Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    dziewczyny co do macierzyńskiego to jak nie dostaniecie 1000 zł to ZUS musi wyrównać. Przeliczcie sobie jak opłaca sie go podzielic. Ja biorę 100/60 i przez pol.roku będą mi wyrownywac do tego tysiaka. Oczywiście oficjalnie nikt o tym nie mówi ale moja księgowa pytala w zusie ;)
    To zależy kto ile zarabia ;)

blubka, MEGI81 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakichś 10min wyczuwam na dole brzucha takie jakby mizianie od srodka... nie wiem czy to pierwsze wyczuwalne ruchy czy moze jednak kanapka, która zjadłam 20min temu :p

WreszcieMama lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Karissa to ja mam to samo ale u mnie to chyba bigos...
    Jezuuu nigdy nie jadlam bigosu...

Karissa i gdzie planujesz rodzic? Gdzie chodzisz do gina?

Karissa lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho? Tylko ja nie śpię od 7? ;) mój syn już wyspany oczywiście. Teraz zażądał sniadanka.
    Nie wiem gdzie będę rodziła, ani jak :( wolę o tym jeszcze nie myśleć :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • blubka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 00:05

• blubka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    dziewczyny co do macierzyńskiego to jak nie dostaniecie 1000 zł to ZUS musi wyrównać. Przeliczcie sobie jak opłaca sie go podzielic. Ja biorę 100/60 i przez pol.roku będą mi wyrownywac do tego tysiaka. Oczywiście oficjalnie nikt o tym nie mówi ale moja księgowa pytala w zusie ;)

Jednak zrobię tak jak ty :-) bo w ciągu 5 miesięcy byłabym tratna jedną okrągła wypłatę, a tak zyskam 2 wartości wypłaty

• Uska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki;-) milej soboty:-) u mnie niestety leje.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, ja nie śpię od 5.00 ale 3h siedziałam z książką;)

Zazdroszczę Wam dziewczyny możliwości wyboru szpitala, u nas w promieniu ok 100 km nie ma więcej szpitali od jedynego miejskiego, który nie ma za dobrych opinii, łącznie z moją własną.

Wilgoć straszna w powietrzu, moje dziecko znowu kaszle :( przy jej astmie to się zawsze kończy źle :(

Co do ruchów to faktycznie czasami ciężko rozpoznać, ja ostatnio mam wrażenie, że moje tak kopie jakby w głąb brzucha, że czuję takie "echo". Juz czekam na takie porządne kopanie i się robię niecierpliwa ;) Bo bywają dni, że nie czuję prawie nic i się wtedy zaczynam martwić.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Ja właśnie z kubkiem mleka z kapką kawy szukam jakiegoś przepisu na dobre ciasto na deser. Mam resztkę żurawiny i mus truskawkowy z zamrażarce i tak mi oba owoce idą z marcepanem i lukrem pomarańczowym :) niby wszystko wiem, teraz jeszcze muszę dopasować przepis.

Ja rodzić będę w Niemczech tylko jeszcze nie wiem, gdzie. Wszystko będzie zależało od wyników krwi, bo jak będą problemy z krzepnięciem, to muszę trafić do kliniki z oddziałem hematologicznym (czyli uniwersytecka u mnie, jakieś 200 km w jedną stronę), a jeśli uda się te czynniki krzepliwości wyrównać, to mam fajny szpital 20 km od mojego miejsca zamieszkania. Jeszcze nie wiem też, czy będzie sn czy cc, mam dużą wadę wzroku i brzuch poryty bliznami, ale macicę nietkniętą.

Jak sn to nie ma problemu, jadę na oddział podczas akcji porodowej i finito. Jak cc to najpierw muszę odbyć pielgrzymki po niemieckich lekarzach, żeby dostać skierowanie na cc (leczę się w PL bo tu pracuję, ale mieszkam w DE, tuż przy granicy, więc zbyt dobrej opieki lekarskiej (specjalistycznej, bo niestety podlegam pod haslo - trudna ciaza) w promieniu 100 km nie ma).

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 08:27

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bbee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Mam to samo. Tylko, że ja kilka razy w życiu miałam już atak rwy kulszowej i podejrzewam, że znów może się pojawić. Jak byłam w ciąży z synem, to przez to dziadostwo wylądowałam w 6 miesiącu na tydzień na patologii ciąży, bo nie mogłam się ruszać. Mam tyłozgięcie macicy i podobno jak się rozrastała, to zaczęła uciskać na jakiś nerw. Później łapało mnie, jak miałam dłużej pochyloną pozycję. Niech ktoś Ci rozmasuje to miejsce.
    Położyłam się wczoraj na macie masującej i rozgrzewającej, niby niewiele dało, ledwo mogłam prosto leżeć, ale po jakimś czasie przeszło... Takie uczucie jak przy przewianej nerce, jakby skurcz trochę i promieniujący ból. Zobaczymy czy będzie wracać ale boję się schylać.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej helooo! Zaczynam 16 tc ! Jupiiii coraz lepiej! Ja mam szpital 3 km ,15,40,i że 3w obrębie 50 km od domu. Będę rodzic w tym co poprzednio 40 km od domu z3 względu na to że tylko tam jest dużo oddział neonatologiczny gdzie są wszyscy specjaliści i sprzęt do ratowania dziecka od 28 tc. Z jednej strony fajnie byłoby 3 km od domu bo zawsze ktoś by mógł do mnie podjechać ale lekarz mnie nastraszyl że w razie gdyby przy cc okazało się że coś z dzieckiem nie tak to tylko dziecko by przywieźli di innego szpitala a tamten nam sprawdzony i byłam bardzo zadowolona. Myślę jesżyczę o wykupieniu prywatnej sali poporodowej bo na 3 doby to tylko 100 zł ale niewiem czy byłabym zadowolona sama. Tak to zawsze na sali we 2 lub 3 można wyjść do toalety bo ktoś popatrzyłem na dziecko i przede wszystkim jest z kim p9gadac ale można trafić a
    Na ciężkie osoby itp każda sytuacja ma swoje plusy i minusy ale sprawa szpitala nie podlega dyskusji .
    Z tego co piszecie to rozumiem że jak się bierze 100/60 to przez drugie pół roku ZUS dopłaca do 1000?
    Karisa i zyrcia u was już 17 tc to już mogą być ruchy aczkolwiek ja jak czuje nie da ich się pomylić z jedzeniem:-)

Espera, Maniuś, ag194, MEGI81, blubka, Hope_ lubią tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Położyłam się wczoraj na macie masującej i rozgrzewającej, niby niewiele dało, ledwo mogłam prosto leżeć, ale po jakimś czasie przeszło... Takie uczucie jak przy przewianej nerce, jakby skurcz trochę i promieniujący ból. Zobaczymy czy będzie wracać ale boję się schylać.

Mnie właśnie tak bolało jakby skurcz i promieniował na pośladek i nogę. Miałam problem żeby się rozgiąć. W szpitalu podawali mi tylko czopki przeciwbólowe w tyłek :) żeby szybko puściło.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra gratuluję Syna :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    A wiesz ze na takiej macie rozgrzewajaco masujacej w ciąży nie można używać. Tez mam mate i w instrukcji mam napisane ze zabronione.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Kleopatra gratuluję Syna :)
    Hmm, dzięki :) ale teraz jeszcze nie wiem co będzie :) mówiłam o tym 3 letnim synku :)

nick nieaktualny, Maniuś lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodzić w szpitalu u siebie w mieście, jakieś 5 km od domu. Mój lekarz jest w nim bardzo szanowany i ma poważanie, a do tego mojego Męża ciocia pracuje w nim od bardzo dawna jako położna i będzie ze mną cały czas. Sąsiadka z bloku obok, z którą często się spotykamy (nasi synowie razem się przyjaźnią), jest pielęgniarką na intensywnej terapii noworodków i też będzie przy porodzie. Poza tym mam mnóstwo znajomości w tym szpitalu, bo moi byli teściowie w nim pracują i przez nich poznałam wielu lekarzy, a z byłymi teściami nadal mam bardzo dobry kontakt i się spotykamy. W tym wypadku nie ma sensu żebym szukała innego szpitala.
    Jak pojechałam na łyżeczkowanie, to Męża ciocia załatwiła mi pokój jedynkę i gdybym musiała zostać dłużej, to mąż mógł ze mną spać, a poza tym była ze mną przy zabiegu i asystowała lekarzowi.
    O tej ciąży, w której teraz jestem przez jakiś czas wiedziała tylko ciocia i lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 09:14

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeeń dobry Majöweczki! :) Zaczęłam wczoraj mojemu truć o wózku dla Malucha, że ja biedna nie wiem, że tyle modeli, że olaboga ja się na tym nie znam. Naprawdę przeglądanie tych wszystkich wózków przyprawia mnie o ból głowy i musiałam uciec się do podstępu. A że Darek to ekspert od "pojazdów" i całymi dniami może przeglądać samochody, to wziął sobie za punkt honoru znaleźć Dziedzicowi brykę ;)

Znalazł. Pierwszy model do którego mnie z dumą zawołał, kosztował...prawie 6000 zl. Tego nie przewidziałam, że Tatę mojego dziecka zawsze intuicyjnie ciągnie do tego co drobre, ale drogie :D A za wözek nie dam więcej niź 1500, nie ma mowy! :D

marie_marie22, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Hmm, dzięki :) ale teraz jeszcze nie wiem co będzie :) mówiłam o tym 3 letnim synku :)

Aaa, staram się nadgonić to co pisałyście ma forum, ale nie da się wszystkiego dokładnie zapamiętać i odpisać.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej Mamusie:) Witam się z rana i życzę Wam miłej soboty :) Jakoś dziś się obudziłam z dobrym humorem :D
    Wczoraj był u nas brat męża z żoną i dziećmi i jakoś tak fajnie :) Widzę, że odkąd nie chodzę do pracy, to mi jednak brakuje ludzi. A dziś jedziemy do teściów a wieczorem na urodziny do kolegi, ale pewnie niedługo tam pobędziemy.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wam

u mnie kiepska pogoda bo leje fest a ja musze z pieskami wyjsc:/

i zrobil mi sie tak masakryczny zajad ze ja pierdo... nie umiem buzi otworzyc zeby wlozyc lyzke z platkami do ust :( co robic?! nigdy nie mialam takich zajadow:/

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