MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Uska wrote:Melduje sie po;-) wszystko w porządku, kosc nosowa jest!
dzidzia ma 6,8cm i najprawdopodobniej jest Dziewczynka:-)
Espera napisalas ze po badaniu dostane takiego kppa ze bede mogla gory przenosic, dokladnie tak jest:-) Dziekuje wszystkim za trzymanie kciukow:-) -
Klaudia, siostra mojego P. Jak się dowiedziała, ze będziemy mieli córeczkę, pogratulowala a pod nosem dodała ,wiedziałam bo zbrzydlas' nosszz kurwa, tylko ze to byl okres gdy wymiotowalam cale dnie i w tylku miałam swój wygląd a ona sama córkę urodziła a mimo to taka chamowe odwalila..ja tam wiem, ze wygladam co najwyżej na bardziej zmęczona ale takie zachowania to szczególnie wkurzaja tym bardziej jak słyszysz to z ust kobiety, która przeszła ciążę i nikt jej o zdanie nie pyta
-
Kamilutek wrote:Od razu trzeba zadeklarować, że idzie się na rok czy można na przykład pójść najpierw na pół roku a potem kolejne pół dobrać?
Nie trzeba od razu się deklarować. Możesz iść na pół roku i dostajesz 100%, a jak się zdecydujesz jeszcze na kolejne pół roku, to ZUS to wyrównuje i wypłaca 60% (jak na cały rok to wypłacają 80%)
-
Ja się zastanawiam, czy cały rok czy najpierw pół a potem dobrać, bo tak sobie wymyśliłam, że największe wydatki ma się właśnie w pierwszych miesiącach i pełna pensja byłaby jak znalazł. Ale w sumie nie wiem, czy to prawda, to moje pierwsze dziecko, wiéc jestem jak we mgle
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hope_ wrote:macie jakis sprawdzony przepis na pierniczki?
Hope, ja właśnie nastawiłam z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/post/piernik-staropolski
Robię co roku i nigdy się nie zawiodłam. W przepisie jest wykonany piernik, ale ja zawsze wstawiam więcej i obok normalnego piernika robię zawsze jeszcze ze 100 pierniczków. Są mega!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 18:38
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hope_ wrote:ale zazdroszcze prywatnych klinik!
u nas jak ja rodziłam to poród był za 8tys - uważam, że to mega przegięcie. a teraz już nawet to zamknęli - nie kumam, jak w trójmieście może nie być żadnej prywatnej placówki za normalne pieniądze, a nawet za nienormalne
monita- strasznie przykra historiai wez tu bądź spokojny.
macie jakis sprawdzony przepis na pierniczki?
NIBY w Gdyni mieli otworzyć swissmed ale czy to w końcu zrobili to nie wiem. PLUS jeszcze było tak u nas w gdańsku ze ciąża musiała przebiegać bez powikłań i plus matki bez wad np jak ja serca i juz dupa.
Pierniczkow nie robilam bo nie przepadam wiec nie polecę żadnego przepisu.
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Ju14 wrote:Tak sama robię. W pierwszej ciąży też robiłam. Zaczęłam jakoś koło 4miesiąca, a teraz od samego początku muszę.
W pierwszej ciąży tak mnie nie bolało, nie wiem czy skóra tak się rozeszła czy co, bo czasami mam takie wylewy i siniaki i boli strasznie. No ale co zrobić, mus to mus
Ja też biorę od samego początku. Na drugi dzień po pozytywnej becie już zaczęłam robić. Tylko jakoś nie mam odwagi sama sobie wbić igły i Mąż mi robi. Miałam tylko trzy siniaki i to dwa małe ma około 1 cm, a jeden większy około 3 cm. Do końca ciąży robiłaś w brzuch?