MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję dziewczyny:*
to poczekam jeszcze na ruchy ale łożyska nie mam na przedniej ścianie
Moja siostra poczuła ruchy w 18 tygodniu, narazie ciążę przechodzę prawie identycznie jak ona, jestem tej samej budowy, więc pewnie poczuję też za tydzień-dwa.
Idę coś kupić dla małej, koleżanka dzwoniła i mnie wkurzyła i muszę odreagować.
Pytać ciężarną, cze nie żałuje, że będzie miała młodo dziecko. W czasie narodzin małej będę miała 23 lata, skończone studia, a dziecko z ukochanym, z którym jestem od 15rż i nawet naimprezowaliśmy się razem i oboje nie możemy się doczekać naszej małej. A z dzieckiem też można podróżować i wogóle nie rozumiem takich durnych pytań. Każdy ma inne priorytety, moim jest rodzina i się tego nie wstydzę. Kurww jak mnie wkurza takie wtrynianie się i pieprzenie takich głupot.bbee, Maniuś, Karissa, blubka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg194 jak ja Cie dobrze rozumiem...
Mi stuknelo w pqzdzierniku 25 i drugie w drodze. Co z tego ze planowane jedno i drugie skoro w takim wieku to na pewno wpadka itp. Co z tego ze nam siw dobrze wiedzie stac nas na drugie a i na trzecie i piate ale no tak dostaniecie 500+...
Zenada po prostuag194, Maniuś, blubka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo samo jest z plcia. Mowie ze raczej drugi chlopak. Nie martw sie czasem tak sie zdarza ale ludzie jakos zyja...
A moze za trzecim razem bedzie dziewucha gorzej jak nie...
Fakt bylam troche zawiedziona ze to drugi chlopiec ale jezuu nie az tak zeby zalowac decyzji albo nie kochac swojego dziecka :o -
Dzień dobry!
W końcu się wyspałam!
Witam się w 18. tc i 5. miesiącu ciąży! Nie czaję tego liczenia, ale powiedzmy, że zaufam w tej kwestii belly i tyle
Jak myślałam, że będę wyglądać w 5. miesiącu:
A jak wyglądam:
Widać, że z rana, bez wieczornego wzdęcia prawie nie widać brzuszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 11:50
bezimienna, Kleopatra, blubka, sylwucha89, monika_89, julita, marie_marie22, Moniqaaa, bbee, daisy123, Breezee, koalaa, Maniuś, sylwia1985, Uska, Hope_, Mabelle lubią tę wiadomość
-
a takie cudeńka kupiłam po wizycie.
w Tesco jest -30% na ciuchy wiec warto
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4eac590e6401.jpgbezimienna, blubka, sylwucha89, monika_89, marie_marie22, Breezee, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość
-
karola nie kuś!
ja mialam nie kupowac ciuszkow zadnych hehe
dla mamusiek,. ja widzialam u mnie w tesco promocje na pieluchy i chusteczki, np 4 paczki chusteczek nawilzanych z pampersa za 23 zl bodajze:) a jedna kosztowala 7,50 -
i u mnie wg om dzis 14t 0 wg usg 14t5d ciekawe czy cos sie zmieni po usg:) teraz bedzie koniec porownywan bo podobno kazde dzieciatko rosnie teraz w swoim tempie:)
znalazlam na necie quiz z pielegnacji maluszka noworodka, i odpowiedzialam dobrze na wszystkie 12 pytanniby nic ale dumna jestem:D
http://babyonline.pl/jak-pielegnowac-noworodka-test-z-pielegnacji-noworodka-dla-rodzicow,pielegnacja-niemowlaka-psychotest,1031,r4.html -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ag194 wrote:Gratuluję dziewczyny:*
to poczekam jeszcze na ruchy ale łożyska nie mam na przedniej ścianie
Moja siostra poczuła ruchy w 18 tygodniu, narazie ciążę przechodzę prawie identycznie jak ona, jestem tej samej budowy, więc pewnie poczuję też za tydzień-dwa.
Idę coś kupić dla małej, koleżanka dzwoniła i mnie wkurzyła i muszę odreagować.
Pytać ciężarną, cze nie żałuje, że będzie miała młodo dziecko. W czasie narodzin małej będę miała 23 lata, skończone studia, a dziecko z ukochanym, z którym jestem od 15rż i nawet naimprezowaliśmy się razem i oboje nie możemy się doczekać naszej małej. A z dzieckiem też można podróżować i wogóle nie rozumiem takich durnych pytań. Każdy ma inne priorytety, moim jest rodzina i się tego nie wstydzę. Kurww jak mnie wkurza takie wtrynianie się i pieprzenie takich głupot.
To nie wiem co o mnie by powiedziałaja mam 20 i jak będę rodzic będę mieć nadal 20 :p... jestem sensacja wśród rodziny ale tej co mieszka na wsi ;p ci z Łodzi przyjęli to bardzo dobrze i się cieszą :p ale koleżanki też kręcą nosem jedna się zapytała czy nie żałuję że tak młodo i czy nie szkoda mi figury po takim odchudzaniu :p zgasilam ja i juz do mnie nie pisze :p ale za to poprawiły mi się relacje jeszcze bardziej z przyjaciółką która też ma dziecko:p moja mama jak zaszła w pierwszą ciążę miała 20 lat ale poronila i ogólnie 3 razy poronila i mnie urodziła jak miała 22 a mój tata miał 20 :p ...
