MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
WreszcieMama właśnie czytałam ostatnio, że lepiej pójść w 20-22 tyg, bo dziecko jest dużo większe, niż w 18 i łatwiej sprawdzić i zmierzyć wszystko. Ja zdecydowałam, że przed samymi świętami pójdę do gina na nfz, a w styczniu prywatnie sprawdzić jeszcze do Doeringa i to będzie właśnie jakoś koniec 22/23 tyg.
Dzisiaj przed wyjściem z domu napiłam się wody gazowanej, wsiadłam do samochodu,ruszyłam i nagle tak mnie szarpnęło i zanim zdążyłam złapać reklamówkę, to zwymiotowałam na tapicerkę trochęTakże wydaje mi się, że jelitówka mnie złapała i też miałam bóle żołądka przez ostatnie dni. Albo ciążowe wymioty, nie wiem. Przepraszam za opis
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Klaudia0727 wrote:A ja mam dziewczyny dziwny problem
jak dluzej stoje to mam takie uczucie jakbym miala zaraz zasłabnąć ... robi mi się duszno i zaczyna mi serce walic ... I często tez mam kołatania takie sama z siebie ... przypominalo mi to kołatania jak na początku niedoczynnosci ale wyniki mam bardzo dobre
nie wiem co to ale czasem się tym martwie .
-
ag194 wrote:Dzisiaj przed wyjściem z domu napiłam się wody gazowanej, wsiadłam do samochodu,ruszyłam i nagle tak mnie szarpnęło i zanim zdążyłam złapać reklamówkę, to zwymiotowałam na tapicerkę trochę
Także wydaje mi się, że jelitówka mnie złapała i też miałam bóle żołądka przez ostatnie dni. Albo ciążowe wymioty, nie wiem. Przepraszam za opis
też ostatnio podobne historie przechodziłam.
ag194 lubi tę wiadomość
-
Bezimienna, właśnie chciałam pisać, ze buzia taka śliczna, ze to musi być dziewczynka!!!
Gratuluje
Klaudia, ja wszystkie takie dolegliwości konsultowałabym z lekarzem. W prawdzie walenie serca, duszności i zawroty głowy sa zupełnie normalne w ciąży, bo...cos tam :p już nie pamietam czemu, ale pamietam, ze sa konkretne powody!:p serce to na pewno z powodu zwiększonej pracy i tego, ze pompuje więcej krwi teraz. Ale wiem tez, ze ostatnio czytałam, ze teraz mogą mo sie zacząć zawroty głowy itd i, żebym sie powoli podnosiła, zeby nie zemdleć..
Im więcej czytam na temat problemów z wózkami itd, tym bardziej sie cieszę, ze M pomaga od tak dawna w sklepie wujka i tez, ze wujka oczkiem w głowie sa wózki, foteliki itd, a cioci wszystko inneSwoją droga, dziewczynom, które mieszkają jakoś blisko Poddębic (woj. Łódzkie) bardzo polecam sklep dziecięcy Kubuś! Oni maja taki wybór i takie ceny, ze wszyscy nasi znajomi wszystko dla dzieci (wózki, mebelki, wyprawki itd) kupowali u nich
Opłaca sie jechać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 20:26
bezimienna lubi tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
bezimienna wrote:Mi się Klaudia też tak robi. Generalnie mam bardzo niskie ciśnienie i to od tego mi się wydaje. Wyniki tarczycy mam bardzo dobre.. Spróbuj może też sobie pomierzyć regularnie ciśnienie.
No własnie ja mierze regularnie i mam zawsze bardzo niskie
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Ja byłam tak zdziwiona tymi wymiotami, bo od paru ładnych dni już nic i zdążyłam zapomnieć, jak to jest
liczę na to, że to nie jest wielki powrót męczarni w postaci mdłości i wymiotów:) ale niemożliwe, jutro zaczynam 16 tydzień i raczej nastawiam się na to, że raz na jakiś czas rzygnę, ale nie tak z zaskoczenia
dobrze, że nikt nie widział i miałam reklamówkę
Hahaha jeszcze nie mówiłam Wam tego-otóż dziś Paweł mnie wybudził bo ryczałam jak bóbr przez sen a śniło mi się, że jestem na usg, dziecko rozkłada nogi, a tam jajka!
Tak w realu to bym nie histeryzowała, bo nastawiam się, że dziewczynce może coś jeszcze wyrosnąć, ale we śnie to była histeria. Obudziłam się z mokrą poduszką i śmiałam się z siebie późniejWreszcieMama, marie_marie22, Kleopatra, MEGI81, sylwucha89, Maniuś, Agus26m lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co do zachcianek to ja sie nie bede wypowiadac
bo zjadlam ostatnio pol cytryny albo nutelle przegryzłam oliwkami
... hahaha a tak w stałym menu mam świeże pieczywo z prawdziwym masłem , pomidorem i ze szczypiorkiem
marie_marie22 lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Ag194, wiesz, bo każda z nas marzy przede wszystkim o zdrowym dziecku, ale jeśli jestesmy już nastawione na jakaś płeć, bo np. mamy przeczucie, to pózniej jest taki trochę...zawód? Tak można to chyba nazwać. My mieliśmy mega przeczucie, ze będzie Zosia i jak usłyszeliśmy w 12tyg, ze będzie chłopak, to było mi przez chwile przykro, bo nastawiłam sie na corunie Mamuni. Ale teraz już nie mogę sie doczekać naszego Tomusia
Zobaczcie jakie cudo dostałam dzis od przyjaciółki! Kocyk-przytulanka z super miłego w dotyku materiału z grzechotka pod postacią słonikaJuż na brzuszku sobie leży
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/334266f90b0e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 20:50
ag194, Hope_, marie_marie22, blubka, MEGI81, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Dokladnie ludzie nie doceniają tego co mają z kim spędzają chwile itd bo nie wiadomo jak będzie jutro jak będzie za 10,15 minut. czy dana osobę jeszcze się zobaczy.... trzeba życie chwytać całymi garściami i cieszyć się z każdej chwili. A czy obrażanie, niedzywanie itd a potem człowiek żałuję jak tej osoby nie ma na świecie
a z dzieckiem jest bardzo podobnie czy to narodzonym i mamy dla kogo żyć , przeżywać, cieszyć się, zapamiętywać. A jak coś jest nie tak z nienarodzonych dzieciatkiem to Bóg nas chce wystawić na próbę, ale każdy wtedy zadaje sobie pytanie dlaczego ja dlaczego mnie to spotkało, dlaczego moje dzieciątko, które jest bezbronne takue malutkie, rosnące pod serduszkiem. Hmm tak na prawdę nigdy się nie dowiemy może tam jak juz się znajdziemy. jedynie co nam pozostaje to myślenie ze będzie dobrze, że wyniki będą ok. WIADOMO jest dużo słów, myśli które nigdy nie oddadzą tego co każdy przeżywa jak jest jakaś tragedia, ciężkie doświadczenia, ale z drugiej strony człowiek staje się silniejszy. I mam bardzo podobne zdanie jak ty Hope.
MEGI81 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami