MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MEGI81 wrote:Ja też biorę od samego początku. Na drugi dzień po pozytywnej becie już zaczęłam robić. Tylko jakoś nie mam odwagi sama sobie wbić igły i Mąż mi robi. Miałam tylko trzy siniaki i to dwa małe ma około 1 cm, a jeden większy około 3 cm. Do końca ciąży robiłaś w brzuch?
Nie, jakoś do ok.35 tc.
Hope super akcja!
Ja jeszcze nigdy sama nie piekłam pierników i chętnie skorzystam z przepisu prostego i pysznegoMEGI81 lubi tę wiadomość
-
Ja też biorę rok macierzyńskiego
Hope my w pracy robiliśmy takie paczki dla dzieci z domu dziecka. Dostawaliśmy listy od dzieci do Mikołaja i wiedzieliśmy ile dane dziecko ma lat i czego pragnie. Z reguły dzieci dostawały więcej niż pisały, a ich marzenia często wywoływały u mnie łzy w oczach - lampka na biurko, nowy szalik itp. Później delegacja jechała i razem z Mikołajem dawała prezenty.
Wszystkim wizytującym gratuluję ślicznych Dzieciaczków -
Też bardzo lubię rzeczy dla dzieci z firmy next
A muszę Wam powiedzieć, że u mnie Męża ogarnęło szaleństwo zakupów dla Dzidziusiacodziennie podsyła mi zdjęcia rzeczy i już zapowiedział, że w przyszłym tygodniu idziemy na zakupy i część zamówimy przez internet.
Mi do tej pory nikt nie powiedział, że przytyłam itp. Wręcz przeciwnie słyszałam kilka razy, że wyglądam kwitnąco. A teściowie i rodzice ciągle pytają, jak się czuję, na co mam ochotę na obiad, czy coś trzeba nam pomóc itp. -
Matko, dobrze, ze nikt do mnie z jakimś tekstem o przybyciu czy złym wyglądzie nie wyjechał, bo ja mam tak cięty jęzor, ze byłaby awantura :p Na szczęście póki co słyszę same miłe słowa wiec nikt mi nie podpadł
Jahoda wydaje mi sie, ze wystarczy, ze Maz spyta przełożonego z kim on będzie w pokoju skoro i nich same kobiety i powie, ze on z kobieta nie życzy sobie spac w jednym pokoju. Wydaje mi sie, ze firma wręcz nie ma prawa od niego tego wymagać. U nas jest taka polityka, ze każdy zawsze ma swój pokój, bez względu na cenę w hotelu (a w stolicach krajów skandynawskich bywają one szalone... ja ostatnio wybrałam sobie hotel w centrum Sztokholmu, ok 900zl za noc :p).
Ja póki co myślałam o porodzie w Medeorze. Jest prywatny, ale można iść na NFZ. Przyjaciółka tam rodziła i bardzo dobrze wspomina. Nad Salve sie nie zastanawiałam. Tam tez można na NFZ?13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
WreszcieMama wrote:Dziewczyny jutro rano jade na pomiar szyjki... Jestem tak zestresowana ze az mi zoladek sciska... Zobaczymy co sie zmienilo przez te 11 dni ;/
Również życzę długościwszystko będzie dobrze.
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Pisałam ostatnio ze zdecydowaliśmy się co do imion... Otóż, nie
dziś znowu podobają mi się inne
tak że ostatecznie decyzję podejmiemy jak będziemy znali płeć
jednak kobieta zmiana jest
W pierwszej ciąży byliśmy pewni Alexandry bądź Alexandra a teraz coś nie możemy się zdecydować
Miłego wieczorkuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 21:22
toska_88 lubi tę wiadomość
-
Hej Babki,
ja cały dzień w biegu ale wykorzystuję nakłady energii jaknajlepiej umiem!
Po pierwsze Uska i Kofeina gratuluje wizyt! Kofeina zazdroszczę takiego dorodnego syna
Dewa gratuluję zakupu! No to jak już zaczęłaś to teraz już pójdzie z górki! Ja tylko paczki odbieram i nawet nie pamiętam co zamawiałam jak przychodzą
Julita prywatny poród 2900 zł??? Ja tez chcę! Gdzie to tak można?
Co do macierzyńskiego to ja tez od razu cały rok!
toska_88, Kofeina lubią tę wiadomość
-
Kofeina gratulacje synka
ja chodzę do gina na NFZ i jestem zadowolona
Co so porodu to ja przy pierwszym dziecku wykupilam sobie prywatna polozna i dalam 800 zl za nia - ona byla caly czas przy mnie a na porodowke weszlam o 9 rano a urodzilam mlodego 0:10 i o 3 oddala mnie na sale po porodzie wiec troche sie namordowala ze mna
u nas cc na zyczenie kosztuje 1500 zlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 21:50
-
dziewczyny co do macierzyńskiego to jak nie dostaniecie 1000 zł to ZUS musi wyrównać. Przeliczcie sobie jak opłaca sie go podzielic. Ja biorę 100/60 i przez pol.roku będą mi wyrownywac do tego tysiaka. Oczywiście oficjalnie nikt o tym nie mówi ale moja księgowa pytala w zusie
Arwi, blubka, bbee, kamyla112 lubią tę wiadomość
-
Julita Białystok! Toż to koniec świata!
No ale zazdroszczę! Za taką cenę w warunkach hotelowych! Chciałabym!julita lubi tę wiadomość