MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry, temat imion, jeden z moich ulubionych:-)
My mieliśmy dla dziewczynki Basia. Cala nasz trojka to zaakceptowała. Dla chłopca był pomysl na Janka, ale Staś nie akceptował, a motem moj mąż stwierdził ze zdrobnienie Jaś mu się nie podoba... I tak dopiero tydzień temu jak doktor powiedział ze raczej chłopiec będzie, to moje chłopaki zgodnie zaakceptowały Jerzego. I tak u nas będzie prawdopodobnie Jerzykzresztą już tak wszyscy mówimy do brzusia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 09:32
marie_marie22, Moniqaaa, blubka lubią tę wiadomość
-
marie_marie22 wrote:Qasha, ja podobnie. Albo mam mega głód albo z kolei nic mi się nie chce. Dziś też tak robiłam jak Ty, że właśnie dopadł mnie głód, to sobie dwie mandarynki zjadłam, potem znowu byłam głodna, to bananka wsunęłam...a teraz mam ochotę na.... czekoladę i waham się czy jeść czy nie jeść... Kurcze, to trudne, zwłaszcza, że wiem, że jest w szafce czekolada mleczna....
Dziewczyny, czy Wam też zaczyna wystawać pępek?? Ja zawsze miałam taki fajny (lubię swój pępek jakkolwiek to śmiesznie nie brzmi:P), wklęsły, a tu nagle bum! wywaliło mi pępek i to tak śmiesznie wygląda
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Właśnie przeczytałam na jakimś portalu parentingowym, że jest grupa kobiet, u których prawdziwa jazda mdłościowo-wymiotna rozpoczyna się w drugim trymenstrze, i - ku mojej rozpaczy - chyba do tej grupy należę! Do tej pory było bardzo znośnie, a teraz nie jestem w stanie znieść większości zapachów.
Weszłam przed chwilą do pokoju i tak mi zaśmierdziało winem, jakby co najmniej butelka wylała się na dywan, a stał tylko kieliszek z resztką wina czerwonego mojego Chłopa z wczorajszej kolacji. Gdyby nie to, że nie mam już czym wymiotować po wczoraj, to pewno ustroiłabym dywan wątpliwej jakości ozdobą.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
nick nieaktualnyWreszcieMama dzięki za pamięć. Niby jest już dużo lepiej ale teraz na razie wilgotną pogodę w ogóle chodzę obolała i połamana. Po całym dniu bolą mnie obie nogi i krzyże. Najbardziej doskwiera mi tu że nie mogę kucnac lub małego na ręce wziąść ale przynajmniej bez kuli kustykam i daje rade przejechać autem krótki dystans. Czuję że im gorzej z waga tym gorzej z kolanami staram się oszczędzać ale się nie da bo tu remont tu dziecko i jeszcze obowiązki domowe.
Do tego wczoraj mały mnie strasznie mocno kopnął w brzuch przez przypadek.. strasznie się wystraszylam bo akurat w tą stronę gdzie czuje ruchy. Ale niby czytałam że dziecku się nic nie może stać t w brzuchu a nic się nie działo to nie ma co panikowac.
Ostatnio ktoś mi nową płytkę sprzedal że ruchy syna czuje się po prawej stronie brzucha a córki po lewej- jak jest u was? Tak z ciekawości:-)
Marie jak teraz już się pępek uwypuklil to zobaczysz na wiosne jaka antena będzie:-) ha ha Ja przy moim tluszczowym brzuchu to mam pępek głęboki jak studnia i też już jest połowę plytszy ale w zeszłego ciaxy wyszedł na zewnątrz dopiero przed samym porodem .
Monika brawo ty za pozytywne nastawienie. Wiadomo że jest ciężko szczerze jakbym wiedziała że w taki sposób to będzie wyglądało wolałabym poczekać jeszcze kilka lat . Ale nie ma co gdybac coś za coś. Teraz się przemeczymy a później dzieci będą zajmowały się sobą a nie wisiały mamie na nogawce choć przypuszczam że największy show przed nami i najciezej będzie pierwsze miesiące po porodzie ( boże daj nam zdrowe dzieci bez kolek i bolesnego zabkowania z umiejętnością przesypiania nocy)
Dla mnie najgorszy jest pierwszy rok. Jak dziecko już samo chodzi i zaczyna jeść podobnie jak my to jest już super. A rok zleci tak szybko jak za pierwszym razem
Co do imion u mnie niepodwazalnie zostaje Nelka i może to głupie ale syna w ogóle nie mam w podświadomości! Mona intuicja dopuszcza tylko jedna opcje i męskiego imienia brak. -
Hej
U mnie imiona też chybawybrane. Będzie Lenka albo Marysia. Jeśli jednak coś Lence wyrosło między nogami to będzie Staś. Dziecko dostanie drugie imię po którymś z nas, zależnie od płci.
