MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie,
nieśmiało chciałabym dołączyć do grona majóweczek 2017
termin pani dr z miesiączki wyliczyła na 2.06, jednak maluszek jest o tydzień większy i wychodzi na 24.05. Myślę, że będzie przyjdzie na świat w maju, bo pierwsze dzieciątko urodziłam tydzień wcześniej
ogólnie czuję się dobrze. Jestem na zwolnieniu i "siedzę" w domu z 15,5 miesięczną córeczką
sylwia1985, Demsik, MEGI81, GoNia1979, Arwi, kamyla112, sylwucha89, mon!ta^, bezimienna, toska_88, Uszczesliwiona, Kamilutek, Mabelle, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, gratuluję udanych wizyt
Mam takie pytanie, otóż moja babcia urodziła moją mamę w 6 miesiącu, a jej brata w 5 miesiącu i on niestety nie przeżył. Moja mama będąc ze mną w ciąży w 4 miesiącu leżała w szpitalu na podtrzymaniu. Trochę się martwię czy to nie jest dziedziczne, co sądzicie? Na wizycie powiem o tym lekarzowi, ale chciałam się Was spytać czy też miałyście w rodzinie takie przypadki?Misia 69 lubi tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Forbidden wrote:Cześć dziewczyny, gratuluję udanych wizyt
Mam takie pytanie, otóż moja babcia urodziła moją mamę w 6 miesiącu, a jej brata w 5 miesiącu i on niestety nie przeżył. Moja mama będąc ze mną w ciąży w 4 miesiącu leżała w szpitalu na podtrzymaniu. Trochę się martwię czy to nie jest dziedziczne, co sądzicie? Na wizycie powiem o tym lekarzowi, ale chciałam się Was spytać czy też miałyście w rodzinie takie przypadki?
Na pewno lekarz najlepiej Ci podpowie, czy to jest dziedziczne, jednak nie martwiłabym się tym bardzo na Twoim miejscu, medycyna poszła tak do przodu przez ostatnie 20-40 lat, od czasu gdy rodziły nasze mamy lub babcie, że na pewno potrafią teraz temu zaradzić. Kiedyś nie było praktycznie żadnych badań wcześniej.
-
Ju14 wrote:Witajcie,
nieśmiało chciałabym dołączyć do grona majóweczek 2017
termin pani dr z miesiączki wyliczyła na 2.06, jednak maluszek jest o tydzień większy i wychodzi na 24.05. Myślę, że będzie przyjdzie na świat w maju, bo pierwsze dzieciątko urodziłam tydzień wcześniej
ogólnie czuję się dobrze. Jestem na zwolnieniu i "siedzę" w domu z 15,5 miesięczną córeczką
Witamy wśród Majóweczek -
Dziewczyny gratuluje wizyt
I dwóch siurków i jednej dziurki ;p
Jeju jak się nie mogę doczekać co u mnie
Co do zachcianek to nie mam jakiś konkretnych. Zdarza mi się zjeść fast fooda ale nie więcej niż przed ciążą. Coli może trochę więcej piję i wody gazowanej, a tak zawsze piłam niegazowaną.
Niestety z moim tatą bardzo źle, ma raka i już nie będą go leczyć. Mama karmi go już dojelitowo. W sobotę jedziemy do niego na 57 urodzinyMisia 69, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Witam nowe majóweczki. Jakiś wysyp dzisiaj ;p
Hope ale przyjęła ci ostatecznie czy nie?
Forbidden może być dziedziczne więc powiedz lekarzowi, teraz są te szwy czy pessary więc lepiej dmuchac na zimne. -
Kleopatra, bardzo wspolczuje choroby taty... Wasza wizyta na pewno doda mu sil i sprawi ogromna radość...
Hope... Klasyka. Robia wszystko żebyś się poddała i badanie zrobiła prywatnie. Na dodatek zero empatii, za tp pelna znieczulica...
No i oczywiście totalny brak wiedzy oraz chęci zdobycia wiedzy co do sposobu załatwiania takich spraw...Kleopatra lubi tę wiadomość
-
Kleopatra, ogromne współczucia z powodu choroby taty... Trzymajcie się!
Hope rozumiem Cię, bo też zawsze wszystko prywatnie, a musiałam się nagimnastykować, żeby pani doktor łaskawie wypisywała mi recepty zniżkowe na Clexane....
Brak słów, co się dzieje!!! Wydaje mi się, że trafiłaś na jakąś okropną marudę! Jak przyjęła Ci te skierowania to nie powinno Cię interesować, że NFZ odrzuci, to już jest ich problem!
A co mów lekarz odnośnie przepukliny? To jakiś zabieg będzie czy po porodzie? Bo jak już kiedyś pisałam znajomej synek (teraz ma niecałe 16 mcy) też miał przepuklinę i po skończonym roczku miał zabieg. Ale niestety nie wiem czy to już było w ciąży wykryte czy dopiero po porodzie. Wszystko jest ok.
