X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach. I nas z pośród 4 imion ( Pola,Nadia,Liliana,Laura) mąż miał wybrać które mu się najbardziej podoba i wybrał Nadia. I tak samo było przy starszej córce hehe. Więc ja wybieram kilka w on z tych kilku jedno :)

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Misia 69 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się w 15 tc

Espera, WreszcieMama, toska_88, Demsik, Maniuś, bezimienna, monika_89, Arwi, blubka, marie_marie22 lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Espera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, temat imion, jeden z moich ulubionych:-)
    My mieliśmy dla dziewczynki Basia. Cala nasz trojka to zaakceptowała. Dla chłopca był pomysl na Janka, ale Staś nie akceptował, a motem moj mąż stwierdził ze zdrobnienie Jaś mu się nie podoba... I tak dopiero tydzień temu jak doktor powiedział ze raczej chłopiec będzie, to moje chłopaki zgodnie zaakceptowały Jerzego. I tak u nas będzie prawdopodobnie Jerzyk :-) zresztą już tak wszyscy mówimy do brzusia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 09:32

marie_marie22, Moniqaaa, blubka lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Qasha, ja podobnie. Albo mam mega głód albo z kolei nic mi się nie chce. Dziś też tak robiłam jak Ty, że właśnie dopadł mnie głód, to sobie dwie mandarynki zjadłam, potem znowu byłam głodna, to bananka wsunęłam...a teraz mam ochotę na.... czekoladę i waham się czy jeść czy nie jeść... Kurcze, to trudne, zwłaszcza, że wiem, że jest w szafce czekolada mleczna.... ;)

Dziewczyny, czy Wam też zaczyna wystawać pępek?? Ja zawsze miałam taki fajny (lubię swój pępek jakkolwiek to śmiesznie nie brzmi:P), wklęsły, a tu nagle bum! wywaliło mi pępek i to tak śmiesznie wygląda
    Wlasnie od paru dni widze, ze moj pepek jest mniej wklesly niz zawsze, ale jeszcze wklesly. Nie lubie takich wystajacych jak antenka

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wizytujących.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie tak na szybko USG prenatalne miałyście robione przez brzuch czy dowcipnie?

Tak i tak :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam na jakimś portalu parentingowym, że jest grupa kobiet, u których prawdziwa jazda mdłościowo-wymiotna rozpoczyna się w drugim trymenstrze, i - ku mojej rozpaczy - chyba do tej grupy należę! Do tej pory było bardzo znośnie, a teraz nie jestem w stanie znieść większości zapachów.

Weszłam przed chwilą do pokoju i tak mi zaśmierdziało winem, jakby co najmniej butelka wylała się na dywan, a stał tylko kieliszek z resztką wina czerwonego mojego Chłopa z wczorajszej kolacji. Gdyby nie to, że nie mam już czym wymiotować po wczoraj, to pewno ustroiłabym dywan wątpliwej jakości ozdobą.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama dzięki za pamięć. Niby jest już dużo lepiej ale teraz na razie wilgotną pogodę w ogóle chodzę obolała i połamana. Po całym dniu bolą mnie obie nogi i krzyże. Najbardziej doskwiera mi tu że nie mogę kucnac lub małego na ręce wziąść ale przynajmniej bez kuli kustykam i daje rade przejechać autem krótki dystans. Czuję że im gorzej z waga tym gorzej z kolanami staram się oszczędzać ale się nie da bo tu remont tu dziecko i jeszcze obowiązki domowe.
    Do tego wczoraj mały mnie strasznie mocno kopnął w brzuch przez przypadek.. strasznie się wystraszylam bo akurat w tą stronę gdzie czuje ruchy. Ale niby czytałam że dziecku się nic nie może stać t w brzuchu a nic się nie działo to nie ma co panikowac.
    Ostatnio ktoś mi nową płytkę sprzedal że ruchy syna czuje się po prawej stronie brzucha a córki po lewej- jak jest u was? Tak z ciekawości:-)
    Marie jak teraz już się pępek uwypuklil to zobaczysz na wiosne jaka antena będzie:-) ha ha Ja przy moim tluszczowym brzuchu to mam pępek głęboki jak studnia i też już jest połowę plytszy ale w zeszłego ciaxy wyszedł na zewnątrz dopiero przed samym porodem .
    Monika brawo ty za pozytywne nastawienie. Wiadomo że jest ciężko szczerze jakbym wiedziała że w taki sposób to będzie wyglądało wolałabym poczekać jeszcze kilka lat . Ale nie ma co gdybac coś za coś. Teraz się przemeczymy a później dzieci będą zajmowały się sobą a nie wisiały mamie na nogawce choć przypuszczam że największy show przed nami i najciezej będzie pierwsze miesiące po porodzie ( boże daj nam zdrowe dzieci bez kolek i bolesnego zabkowania z umiejętnością przesypiania nocy :-) )
    Dla mnie najgorszy jest pierwszy rok. Jak dziecko już samo chodzi i zaczyna jeść podobnie jak my to jest już super. A rok zleci tak szybko jak za pierwszym razem :-)
    Co do imion u mnie niepodwazalnie zostaje Nelka i może to głupie ale syna w ogóle nie mam w podświadomości! Mona intuicja dopuszcza tylko jedna opcje i męskiego imienia brak.

• ag194 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U mnie imiona też chyba :) wybrane. Będzie Lenka albo Marysia. Jeśli jednak coś Lence wyrosło między nogami to będzie Staś. Dziecko dostanie drugie imię po którymś z nas, zależnie od płci.

