MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Najgorszemu wrogowi nie życzę takich przezyc. Pamietam jak obcinalam malemu paznokcie, przez chwilke nieuwagi skaleczylam go w paluszek, poplakal tylko chwilke, za to ja nie moglam sobie tego darowac, myslalam co ze mnie za matka, ze nawet paznokci dziecku nie potrafie obciac, nic mi nie wychodzi itd. Kilka dni minelo zanim sie z tym uporalam. Niby nic sie nie stalo, ale ile przez to przeplakalam to moje...
Mi sie wydaje ze taki stan byl następstwem tego, ze zostalam calkiem sama z noworodkiem, bolem poporodowym(Lekarze paproki zostawili mi w srodku wacik, nosilam go 7 dni, zaniepokoilo mnie to ze po porodzie juz kilka dni a ja nie moglam chodzić i siedziec wymacalam cos twardego wyciagnelam z bolem i okazało sie ze to wacik. Przez nieuwage lekarzy moglam dostać jakies zakazenie...) w dodatku wtedy zaczely wychodzic na jaw klamstwa meza. Ja siedzialam w domu z dzieckiem a on po imprezach z panienkami i kolegami jeździł i Bog jeden wie co tam robil. 4 miesiace to trwalo ale minelo i nie wyobrażam sobie jakby mogło tego mojego szkrabka nie byc:-) -
Breezee wrote:zapytaj swojej endo, czy mozesz spac po euthyoxie, bo moja jak sie ostatnio dowiedziala, to powiedziala ze absolutnie nie mozna. Co najmniej 15 minut musze pochodzic. Nie jest mi to na reke, bo lek bralam o 6.00, a o 7.30 sobie wstawalam
Zapytam na następnej wizycie:)Dziękuję.
Uska, super!! Gratuluję udanej wizyty
Też kiedys słyszałam o tym, by nie smarowac się niczym przed usg.
Zyrcia, jeju, jaki cudny brzuszek
Ja jeszcze nie myślę o wózku czy łóżeczku. Może w stycniu-lutym się tym zajmiemy. Póki co odliczam dni od wizyty do wizytyKilka ciuszków mam, to prawda i kusi mnie by więcej kupować, ale to dopiero, gdy może po nowym roku gin potwierdzi płeć
bo gin mówi jedno, Toska drugie i komu tu wierzyć
:P
Breezee lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale jak to jest ? w prawdziwym realnym zyciu tez wolicie jak ktos wam lize tyłek zamiast mowic jak jest ? Trochę tego nie rozumiem ... Moim zdaniem forum jest po to zeby pomagac , dowiedziec sie czegos , wymienci informacje na dany temat itd a takze wygadac się i prosic o radę . A jak prosimy o radę to raczej liczymy o szczere odpowiedzi a nie takie które broń boże nas nie urażą ... Nie mamy 12 lat , jestesmy dorosłe wiec nie bojmy sie mowic co na dany temat myslimy . To że wyrazimy własne zdanie i własną opinie nie znaczy że chcemy kogos urazic . Po prostu mowimy cos ze swojego punktu widzenia a każdy ten punkt ma inny ... Bo teraz mam uwazać za kazdym razem ze napisze cos nie tak i ktos odbierze to opacznie ? proszę was ...
marie_marie22, toska_88, monika_89, Edyta84, ag194, blubka, Mabelle, MEGI81, Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Breezee czekamy na dobre wieści
Dziewczyny, sprawa jest prosta, ile bab tyle opinii. Forum jest po to, żeby się wspierać, czyli robić to co pomoże drugiej osobie. Jednym trzeba lukrować, innych postawić do pionu. Ja jestem z tych, którzy się nie pierdzielą, mówię jak jest. Ale wiem, że nie wszystkim to może odpowiadać, dlatego w niektörych sprawach się nie wypowiadam. Co oczywiście nie znaczy, że tak ma być, bo moja racja jest mojsza niż Twojsza,
Nikt tu nikogo nie obraża, bo by zaraz wyleciał z forum i krótka piłka. A to że każda ma swoje zdanie, to norma. Mamy prawo je wyrażać.