Trzymaj się!!!Kleopatra lubi tę wiadomość
-
Hope_ wrote:Dziewczyny weźcie mnie trzymajcie bo coś mnie strzeli.
Wizyta w skrócie - bez zmian. Maluch rośnie i ma 75mm, przepuklina dalej jest i marne szanse na wchłonięcie.
a Teraz mój mega nerw - pojechałam do invicty upewnić się, że to co mam jest wystarczające żeby mnie przyjęli na wizytę na fundusz - mam 2 skierowania od mojego lekarza i z medicover od drugiego
1. skierowanie od mojego zaczeła kręcić nosem, że jest na druku gdzie jest logo jakiegoś leku i to wygląda na druk reklamowy i moje dane ręcznie napisane (mój lekarz nie ma komputera w gabinecie) no i powinno być napisane skierowanei do poradni genetycznej a nie prenatalnej (a dzwoniłam w 3 miejsca, żeby sie upewnic co ma byc napisane i powiedzieli, że ma byc prenatalna)
no i z łąską je przyjęła i zaznaczyła, że nfz to to odrzuci raczej
2. skierowanie z medicover - ma w takim kwadraciku zaznaczone koszt medicover (bo tak sie wystawia z automatu) - to to nie może być na NFZ wizyta tylko medicover pokryje ja i badania (a nie pokryje bo nie mam tego w pakiecie), a wczesniej baba mi mowila w recepcji ze bez problemu moze być na NFZ
PARANOJA strzela mnie coś przeokrutnie - człowiek całe życie składki płaci, ze wszytskiego korzystam prywatnie, chce zrobić badanie w ramach funduszu i wielki problem. jakiś chory system!!!
Nerwy mi siadają - nie dość, że mam mega dużo stresów związanych z samym badaniem to problem, żeby skierowanie mieć dobre, które by raczyli honorować.
Forbiden każda ciaza jest inna tak jak i kobieta wiec się nie stresuj w razie w do szpitala dostaniesz na podtrzymanie plus szew czy pesserze i powinno być dłużejmedycyna poszła do przodu
bądź spokojna
Gratuluję wizytCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Hope, jakby do mnie zadzwonili, że NFZ odrzuciło skierowanie to bym ich olała. Co Ci mogą zrobić? To ich wina, że źle sprawdzili i przyjęli. To tak na pocieszenie.
Eh, trudne to wszystko.
Myślę o Was cały czas i trzymam kciuki, żeby to nie był żaden z tych scenariuszy. -
Witajcie Majowe mamy
Dolaczam do mam ktore maja termin na maj
z ostatniego usg termin wychodzi mi na 12 Maja
Juz jestem po badaniach prenatalnych (przeziernosc i test z kriw ) Niestety test z krwi wyszedl zle prawdopodobienstwo ZD 1:109
Moj swiat mi sie zawalil
Razem z mezem nie zdecydowalismy sie na amniopunkcje ktora mi szpital zaproponowal na rzecz Harmony test ktory bede miala wykonany w niedziele i tydzien czekania na wynik
W glebi cerca wierze, ze dzidzius jest zdrowy. Przeziernosc wyszla dobrze a test z krwi z tego co czytalam pocno podiaga prawdopodobienstwo choroby dziecka ze wzgledu na moj wiek ( 38 lat )
Jeszcze raz witam wszystkie Majowe mamusie ( i nie tylko )mon!ta^, Mabelle, Edyta84, Maniuś, Kleopatra, kamyla112 lubią tę wiadomość
-
Carolina po pierwsze - witaj. Po drugie - czy na usg było cos co nudziło niepokój? Serce, kosc nosowa, przepływy, przezierność? Jakie miałaś wyniki wolnej beta hcg i białka pappa? Jakie leki bierzesz? Ja test pappa miałam robiony w tej ciąży 2x. Tak wyszło, miałam mozliwosc. Na usg zero markerow wad genetycznych u obu lekarzy. Ale u jednego lekko podwyrzszone betahcg w MoM. Wyszło 2,62. U drugiego wszystko idealne. I tak jeden wynik dal ryzyko 1:278, a drugi 1:4000. Mam 36lat Dzis mój lekarz spytał czy ribie amnio. Powiedziałam zdecydowanie nie. Zaczął się smiac. Zna mnie... Obejrzał dzidzie jakovtrzeci po katem wad i potwierdzil poprzednie wyniki usg. Mowi to tylko biochemia lekko zaburzona, a na nia mogą mieć wpkyw leki... Także widzisz... Glowa do gory. Harmony potwierdzi ze maszfajna dzodzie i zdrowa. Na dodatek poznasz na 100% plec.
-
Poczytaj tez ten watek... Ja w kilka dni przeczytałam cały. Dzięki temu zdobyłam i wiedze i siłę....
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201,308.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 21:08