MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Qasha wrote:Dziewczyny, u was są jakieś kg na plusie? U mnie od przedwczoraj już +1,5kg!
Ale brzuch ciągle wygląda ledwo jak oponka
Qasha, niestety nie, dalej pod 65, a zaczynałam właśnie od 65. Trochę mnie to już martwi, bo jednak dzieciak urósł, brzuch urósł (choć dalej wygląda jak po zwykłym obżarstwie), cycki się podwoiły... A belly mi właśnie napisał, że powinnam mieć już 2,5 kg na plusie.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Qasha wrote:Potwierdzam, ze mną było podobnie. U alergologa okazało się, że to nie astma tylko uczulenie dosłownie na wszystko, do teraz pamiętam jak mi się po testach na ręce te bąble zlały w jeden wielki. Okazało się, że tak mocno mnie coś uczulało na jesień, że dostawałam ataków duszności, a nie astmy. Bodajże pod koniec października i w połowie listopada pyli jakieś jedno z ostatnich pylących drzew
Dobrze by było wiedzieć co powoduje te duszności, ale wszystkie testy wyszły negatywnie, jedyną wskazówką jest to, że najgorzej reaguje jak jest duża wilgoć w powietrzu, a grzyby i pleśnie też testy wykluczyły... Do tego najgorzej jest w czasie listopad-marzec. Ja sama mam stwierdzone i alergie i astmę oskrzelową, ale nie męczę się aż tak jak córcia... -
Parę tygodni temu mówiłam wam jaka mam wspaniała teściowa . Niestety była ok tylko w tedy kiedy byłam 300 km od niej
Udaje dobra a potem wychodzi prawdzie oblicze . Jest po prostu wredna dla mnie ... ustaliła zasadę że raz gotuje ja i ona sprząta po tym gotowaniu a drugiego dnia gotuje ona i ja sprzątam po niej . Tylko że jak ja gotuje to jest czysto.. zmywam gary na bieżąco i zostawiam jej tylko talerze do mycia te co się na nich jadło . A ona w kuchni zostawia mi syf to nawet bałaganem nie da się nazwać ...dziewczyn uwierzcie m w życiu nie widziałyscie że tka da się nabalaganic w trakcie gotowania . Wczoraj odsmazala obiad z soboty a kuchnia wyglądała jakby gotowana dla 15 osób taki syfu że aż się wczoraj popłakałam i powiedziałam że to jest oznaką braku szacunku do mnie ... albo PRZYCHODZI z tekstem czy ja mam ciążę zagrożona bo jak nie to musze zacząc sprzątać bo.nic nie robię ... rozumiecie ? Gdzie ona mi na górze nie sprząta a oczekuję że ja będę jej dół sprzątać bo mi się niby nudzi .... albo dzwoni co jest dziś na obiad a mówimy z moim K że dziś przecież jest jej kolej a ona tekst " tak mnie traktujecie moglibyscie pomyśleć że ja zmęczona jestem ".... jest księgowa pracuje 7 h.dziennie ... Albo nakręca mojego faceta przeciwko mnie bo chce żeby jechał ze mną na święta bo na Wielkanoc musimy tutaj zostać ... mój facet chce jechać a ta mu pranie mózgu robi ... przegina . Albo ona oczekuję ze ja ugotuje coś dobrego a ona codziennie po najniższych kosztach .... eh .... przykro mi i coraz bardziej chce do Łodzi do moich ... ustaliła zasadę z gotowaniem itd ja się jej trzymam bo powiedziała że jak nie będziemy się pilnować to mamy robić sobie kuchnie na górze ... tylko że mnie nie stać .jo muszę górę wyremontować przed przyjściem na świat maluszka... boję się że wyremontujemny górę a ona nas wyrzuci po prostu .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 10:17
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7c21880f348.jpg
Laski kyoras chciala przepis na pierniczki wiec wklejam dwa.ja zawsze rovie z przepisu drugiego.tylko pamietajcie przechowywac je w puszce metalowej i z kawalkiem chlebka;)
Ja dzis wizytuje wiec prosze trzymac kciuki.
Nnie bylo mnie w weekend na forum bo mialam remobt ssalonu.teraz wszystko skonczone az milo w nim siedziec.
Quasha mala oponka bo tynie chudziutka jestes.u mnie tez juz dobry +1kg;)Ju14, Maniuś lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Klaudia0727 wrote:Parę tygodni temu mówiłam wam jaka mam wspaniała teściowa . Niestety była ok tylko w tedy kiedy byłam 300 km od niej
Udaje dobra a potem wychodzi prawdzie oblicze . Jest po prostu wredna dla mnie ... ustaliła zasadę że raz gotuje ja i ona sprząta po tym gotowaniu a drugiego dnia gotuje ona i ja sprzątam po niej . Tylko że jak ja gotuje to jest czysto.. zmteam
Ajj, każda teściowa jest przynajmniej po troszku demonkiemGoNia1979 lubi tę wiadomość
-
Łoooo matko bosko, witam się z wami w 18 tygodniu i 5 MIESIĄCU ciąży!!! z jednej strony w końcu, a z drugiej to kiedy to zleciało.
