w ciąży jestem bo tak ciągle po lekarzach chodzę a on że nie i dobrze po co ma wiedzieć niech się dowie jak najpozniej bo znowu bedzie gledoloila - wrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 14:51

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Sylwia takie odsmażane są nieraz smaczniejsze od świeżo gotowanych :)
    o tak zdecydowanie :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Dziewczyny sprawa wyprawek wraca jak bumerang, niektóre już kupują, inne nie. Z różnych względów. Uszanujmy siebie nawzajem, niech każda robi jak zechce. Uważam, że warto się wypowiadać, tylko bez docinek do tej drugiej strony. To tylko moja sugestia, bo później zrobi się albo niefajnie, albo zniknie nam trochę koleżanek z forum, bo stwierdzą, że nie ma wsparcia, itd.

MEGI81, no u mnie razem z fotelikiem też wychodzi około 3000. Mam znajomych jednak, którzy prowadzą komis i już zostali zwerbowani, że jak przyjdzie coś co mnie może interesować, to mają dzwonić.

edit:
    a teraz jem jogurt i biegnę na wizytę. Trzymajcie kciuki ;-)

Popieram :) to co jedne kupią w ciągu kilku miesięcy, to inne będą musiały kupić jednorazowo. Bo wszystkie urodzimy w maju piękne Dzieci :) innej opcji nie zakładamy :)

Jak polecą Ci coś fajnego to daj znać, bo ja mam coraz większy mętlik w głowie z tymi wózkami. A chyba celujemy w podobną półkę :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha super że masz wózeczek :) Roan Marita to fajne wózki.
    Ja mam swój już 7 letni ale chyba nie będę kupowała nowego :) Nic mu w sumie nie jest i barwy ma neutralne jakby jakimś cudem była córka :)
    Ja tez nie zakładam smutnych scenariuszy i nie czekam z zakupami aczkolwiek czekam na płeć ;p Już kiedyś pisałam że stać się coś może zawsze, nawet po porodzie :) Ale ja jestem urodzoną optymistka :)
    Wreszcie mama dobrze że to skonsultowałaś. Nikt Cie nie ma za wariatkę. Po prostu reagujesz jakbyś miała faktycznie depresję. Hope czeka na ciężkie wyniki, Monika i Spirit w szpitalu więc nie jesteś w najgorszej sytuacji. I jestem pewna że dziewczyny chciały pomóc, co nie zmienia faktu że możesz pisać o swoich obawach a my możemy próbować podsunąć Ci sposób ich rozwiązania :)
    W pracy mam dalej młyn, codziennie wracam ok 19 do domu i po prostu padam :( Czuję się jakby ktoś ze mnie spuścił powietrze.

WreszcieMama, bbee, toska_88, marie_marie22, Mabelle lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mama bugaboo cameleon, kupiony juz rok temu. Przy synku dalam 3 tysie za wozek ktory po roku sie rozpadl marki navigator. Rok temu kolezanka po swoim synku sprzedawala praktycznie nowy bugaboo z wszystkimi akcesoriami wiec od razu od niej wzielam bez zastanowienia, bo to moega fajne wozki.

My juz kupilismy mebelki do pokoju, zestaw z ikei z tego samego kompletu co ustarszego synka w kolorze biale plus sosna, wiec mozemy jak cos polaczyc och meble, teraz jestesmy na etapie szukania domu, marzy nam sie ogrod, z nadzieja ze do maja nam sie uda, nie chcemy budowac, chcemy cos gotowego. Wlasnie zaraz jedziemy jeden ogladac i mam nadzieje ze to ten.

bezimienna, rybka33 lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatra a nie chcesz pojsc na l4?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Mama jesteś bardzo uczuciową osobą i pod koniec kwietnia albo w maju urodzisz ślicznego Syna <3 czasami ciężko jest sobie poradzić samemu z emocjami. Ja też mam dużo odpoczywać i też większość czasu spędzam leżąc na kanapie, ale namiętnie czytam książki, oglądam wózki, rzeczy itp. Jeżdżę jedynie po syna do szkoły i do rodziców i teściów. Dasz radę. To jeszcze tylko 6 miesięcy, które szybko miną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 15:08

WreszcieMama lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope kiedy masz wizytę u genetyka?

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane ! Wybaczcie tą cisze ! Ale podczytuje Was jak tylko znajde chwile. Zatem po wczorajszej wizycie maluszek ma 6,5 cm przezierność karkowa 1,6 czyli bardzo dobrze. Mały nie chciał się zmierzyć wcale tak się ruszał .. no a co najlepsze prawdopodobnie SYNUŚ <3
    Potwierdzimy za 4 tygodnie. Termin porodu na 23 Maj

toska_88, sylwia1985, bbee, julita, Kleopatra, Breezee, Hope_, Kamilutek, sylwucha89, ag194, marie_marie22, Mabelle, bezimienna, Maniuś, mon!ta^, rybka33, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    kleopatra a nie chcesz pojsc na l4?
    hmm, chcieć to bym może chciała ale mam dobra pracę, mogłam wrócić bez obaw po każdej ciąży właśnie dlatego że długo pracowałam itp. Przez dwa lata strasznie bym wypadła z obiegu itp. więc póki jest ok, dobrze się czuję itp chce popracować.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka87 wrote:
    My mama bugaboo cameleon, kupiony juz rok temu. Przy synku dalam 3 tysie za wozek ktory po roku sie rozpadl marki navigator. Rok temu kolezanka po swoim synku sprzedawala praktycznie nowy bugaboo z wszystkimi akcesoriami wiec od razu od niej wzielam bez zastanowienia, bo to moega fajne wozki.

