X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj się witam w 5(!!!)miesiącu i w 18 tygodniu <3

Witam nowe majóweczki :)

sylwucha89, Espera, blubka, MEGI81, Moniqaaa, bbee, toska_88, bezimienna, Edyta84, ag194, WreszcieMama, Kleopatra, sylwia1985, Rudzik, Breezee lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Kleopatra, współczuję choroby taty... Niestety wiem co to rąk i o potrafi... Mój tata jest chory 8 rok, jest po 4 operacjach i aktualnie bierze chemię...
    A tesciu zachorował rok temu w maju a w tym roku w sierpniu zmarł... Ale on miał raka mózgu... Glejaka...
    Trzeba Bogu dziękować za każdy dzień, miesiąc, bo nigdy nie wiadomo co nas czeka...

Kleopatra lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mój Chłop wnerwił mnie na maxa, mam ciśnienie jak stąd do księżyca.
    Złapał jelitówkę albo się zatruł, pół nocy wisiał nad kiblem albo jedną, albo drugą stroną, lało się z niego co 5 minut. Wygłąda jak śmierć i ledwo łazi ale - uwaga - właśnie wychodzi do pracy! Bo ma ważną umowę do podpisania!
    Mówię mu, niech Ci przywiozą taksówką albo sekretarka podrzuci, pracę masz 2 km od domu, ale nie!
    Szlag mnie trafia! Głównie dlatego, że jak porównam jego kretyńskie zachowanie z moim, to niczym się one nie różną. Zasrany obowiązek zawodowy na pierwszym miejscu. Leczyć się powinniśmy, ot co!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczysko to straszna choroba,jednym sie udaje,innym nie.moj kocgany dziadek tez odszedl pol roku temu,nie wygral walki.kleopatra bardzo mi przykro.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:12

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ostatnim dniu 15 tygodnia

MEGI81, toska_88, bbee, Maniuś, ag194, WreszcieMama lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego długaśnego posta mi ucięło... Spróbuję napisać raz jeszcze... Ja już pi śniadaniu, młody harcuje w brzuchu, starszy w szkole, maz w pracy. Kiepsko spalam dziś... Po wczorajszej bieganinie cala noc mnie nogi kręciły...
    Dziś miałam w planie polowanie na ciążowe ciuchy, ale ze jestem dziś zdechlak niewyspany to odpuszczę. W sumie ciągle przedciążowe ciuchy na mnie sa dobre to polowanie przeniosę na za kilka dni... Widziałam tez ze spory wybór jest w bonprixie... Kupowałyście tam może? Miłego dnia, kto dziś wizytuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 08:18

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Widziałam tez ze spory wybór jest w bonprixie... Kupowałyście tam może? Miłego dnia, kto dziś wizytuje?

z bon prix mogę polecić staniki, są świetne, wytrzymałe i nie skręcają się ramiączka. Co do ubrań to ciężko u nich z rozmiarówką, jeśli nosisz rozm.38 to trzeba brać 36. Czasem rozmiar będzie ok ale fason nie za bardzo -krótki i szeroki, albo długi i wąski. Mialam od nich spodnie, bluzę, sweterek, syn strój sportowy i koszulki, mąż koszulę ale nie byliśmy jakoś strasznie zachwyceni. Jedynie te staniki były dla mnie strzałem w 10!
    Ja poluję w c&a ;-)

• blubka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju spojrzałam na suwaczek i... Witam w 15 tygodniu ciąży ;-)

MEGI81, Moniqaaa, sylwucha89, toska_88, Maniuś, bezimienna, ag194, WreszcieMama, Kleopatra lubią tę wiadomość

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 89 jak się czujesz? Coś milczysz kochana.
    Witam was kobietki ;) u nas strasznie zimno i wiatr wieje wrrr...
    Ktoś dziś wizytuje? Trzymać za kogoś kciuki?
    Ja zadowolona po wczorajszej wizycie,azjakies energii nabrałam. W weekend chyba coś już kupie dla malutkiej,żeby tylko nic tam nie wyrosło jej pomiędzy nogami hehe.
    Miłego dnia

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymac, Trzymać za mnie:-) mam o 15 prenatalne. Cala noc snilo mi sie ze się spóźniłam, zawsze tak mam przed jakims waznym wydarzeniem w dodatku się stresuje czy będzie ta kosc nosowa. Beda mi jeszcze robic te testy pappa, a nie jestem do tego przekonana...

Maniuś, Misia 69, ag194, Kleopatra lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Cześć dziewczyny, gratuluję udanych wizyt :)

Mam takie pytanie, otóż moja babcia urodziła moją mamę w 6 miesiącu, a jej brata w 5 miesiącu i on niestety nie przeżył. Moja mama będąc ze mną w ciąży w 4 miesiącu leżała w szpitalu na podtrzymaniu. Trochę się martwię czy to nie jest dziedziczne, co sądzicie? Na wizycie powiem o tym lekarzowi, ale chciałam się Was spytać czy też miałyście w rodzinie takie przypadki?

Powiem ci tak na następnej wizycie powiedz o tym lekarzowi . Mnie moja pani doktor o takie rzeczy pytała na 1 wizycie np. O poronienia w rodzinie czy znam ich przyczyny i o przedwczesne porody również . Więc myślę że to istotne

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska, zobaczysz, do 15 minie jak z bicza strzelił, a po wizycie, na której dokładnie obejrzysz sobie kość nosową dzieciaka, dostaniesz takiego kopa energetycznego, że będziesz mogła góry przenosić!

