X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jakies 7 godzin i bedzie wszystko jasne:) a dzwonili do mnie czy nie moge byc na 18;20 ale akurat mam dzisiaj odrabiane zajecia do 18;15 no ale trudno:) moze dzieki temu nie bedzie opoznien i wejde nawet chwile wczesniej?

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że w takim wieku będziecie miały dzieci! Ja też zawsze chciałam szybko, no ale inaczej się potoczyło.
    Córkę urodziłam w wieku 31 lat, staraliśmy się o nią prawie 4 lata. Od razu wiedzieliśmy, że jak małą skończy rok zaczynamy starania o drugie. Udało się za pierwszym razem ;) zawsze marzyła mi się trójeczka, kto wie, może się jeszcze załapiemy ;)

ag194 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcialam w wieku 25 miec pierwsze 30 drugie i przed 35 trzecie

pierwszego synka urodzilam 2 miesiace przed 25 urodzinamii mimo ze jego tata okazal sie byc kretynem, bylismy 5 lat razem a jak mu powiedzialam ze w ciazy jestem, to on ze on nie chce miec dziecka bo ma juz dwojke w wieku 2-4, myslalam ze mnie wscieknie, teraz jestem zona jego kuzyna, ktory byl caly ten czas we mnie zakochanyi bardzo sie staral jak sie dowiedzial ze z tata Antka nie wyszlo, pomagal mi we wszystkim a ja sie powoli w nim zakochiwalam, do tego stopnia ze teraz jest miloscia mojego zycia i nigdy nie zamienilabym go na nikogo innego. Z Antkiem jest z nami od jego narodzin po poltora roku mi sie oswiadczyl na 3 urodziny synka mielismy slub a teraz bedziemy mieli dzidzie :) ja bede miala 30 moj synek 5 lat a maz 35 :) a na dodatek moj tata 60 i bedzie z moja mama mial 35 rocznice slubu :) po prostu rok pelen imprez :) A z tata oryginalnym Antka nie mam kontaktu zostal wrecz wyklety y rodziny nikt o nim i jego rodzicach nie wspomina.

bezimienna, aneta.be, ag194, Maniuś, WreszcieMama, toska_88, Hope_ lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaale fajne znalazlam dziewczyny:) filmik z prezentacja wozka tego co mi sie podoba:) https://www.youtube.com/watch?v=R2hFalGAd0k

do tego wiem ze niektore chcialy soft :) prosze bardzo:) https://www.youtube.com/watch?v=40TwJEYV6o0

Breezee lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka87 super historia :) super ze co się ulozylo :*

amilka87 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sliczne brzuszki. U mnie podobnie z brzuszkiem ale wieczorem duzo wiekszy :)

Ja swoje pierwsze dziecko mialam w wieku 20 lat
    Druga corke w wieku 31
    a teraz kolejna ciaza i nie zaluje zadnej
    Kazdy wiek jest dobry :)

A u mnie dalej bezzakupowo czekam na potwierdzenie plci. Wczoraj bylismy z mezem po detektor i poogladalismy sobie lozeczka, posciele wszystko takie cudowne ale konkretnie albo dla chlopca albo dla dziewczynki wiec czekamy cierpliwie na 1,12 czy sie potwierdzi chlopczyk w brzuchu
    Ja jutro zaczynam z OM 16 tydzien z USG 16 tydzien 5 dzien

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka87 wrote:
    ja chcialam w wieku 25 miec pierwsze 30 drugie i przed 35 trzecie

pierwszego synka urodzilam 2 miesiace przed 25 urodzinamii mimo ze jego tata okazal sie byc kretynem, bylismy 5 lat razem a jak mu powiedzialam ze w ciazy jestem, to on ze on nie chce miec dziecka bo ma juz dwojke w wieku 2-4, myslalam ze mnie wscieknie, teraz jestem zona jego kuzyna, ktory byl caly ten czas we mnie zakochanyi bardzo sie staral jak sie dowiedzial ze z tata Antka nie wyszlo, pomagal mi we wszystkim a ja sie powoli w nim zakochiwalam, do tego stopnia ze teraz jest miloscia mojego zycia i nigdy nie zamienilabym go na nikogo innego. Z Antkiem jest z nami od jego narodzin po poltora roku mi sie oswiadczyl na 3 urodziny synka mielismy slub a teraz bedziemy mieli dzidzie :) ja bede miala 30 moj synek 5 lat a maz 35 :) a na dodatek moj tata 60 i bedzie z moja mama mial 35 rocznice slubu :) po prostu rok pelen imprez :) A z tata oryginalnym Antka nie mam kontaktu zostal wrecz wyklety y rodziny nikt o nim i jego rodzicach nie wspomina.

Ale historia!
    Najważniejsze, że znalazłaś szczęście, miłość i wsparcie! Życzę Ci, Wam samych wspaniałych i szczęśliwych dni!!!

amilka87 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też się wybrała na zakupy, ale poczekam jeszcze na sobotnią wizytę :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ktoras bedzje zainteresowana ale jutro black friday :D
    Na momencik babycards -50% na takie karty do zdjec pierwszy usmiech, obrot, hello itp ;) ja biore :D

Na effi -20 lub 25% na wszystko. Ja juz zamowilam ostatnio ale moze jeszcze sie na cos skusze, polecam bo wszystko maja sliczne ;)

Na stronie empiku wyprzedaz akcesoriow kocykow itp z Elodie details ;)

Obczajam na biezaco wiec jak jestescie zainteresowane moge dac znac jak jeszcze jakie spromo obczaje :D

Pewnie beda tez obnizki na Mamissima, kupilam tam przepiekny kocyk z Color stories i ten jest chyba najlepszy, duzy gruby mieciuski :D

Tak wiem jestem zakupoholiczka :D

marie_marie22, Ju14, Rudzik, Maniuś, Breezee, Karissa, toska_88, ojejku, bezimienna lubią tę wiadomość

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 22:07

uwo9yx8db7dsv504.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda kobieta w innym wieku jest dojrzała do macierzyństwa, kiedyś kobiety młodo rodziły i były również świetnymi matkami,a teraz zwymyślają kobiety od niedojrzałych...Dojrzałość nie jest kwestią wieku. Ja brałam ślub w wieku 21 lat po 5 latach znajomości, w wieku 23 lat urodziłam pierwsze dziecko, kompletnie po mnie spływało co kto na ten temat uważa, ja jestem szczęśliwa do tej pory i niczego nie żałuję. Ludzie w okół się ciągle kłócą, rozwodzą, rozstają, a my od 12 stu lat staramy się wszystkie trudności przechodzić razem.

marie_marie22, ag194, Maniuś, WreszcieMama, Karissa, bezimienna lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bf09493ff9fba96emed.jpg
    Jedne z moich lupow :D

Klaudia N., Kamilutek, marie_marie22, julita, monika_89, karola81, ag194, Maniuś, sylwucha89, GoNia1979, bezimienna lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zyrcia, dawaj znać:)

Dziewczyny, nie martwcie się, zawsze tak jest. Jestem sama - kiedy będziesz mieć chłopaka? Mam chłopaka-kiedy ślub? Jest slub-kiedy dziecko? itp... Ludzie lubią sobie potrollować innych, nie mając swiadomości, że czasem pytaniem mogą bardzo zranic.

Pamiętam, jak jeszcze na początku września znajomy zadał nam pytanie 'Kiedy będzie u Was dziecko??Czas najwyższy!' (sami długo się starali, ale jak widać nie pamięt ajuż o tym;/). Wróciliśmy do domu, a ja się cała spłakałam ;/ Na szczęście na drugi dzień dowiedziałam się, że jestem w ciąży! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 15:28

aneta.be, ag194, WreszcieMama, bezimienna lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    O kurczę, to ja chyba też;/ Wczoraj zobaczyłam mrówkę i od tego widoku zwymiotowałam :( Teraz się z tego śmieję, ale wczoraj nie było mi do śmiechu.

