MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Qasha wrote:Witamy wśród nas
Ja też miałam problem z niskim ciśnieniem i bólem głowy, ale o dziwo od kiedy biorę magnez to przeszłoMoże to zbieg okoliczności, ale co tam, zwalam na magnez i łykam dalej
może i dobrze magnez wypróbowaćna pewno nie zaszkodzi a może pomóc
dzięki!
2017 -syn
2019 - córka -
Breezee wrote:Maleństwo ma 9,87cm, wiec prawie 10cm. Puls 152/min. Cały czas się ruszało, ale płci nie pokazało. Dupkę wbiło w jakiś zakamarek i nie chciało z tamtad wyjść. Pokazywało czubek głowy, paluszki, tak jakby 5-tke od góry chciało dać. Duphaston jeszcze tydzień 2x1, a później odstawiać. Luteina miesiąc 2x1, a później do 34 tc 1x1. na zdjęciu noska za bardzo nie widac, bo obrocilo ja troche do tylu
Śliczne Maleństwoja dzisiaj mam wizytę i zobaczymy ile moje urosło i czy pozwoli sobie zajrzeć między nóżki
Arwi, Demsik, Breezee lubią tę wiadomość
-
Gin dobry. Mowi, ze bardzo sie Maluch rusza, później ze serce bije. Po chwili zastanowienia dodał, "ale co się dziwić, ze serce bije, jak Maluch się rusza"
Arwi, MEGI81, Demsik, marie_marie22, mon!ta^, Kleopatra, Madu1611 lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
a u mnie tydzien do wizyty:)
Wg OM witam się w 4 miesiącu - drugim trymestrze:)bezimienna, MEGI81, Breezee, toska_88, marie_marie22, WreszcieMama, Arwi, Maniuś, Mabelle lubią tę wiadomość
-
toska_88 wrote:W końcu musi coś się nie zgadzać bo zaczęłam myśleć że jestem jakąś nawiedzona:-) gratuluję.
MEGI81 też czytałam o wodzie i pilnuje się żeby wypić około 3 litry dziennie, mam nadzieję, że jak będę systematyczna to mi przejdzie ból i trochę podskoczy ciśnienie.
Ja mam zgage od wszystkiego, nawet od wody. Jak zjem jednego chipsa solonego to mi przechodzi na chwilę. Ale nie wiem co ma piernik do wiatrakabo jak zjem więcej to zgaga nadal jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 09:28
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Klaudia0727 wrote:A ja mam dziewczyny dziwny problem
jak dluzej stoje to mam takie uczucie jakbym miala zaraz zasłabnąć ... robi mi się duszno i zaczyna mi serce walic ... I często tez mam kołatania takie sama z siebie ... przypominalo mi to kołatania jak na początku niedoczynnosci ale wyniki mam bardzo dobre
nie wiem co to ale czasem się tym martwie .
ag194, MEGI81, toska_88, WreszcieMama, Arwi, Maniuś, Karissa, Uszczesliwiona, Kleopatra lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
WreszcieMama wrote:Haha zemsta chipsów
chyba masz rację... Za każdym razem po chipsach mnie zemdli i powtarzam sobie że nigdy więcej... Aż do następnego razu... Zastanawiam się wtedy o co mi chodzi bo przecież są taaakie pyyyszne... No i koło się zamyka
chyba nigdy aż tak tragicznie się nie odżywiałam...
Coś w tym jest
Przyznam, że zwykle staram się jeść zdrowo, dużo warzyw itp., a od początku ciąży pochłonęłam takie ilości fast foodów, pizz, kurczaków od pułkownika, chińszczyzny i kebabów, że wyrobiłam swoją 10-letnią normę. Co jest smutne, bo przecież naprawdę staram się nie jeść świństw, ale brzuchol po prostu o nie woła!
Tak sobie myślę, że to może przez mdłości, ciągle miałam wrażenie, że jestem na kacu, a na kaca zawsze najlepiej robiły mi paskudztwa z głębokiego tłuszczuMEGI81 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Breezee wrote:tez czasami mam takie kolatania, czasem wiecej czasem w ogole. Czytalam, ze jak nie ma przy tym innych objawow i nic nie boli, to jest ok, bo teraz serca sa duzo bardziej obciazone. Nie przejelam sie tym i nie zglosilam ginowi. Moze kiedys powiem jak nie zapomne. Aaaaaa, chcialam sie pochwalic, ze lekarz ZNIOSL ZAKAZ SEKSU !