Traktuję Was jak kopalnię wiedzy, chłonę dobrą energię bo wiem, że każda z Was tutaj przechodzi to samo. Nosi małego człowieka, marzy tylko o tym żeby go donosić i żeby wszystko było dobrze. Koniec. Na każdym etapie ciąży może coś się stać, w każdej chwili życia dziecka może coś się stać. I albo będziemy się tym przejmować i martwić na zapas, albo dopiero wtedy gdy pojawi się problem, ot co. Co wybierzecie, Wasza sprawa.
Co do wyprawki, to zaczynam być w czarnej doopie, bo nie miałam pojęcia że jest pierdylion modeli wózków. Dzisiaj zastanawiałam się nad termometrem do wanienki, ale moja Mama ostudziła mój zapał i zapytała "A po co Ci termometr, od czego masz łokcia?"I po sprawie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 18:11
bbee, Moniqaaa, blubka, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
ggonia wrote:Cześć kochane ! Wybaczcie tą cisze ! Ale podczytuje Was jak tylko znajde chwile. Zatem po wczorajszej wizycie maluszek ma 6,5 cm przezierność karkowa 1,6 czyli bardzo dobrze. Mały nie chciał się zmierzyć wcale tak się ruszał .. no a co najlepsze prawdopodobnie SYNUŚ
Potwierdzimy za 4 tygodnie. Termin porodu na 23 Maj
FFajnie że się odezwałaś, ostatnio się zastanawiałam co u Ciebie.
ggonia lubi tę wiadomość
-
Chyba będę gruba xD
dostałam karton(!) Lionów od narzeczonego.odbiło facetowi noo.
Hej hej to z połówkowymi jak to jest? Mogę zrobić jeszcze do 22+6??
Aha i takie głupie pytanie-czytałam na facebooku mamyginekolog, co powinien sprawdzić lekarz na tym etapie. Czy mamy, które są teraz w 2 ciąży mogą się wypowiedzieć, czy w poprzedniej lekarz to wszystko sprawdził, czy raczej trzeba tego przypilnować? Chodzi o to, że podobno takie badanie musi być mega dokładne i trwać 20-30min, a niektórzy robią je na odprdl. Kurde głupie pytanie ale mam nadzieję, że ktoś zrozumie o co mi chodzI xd -
Kamilutek ja 8,5 roku temu woziłam synka w wózku mutsy. Tylko nie potrafię Ci powiedzieć jaki to był model. Miałam stelaż, w który wpinałam gondolę, spacerówkę i fotelik samochodowy. Teraz też biorę pod uwagę ten wózek.
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
ag194 wrote:Chyba będę gruba xD
Aha i takie głupie pytanie-czytałam na facebooku mamyginekolog, co powinien sprawdzić lekarz na tym etapie. Czy mamy, które są teraz w 2 ciąży mogą się wypowiedzieć, czy w poprzedniej lekarz to wszystko sprawdził, czy raczej trzeba tego przypilnować? Chodzi o to, że podobno takie badanie musi być mega dokładne i trwać 20-30min, a niektórzy robią je na odprdl. Kurde głupie pytanie ale mam nadzieję, że ktoś zrozumie o co mi chodzI xd
Też mi się wydaje, że to badanie powinno trwac tak ok 30 min, żeby wszystko dokładnie zbadać, zmierzyć, posłuchać serduszka, a potem omówić to. U mnie ta wizyta trwała ok 35 min, w tym jakieś jedynie 7min rozmowy, a tak to głównie badanie.
Dziewczyny, zaczęło mnie to zastanawiać. Biorę magnez w tabletkach. I dziś już nie dotarłam do apteki tylko będąc w carrefourze myślałam że sobie go kupię. Myslałam 'to tlyko magnez to chyba nie ma różnicy jaki', więc sugeroałam się ceną. I wzięłam do ręki ten najtańszy a tam wśród zaleceń: "nie zalecany kobietom w ciąży'. Jak too?? To jest jakaś różnica w magnezach?? Jutro już kupię normalny z apteki i chyba po prostu powiem, że jestem w ciąży, bo aż się zdziwiłam. Przecież chyba magnez nie może zaszkodzić, prawda??ag194 lubi tę wiadomość
-
A ja już po wizycie... Wszystko dobrze, dziecko rośnie i jest bardzo ruchliwe. Znamy już płeć...
