MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
blubka wrote:Monika89 a jakie wiesci masz ze szpitala? Poprawiło się coś? Jak się czujesz
blubka lubi tę wiadomość
-
Ja pije mleko na zgage, a mam je prawie codziennie od zelek haribo kwasnych, ale nie potrafie ich sobie odmowic.
Hope mam nadzieje ze bedzie nam dane po trojmiescie pospacerowac z wozkami, bo uwielbiam takie babki jak ty!
Jak ja stracilam poprzednia ciaze w 10 tygodniu to mnie tez trzymalo to ze mam cudownego synka w domu i wspanialego meza i to jest rzeczywiscie mega motywacja, trzymam kciuki ze to tylko pomylka, statystyki i ze wszystko bedzie w jak najlepszym porzadku.MEGI81 lubi tę wiadomość
wersja z OM
-
MEGI81 wrote:Dziewczyny co na zgagę??
Od kilku dni to dziadostwo męczy mnie codziennie, a najgorzej jest wieczorem. Ostatni posiłek jem około 19, nie jem już słodkiego i żadnych słonych przekąsek, a męczy mnie nawet po suchym chlebie.MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Mabelle wrote:Wiesz też czasem mnie męczy.Obie poprzednie ciąże też się meczylam od 5 m-ca i nie pomagało mi kompletnie nic.Trzeba się przemeczyc do porodu.Niektorym pomagają mleczka z apteki ,ale na mnie nie działały
Nie pomaga. W ciąży z synem męczyła mnie dopiero w trzecim trymestrze, a teraz dosłownie po wszystkim co tylko zjem lub wypiję. Tylko po wodzie mineralnej nic mi nie jest. -
blubka wrote:Podobno mleko pomaga
A jaką wodę pijesz? Mnie jurajska poziomkowa tak raczyla w poprzedniej ciaży i dlugo nie wiedzialam o tym, az pewnego dnia mi braklo i pilam bezsmakowa, wtedy mnie olśniło
Mleko próbowałam i ciepłe i zimne i nic nie pomaga. Wodę piję mineralną niegazowaną.i tylko raz kiedyś herbatę. -
Karissa wrote:Megi, moj Maz najlepiej zna sie na wyprawkach, bo tam głównie pomaga, ale podpytań go o wózki. Poproszę go tez, zeby zapytał sie wujka co on teraz najbardziej poleca, bo to jego konik
Jaki przedział cenowy Cie interesuje i jakie cechy najważniejsze musza być spełnione? Wole wiedzieć, bo inaczej pewnie od razu poleci z wozeczkowym mercedesem, jak to facet - musi być co najlepsze
Hope, dokładnie o tym samym myślałam jak czytałam te nasze wszystkie wypowiedzi. Ja generalnie mam wrażenie, ze my mamy dokładnie te same intencje - wsparcie i pomoc. Jednak różnice w charakterach spowodowały różne wypowiedzi i tez te różnice doprowadziły do pewnych nerwów i niezgodności. Wystarczy w sumie trochę empatii, zeby zrozumieć, ze wszystkie serio chcemy dobrze i wydaje mi sie, ze WreszcieMama dokładnie tak to odbiera i wiec nie przejmujcie sie, ze zaraz ktoś sie obrazi, bo trochę ostrzej wypowiemy swoje zdanie. Jestesmy inteligentnymi kobietami i chyba każda wie o co chodzi i po co tu jestesmy. Zeby sie wspierać, a nie po to, zeby sie zawsze ze sobą w pełni zgadzać
Swoją droga trzymam mocno kciuki za wszystkie dziewczyny, które borykają sie w ciąży z jakimiś problemami, i tymi mniejszymi i większymi. Szczerze wierze, ze już w maju (ewentualnie kwietniu lub czerwcu) będziemy wszystkie szczęśliwymi posiadaczkami najpiękniejszych maleństw na świecie! Zasługujemy na to! A nasze maluszki zasługują na tak kochające Mamy jak my!
Ważne dla mnie żeby był lekki i zajmował mało miejsca w bagażniku po złożeniu, miał dużą budkę, spacerówkę rozkładaną do poziomu leżenia, przednie koła skrętne, koła pompowane, torbę na zakupy, żeby był bezpieczny i wygodny dla dziecka. Ogólnie niech spyta, co jest godne uwagi. -
Karissa wrote:Ja na zgagę póki co mam jedna ważna zasadę: nie lezec zupełnie na płasko. Dobrze mieć zawsze dość wysoko poduszki poukładane. Ale przede wszystkim nie kłaść sie min 1,5h po jedzeniu NIGDY! Ja sie przez lata męczyłam ze zgaga, bo mam refluks żołądka i wyrobiłam sobie te najważniejsze zasady. Czasem mogłam je złamać jak już wszystko było ok i trzymałam sie zdrowej diety, ale w ciąży już na początku 4msc zaczęłam mieć zgagę jak choć na chwile po jedzeniu sie położyłam i znów sie mocno pilnuje :p Moze wydać sie to głupie, ale wierzcie mi, ze trzymając sie tych dwóch zasad moze Wam ulżyć bardziej niż po jakichkolwiek lekach.
Niestety to też mi nie pomaga. Ja z reguły śpię wysoko, a jem około 19 i kładę się około 22 i jest masakra -
nick nieaktualnybezimienna wrote:Wiem, że na fotkach mało widać
Dlatego prosiłam o "wróżenie". Tośka tym razem Twoja magiczna moc niestety zawiodła (może dlatego, że rzadko się wypowiadam). Jak to lekarz ujął, pokazując nam na fotce 3d "wszystko wskazuje na dziewczynkę". Więc będzie Zuzia
Co do połówkowych to ja mam wizytę następną 14 grudnia i wtedy mój lekarz wszystko pooblicza itd. Będzie to 20t2d więc chyba ok.
W końcu musi coś się nie zgadzać bo zaczęłam myśleć że jestem jakąś nawiedzona:-) gratuluję.
Hope nic dodac nic ująć- żadna z nas nie przestanie w was wierzyć do końca w końcu NADZIEJA odchodzi ostatnia:-*WreszcieMama, Moniqaaa, bezimienna lubią tę wiadomość
-
Ja pitole, jak mnie wkurza to, ze późnym wieczorem, jak już sie robię naprawdę zmęczona (ok 23), to nagle dopada mnie takie uczucie, ze mi jednoczenie niedobrze i słabo i wiecie co to? Głód! W ogóle nie ma mowy o śnie, bo dostaje skrętu kiszek wtedy! I tak prawie codziennie kanapeczkę przed snem idą... aż sie dziwie, ze to nie pogarsza zgagi i, ze dopiero 2kg przytyłam :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 00:27
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Dziewczyny no i ja się doczekałem 14 tygodnia
Dziś mam prenatalne na 16:40 Więc trzymajcie proszę kciuki. Może dziś poznam płeć i zobaczymy czy toska dobrze wywróżyła ( dziewczynka).
Miłego dnia. Ja pedze do pracyDemsik, MEGI81, Arwi, WreszcieMama, toska_88, sylwucha89, mon!ta^, bezimienna, Breezee, marie_marie22, Maniuś, Karissa, Kleopatra, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
Misia 69 wrote:Dziewczyny no i ja się doczekałem 14 tygodnia
Dziś mam prenatalne na 16:40 Więc trzymajcie proszę kciuki. Może dziś poznam płeć i zobaczymy czy toska dobrze wywróżyła ( dziewczynka).
Miłego dnia. Ja pedze do pracy
PowodzeniaMisia 69 lubi tę wiadomość
-
Witam się w 17. tygodniu (!) i trzymam kciuki za wizyty! Oby dzieciaczki ujawniły, co chowają między nóżkami ::
WreszcieMama, toska_88, Misia 69, sylwucha89, MEGI81, Espera, Hope_, bezimienna, kamyla112, marie_marie22, Maniuś, Kleopatra, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
Cześć! Ja też dołączam do majówek! Termin według wczorajszego USG 24.05
Moja pierwsza ciąża więc dopiero się wdrażam
Z dolegliwości tych uciążliwych to kilka dni mam problem z bólem głowy
w poniedziałek na wizycie miałam niskie ciśnienie więc stawiam że to jest powód... Czy któraś z Was ma podobnie??
Pozdrawiam wszystkie Majóweczki!Breezee, toska_88, marie_marie22, sylwia1985, Mabelle lubią tę wiadomość
2017 -syn
2019 - córka -
Maleństwo ma 9,87cm, wiec prawie 10cm. Puls 152/min. Cały czas się ruszało, ale płci nie pokazało. Dupkę wbiło w jakiś zakamarek i nie chciało z tamtad wyjść. Pokazywało czubek głowy, paluszki, tak jakby 5-tke od góry chciało dać. Duphaston jeszcze tydzień 2x1, a później odstawiać. Luteina miesiąc 2x1, a później do 34 tc 1x1. na zdjęciu noska za bardzo nie widać, bo obróciło głowę trochę do tylu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 08:34
Arwi, MEGI81, sylwucha89, Kamilutek, julita, mon!ta^, Hope_, bezimienna, Klaudia N., ag194, Edyta84, toska_88, Misia 69, marie_marie22, WreszcieMama, Maniuś, blubka, Kleopatra, sylwia1985, Mabelle lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
aneta.be wrote:Cześć! Ja też dołączam do majówek! Termin według wczorajszego USG 24.05
w poniedziałek na wizycie miałam niskie ciśnienie więc stawiam że to jest powód... Czy któraś z Was ma podobnie??
Pozdrawiam wszystkie Majóweczki!
Witamy wśród nas
Ja też miałam problem z niskim ciśnieniem i bólem głowy, ale o dziwo od kiedy biorę magnez to przeszłoMoże to zbieg okoliczności, ale co tam, zwalam na magnez i łykam dalej
-
aneta.be wrote:Cześć! Ja też dołączam do majówek! Termin według wczorajszego USG 24.05
Pozdrawiam wszystkie Majóweczki!
Witamy wśród Majóweczek
Też mam niskie ciśnienie i czasami boli mnie głowa. Może też boleć, jeśli pijesz za mało wody.Arwi, bezimienna, toska_88 lubią tę wiadomość