X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:57

zem3o7esxha3u0v7.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    A ja już po wizycie... Wszystko dobrze, dziecko rośnie i jest bardzo ruchliwe. Znamy już płeć...
    Ale przesyłam fotki, żebyście mogły ocenić... Czekam na wróżenie... Tośka? ;)

b3ebc89f010cd90c.jpg
    chłopczyk?

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się Klaudia też tak robi. Generalnie mam bardzo niskie ciśnienie i to od tego mi się wydaje. Wyniki tarczycy mam bardzo dobre.. Spróbuj może też sobie pomierzyć regularnie ciśnienie.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama właśnie czytałam ostatnio, że lepiej pójść w 20-22 tyg, bo dziecko jest dużo większe, niż w 18 i łatwiej sprawdzić i zmierzyć wszystko. Ja zdecydowałam, że przed samymi świętami pójdę do gina na nfz, a w styczniu prywatnie sprawdzić jeszcze do Doeringa i to będzie właśnie jakoś koniec 22/23 tyg.

Dzisiaj przed wyjściem z domu napiłam się wody gazowanej, wsiadłam do samochodu,ruszyłam i nagle tak mnie szarpnęło i zanim zdążyłam złapać reklamówkę, to zwymiotowałam na tapicerkę trochę :/ Także wydaje mi się, że jelitówka mnie złapała i też miałam bóle żołądka przez ostatnie dni. Albo ciążowe wymioty, nie wiem. Przepraszam za opis

WreszcieMama lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    A ja mam dziewczyny dziwny problem :/ jak dluzej stoje to mam takie uczucie jakbym miala zaraz zasłabnąć ... robi mi się duszno i zaczyna mi serce walic ... I często tez mam kołatania takie sama z siebie ... przypominalo mi to kołatania jak na początku niedoczynnosci ale wyniki mam bardzo dobre :/ nie wiem co to ale czasem się tym martwie .
    Klaudia,może pójdź do zwyklego rodzinnego dr? A jak będziesz przy okazji u endo czy gin to tez zapytaj. Może to kwestia spadku ciśnienia?

oar8yx8d9fawxkqt.png

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Dzisiaj przed wyjściem z domu napiłam się wody gazowanej, wsiadłam do samochodu,ruszyłam i nagle tak mnie szarpnęło i zanim zdążyłam złapać reklamówkę, to zwymiotowałam na tapicerkę trochę :/ Także wydaje mi się, że jelitówka mnie złapała i też miałam bóle żołądka przez ostatnie dni. Albo ciążowe wymioty, nie wiem. Przepraszam za opis
    Ag, mi kiedyś ginekolog mówił, że woda gazowana wzmaga wymioty, to moze dlatego? Ale współczuję Ci strasznie :( też ostatnio podobne historie przechodziłam.

ag194 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna, właśnie chciałam pisać, ze buzia taka śliczna, ze to musi być dziewczynka!!!:) Gratuluje :)

Klaudia, ja wszystkie takie dolegliwości konsultowałabym z lekarzem. W prawdzie walenie serca, duszności i zawroty głowy sa zupełnie normalne w ciąży, bo...cos tam :p już nie pamietam czemu, ale pamietam, ze sa konkretne powody!:p serce to na pewno z powodu zwiększonej pracy i tego, ze pompuje więcej krwi teraz. Ale wiem tez, ze ostatnio czytałam, ze teraz mogą mo sie zacząć zawroty głowy itd i, żebym sie powoli podnosiła, zeby nie zemdleć..

Im więcej czytam na temat problemów z wózkami itd, tym bardziej sie cieszę, ze M pomaga od tak dawna w sklepie wujka i tez, ze wujka oczkiem w głowie sa wózki, foteliki itd, a cioci wszystko inne :):):) Swoją droga, dziewczynom, które mieszkają jakoś blisko Poddębic (woj. Łódzkie) bardzo polecam sklep dziecięcy Kubuś! Oni maja taki wybór i takie ceny, ze wszyscy nasi znajomi wszystko dla dzieci (wózki, mebelki, wyprawki itd) kupowali u nich :) Opłaca sie jechać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 20:26

bezimienna lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

julita, ag194, marie_marie22, Kamilutek lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:53

WreszcieMama lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 13:05

marie_marie22, WreszcieMama lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Mi się Klaudia też tak robi. Generalnie mam bardzo niskie ciśnienie i to od tego mi się wydaje. Wyniki tarczycy mam bardzo dobre.. Spróbuj może też sobie pomierzyć regularnie ciśnienie.

No własnie ja mierze regularnie i mam zawsze bardzo niskie

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, no właśnie też czasem się zastanawiam, co takiego dobrego jest w chipsach, że organizm się domaga ;P Spoko, dziś też zjadłam chipsy z pieca.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ag194 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam tak zdziwiona tymi wymiotami, bo od paru ładnych dni już nic i zdążyłam zapomnieć, jak to jest :) liczę na to, że to nie jest wielki powrót męczarni w postaci mdłości i wymiotów:) ale niemożliwe, jutro zaczynam 16 tydzień i raczej nastawiam się na to, że raz na jakiś czas rzygnę, ale nie tak z zaskoczenia :) dobrze, że nikt nie widział i miałam reklamówkę :)

Hahaha jeszcze nie mówiłam Wam tego-otóż dziś Paweł mnie wybudził bo ryczałam jak bóbr przez sen a śniło mi się, że jestem na usg, dziecko rozkłada nogi, a tam jajka!
    Tak w realu to bym nie histeryzowała, bo nastawiam się, że dziewczynce może coś jeszcze wyrosnąć, ale we śnie to była histeria. Obudziłam się z mokrą poduszką i śmiałam się z siebie później :)

WreszcieMama, marie_marie22, Kleopatra, MEGI81, sylwucha89, Maniuś, Agus26m lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do zachcianek to ja sie nie bede wypowiadac :D bo zjadlam ostatnio pol cytryny albo nutelle przegryzłam oliwkami :D ... hahaha a tak w stałym menu mam świeże pieczywo z prawdziwym masłem , pomidorem i ze szczypiorkiem :D

marie_marie22 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag194, wiesz, bo każda z nas marzy przede wszystkim o zdrowym dziecku, ale jeśli jestesmy już nastawione na jakaś płeć, bo np. mamy przeczucie, to pózniej jest taki trochę...zawód? Tak można to chyba nazwać. My mieliśmy mega przeczucie, ze będzie Zosia i jak usłyszeliśmy w 12tyg, ze będzie chłopak, to było mi przez chwile przykro, bo nastawiłam sie na corunie Mamuni. Ale teraz już nie mogę sie doczekać naszego Tomusia <3

Zobaczcie jakie cudo dostałam dzis od przyjaciółki! Kocyk-przytulanka z super miłego w dotyku materiału z grzechotka pod postacią słonika <3 Już na brzuszku sobie leży :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/334266f90b0e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 20:50

ag194, Hope_, marie_marie22, blubka, MEGI81, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:12

Kleopatra, MEGI81, mon!ta^, bezimienna, toska_88, koalaa, Breezee, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:58

zem3o7esxha3u0v7.png

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, zgadzam się z Twoimi słowami w 100%. Tyle w temacie :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ludzie nie doceniają tego co mają z kim spędzają chwile itd bo nie wiadomo jak będzie jutro jak będzie za 10,15 minut. czy dana osobę jeszcze się zobaczy.... trzeba życie chwytać całymi garściami i cieszyć się z każdej chwili. A czy obrażanie, niedzywanie itd a potem człowiek żałuję jak tej osoby nie ma na świecie :( a z dzieckiem jest bardzo podobnie czy to narodzonym i mamy dla kogo żyć , przeżywać, cieszyć się, zapamiętywać. A jak coś jest nie tak z nienarodzonych dzieciatkiem to Bóg nas chce wystawić na próbę, ale każdy wtedy zadaje sobie pytanie dlaczego ja dlaczego mnie to spotkało, dlaczego moje dzieciątko, które jest bezbronne takue malutkie, rosnące pod serduszkiem. Hmm tak na prawdę nigdy się nie dowiemy może tam jak juz się znajdziemy. jedynie co nam pozostaje to myślenie ze będzie dobrze, że wyniki będą ok. WIADOMO jest dużo słów, myśli które nigdy nie oddadzą tego co każdy przeżywa jak jest jakaś tragedia, ciężkie doświadczenia, ale z drugiej strony człowiek staje się silniejszy. I mam bardzo podobne zdanie jak ty Hope.

MEGI81 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