My juz kupilismy mebelki do pokoju, zestaw z ikei z tego samego kompletu co ustarszego synka w kolorze biale plus sosna, wiec mozemy jak cos polaczyc och meble, teraz jestesmy na etapie szukania domu, marzy nam sie ogrod, z nadzieja ze do maja nam sie uda, nie chcemy budowac, chcemy cos gotowego. Wlasnie zaraz jedziemy jeden ogladac i mam nadzieje ze to ten.

A jak spacerówka kubełkowa?

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy anhelsound da się puścić inaczej niż na sluchawkach?? Chodzi mi żeby wszyscy domownicy uslyszeli

010iyx8dls33fb4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama nikt cię nie ma za wariatke tylko uważamy że za daleko zapedzasz sue że swoim pesymizmem! Ja też nie mialam i nie mam Lekko! Dopiero od tygodnia swobodnie wychodzę na spacer i to o kulach- mieszkam 50 km od wszystkich bliskich mi ludzi wśród samych judaszy. Nie mam tu nikogo prócz męża i synka . ( pierwsza ciążę w połowie spędziłam w szpitalu z ryzykiem przedwczesnego porodu bez oparcia w nikim) teraz zaś to co przeszłam z tym kolanem z tym rozwodem i ta cała wojna domowa a do tego wymioty mdłości dziecko marudne ja bezsilna - ALE ANI PRZEZ MOMENT NIE POMYSLALAM ŻE MOGĘ STRACIĆ SWOJE DZIECKO! dzieci to mój największy skarb i nie wyobrażam sobie cały czas myśleć o tym że ciaza może przestać się rozwijać bo dla mnie to nie jest zdrowe myślenie i nie mam na celu cie obrażać ale poprostu stawiajac twoje problemy w porównaniu z innymi gorszymi to wręcz irytujące jest to że matka nie wierzy we własne dziecko.

Hope Ciebie podziwiam i bardzo szanuje! Jesteś dla mnie wzorem . Dojrzała kobieta która podchodzi do życia i problemów z odpowiednim nastawieniem. Masz teraz ogromne zmartwienie a mimo to płyną od ciebie pozytywne wibracje i optymistyczny pogląd na przyszłość! Tak trzymaj Bog Ci to napewno wynagrodzi i za 2 tygodnie dostaniesz dobre wieści ze twój mały skarb będzie bez wad:-)

Sylwia ja też miałam ten dylemat ale tylko na początku. Teraz wiem ze jak z jednym się dało radę to i z drugim się da jeśli odpowiednio poukladamy dzień. Nasze dzieci pójdą za rok we wrześniu DJ przedszkola już będzie łatwiej zobaczysz. Na początku napewno będzie trudno to wszystko ogarnąć i przywyknac ale przy 1 też tak było pamiętasz?:-) człowiek się bał jak sobie poradzi itp a po miesiącu już był ekspert we wszystkim . Teraz też tak będzie z tą różnicą że starsze będzie chciało uczestniczyć we wszystkim ( mój nawet psa musi ze mną kąpać) a później będą się razem bawić bez zwisania mamie za nogawke:-) ja tam jestem dobrej myśli choć nie nam kompletnie pomocy od nikogo . Radzę sobie sama od 3 lat i teraz nauczyłam się z tego cieszyć że nie muszę być nikomu wdzięczna że gdyby nie on.... sratatata... teraz rozpiera mnie duma że wiem że to jak wychowuje dzieci jest tylko moja zasługa i nie mam sobie nic do zarzucenia. Czekam na upragnione rodzeństwo dla syna i wtedy będę kobieta spełniona i nic mi do szczęścia na tej mojej odgrodzonej górze nie braknie choć są momenty że mam ochotę spakować walizkę pierdolnac drzwiami i powiedzieć radzcie sobie sami ale zaraz mały zrobi coś co rozdania chmury :-) w każdym razie co nas kobiety nie zabije to nas wzmocni!

Monika, Spirit co tam u was?

Misia a ty jak tam sobie radzisz?

Ja ciągle obmyslam plan co tu powiedzieć u gina żeby zajrzał do Nelki bo teraz niby ma być samo badanie szyjki 30.11 ale jak to bez usg? To jak iść do sklepu przymierzyć piękna rzecz a nie kupić toż to grzech!:-)

Mabelle lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, narzeczony podpinal pod wzmacniacz i sluchalismy:)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska ja miałam usg na poczatku i juz dwie wizyty bez usg teraz bede miala 28 usg
    czyli ponad 2 mce nie widzialam maluszka i nie wiem co tam u niego czy sie rozwija itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 15:42

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam że da się pod kompa podłączyć ale niestety:(

010iyx8dls33fb4m.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