Ale przesyłam fotki, żebyście mogły ocenić... Czekam na wróżenie... Tośka?
Co do mojego posta, bo widzę, że burza się zrobiła. Chciałam tylko zasygnalizować problem. Nie chodzi mi o lukier itd. Sama tutaj się nie zawsze wypowiadałam, jakby ktoś chciał usłyszeć (np. pomadkowy prezent - zbadałam target i chciałam pomóc). Też jak mi coś nie grało, to się nie wypowiadałam. No nic, nie miejcie mi tego za złe... może zbyt wrażliwa jestem i zauważyłam pewne zbędne przekomarzanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:41
Kamilutek, Hope_, Moniqaaa, ag194, WreszcieMama, julita, blubka, marie_marie22, Mabelle, Kleopatra, MEGI81, Breezee, kamyla112, Maniuś, Agus26m lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Od 2 godzin oglądam wózki i wcale nie jestem mądrzejsza.
Jak znajdę w końcu jakiś, który ma dużo opinii, to rozstrzał ocen jest masakryczny - od rewalacja po beznadzieja. I weź się człowieku zorientuj.
Inna sprawa, że wózek zwykle kupuje się w sklepie, w którym podłogi są płaskie jak deska, nie ma krawężników, korzeni itp., nie ma jak sprawdzić, czy wejdzie do samochodu (bo przecież nie wypożyczą na chwilę), czy łatwo wnosi się po schodach, czy z dzieciakiem i całym zapakowanym majdanem dalej będzie stabilny itp itd
Jak ktoś wcześniej napisał, jestem w czarnej dooopie, bo nie wiedziałam, że jest sryliard modeli.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
ag194 wrote:Chyba będę gruba xD
Aha i takie głupie pytanie-czytałam na facebooku mamyginekolog, co powinien sprawdzić lekarz na tym etapie. Czy mamy, które są teraz w 2 ciąży mogą się wypowiedzieć, czy w poprzedniej lekarz to wszystko sprawdził, czy raczej trzeba tego przypilnować? Chodzi o to, że podobno takie badanie musi być mega dokładne i trwać 20-30min, a niektórzy robią je na odprdl. Kurde głupie pytanie ale mam nadzieję, że ktoś zrozumie o co mi chodzI xdag194, MEGI81 lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Aaaa dziewczyny właśnie chciałam kichnac A moje maleństwo pierwszy raz mnie kopnelo
przepraszam, że tak wypaliłam jak głupia ale czekałam na ten moment. Musiałam się z kimś podzielić.
Tak w ogóle to Dobry Wieczór.
Wizytujacym mamom gratuluję udanych wizytag194, bezimienna, Kamilutek, toska_88, julita, blubka, sylwucha89, Karissa, marie_marie22, mon!ta^, Hope_, Mabelle, Kleopatra, MEGI81, Moniqaaa, Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Wiem, że na fotkach mało widać
Dlatego prosiłam o "wróżenie". Tośka tym razem Twoja magiczna moc niestety zawiodła (może dlatego, że rzadko się wypowiadam). Jak to lekarz ujął, pokazując nam na fotce 3d "wszystko wskazuje na dziewczynkę". Więc będzie Zuzia
Co do połówkowych to ja mam wizytę następną 14 grudnia i wtedy mój lekarz wszystko pooblicza itd. Będzie to 20t2d więc chyba ok.sylwucha89, blubka, Kleopatra, MEGI81, Rudzik, Moniqaaa, toska_88, Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość
-
A ja mam dziewczyny dziwny problem
jak dluzej stoje to mam takie uczucie jakbym miala zaraz zasłabnąć ... robi mi się duszno i zaczyna mi serce walic ... I często tez mam kołatania takie sama z siebie ... przypominalo mi to kołatania jak na początku niedoczynnosci ale wyniki mam bardzo dobre
nie wiem co to ale czasem się tym martwie .
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra