X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od9 tyg przez brzuch
    Wiecie co, dziwnie się czuje, teraz każdy mnie traktuje jak jajko-usiadz sobie, zjedz to tamto.
    Ja od rana wymiotowalam znowu i miałam zawroty głowy, mimo braku mdłości. Jeszcze w tych kiblach na praktykach brr. Cały czas mi gorąco, gdy wszystkim zimno.
    Brzuch pobolewa i czasami jak na okres. Juz nie wiem czy to normalne
    I jestem non stop głodna i mam +3

GoNia1979 lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    a ja łożeczko na oku mam takie:
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-zuza-z-szuflada-120-60-cm-bial-i6492301460.html

ma wyciągane szczebelki, szufladę i można zniego zrobić tapczan. Mozna kupić też rozmiar 140. Szkoda tylko że przód się nei opuszcza, bo podobno łatwiej wtedy większe dziecko włoży - ale zazwyczaj jest tak, że albo szuflada, albo opuszczany przód.
    hej hej polecam to łóżeczko sama mam takie całe białe, na żywo jest prześliczne. Ja zamawiałam je ze sklepu dwa niedźwiadki. narazie użytkuje rok, teraz dodatkowo i córa oprocz spania, skacze w nim i szuflada jest ciale otwierana, zamykana, otwierana, zamykana i jest wytrzymałe:)Pozdrawiam:)

3i49io4pumnm9gni.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:14

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMartaa wrote:
    hej hej polecam to łóżeczko sama mam takie całe białe, na żywo jest prześliczne. Ja zamawiałam je ze sklepu dwa niedźwiadki. narazie użytkuje rok, teraz dodatkowo i córa oprocz spania, skacze w nim i szuflada jest ciale otwierana, zamykana, otwierana, zamykana i jest wytrzymałe:)Pozdrawiam:)

Na necie wlasnie dzis znalazlam jedną opinie, ze nie jest stabilne, ale to wszystko zalezy chyba od sposobu skecenia. Podoba mi sie to, ze ma wyjmowane szczeble, mozna z niego zrobic tapczan. Brakuje mi opuszczanej barierki, wtedy by miało wszystko co mi potrzebne. Do tego jest b. proste i moim zdaniem super wygląda.

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:20

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie tak na szybko USG prenatalne miałyście robione przez brzuch czy dowcipnie?
    Ja miałam najpierw dlugo przez brzuch, a na koniec jeszcze dowcipnie na chwilkę. Mam nadzieję, że już teraz będą same tylko przez brzuch.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:

Ja na każdej wizycie mam tak i tak. Bo szyjke mi sprawdza za każdym razem i teraz już do porodu.
    Ja również mam tak i tak

• Rudzik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia, ja miałam przez brzuch! Tylko Ty nie panikuj jutro plisss! Pamiętaj,że to szkodzi! I wyjedź dużo wcześniej bo Poznań mega zakorkowany non stop. A skąd jedziesz? Z daleka?
    Będziemy tu kciuksy trzymać!

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój progesteron wynosi 38, to chyba spoko, prawda? (biorę luteinę 50 juz od 3 tyg raz dziennie i mam od niej odejść za jakiś czas, dlatego zrobiłam sobie to badanie).

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Gonia, ja miałam przez brzuch! Tylko Ty nie panikuj jutro plisss! Pamiętaj,że to szkodzi! I wyjedź dużo wcześniej bo Poznań mega zakorkowany non stop. A skąd jedziesz? Z daleka?
    Będziemy tu kciuksy trzymać!

Rudzik jadę z Gniezna ale nie pcham sie autem tylko pociągiem z dworca mam 20 min drogi pieszo spacerkiem albo taryfę wezmę..wiem kochana ze Poznan to miasto korków i remontow drug dlatego tez nie będę się wkurzać za kierownica noe wtym stanie tym bardziej ze jadę sama bo mężuś nie zdarzy zjechać z trasy:(
    Dziekuje dziewczyny i dam znac po wizycie

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia trzymam kciuki.ja dzis sie umowilam na polowkowe 28.12.