ag194, Maniuś lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
hej dziewczyny,
pamietacie jak pisalam wam moich uporczywych pieczeniach pochwy zwlaszcza w nocy? otórz nie dawalo mi to spokoju i porobilam wszysykie mozliwe wymazy i posiewy i z szyjki wuszly prawidlowe, z moczu niby tez hodowla mieszana, ale w wymazie bakteriologicznym wuszla candida pojedyncza i obficie enterococuss i klebsiella jakas niby z tych trzech najgrozniejsza. zadzwonilam od razu do gina, umowilam sie na dzisiaj i ma mi dac jakis antybiotyk.
dzisiaj w nocu okropnie sie meczylam, pieklo, swedzialo masakra. od dwoch dni tez mnie pobolewa podbrzusze, wiec rani wzielam magnez i zurawine, poszlam sie ubrac i nagle poczulam bol taki jak sa skurcze miesni w kregoslupie nogach i kolo pochwy, usiadlam, ustalo, wstalam znowu to samo, doszlam do lozka polozylam sie i ustalo. strasznie sie wystraszylam, plamien brak. czuje kucie w plecach po jednej stronie. na 14 mam wizyte, to poprosze zenu wszystko sprawdzil, trzymajcie kciuki.
dodam, z dwa dni temu bylam u gina na nfz bylo wszystko ok, ziecko sie ruszalo, szyjka zamknieta, tylko ph pochwy wskazywalo na infencje ale nic mi nie dal:(Marta 267 -
no i fajnie dziewczyny ze sie mlodo decydujecie, niewazne czy mlodo czy staro, wazne ze chciane i wyczekane, dzieci powinny rodzic sie tam, gdzie je chcą
bezimienna, marie_marie22, Kleopatra, Rudzik, ag194, Maniuś, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Qasha u mnie tak samo... no rano to nikt by nie powiedział, że w ciąży jestem. Wieczorem to już coś tam widać.
Przesyłam fotki, a u mnie to już 17t3dno i mamy południe, jestem po obfitym śniadanku.
Ag i Zyrcia nie ma co się przejmować gadaniem. Ja co prawda decydowałam się na dziecko dopiero rok temu, czyli jak miałam 29 lat. To była nasza świadoma decyzja. Mam męża sporo młodszego i mieliśmy inne plany na początek. Ale mam koleżankę, która ma dopiero 29 lat i troje ślicznych maluchów, radzą sobie świetnie. To też była ich świadoma decyzja. Jak ktoś Was zna dobrze to nie powinien się wtrącać i pytać - bo przecież wie jakie macie poglądy i jak Wam się żyje. A jak ktoś Was nie zna, to ch... w tylek, bo nie ma prawa się wtrącać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:46
marie_marie22, bbee, koalaa, ag194, Maniuś, Hope_ lubią tę wiadomość
-
dziewczyny co się przejmujecie gadaniem innych kiedy macie dziecko. Olać to, cycki do przodu i cieszyć sie dzieciakami
Ja pierwsze urodziłam mając 26, ani wcześnie ani późno. Szwagierka mając 22 lata. ktoś się czuje gotowy szybciej ktoś później i tyle
Klaudia N. ja nie przepadam za chutseczkami z pampersa, mają nieciekawy skad, naładowane chemią
Qasha gratuluję 18tci nie lubę Cię
chciałabym meić taki brzuch bez ciaży jaki Ty masz na początku 5 mc
marta powidzenia na wizycie, na pewno wszystko jest ok, a pieczenie to zwykła infekcjaArwi, ag194 lubią tę wiadomość
-
skąd ja to znam
ja ostatnio usłyszałam w pracy od swojej rówieśniczki (mamy po 25 lat) że mnie "podziwia" że się tak szybko zdecydowałam heh... Jak dla mnie to urodzić w wieku 25/26 lat to tak można powiedzieć ze na ostatnią chwilę hehzawsze tak marzyłam o dziecku i w końcu do tego dorosłam
@bezimienna - mam podobny brzuszek jak Ty ale zazwyczaj wieczorem go najbardziej widaćag194 lubi tę wiadomość
2017 -syn
2019 - córka -
Kamilutek wrote:Właśnie przeczytałam na jakimś portalu parentingowym, że jest grupa kobiet, u których prawdziwa jazda mdłościowo-wymiotna rozpoczyna się w drugim trymenstrze, i - ku mojej rozpaczy - chyba do tej grupy należę! Do tej pory było bardzo znośnie, a teraz nie jestem w stanie znieść większości zapachów.
Weszłam przed chwilą do pokoju i tak mi zaśmierdziało winem, jakby co najmniej butelka wylała się na dywan, a stał tylko kieliszek z resztką wina czerwonego mojego Chłopa z wczorajszej kolacji. Gdyby nie to, że nie mam już czym wymiotować po wczoraj, to pewno ustroiłabym dywan wątpliwej jakości ozdobą.Teraz się z tego śmieję, ale wczoraj nie było mi do śmiechu.
Tośka, właśnie ten pępek taki śmieszny, patrze na niego i się śmiejęBo on tak w połowie wystawie, a w połowie jeszcze został wklęsły ahhaha.
GoNia1979, piękny dzidziol
ag194, olej takich znajomych. Też nie rozumiem ludzi, którzy zadają tak kąśliwe pytania, bo po co? żeby tylko zdenerwować;/ Ech. Nie martw się i ciesz się byciem MamąI Ukochaną dla swojego mężczyzny
Qasha, Bezimienna, jakie macie super figury!!
GoNia1979, Kamilutek, ag194 lubią tę wiadomość