X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:14

toska_88, monika_89, mon!ta^, bezimienna, Maniuś, Rudzik, MEGI81 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita, przykra sprawa z tą dziewczyną :( bardzo jej współczuję... oby tym razem się jej udało. Wiadomo, gdzieś leży przyczyna, może nie jest jej pisane, bo coś jej dolega ;/

toska, byle do zakończenia remontu i będzie spokój z teściami ;) niestety zawsze z kasą jest w plecy, przy remoncie domu czy robieniu auta ;) taka złośliwość wszechświata już :)

Jakieś przeziębienie mnie łapie, kicham dzisiaj jak głupia ;/ głowa ciężka i gardło pobolewa :/

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:14

toska_88, monika_89, bbee, mon!ta^, WreszcieMama, julita, Arwi, sylwia1985, GoNia1979, Maniuś, Espera, Uska, Edyta84, Karissa, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    A mój synek dzisiaj ma 2,5 roku :)
    No proszę ucałuj go od nas:-) fajnie ze się udało los zaczyna sprzyjać więc będzie dobrze

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope lubię za podejście lekarki :) najwyżej urodzisz w Wawie, jest spoto wad serca które da się wyleczyć. Kojarzysz może serduszko Nikosia? nie miał szans a chyba już rok skończył :)
    sto lat dla synka!

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:27

monika_89, Arwi, daisy123, MEGI81 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:19

WreszcieMama lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:27

zem3o7esxha3u0v7.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    hej dziewczyny nadrobiłam Was na szybko. gratuluje udanych wizyt!

Ja się dzisiaj napociłam, przyjaciółka załatwiła mi cudem wizyte na nfz! Ale musiałam troche nakłamać, a kłamać nie lubię i nie umiem, tj mówiła, że bede musiała nakrecic, ale udało się bez krecenia prawie, Pani doktor jak usłyszała o przepuklinie to nawet nie spytała się mnie o karte ciąży, tylko od razu zaczęła rzeczowo rozmawiać, z emocji sie rozpłakałam i wyszłam ze skierowaniem! Jak mi tego nie uznają to już nic nie uznają! Także SUKCES i jeden problem z głowy. W poniedziałek wizyta u genetyka, w środę o tej porze będę już po zabiegu i pozostanie oczekiwanie na wynik.

już bliżej niż dalej do amniopunkcji uffff... Staram się patrzec na plusy, ale ciężko jest.

Za to ta lekarka mówiła co innego niż poprzedni lekarze, że wady genetyczne to moga przy tym być, ale niekoniecznie, ale jest dużo gorszy problem, bo razem z przepukliną mega często są ogromne problemy z serduszkiem i w trójmieście takich operacji to marne szanse i ona rekomenduje warszawę :/

Tak czy inaczej każdy lekarz mówi co innego... Stwierdziłam, że nie pozostaje nic innego jak poczekac na wyniki.
    Gorzej, że nawet jeśli będą ok, to nie wykluczy to tych problemów serduszkowych - nie dane mi spędzić tej ciąży we względnym spokoju...

Dot go jestem przeziębiona - jakieś sprawdozne sposoby na kaszel??? :)

jutro robię zbiórkę na ta akcję charyattywną mam nadzieję, że będzie owocna.

toska - remont szybko mi nie i beziesz miała swoje królestwo!!!

Zawsze każdy lekarz będzie miał swoją opinię. Ale ważne, że dostałaś skierowanie ;)

Jesli będzie wszystko dobrze po aminopunkcji i wierzę że tak będzie. To zrób sobie dokładne badania serduszka płodu. Dr Chojnicki bardzo dobry jest i przyjmuje na NFZ w invicie jak również prywatnie koszt 210zł. Robi się między 20-24 tygodniem ciąży. Druga sprawa jeśli zdewcydujesz się rodzic w Gdańsku to Zaspa. I badania z serduszkiem polecam robić u doktora Tomaszewskiego kardiolog dziecięcy bardzo dobry lekarza przyjmuje w lux medzie, ale na pewno gdzieś jeszcze. My jak byliśmy u niego to siedzieliśmy 50 minut. Wszystko nam wytłumaczył itd.

Na kaszel prenalen syrop, syrop z cebuli i możesz imbir z cytryną w herbacie :) żeby infekcję odgonić

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Ja tak mialan z Emilia ale zbrzydlo mi heh

A teraz mam wątpliwości co do Laury bo brzmi pieknie strasznie mi sie podba alr jest problem ze zdrobnieniami :/
    Mnie się bardzo podoba imię i Emilia i Laura :) Na Laurę można mówić Laurka :)

Dziewczynki, Wy chodzicie na przeglądy dentystyczne, też powinnam i zamierzam, ale ostatnio prawie codziennie wymiotuję tak 1-2 razy dziennie i trochę się obawiam, że mi się to przytrafi u dentysty;/ I póki co się nie zapisuję.

