MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_ wrote:ja to musze w weekend poogarniac, bo za 2 tygodnie leze plackiem i pachne i nie wyobrzam sobie lezec w takim burdlu jaki mam obecnie w sypialni
bo wiecie - kiedys jak nie było Jaska to Jaska pokoj był takim "składzikiem" a odkad jest to jak mam "szybkie sprzatanie" bo ktos niezapowiedzianie wpada, to wszytsko upycham do sypialni którą zamykam
-
nick nieaktualnyKleopatra dołączam do dziewczyn z wyrazami współczucia:-* z jednej strony dobrze ze tata już nie cierpi a z drugiej będzie wam bardzo ciężko szczególnie mamie w dodatku w tym świątecznym okresie- dużo siły życzę.
Qasha ja sobie liczę tak jak WreszcieMama od 1 dnia ostatniej miesiaczki . Czyli jak 6 sierpnia rozpoczął 1 miesiąc to 6 grudnia rozpocznie 5 miesiąc:-)
Julita i Klaudia mąż tego nie powiedział złośliwie poprostu szczerze bo tak naprawdę jest a ja nie cierpię jak kłamie bo wcale mi wtedy miłej nie jest jak mnie oszuka że super wyglądam jak wiem że jest inaczej. Naprawdę moja twarz jest okropna! Czerwona sucha skóra i codziennie więcej pryszxzy. No ale to nadal daje mi nadzieję że będzie córka.
Ja już mam dość remontu choc dopiero zaczynamy . 3 dni już jeżdżę za drzwiami wejsciowymi kaflami i kamieniem elewacyjnym. Ehhh już śnią mi się drzwi po nocach. Roboty będzie masa... ale warto to przytrzymać. -
Qasha wrote:Dziewczyny, może wy się orientujecie... Jak liczyć miesiące ciąży? Bo tygodnie to spoko, liczy mi belly to się nie muszę na tym skupiać, ale miesiące? Wszystkie ciocie, babcie, koleżanki pytają o miesiąc, a nie o tydzień. A ja dopóki mi belly nie pokaże, że nowy miesiąc to nie wiem, kiedy się zaczyna następny. Czuję się przez to jakaś niedouczona i jakby... coś mi umykało
Bo wg belly niby za niecały tydzień miałabym zacząć 5 miesiąc, a na chłopski rozum, skoro termin porodu to 5.05 to 5 miesiąc bym zaczęła 5.12. No i ja się gubię w tym całym liczeniu :<
Dziewczyny mam pytanie też odczuwacie ból brodawek sutkowych?Bo mnie czasami bolą od biustonosza lub stroju kąpielowego.Doraźnie smaruję wazeliną lub po prostu kremem tłustym ale nie zawsze to pomaga.Myślę żeby zakupić jakieś kapturki na otarcia sutków może mi pomogą,ulżą w bólu. -
Kleopatra wurazy współczucia dla całej rodziny:*. Trzymaj się mocno!!!
Kamilutek idziemy łeb w łeb jesli chodzi o tydzień ciąży i dzień. Powiem Ci, że od dwóch dni nie mam w ogóle apetytu:(:. Cos w tym okresie musi być że na nic nie.mamy ochoty -
Ja odliczam pełnymi tygodniami, bo nie każdy msc ma tyle samo dni. Tak wiec w każda środę rozpoczynam nowy tydzień. W te następna zacznę już 18 wiec..zdaje sie, ze wejdę w 5msc! Jakoś dziwnie szybko to leci chyba, nie?:p
Moj brzuszek zaczyna wyglądać wreszcie jak ciążowy, a nie jak wzdęcie...to takie miłeW płaszczu raczej jeszcze nikt nie zauważy, ale jak już go zdejme, to nie ma wątpliwości
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Wow, długo dajecie rade
My nie bardzo mieliśmy wyjście... najbliższym powiedzieliśmy już po tym jak 2 beta wyszła super, a niedługo pózniej mieliśmy 2 wesela w rodzinie i każdy sie domyślił czemu nie pije :p W pracy powiedziałam jakoś jak kończyły sie 3 miesiące, bo akurat byłam w drugiej pod rząd delegacji, znosiłam ja słabo i jak sie dowiedziałam, ze czekają mnie kolejne dwie, to stwierdziłam, ze powiem szefowi o ciąży i odmowie wyjazdów - ciężarna ma prawo odmówić wyjazdu w delegacje. Ale bardzo wszyscy zareagowali pozytywnie. Wydaje mi sie tylko, ze dziewczyna z Danii, która mnie zatrudniła jest na mnie zła, ze już poszłam na zwolnienie, mimo, ze zapewniałam wszystkich, ze bede pracować jak najdłużej... No ale skąd ja miałam wiedzieć, ze lekarz wyślę mnie na zwolnienie i wlepi areszt domowy? W każdym razie mam nadzieje, ze ta Dunka sie nie obraziła tylko zajęła sie swoim noworodkiem i nie miała głowy, zeby do mnie pisać...
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
U mnie mama twierdzi, że się domyślała, ale nic nie mówiła, bo stwierdziła, że jak będziemy chcieli, to sami powiemy. Zauważyła, że przestałam w ogóle pić, a ponieważ remontujemy chałupę, to często przy co paskudniejszych pracach typu wykładanie stropu wełną mineralną lubiłam sobie przepłukać gardło piwem. A od pewnego czasu tylko wodą lub sokiem
Powiedzieliśmy oficjalnie rodzicom dopiero po prenatalnych, czyli niecay tydzień temu.