Zaczynam dziś 17tc:)

Zaraz lecę do pepco i chyba wyżyję się zakupowo jak mi się coś spodoba.
    Czekam dalej na ruchy, zazdroszczę Wam, że już czujecie. Niby wczoraj czułam coś dziwnego w miejscu, gdzie jest mała, ale to takie coś jakby ktoś mi palcem przesuwał pod skórą, później takie trzepotanie i nie wiem, czy to może być to bo trwało 10s i może to coś innego było. Czekam na takiego pewniaka, że to napewno Mała się rusza.
    Powodzenia na wizytach dziewczyny:)

Tośka-mała jest cały czas po lewej, bo na detektorze ją tam słyszę jak kopie i skacze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 10:19

Maniuś lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska ten news sie nie sprawdza u mnie,bo ja czuje mala raz z prawej raz z lewej jak sobie przeplynie.takze ten...u mnie z imion to nachodzi mnie Nikola lub Gabrysia.
    Ag jeszcze troche i poczujesz.badz cierpliwa.

ag194 lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja już jestem w połowie 18 tygodnia i też nie czuje niczego wyraźnego. Łożysko mam umiejscowione na przedniej ścianie macicy i czytałam, że to może być przyczyna.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Ja bylam dziś w labo upuścić krew. Nie zauważyłam, że na zleceniu mam też mocz... jutro muszę jechać raz jeszcze :P
    co do libido to moje po ostatnim szpitalu znikło. Mąż sobie też sam poradzi, w końcu za czaswó nastoletnich też sobie radził, ja się nie ruszam wiecej niz to konieczne. Wynagrodzę nam to po porodzie

kamilutek może spróbuj jakiegoś żelu nawilżającego przy igraszkach z mężem

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie czuje kompletnie nic...
    Mam jakies dziwne mysli :/ a tu jeszcze tydzoien do wizyty :/

Imiona wybrane Borys lub Lilka

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope na kaszel pomaga mleko z miodem, masłem i czosnkiem. Piłam 4 razy dziennie i po dwóch dniach byłam zdrowa :)

Monika super nastawienie i wszystkie musimy tak myśleć :)

Wizytującym życzę samych radosnych informacji na wizytach:)

U nas będzie Mikołaj albo Milan, ale raczej Mikołaj :)

Tośka wytrzymasz remont i niedługo będziesz miała satysfakcję, że postawiłaś ma swoim i masz święty spokój :)

Klaudia śliczne rzeczy :)

Ja miałam wczoraj ciężki dzień. Byłam na wywiadówce u syna i trwała ona 3 godziny. Dziecko jest w drugiej klasie, uczy się bardzo dobrze, ale ma w klasie syna rapera O.S.T.R. Adama Ostrowskiego i są z nim mega problemy. Młody w czasie lekcji potrafi przebiec po ławkach, przeszkadza innym, rozmawia przez telefon itp. Wszyscy nauczyciele go faworyzują, bo tatuś sponsoruje wiele rzeczy w szkole itp. Ogólnie to była niezła zadyma na wywiadówce, a jak wróciłam do domu, to czułam się jakby mnie ktoś walcem przejechał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 11:10

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, głowa do góry i bez paniki, wszędzie piszą, że na początku drugiego trymestru mijają uciążliwe objawy pierwszego i nie pojawiły się jeszcze uciążliwe objawy trzeciego, więc kobiety odżywają, bo czują się zdecydowanie lepiej.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta..wracam do domku po badaniu dzidziolek sobie smacznie spal i ma wszystko na swoim miejscu przeziernosc ok kosc nosowa obecna serduszko w porządku rośnie jak na drożdżach tylko się cieszyć Pan doktor przesymatyczny podarował dla tatusia dwa zdjęcia pożartował i wyslal na badanie PAPPA na wyniki bedziemy czekać dwa tygodnie..ale mysle ze wszystko będzie ok..

Oto moje maleństwo

https://naforum.zapodaj.net/a8c606219bdd.jpg.html

fotke mi obrocilo i poprosze expert Tośkę o opinie czy i co tam widac..

Mama szczęśliwa wiec w nagrodę musiała spełnić swoja zachcianke cheesburger z MC Donalda plus cappuccino mniam mniam jestesmy spelnieni po takim posilku..
    Trzymam kciuki za pozostale wizytujace

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 11:33

ag194, Klaudia N., Kleopatra, sylwucha89, monika_89, marie_marie22, mon!ta^, Moniqaaa, dewa, Rudzik, Breezee, Maniuś, sylwia1985, Hope_, Mabelle, blubka lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. juz po wizycie.kochany doktorek zrobił usg :-)
    obejrzał dzidziolka i wszystko ok. zajrzał gdzie trzeba i stwierdził,że jajek nie widzi. dwóch lekarzy mówi to samo wiec chyba się nie mylą,mam nadzieję.
    miłego dzionka.

a i grzybica mi się przypałętala nie wiem skąd :-( dostałam globulki na 7 dni,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 11:22

Arwi, GoNia1979, ag194, bezimienna, toska_88, Kleopatra, blubka, monika_89, marie_marie22, mon!ta^, Rudzik, Maniuś, Demsik, Hope_, Mabelle lubią tę wiadomość

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia super a w opisie chyba bijace serduszko to październik 2016;););)

GoNia1979 lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TOŚKA LOOK HERE :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8c606219bdd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 11:28

ag194, sylwucha89, sylwia1985, Demsik lubią tę wiadomość

201705051770.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Gonia super a w opisie chyba bijace serduszko to październik 2016;););)
    Demsik wtedy pierwszy widziałam i słyszałam bijace serduszko mojego maleństwa ma wizycie u mojego giną..

201705051770.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