Arwi, bbee, blubka, Edyta84, bezimienna, Breezee, sylwucha89, toska_88, Karissa, marie_marie22, Demsik, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Demsik wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7c21880f348.jpg
Laski kyoras chciala przepis na pierniczki wiec wklejam dwa.ja zawsze rovie z przepisu drugiego.tylko pamietajcie przechowywac je w puszce metalowej i z kawalkiem chlebka;)
Ja dzis wizytuje wiec prosze trzymac kciuki.
Nnie bylo mnie w weekend na forum bo mialam remobt ssalonu.teraz wszystko skonczone az milo w nim siedziec.
Quasha mala oponka bo tynie chudziutka jestes.u mnie tez juz dobry +1kg;)
Ja zawsze do metalowego pojemnika daję skórki z pomarańczy i skórki z jabłka, wtedy szybciej zmiękną i do tego będą miały taki właśnie pomarańczowy aromatbezimienna lubi tę wiadomość
-
Moniqaaa wrote:Łoooo matko bosko, witam się z wami w 18 tygodniu i 5 MIESIĄCU ciąży!!! z jednej strony w końcu, a z drugiej to kiedy to zleciało.
O kurczę!Ja jeszcze parę dni, jeśli się nie mylę to w czwartek się tak przywitam
Moniqaaa lubi tę wiadomość
-
Witam sie z Wami w 14 tygodniu dziewczęta ze strasznym bólem kręgosłupa i swędzącą GRAŻYNOM masakra. Macie jakieś rady by pomóc Grażynce??
Klaudia bo teściowe fajne ale z dala od nas i tylko na chwile..moja mieszka ode mnie 1,5 km rzadko ja widzę ale i tak czasami mi podnosi ciśnienie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 10:17
-
Qasha wrote:Ajj, każda teściowa jest przynajmniej po troszku demonkiem
Quasha i tu Cie poprę na maxa..ale Klaudi tesciowa dosc nieźle próbuje ja wykorzystać na maxa.. Moja mi tak nie brynczy a jak przyjeżdża tak jak wczoraj to a ja i tak uparcie jej powiedziałam ze ma usiasc przy stole z moimi rodzicami i pogadać a nie krzątać mi sie po kuchni bo ja sobie poradzę..ten weekend dal mi w kosc nie zle dzis odpoczywam na maxaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 10:28
-
GoNia1979 wrote:Quasha i tu Cie poprę na maxa..ale Klaudi tesciowa dosc nieźle próbuje ja wykorzystać na maxa.. Moja mi tak nie brynczy a jak przyjeżdża tak jak wczoraj to a ja i tak uparcie jej powiedziałam ze ma usiasc przy stole z moimi rodzicami i pogadać a nie krzątać mi sie po kuchni bo ja sobie poradzę..ten wiek dal mi w kosc nie zle dzis odpoczywam na maxa
Czasami czuje się że ona jest zla że jestem w ciazy bo za mało jej robię ... Jak mi lekarz zabronił odkurzac itd i kazał mi leżeć po szpitalu i po tym jak wyszło ze mam za nisko łożysko to ona była zła na to ... bo jej na dole nie robiłam ... tylko że ja u niej nie siedzę i jej nie brudze . Raz posprzatalam . Parapety myłam godzine bo okazało się że nie są marmurowe tylko tak ujebane że jak je myłam to takie błoto wychodziło.... zrobiłam na błysk dalo się jeść z podłogi . Wróciła na drugi dzień zaczęła " sprzątać " czyli przenosić z miejsca na miejsce i teksty że brudasy jesteśmy i nie dokładnie sprzątamy . Od tego czasu nie zrobię jej już nic na dole bo ona u mnie na górze nie sprząta .
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Ja byłam astmatykiem do 16rż, przy 3letnim dziecku większość lekarzy się myli i wolą powiedzieć że astma niż np powikłania po zapaleniu oskrzeli/pluc/krtani ogólnie po chirych drogach oddechowych. Ale z tego co mówiłaś że już dłuższy czas jesteście pod kontrolą więc pewnie nie to. U starszych dzieci zaczyna się stosować inhalatory do użytku na codzień i doraźnie lek szybko działający, im szybciej mała nauczysz że musi mieć go ZAWSZE przy sobie tym lepiej będzie wspominać dzieciństwo
będzie wiedziała że jak zaczyna się dusić to ma wziąć inhalator i odpocząć chwilę i dopiero wrócić do zabawy z dziećmi, nie jest tak źle jak się wydaje! Ważne żeby biegala i dużo się ruszyła wtedy jest duża szansa że będzie wydolna oddechowo i z czasem nauczy się panować nad atakami i radzić sobie czasami nawet bez inhalatora
i znajdź kogoś kto dobrze sobie radzi z astma i niech mała nauczy prawidłowego oddychania, niestety my astmatykiem oddychamy troszeczkę inaczej
-
co za piczka z niej
kazdy ma sprzatac swoj syf.
za trzy dni wizyta je jeeeej!teraz modle sie zeby po pierwsze bylo wszystko ok (ale przeciez bedzie, codziennie slucham haarców małej) a po drugie zeby mi pozwoliła leciec! jesli pozwoli to zobacze mojego lubego za niecałe dwa tygodnie:)
Maniuś lubi tę wiadomość