MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój Mąż do wózka podszedł bardzo spokojnie i usłyszałam, że dostanę ten który będę chciała, ale on musi sprawdzić wszystkie możliwe parametry żeby był bezpieczny dla dziecka i żebym ja mogła bez problemu go wnieść albo złożyć. Mój Mąż rozpieszcza mnie i mojego Syna z pierwszego małżeństwa, a teraz w ciąży to traktuje mnie jak księżniczkę.
dewa, Ju14, rybka33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tym 1000 z zusu to jest tak ze jesli wezmiesz 100% na poczatku a pozneij 60% wychodzi mniej niz tysiac to oni doplavaja i dostaje sie rownego tysiaka. Ja tak mialam na tamtym macierzynskim teraz tesciowa bedzie mi musiala wyliczyc czy sie oplaca bo wydaje mi sie ze trocge wiecej bede miala. Jesli i tak przskrocze tysiac to biore 80% przez caly okres. Swoja droga to jest chore ze na maciwdzynskim tez sie nie dostaje 100%...
toska_88, MEGI81, Misia 69, kamyla112 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDewa zmieniłaś kolor włosów na jaśniejszy? Bardzo cie rozświetla fajna zmiana.
WreszcieMama dawaj znać jak po wizycie napewno będą same dobre wieści.
Dziewczyna z wczoraj wszystkim serdecznie gratuluję!
Kofeina widzisz? Bóg Ci rekompensuje stratę kochana i dopełnia wasze marzenia:-*
U mnie Natan tak mi daje popalić os kilku śni że czasami aż zagryzam wargi żeby go nie poszarpac. Masakra ten bunt 2 latka. Czasami się zastanawiam co ja głupia robię że jeszcze jedno chce ale liczę na to że chłop się szybko utemperuje. Jak miał rok-do półtora to był tak grzeczny że mogłabym 5 mieć! A teraz nerwy wymuszanie... trzeba mieć tej cierpliwości.WreszcieMama, MEGI81, Kofeina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzyrcia wrote:Z tym 1000 z zusu to jest tak ze jesli wezmiesz 100% na poczatku a pozneij 60% wychodzi mniej niz tysiac to oni doplavaja i dostaje sie rownego tysiaka. Ja tak mialam na tamtym macierzynskim teraz tesciowa bedzie mi musiala wyliczyc czy sie oplaca bo wydaje mi sie ze trocge wiecej bede miala. Jesli i tak przskrocze tysiac to biore 80% przez caly okres. Swoja droga to jest chore ze na maciwdzynskim tez sie nie dostaje 100%...
-
nick nieaktualnyJa dostalam list z Zusu ze mi sie nalezy wyrownanie bo ta ustawa weszla w styczniu chyba no i musialam tam isc powiedziec ze nie pobieram innych swiadczen (jakiekolwiek to mialy byc :d) no i mi wyrownywal. Kolezanka jest bezrobotna na macierzynskim wiec jej sie znowu tysiak nalezy ale dostaje z mopsu wiec pewnie to zalezy od sytuacji najlepiej sie dowiedziec przed porodem tak mysle
toska_88 lubi tę wiadomość
-
mon!ta^ wrote:A wiesz ze na takiej macie rozgrzewajaco masujacej w ciąży nie można używać. Tez mam mate i w instrukcji mam napisane ze zabronione.
-
I te 60% i 80% to jest kwota z ostatnich 12 miesięcy przed porodem czy z ostatnich 12 miesięcy wypłaty do momentu L4?
Przykładowo:
wzięłam L4 od 1.11 to ta kwota się liczy od 12 mcy wstecz od 1.11 czy od np 5.05 czyli daty porodu??
Czy to się tyczy również osób, które mają umowę jedynie do daty porodu? -
Ja jak rodzialam w Pl w szpitalu to nie wyobrażam tam sobie sali jedno osobowej, do toalet było daleko, a pielęgniarki zaglądały dwa razy na dzien. Tu w DE liczę na jednoosobowa, a jak będzie trzeba to sobie dopłace i poproszę o dostawkę dla męża
tutaj toalety są w każdej sali wiec jak coś mogę sikać przy otwartych drzwiach i mam dziecko na oku. Ciekawe czy kiedyś w Polskich szpitalach doczekamy sie takiego standardu.
wersja z OM
-
Heloł, to ja się witam w DRUGIM TRYMESTRZE!
jupiiii!
U mnie dzień bardzo szaro-bury i czuję, że będzie dziś leniuchowanko
WreszcieMama trzymam kciuki za Twoją szyjkęi bezstresowy weekend!
Miłego dnia!
marie_marie22, ag194, MEGI81, toska_88, WreszcieMama, blubka, bezimienna, sylwucha89, Espera, Maniuś, kamyla112 lubią tę wiadomość
-
toska_88 wrote:Dewa zmieniłaś kolor włosów na jaśniejszy? Bardzo cie rozświetla fajna zmiana.
WreszcieMama dawaj znać jak po wizycie napewno będą same dobre wieści.
Dziewczyna z wczoraj wszystkim serdecznie gratuluję!
Kofeina widzisz? Bóg Ci rekompensuje stratę kochana i dopełnia wasze marzenia:-*
U mnie Natan tak mi daje popalić os kilku śni że czasami aż zagryzam wargi żeby go nie poszarpac. Masakra ten bunt 2 latka. Czasami się zastanawiam co ja głupia robię że jeszcze jedno chce ale liczę na to że chłop się szybko utemperuje. Jak miał rok-do półtora to był tak grzeczny że mogłabym 5 mieć! A teraz nerwy wymuszanie... trzeba mieć tej cierpliwości.toska_88, Rudzik, Edyta84, marie_marie22, bezimienna, sylwucha89, Hope_, ag194, Espera, Maniuś, MEGI81, Kleopatra, sylwia1985, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie koszmar dzisiaj ... wieczorem zaczęla mnie boleć głowa zmierzylam ciśnienie 95/54 ... położylam się spać ale nie mogłam spać .. pół nocy się budziłam bólu głowy ... taki okropny pulsujacy . Wstałam i jest 3 razy gorzej , zaraz mi rozsadzi głowę
teraz mam 114/50 ... to górne jak na mnie to szok bo zawsze poniżej 100 ... można jakieś tabletki na ból głowy w ciąży ?
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja az tak przepisow nie znam ale z tego co wiem to tak wlasnie licza z ostatnich 12mcy no i zalezy czy byly w tym czasie jakies l4. Poza tym ja jestem na dzialanosci to pewnie tez inaczej mi licza :p raz dostaje za l4 1500 a raz 1800 wiec sama sie w tym gubie :p
marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
Witam sie w 17tc prosto z domu!
Uj nie lekarz. Oburzony ze mi robił usg. Kto to zlecił, po co. Mi sie wydawało ze warto sprawdzić czy wszystko ok. Chciałam żeby sprawdził płeć to mi powiedział ze na tym etapie nic nie widac. W 17tc?
Nieważne. Juz jestem z Paulą ❤
Plamienie podobno było z pękniętego naczynka.Breezee, WreszcieMama, sylwucha89, toska_88, blubka, Hope_, ag194, Espera, Edyta84, Maniuś, MEGI81, Kleopatra, marie_marie22 lubią tę wiadomość