MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam od9 tyg przez brzuch
Wiecie co, dziwnie się czuje, teraz każdy mnie traktuje jak jajko-usiadz sobie, zjedz to tamto.
Ja od rana wymiotowalam znowu i miałam zawroty głowy, mimo braku mdłości. Jeszcze w tych kiblach na praktykach brr. Cały czas mi gorąco, gdy wszystkim zimno.
Brzuch pobolewa i czasami jak na okres. Juz nie wiem czy to normalne
I jestem non stop głodna i mam +3GoNia1979 lubi tę wiadomość
-
Leirion wrote:a ja łożeczko na oku mam takie:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-zuza-z-szuflada-120-60-cm-bial-i6492301460.html
ma wyciągane szczebelki, szufladę i można zniego zrobić tapczan. Mozna kupić też rozmiar 140. Szkoda tylko że przód się nei opuszcza, bo podobno łatwiej wtedy większe dziecko włoży - ale zazwyczaj jest tak, że albo szuflada, albo opuszczany przód. -
MMartaa wrote:hej hej polecam to łóżeczko sama mam takie całe białe, na żywo jest prześliczne. Ja zamawiałam je ze sklepu dwa niedźwiadki. narazie użytkuje rok, teraz dodatkowo i córa oprocz spania, skacze w nim i szuflada jest ciale otwierana, zamykana, otwierana, zamykana i jest wytrzymałe:)Pozdrawiam:)
Na necie wlasnie dzis znalazlam jedną opinie, ze nie jest stabilne, ale to wszystko zalezy chyba od sposobu skecenia. Podoba mi sie to, ze ma wyjmowane szczeble, mozna z niego zrobic tapczan. Brakuje mi opuszczanej barierki, wtedy by miało wszystko co mi potrzebne. Do tego jest b. proste i moim zdaniem super wygląda. -
GoNia1979 wrote:Dziewczyny mam pytanie tak na szybko USG prenatalne miałyście robione przez brzuch czy dowcipnie?
GoNia1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gonia, ja miałam przez brzuch! Tylko Ty nie panikuj jutro plisss! Pamiętaj,że to szkodzi! I wyjedź dużo wcześniej bo Poznań mega zakorkowany non stop. A skąd jedziesz? Z daleka?
Będziemy tu kciuksy trzymać!GoNia1979 lubi tę wiadomość
-
Rudzik wrote:Gonia, ja miałam przez brzuch! Tylko Ty nie panikuj jutro plisss! Pamiętaj,że to szkodzi! I wyjedź dużo wcześniej bo Poznań mega zakorkowany non stop. A skąd jedziesz? Z daleka?
Będziemy tu kciuksy trzymać!
Rudzik jadę z Gniezna ale nie pcham sie autem tylko pociągiem z dworca mam 20 min drogi pieszo spacerkiem albo taryfę wezmę..wiem kochana ze Poznan to miasto korków i remontow drug dlatego tez nie będę się wkurzać za kierownica noe wtym stanie tym bardziej ze jadę sama bo mężuś nie zdarzy zjechać z trasy:(
Dziekuje dziewczyny i dam znac po wizycie -
Gonia trzymam kciuki.ja dzis sie umowilam na polowkowe 28.12.
Arwi, marie_marie22, GoNia1979, toska_88, sylwucha89 lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Już jakiś czas temu zauważyłam jedną rzecz, ale dzisiaj zawołałam mamę, żeby zobaczyć, czy potwierdzi...
No i od mostka do pępka rosną mi takie małe czarne włoski, otaczają pępek i później od pępka aż do BożenyMega nieestetycznie to wygląda, mam ochotę to ogolić, ale boję się, że da to tylko jeszcze gorszy efekt.
Uhh, do tego mam mega apetyt. Odmawiam sobie słodyczy, chipsów, majonezów itp. niezdrowych rzeczy, ale kurde zjadłam obiad, taki normalny, żeby zjeść, a się nie objeść, a za godzinę już umieram z głodu. Wciskam w siebie kanapkę lub jakieś jabłko, no ale przecież nie będę się głodzić. A i tak wydaje mi się, że się objadam... Czuję się cała napuchnięta i wypchanaA pić mi się tak chce... wypiłam dziś 2L mineralnej i dwa soki jabłkowe 1,5L każdy i dwie herbaty do śniadania.
Ja ogólnie to ostatnio nie jem i nie piję.
JA POCHŁANIAM -
Qasha, ja podobnie. Albo mam mega głód albo z kolei nic mi się nie chce. Dziś też tak robiłam jak Ty, że właśnie dopadł mnie głód, to sobie dwie mandarynki zjadłam, potem znowu byłam głodna, to bananka wsunęłam...a teraz mam ochotę na.... czekoladę i waham się czy jeść czy nie jeść... Kurcze, to trudne, zwłaszcza, że wiem, że jest w szafce czekolada mleczna....
Dziewczyny, czy Wam też zaczyna wystawać pępek?? Ja zawsze miałam taki fajny (lubię swój pępek jakkolwiek to śmiesznie nie brzmi:P), wklęsły, a tu nagle bum! wywaliło mi pępek i to tak śmiesznie wygląda -
Qash ja bym zostawiła i nawet bym nic z tym nie robiła czyli nie golić i nie wyrywać bo jaozesz kę wzmocnić i będzie potem problem tzn po porodzie. Teraz buzujące hormony i akurat efekt u Ciebie jest taki.
Odnośnie jedzenia to lepiej jedz owoce warzywa niż między posiłkami kanapki jeść. I tez zależne z jakiego chleba. Ja to jadam i tez mam podobnie jak Ty to owoce lub marchewki z dipem lub humusemtez możesz np flipsy jeść takue kukurydziane bez innych dodatków chipsy z owoców zrobione. Sok pomidorowy zapychajace bo jest gęsty
plus pamiętaj ze w sokach jak i owocach tez masz cukry co powodują łaknienie i dodatkowo ciaza tez nie sprzyja. Oczywiście nie popadajmy w paranoję raz na jakiś czas możesz zrobić sobie dyspense
nic się Tobie ani dzidziusiowi nie stanie.
Gonia powodzenia na wizycie i tym które dzisiaj miały to też gratuluję i oby tak dalej
Marie Marie ja tak nie mam i w sumie w pierwszej ciąży tez tak nie miałam. Ale nasz organizm się zmienia wiec po ciąży już nie będzie taki sam u mnie nie jest taki jak z przed pierwszej ciąży jest troszkę inny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 22:12
GoNia1979 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
rozumiem, ale pamiętaj że nerwy szkodzą maluchowi. Twój gin na prawdę zna się na rzeczy. Jak nie wyluzujesz to się sama nerwowo do końca ciąży wykończysz.
Ja już 2 razy byłam w szpitalu a nie ma jeszcze połowy ciąży, jest cieżko, ale powtarzam soebie że bęzie dobrze, bo musi i kropka. Ostatnio miałam gorszy czas, ale nie ma co siedzieć i analizować wszystkiego ani rozkładać na czynniki pierwszebezimienna, marie_marie22, dewa, toska_88, MEGI81, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
marie_marie22 wrote:
Dziewczyny, czy Wam też zaczyna wystawać pępek?? Ja zawsze miałam taki fajny (lubię swój pępek jakkolwiek to śmiesznie nie brzmi:P), wklęsły, a tu nagle bum! wywaliło mi pępek i to tak śmiesznie wygląda
Ja tez mam taki wklęsły, mój maz czeka aż mi wyjdzie, nie wiem czemu, ale mówi, ze ciekawi go jaki jest