Byłam dziś po odbiór wyników. I generalnie wszystko ok :) Zrobiłam sobie też badanie poziomu progesteronu. Czekam na wyniki.

Byłam zapisać się w LuxMedzie na kolejne wizyty do swojej ginekolog. I co się okazało? Pierwszy wolny termin na 10.02 (widziałam przez internet), ale moge się zapisać w rejestracji na dowolną ilość terminów (przez neta tylko na jeden) i się pozapisywałam co 2-3 tyg aż do 5.05.2017 :D Teraz chodzę ok co 3tyg, a od marca będę chodzić co 2 tyg.
    Piękne macie brzuszki <3 U mnie jest trochę widoczny pod wieczór,po zjedzeniu :)

GoNia1979, trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne :)

GoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama ja już się nie mogę doczekac połówkowych :) też będę się zapisywać w podohbnym terminie :) Z jednej strony nie mogę uwieżyć że lada moment połowa ciąży z drugiej mam wrażenie że jestem już w niej wieki

marie ja nie idę na przegląd, bez sensu, zęby mam zdrowe, ani przed ani w czasie ciaży nie miałam problemów z ubytkami. Zrobię kontrolę po kp i wtedy wezmę się za ewentualne leczenie. Dobrze, że wyniki ok

Hope priv, mam pytanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 19:27

WreszcieMama, marie_marie22 lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    tak, Marcel przeżył. we wrześniu skończył 2 latka. doczytałam teraz w jej pamiętniku, że urodził się w 25tc z wagą 650g i 30cm (2pkt w skali Apgar). wylizał się pięknie ze wcześniactwa i normalnie się rozwija ale cały czas są pod kontrolą różnych specjalistów ale najważniejsze, że jest w zasadzie zdrowym dwulatkiem :)
    jej pamiętnik ślędzę cały czas i niedawno urodził się jej drugi synek na szczęście w terminie

julita lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    jestem ciekawa jak potoczą się dalsze losy tej dziewczyny bo te liczby są przerażające, 15 ciąż, 21 aniołków... zastanawiam się co na to jej lekarz/e czy już skreślili jej szanse na szczęśliwe donoszenie a ona może zdeterminowana zachodzi w kolejne ciąże z cichą nadzieją, że może tym razem się uda czy może ma zielone światło na zachodzenie w ciąże bo coś tam coś tam. kurcze ale to jest takie wręcz nierealne, niewyobrażalne. biedna. wczoraj miała mieć wizytę serduszkową 22 dziecka ale nic nie napisała jak po wizycie
    o matko - chyba bym psychicznie wysiadla i nie probowala juz

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie tak na szybko USG prenatalne miałyście robione przez brzuch czy dowcipnie?

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie tak na szybko USG prenatalne miałyście robione przez brzuch czy dowcipnie?
    wydaje mi sie ze przez brzuch bo dzicko juz jest duze na dowcipnie - ja ide w poniedzialek

GoNia1979 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:

Ja na początku miałam przez brzuch, ale przez lekkie tyłozgięcie średnio było widać i musiałam mieć dowcipne. Ale ja miałam robione już w 12 tygodniu, to możliwe że u Ciebie będzie przez brzuch dobrze widać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 19:53

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wydaje mi sie ze przez brzuch bo dzicko juz jest duze na dowcipnie - ja ide w poniedzialek
    Ja jutro mam ciekawe czy zasne ze stresu.. O 9 wizyta musze dojechać do Poznania..tescia przywieść jeszcze przed tym by z małym został..ciezki dzień jutro
    Sylwia Trzymam kciuki juz dzis za ciebie

sylwia1985, Moniqaaa lubią tę wiadomość

201705051770.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia przez brzuch a mam i tyłozgięcie i tłuszczyk ;)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Ja jutro mam ciekawe czy zasne ze stresu.. O 9 wizyta musze dojechać do Poznania..tescia przywieść jeszcze przed tym by z małym został..ciezki dzień jutro
    Sylwia Trzymam kciuki juz dzis za ciebie
    trzymam kciuki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Gonia przez brzuch a mam i tyłozgięcie i tłuszczyk ;)

Dziekuje kochana
    Ja tez troche tłuszczyku mam hehe...

201705051770.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