Kobieto nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę . Ja barezonans liczę na to że w grudniu usłyszę że znosi zakaz :palenia
A tak wgl witam nowa majoweczke ! Fajnie mamy rodzimy w takim pięknym miesiącuBreezee lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Ja tez wczoraj wciągnęłam kebaba, po prostu nie mogłam sie powstrzymać.
Tez mnie ciągnie do fast foodow. A dzisiaj miałam ochotę na ogórki kiszone, kupiłam kilogram, po czym jak jednego ugryzłam to mi coś nie pasowało, po czym obrałam wszystkie ze skórki i wciągnęłam w pare minut.MEGI81, Arwi lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
bezimienna wrote:I tak jest the Best we wróżeniu, jak spojrzałam na tabelkę.
MEGI81 też czytałam o wodzie i pilnuje się żeby wypić około 3 litry dziennie, mam nadzieję, że jak będę systematyczna to mi przejdzie ból i trochę podskoczy ciśnienie.
Ja mam zgage od wszystkiego, nawet od wody. Jak zjem jednego chipsa solonego to mi przechodzi na chwilę. Ale nie wiem co ma piernik do wiatrakabo jak zjem więcej to zgaga nadal jest.
Wczoraj wieczorem tak mnie zgaga męczyła, że około 23 nie wytrzymałam i poszłam do toalety i próbowałam wymiotować, żeby choć trochę sobie ulżyć. -
Breezee wrote:tez czasami mam takie kolatania, czasem wiecej czasem w ogole. Czytalam, ze jak nie ma przy tym innych objawow i nic nie boli, to jest ok, bo teraz serca sa duzo bardziej obciazone. Nie przejelam sie tym i nie zglosilam ginowi. Moze kiedys powiem jak nie zapomne. Aaaaaa, chcialam sie pochwalic, ze lekarz ZNIOSL ZAKAZ SEKSU !
To teraz sobie z Mężem poszalejecieBreezee lubi tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:Coś w tym jest
Przyznam, że zwykle staram się jeść zdrowo, dużo warzyw itp., a od początku ciąży pochłonęłam takie ilości fast foodów, pizz, kurczaków od pułkownika, chińszczyzny i kebabów, że wyrobiłam swoją 10-letnią normę. Co jest smutne, bo przecież naprawdę staram się nie jeść świństw, ale brzuchol po prostu o nie woła!
Tak sobie myślę, że to może przez mdłości, ciągle miałam wrażenie, że jestem na kacu, a na kaca zawsze najlepiej robiły mi paskudztwa z głębokiego tłuszczu
A ja trzy tygodnie temu zrobiłam kilka gryzów kebabu i męczyłam się całą noc i kolejny dzień. Tylko po gziczce i ziemniakach nic mi nie jest. Ale przecież nie mogę tak się odżywiać przez kolejne 6 miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 09:51
-
Hope_ wrote:Breezee super maluszek
Ja zgagi nigdy nie miałam nie wiem co to
mam nadzieję, że i w tej ciąży mnie ominie.
Ja za to mam wizyt aż w nadmiarze. Dzisiaj idę do mojego lekarza, za 11 dni genetyk, za 13 dni zabieg to też podejrzę maluszka, 3 grudnia kontrola u lekarza, czy wszytsko ok po zabiegu - nie wiem jak często kontrolować trzeba.
Potem jestem umówiona w medi na 20 grudnia, zeby wziac zwolnienie na święta bo nie wiem w jakiej będę formie po wynikach.
o połówkowym nie myślę póki co, ale wypadałoby mi na sam początek stycznia chyba.
powodzenia na wizytach. na pewno będzie dobrze. ja po amniopunkcji miałam jedna kontrolę tylko. -
A ja dzis bylam upusxix krew na tsh,mam nadzieje ze spadlo.
Brezze super dzidziula.
Quasha wizyte masz w imieninki mojego synka;)
Ja mam w poniedziałek 21.11.juz odluczam dni:)Breezee, Arwi lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Tez mam przekichane z wizytami. 21-endokrynolog 28-DENTYSTA:/ 30-ginekolog:) i jeszcze wyszedł mi ostatnio cholesterol podwyższony, mimo iz jem raczej zdrowo..podobno przy niedoczynności może być podw..
Demsik tez masz niedoczynność?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 09:57