Zaczynam dziś 17tc:)
Zaraz lecę do pepco i chyba wyżyję się zakupowo jak mi się coś spodoba.
Czekam dalej na ruchy, zazdroszczę Wam, że już czujecie. Niby wczoraj czułam coś dziwnego w miejscu, gdzie jest mała, ale to takie coś jakby ktoś mi palcem przesuwał pod skórą, później takie trzepotanie i nie wiem, czy to może być to bo trwało 10s i może to coś innego było. Czekam na takiego pewniaka, że to napewno Mała się rusza.
Powodzenia na wizytach dziewczyny:)
Tośka-mała jest cały czas po lewej, bo na detektorze ją tam słyszę jak kopie i skacze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 10:19
Maniuś lubi tę wiadomość
-
Toska ten news sie nie sprawdza u mnie,bo ja czuje mala raz z prawej raz z lewej jak sobie przeplynie.takze ten...u mnie z imion to nachodzi mnie Nikola lub Gabrysia.
Ag jeszcze troche i poczujesz.badz cierpliwa.ag194 lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
hej. Ja bylam dziś w labo upuścić krew. Nie zauważyłam, że na zleceniu mam też mocz... jutro muszę jechać raz jeszcze
co do libido to moje po ostatnim szpitalu znikło. Mąż sobie też sam poradzi, w końcu za czaswó nastoletnich też sobie radził, ja się nie ruszam wiecej niz to konieczne. Wynagrodzę nam to po porodzie
kamilutek może spróbuj jakiegoś żelu nawilżającego przy igraszkach z mężem -
nick nieaktualny
-
Hope na kaszel pomaga mleko z miodem, masłem i czosnkiem. Piłam 4 razy dziennie i po dwóch dniach byłam zdrowa
Monika super nastawienie i wszystkie musimy tak myśleć
Wizytującym życzę samych radosnych informacji na wizytach:)
U nas będzie Mikołaj albo Milan, ale raczej Mikołaj
Tośka wytrzymasz remont i niedługo będziesz miała satysfakcję, że postawiłaś ma swoim i masz święty spokój
Klaudia śliczne rzeczy
Ja miałam wczoraj ciężki dzień. Byłam na wywiadówce u syna i trwała ona 3 godziny. Dziecko jest w drugiej klasie, uczy się bardzo dobrze, ale ma w klasie syna rapera O.S.T.R. Adama Ostrowskiego i są z nim mega problemy. Młody w czasie lekcji potrafi przebiec po ławkach, przeszkadza innym, rozmawia przez telefon itp. Wszyscy nauczyciele go faworyzują, bo tatuś sponsoruje wiele rzeczy w szkole itp. Ogólnie to była niezła zadyma na wywiadówce, a jak wróciłam do domu, to czułam się jakby mnie ktoś walcem przejechał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 11:10
-
Zyrcia, głowa do góry i bez paniki, wszędzie piszą, że na początku drugiego trymestru mijają uciążliwe objawy pierwszego i nie pojawiły się jeszcze uciążliwe objawy trzeciego, więc kobiety odżywają, bo czują się zdecydowanie lepiej.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Witajcie dziewczęta..wracam do domku po badaniu dzidziolek sobie smacznie spal i ma wszystko na swoim miejscu przeziernosc ok kosc nosowa obecna serduszko w porządku rośnie jak na drożdżach tylko się cieszyć Pan doktor przesymatyczny podarował dla tatusia dwa zdjęcia pożartował i wyslal na badanie PAPPA na wyniki bedziemy czekać dwa tygodnie..ale mysle ze wszystko będzie ok..
Oto moje maleństwo
https://naforum.zapodaj.net/a8c606219bdd.jpg.html
fotke mi obrocilo i poprosze expert Tośkę o opinie czy i co tam widac..
Mama szczęśliwa wiec w nagrodę musiała spełnić swoja zachcianke cheesburger z MC Donalda plus cappuccino mniam mniam jestesmy spelnieni po takim posilku..
Trzymam kciuki za pozostale wizytujaceWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 11:33
ag194, Klaudia N., Kleopatra, sylwucha89, monika_89, marie_marie22, mon!ta^, Moniqaaa, dewa, Rudzik, Breezee, Maniuś, sylwia1985, Hope_, Mabelle, blubka lubią tę wiadomość
-
hejka. juz po wizycie.kochany doktorek zrobił usg
obejrzał dzidziolka i wszystko ok. zajrzał gdzie trzeba i stwierdził,że jajek nie widzi. dwóch lekarzy mówi to samo wiec chyba się nie mylą,mam nadzieję.
miłego dzionka.
a i grzybica mi się przypałętala nie wiem skąddostałam globulki na 7 dni,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 11:22
Arwi, GoNia1979, ag194, bezimienna, toska_88, Kleopatra, blubka, monika_89, marie_marie22, mon!ta^, Rudzik, Maniuś, Demsik, Hope_, Mabelle lubią tę wiadomość