A w pracy moi najbliżsi współpracownicy sami się domyślili po tym, jak z biegającej wszędzie ekspresówki zrobił się ze mnie ślimak, który nawet na piętro wchodzi na 3 razybbee lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Sylwia, faktycznie długo Wam się udaje to utrzymać w tajemnicy
Kamilutek, moi teściowie też się domyślali, bo pić nie chciałam nawet kawy
My powiedzieliśmy rodzicom jak się zaczynał 3 miesiąc, a reszcie rodziny jak zaczynał się 4 miesiąc. Nikogo więcej nie informujemyAaaa jeszcze przyjaciółkom to od razu po teście
Ma może któraś z Was ten sam problem co ja czyli dziecko z astmą oskrzelową? Bo moja córa już trzeci sezon chorowania i powikłań od astmy zaczyna... Lekarze niewiele pomagają, przepisali tabletki, zalecili inhalacje. A tu szykuje się kolejny sezon jesień-zima większość w domu niż w przedszkoluCo będzie jak za dwa lata pójdzie do szkoły?
Kamilutek, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
Bbee, no właśnie, tudno utrzymać sprawy w tajemnicy, jak nagle człowiek zaczyna się zachowywać inaczej, z miłośnika kawy staje się abstynentem
Ale mam dzisiaj lenia giganta! Dobrze, że do pracy na później i na krótko
Jeszcze nie oznajmiłam szefowi, że zamierzam pracować z domu rano i w te dni, w których nie muszę być w robocie na żadnych spotkaniach, i na pewno nie będę się zrywać przed świtem, o ile nie jest to niekonieczne. Ale nie może mi kazać przychodzićJeszcze chyba nigdy tak bardzo nie doceniałam swojej pracy, jak teraz!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
bbee a czy twoja córa na pewno ma astmę oskrzelową? bo moja znajoma leczyła syna na astmę ok.3 lata, aż ktoś powiedział jej, że powinna jechać do alergologa i okazało się, że dziecko jest uczulone na bardzo wiele rzeczy a nie chore na astmę. jak odstawiła wziewy to skończyły się duszności ale dawała jakieś leki na alergię
-
blubka wrote:bbee a czy twoja córa na pewno ma astmę oskrzelową? bo moja znajoma leczyła syna na astmę ok.3 lata, aż ktoś powiedział jej, że powinna jechać do alergologa i okazało się, że dziecko jest uczulone na bardzo wiele rzeczy a nie chore na astmę. jak odstawiła wziewy to skończyły się duszności ale dawała jakieś leki na alergię
-
Cześć dziewczyny
Właśnie zaliczyłam niespodziewane wymioty, po wodzie. Ehhh Ale wiem dlaczego, od kilku dni mam tak uciążliwy kaszel, że nie mogę normalnie funkcjonować. Może macie jakieś sprawdzone metody, bo ja już mam dość.
Dopiero co wróciłam do domu, córcię odwiozłam do przedszkola, a w jej grupie dzisiaj bagatela,uwaga....6 dzieci!!! Szok, tyle dzieci choruje. Jej grupa liczy 28 dzieci.
bbee ja nie pomogę, u mnie córcia nie ma astmy oskrzelowej, ale może warto sprawdzić czy to to -tak jak pisze blubka.
Tośka zanim się obejrzysz i będzie po remoncie, a jaki sppkój i komfort w Twojej główce zapanuje
Jeśli chodzi o wózek, to ja mam po Hani zestaw 3 w 1, plus nową spacerówkę bonie byłam zadowolona ze spacerówki z zestawu. Gondola ok. Ale nie wiem czy nie sprzedam i nie kupię czegoś innego. Jeszcze muszę to przemyśleć.
Jeśli chodzi o sprzątanie, to ja lubię jak mam ochotę, hihi.
Ciuszki Hani prasuję, bo bardzo to lubię. Nasze też prasuję, ale już tak tego nie lubię.
Dziś mam wizytę na 13 u endo, zobaczymy co powie, czy mam tą nadczynność czy nie, jak zobaczy wyniki. Chyba ktoś dzisiaj też ma endo, prawda?
Aha zapomniałam się pochwalić, na wadze w końcu +1 kg.
Czy ktoś dziś wizytuje? Jak tak to powodzenia, samych dobrych wiadomości. -
bbee wrote:My zaczynaliśmy od alergologa i alergie ma na razie powykluczane, do tego ta alergolog była pneumonologiem, Hani pediatra też jest alergologiem i ją obserwuje już od lat. A przed lekami było jeszcze gorzej, potrafiła mieć ataki duszności ciężkie do opanowania, wymiotowała flegmą. Teraz jest to "opanowane".
-
Marta931217 wrote:Kleopatra wyrazy współczucia
. Kochane co myślicie o wózkach mima albo stokke?
jak dla mnie stokke jest po prostu nie ładny, jak z kosmosu wyglada, nie wiem czemu ale kto co lubi:) spojrzałam na ten mima, całkiem ok, tylko one dosyc drogie cenowo co?