Uska lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Espera Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska kciuki zaciśnięte!

Uska lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Trzymac, Trzymać za mnie:-) mam o 15 prenatalne. Cala noc snilo mi sie ze się spóźniłam, zawsze tak mam przed jakims waznym wydarzeniem w dodatku się stresuje czy będzie ta kosc nosowa. Beda mi jeszcze robic te testy pappa, a nie jestem do tego przekonana...

Mocno zaciskam kciuki :) Dzieciątko będzie miało śliczny nosek i całe będzie idealne :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.ja wczoraj byłam wkurzona bi kurier przyjechał z komoda i bez żadnego podpisu zostawił ja y męża w pracy. Oczywiście okazało sie że blat pęknięty! No i co złożył maż bez blatu dodatkowo przyszła nowa niania wygląda świetnie później będę testować to wszystko wczoraj tak wpłynęło że cała noc mi się śniło że urodziłam mała Nelke i że miala czarne włosy i takie ciemne oczka. Była taka grzeczna tylko jadła i spała a goście do mnie przychodzili i nikt nie interesował się moja mała księżniczka. HeHe zaczyna się. W zeszlej ciaxy już w 6 m mleko leciało tak myślałam o tym wszystkim kupując nowe rzeczy dla dziecka .
    Kleopatra przykro mi z powodu taty . Napewno chciałby doczekać wnuczki $ wnuczka ale nie znamy wyroków Boskich . Napewno twój stan dodaje mu trochę radości w tak ciężkich chwilach musicie przez to przejść:-*
    Hope co za babskie w tej przychodni. Dkatego mnie to nie zrozumiałe bo tak samo honoruja skierowania ręcznie pisane jak drukowane liczą się dane . Mam nadzieję że nie narobia ci dodatkowych komplikacji w życiu
    Uska czekamy na wieści z wizyty.
    Wszystkim miłego dnia

• bbee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, przykro mi z powodu taty :(

Hope, współczuję problemów z NFZ ;/ Ja na ten moment ze swojej przychodni na NFZ jestem bardzo zadowolona, nawet jak przyszłam na badania krwi ze skierowaniem praktycznie pustym, lekarz zapomniał postawić pieczątki, podpisać się, nawet nie było nadrukowane jego nazwisko, to pielęgniarka się tylko zapytała który lekarz wystawił i stwierdziła, że już przegiął ;)
    Ale np. u nas w szpitalu to już jest masakra żeby się dogadać, byliśmy kiedyś z córką z rozbitą głową, normalnie dziura w głowie, krew się leje a oni nas sobie odsyłali od drzwi do drzwi, bez nawet najmniejszej pomocy podstawowej czy zainteresowania. A u nas tylko jeden szpital w promieniu 100 km, więc jesteśmy na niego skazani ;/

Espera, fajnie masz, że się jeszcze w stare ciuchy mieścisz ;) mnie już na brzuchu uciska... muszę zakładać coś z luźniejszą gumą ;) Na szczęście spodnie ciążowe już czekają odłożone, a swetrów długich tunikowych mam bardzo dużo, bo zawsze lubiłam nosić do legginsów długie swetry ;)

Uska, wszystko będzie dobrze ;)

Ja ostatnio ciągle za wcześnie wstaje, nie mogę dospać, jestem szybko głodna, a potem nie chce mi się spać. W ciągu dnia się czuję jak bezużytek, bo co nie robię, albo gdzie nie wyjdę na trochę, to potem jestem tak zmęczona albo obolała, że muszę dwa razy dłużej odpoczywać i tak w kółko. W ciągu dnia niewiele zdążę, zrobić. Wczoraj zrobienie obiadu i wyjście po śmietanę było szczytem moich możliwości, potem bolało mnie u góry brzucha pod biustem (jakby zakwasy?) i musiałam leżeć prawie do wieczora.

Moja córa mnie właśnie zaatakowała pytaniem "Mamo czy Św. Mikołaj tak naprawdę istnieje? Bo ja się domyślam, że ktoś się za niego tylko przebiera".

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Espera Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszek rośnie, ale tak dość wysoko i większość spodni sprzed ciąży ciiagle dopina się pod nim :-)
    Ale w ciągu ostatnich 2 tyg wydelo mnie dość mocno...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Nie uwierzycie, bałam się wazenia u lekarza wczoraj i co? Baterie w wadze im siadly hehe... Następna wizyta 15/12. To już będzie połówkowe!

toska_88 lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) .Witam się w 16 tyg. Powoli siły wracają. Ale mam jedną zagwozdkę. Chodzi o macierzyńskie. Umowę mam na czas określony do dnia porodu i nie wiem gdzie mam zanieść podanie o macierzyńskie do Zus czy do zakładu pracy? ZP zatrudnia poniżej 20 osób. Po tym jak dowiedziałam jak nas w mojej pracy obgadano powiedziałam, że nigdy więcej tam nie pójdę. Dziewczyny może któraś z was zna odpowiedź? :)

marie_marie22, ag194 lubią tę wiadomość

‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