Arwi, marie_marie22, GoNia1979, toska_88, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jakiś czas temu zauważyłam jedną rzecz, ale dzisiaj zawołałam mamę, żeby zobaczyć, czy potwierdzi...
    No i od mostka do pępka rosną mi takie małe czarne włoski, otaczają pępek i później od pępka aż do Bożeny :| Mega nieestetycznie to wygląda, mam ochotę to ogolić, ale boję się, że da to tylko jeszcze gorszy efekt.
    Uhh, do tego mam mega apetyt. Odmawiam sobie słodyczy, chipsów, majonezów itp. niezdrowych rzeczy, ale kurde zjadłam obiad, taki normalny, żeby zjeść, a się nie objeść, a za godzinę już umieram z głodu. Wciskam w siebie kanapkę lub jakieś jabłko, no ale przecież nie będę się głodzić. A i tak wydaje mi się, że się objadam... Czuję się cała napuchnięta i wypchana :| A pić mi się tak chce... wypiłam dziś 2L mineralnej i dwa soki jabłkowe 1,5L każdy i dwie herbaty do śniadania.
    Ja ogólnie to ostatnio nie jem i nie piję.
    JA POCHŁANIAM

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, ja podobnie. Albo mam mega głód albo z kolei nic mi się nie chce. Dziś też tak robiłam jak Ty, że właśnie dopadł mnie głód, to sobie dwie mandarynki zjadłam, potem znowu byłam głodna, to bananka wsunęłam...a teraz mam ochotę na.... czekoladę i waham się czy jeść czy nie jeść... Kurcze, to trudne, zwłaszcza, że wiem, że jest w szafce czekolada mleczna.... ;)

Dziewczyny, czy Wam też zaczyna wystawać pępek?? Ja zawsze miałam taki fajny (lubię swój pępek jakkolwiek to śmiesznie nie brzmi:P), wklęsły, a tu nagle bum! wywaliło mi pępek i to tak śmiesznie wygląda

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qash ja bym zostawiła i nawet bym nic z tym nie robiła czyli nie golić i nie wyrywać bo jaozesz kę wzmocnić i będzie potem problem tzn po porodzie. Teraz buzujące hormony i akurat efekt u Ciebie jest taki.

Odnośnie jedzenia to lepiej jedz owoce warzywa niż między posiłkami kanapki jeść. I tez zależne z jakiego chleba. Ja to jadam i tez mam podobnie jak Ty to owoce lub marchewki z dipem lub humusem :) tez możesz np flipsy jeść takue kukurydziane bez innych dodatków chipsy z owoców zrobione. Sok pomidorowy zapychajace bo jest gęsty :) plus pamiętaj ze w sokach jak i owocach tez masz cukry co powodują łaknienie i dodatkowo ciaza tez nie sprzyja. Oczywiście nie popadajmy w paranoję raz na jakiś czas możesz zrobić sobie dyspense :) nic się Tobie ani dzidziusiowi nie stanie.

Gonia powodzenia na wizycie i tym które dzisiaj miały to też gratuluję i oby tak dalej :)

Marie Marie ja tak nie mam i w sumie w pierwszej ciąży tez tak nie miałam. Ale nasz organizm się zmienia wiec po ciąży już nie będzie taki sam u mnie nie jest taki jak z przed pierwszej ciąży jest troszkę inny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 22:12

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha zostaw włosy, po porodzie wszystko wróci do normy

marie prog ok, ta tym etaoie bez sensu badac, tylko niepotrzebnie sie martwisz

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to, że niebawem mam odstawić Luteinę i się waham czy jeszcze ją brać (tę jedną tabletkę)czy odstawić i po jakimś czasie znowu sprawdzić jej poziom. kurcze, nakręcam się, bo wiem, że to jest ważny hormon.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie powoli łożysko zaczyna produkować proga. Gin wie co robi, ja miaąłm odstawioną w 12tc, zaufaj lekarzowi. Potem bierze sie ją żeby wyciszyc akcję skurczową. Badań nie rób bo tylko będziesz myśleć za dużo

marie_marie22 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dziękuję:) ja jestem taki schizol jesli chodzi o ciążę;/

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem, ale pamiętaj że nerwy szkodzą maluchowi. Twój gin na prawdę zna się na rzeczy. Jak nie wyluzujesz to się sama nerwowo do końca ciąży wykończysz.
    Ja już 2 razy byłam w szpitalu a nie ma jeszcze połowy ciąży, jest cieżko, ale powtarzam soebie że bęzie dobrze, bo musi i kropka. Ostatnio miałam gorszy czas, ale nie ma co siedzieć i analizować wszystkiego ani rozkładać na czynniki pierwsze

bezimienna, marie_marie22, dewa, toska_88, MEGI81, Kleopatra lubią tę wiadomość

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:

Dziewczyny, czy Wam też zaczyna wystawać pępek?? Ja zawsze miałam taki fajny (lubię swój pępek jakkolwiek to śmiesznie nie brzmi:P), wklęsły, a tu nagle bum! wywaliło mi pępek i to tak śmiesznie wygląda

Ja tez mam taki wklęsły, mój maz czeka aż mi wyjdzie, nie wiem czemu, ale mówi, ze ciekawi go jaki jest :)

3jgxvfxmmciig9xw.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