MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
julita, przykra sprawa z tą dziewczyną
bardzo jej współczuję... oby tym razem się jej udało. Wiadomo, gdzieś leży przyczyna, może nie jest jej pisane, bo coś jej dolega ;/
toska, byle do zakończenia remontu i będzie spokój z teściaminiestety zawsze z kasą jest w plecy, przy remoncie domu czy robieniu auta
taka złośliwość wszechświata już
Jakieś przeziębienie mnie łapie, kicham dzisiaj jak głupia ;/ głowa ciężka i gardło pobolewa -
nick nieaktualny
-
Hope_ wrote:hej dziewczyny nadrobiłam Was na szybko. gratuluje udanych wizyt!
Ja się dzisiaj napociłam, przyjaciółka załatwiła mi cudem wizyte na nfz! Ale musiałam troche nakłamać, a kłamać nie lubię i nie umiem, tj mówiła, że bede musiała nakrecic, ale udało się bez krecenia prawie, Pani doktor jak usłyszała o przepuklinie to nawet nie spytała się mnie o karte ciąży, tylko od razu zaczęła rzeczowo rozmawiać, z emocji sie rozpłakałam i wyszłam ze skierowaniem! Jak mi tego nie uznają to już nic nie uznają! Także SUKCES i jeden problem z głowy. W poniedziałek wizyta u genetyka, w środę o tej porze będę już po zabiegu i pozostanie oczekiwanie na wynik.
już bliżej niż dalej do amniopunkcji uffff... Staram się patrzec na plusy, ale ciężko jest.
Za to ta lekarka mówiła co innego niż poprzedni lekarze, że wady genetyczne to moga przy tym być, ale niekoniecznie, ale jest dużo gorszy problem, bo razem z przepukliną mega często są ogromne problemy z serduszkiem i w trójmieście takich operacji to marne szanse i ona rekomenduje warszawę
Tak czy inaczej każdy lekarz mówi co innego... Stwierdziłam, że nie pozostaje nic innego jak poczekac na wyniki.
Gorzej, że nawet jeśli będą ok, to nie wykluczy to tych problemów serduszkowych - nie dane mi spędzić tej ciąży we względnym spokoju...
Dot go jestem przeziębiona - jakieś sprawdozne sposoby na kaszel???
jutro robię zbiórkę na ta akcję charyattywną mam nadzieję, że będzie owocna.
toska - remont szybko mi nie i beziesz miała swoje królestwo!!!
Zawsze każdy lekarz będzie miał swoją opinię. Ale ważne, że dostałaś skierowanie
Jesli będzie wszystko dobrze po aminopunkcji i wierzę że tak będzie. To zrób sobie dokładne badania serduszka płodu. Dr Chojnicki bardzo dobry jest i przyjmuje na NFZ w invicie jak również prywatnie koszt 210zł. Robi się między 20-24 tygodniem ciąży. Druga sprawa jeśli zdewcydujesz się rodzic w Gdańsku to Zaspa. I badania z serduszkiem polecam robić u doktora Tomaszewskiego kardiolog dziecięcy bardzo dobry lekarza przyjmuje w lux medzie, ale na pewno gdzieś jeszcze. My jak byliśmy u niego to siedzieliśmy 50 minut. Wszystko nam wytłumaczył itd.
Na kaszel prenalen syrop, syrop z cebuli i możesz imbir z cytryną w herbacieżeby infekcję odgonić
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Klaudia N. wrote:Ja tak mialan z Emilia ale zbrzydlo mi heh
A teraz mam wątpliwości co do Laury bo brzmi pieknie strasznie mi sie podba alr jest problem ze zdrobnieniamiNa Laurę można mówić Laurka
Dziewczynki, Wy chodzicie na przeglądy dentystyczne, też powinnam i zamierzam, ale ostatnio prawie codziennie wymiotuję tak 1-2 razy dziennie i trochę się obawiam, że mi się to przytrafi u dentysty;/ I póki co się nie zapisuję.
Byłam dziś po odbiór wyników. I generalnie wszystko okZrobiłam sobie też badanie poziomu progesteronu. Czekam na wyniki.
Byłam zapisać się w LuxMedzie na kolejne wizyty do swojej ginekolog. I co się okazało? Pierwszy wolny termin na 10.02 (widziałam przez internet), ale moge się zapisać w rejestracji na dowolną ilość terminów (przez neta tylko na jeden) i się pozapisywałam co 2-3 tyg aż do 5.05.2017Teraz chodzę ok co 3tyg, a od marca będę chodzić co 2 tyg.
Piękne macie brzuszkiU mnie jest trochę widoczny pod wieczór,po zjedzeniu
GoNia1979, trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalneGoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama ja już się nie mogę doczekac połówkowych
też będę się zapisywać w podohbnym terminie
Z jednej strony nie mogę uwieżyć że lada moment połowa ciąży z drugiej mam wrażenie że jestem już w niej wieki
marie ja nie idę na przegląd, bez sensu, zęby mam zdrowe, ani przed ani w czasie ciaży nie miałam problemów z ubytkami. Zrobię kontrolę po kp i wtedy wezmę się za ewentualne leczenie. Dobrze, że wyniki ok
Hope priv, mam pytanieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 19:27
WreszcieMama, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
julita wrote:tak, Marcel przeżył. we wrześniu skończył 2 latka. doczytałam teraz w jej pamiętniku, że urodził się w 25tc z wagą 650g i 30cm (2pkt w skali Apgar). wylizał się pięknie ze wcześniactwa i normalnie się rozwija ale cały czas są pod kontrolą różnych specjalistów ale najważniejsze, że jest w zasadzie zdrowym dwulatkiem
julita lubi tę wiadomość
-
julita wrote:jestem ciekawa jak potoczą się dalsze losy tej dziewczyny bo te liczby są przerażające, 15 ciąż, 21 aniołków... zastanawiam się co na to jej lekarz/e czy już skreślili jej szanse na szczęśliwe donoszenie a ona może zdeterminowana zachodzi w kolejne ciąże z cichą nadzieją, że może tym razem się uda czy może ma zielone światło na zachodzenie w ciąże bo coś tam coś tam. kurcze ale to jest takie wręcz nierealne, niewyobrażalne. biedna. wczoraj miała mieć wizytę serduszkową 22 dziecka ale nic nie napisała jak po wizycie
-
GoNia1979 wrote:Dziewczyny mam pytanie tak na szybko USG prenatalne miałyście robione przez brzuch czy dowcipnie?
Ja na początku miałam przez brzuch, ale przez lekkie tyłozgięcie średnio było widać i musiałam mieć dowcipne. Ale ja miałam robione już w 12 tygodniu, to możliwe że u Ciebie będzie przez brzuch dobrze widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 19:53
GoNia1979 lubi tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
sylwia1985 wrote:wydaje mi sie ze przez brzuch bo dzicko juz jest duze na dowcipnie - ja ide w poniedzialek
Sylwia Trzymam kciuki juz dzis za ciebiesylwia1985, Moniqaaa lubią tę wiadomość
-
GoNia1979 wrote:Ja jutro mam ciekawe czy zasne ze stresu.. O 9 wizyta musze dojechać do Poznania..tescia przywieść jeszcze przed tym by z małym został..ciezki dzień jutro
Sylwia Trzymam kciuki juz dzis za ciebieGoNia1979 lubi tę wiadomość