O rety, wcale się nie dziwię, mrówka jest rzeczywiście niesmaczna i od jej widoku może zrobić się niedobrze :)

Ja mam skończone 34 lata i to moje 3 dziecko ale 1 (kciuki zaciśnięte), które się urodzi. Więc z tym zaczynaniem wcześnie to po pierwsze nie jest wcale głupi pomysł, bo fizjologicznie jest się najlepiej przygotowanym no i nigdy nie wiadomo, za którym razem się uda, a po drugie nikogo nie powinny obchodzić plany prokreacyjne innych ludzi, takie pytania i komentarze to chamstwo i bezczelność.

Do dziś nie mogę darować mojemu koledze z pracy, który zaczął mi klarować, że powinnam zrobić sobie dziecko albo dwa bo to takie fajne mieć rodzinę a młodsza się nie robię. Byłam 3 tygodnie po poronieniu i poczułam się tak, jakby mnie spoliczkował (Zrobił to zupełnie nieświadomie, ale i tak mnie dobił).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 13:24

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    A wogóle to fatalnie się dzisiaj czuje, od kilku dni pobolewa mnie częściej brzuch, a dzisiaj zwymiotowałam, choć wcześniej mdłości jakoś bardzo mi nie dokuczały. Nie wiem czy coś się dzieje, czy zaczynam się już stresować przed jutrzejszą wizytą :(

Gaja nie jesteś sama, ja też się zaczęłam gorzej czuć i marie_marie też, ponoć u sporej gupy kobiet mdłości i wymioty nasilają się w II trymestrze. Yupiiii... :(

Właśnie zadzwonił mój gin i powiedział, że przy wymiotach dobrze łykać Aspargin z potasem i magnezem, bo to nam najbardziej wypłukuje. Kosztuje śmieszne pieniądze, jakieś 7 złociszy. Idę do apteki, ale nie wiem, czy dojdę (całe 500 m...)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • dewa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee takie głupie, ludzkie gadanie! Nie warto słuchać. Ja mam 29 lat, z porodem wyrobię się jeszcze przed 30 urodzinami i uwaźam, sama po sobie, że to o wiele za pöźno! :D Gdybym spotkała Darka kilka lat wcześniej, to byłoby idealnie :D Z kolei z poprzednim chłopakiem byłam 6 lat i przed ciążą broniłam się rękami i nogami, bo wiedziałam, że to nie czas, nie miejsce, nie osoba!

Każda z nas wie, czego chce. Fakt, nie chcę zabrzmieć jak nadęta starucha, ale w wieku 20, czy 23 lat myśli się całkiem inaczej niż w pöźniejszym wieku. Jakby nie było, to kilka lat doświadczeń mniej. Ale mnóstwo dziewczyn jest lepiej przygotowanych do bycia Mamą, niż te z trójką z przodu :)

Ja mogłabym i rodzić w wieku 16 lat, gdybym była z Darkiem, i nikomu nic do tego :)

Arwi, WreszcieMama lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, ja podobnie. Z moim mężem jestem od 4 lat dopiero (mam teraz 29), najpierw ok półtorej roku do siebie jeździliśmy. Potem się osiedliliśmy w jednym miejscu razem, w międzyczasie przygotowania do ślubu i tak zleciało.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista sklepów na Black Friday :)

http://www.rmf.fm/magazyn/news,7027,black-friday-juz-jutro-w-tych-sklepach-kupisz-nawet-70-taniej.html

Arwi, Breezee, Hope_, bezimienna lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Chusteczki biale pampers z karta rossne w rossmanie ciagle sa w promo. 4pak za 19 a 6pak za 20pare :D
    w rossmanie w tamtym tygodniu kupiłam sensitive 3 paczki x 4 za 19zl i masc bephanten 100ml za 20pare Zaoszczędziłam 27zl

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • dewa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz uwagaaaa...ciąża spożywcza, tydzień 14 :D Podobnie jak Tośka, przestałam wciągać brzuchol :D Zdjęcie zrobione po południu, na wydechu. Normalnie jest mniejszy. To ewidentnie jedna z przyjemniejszych zmian w ciąży, nie trzeba wciągać brzucha, ba! Można wypychać, a i tak dostaje się komplementy :D Na porodówkę wjadę z setką na wadze i dwoma metrami w obwodzie. Dopiero +3 na plusie. Dopiero, albo aż :D

2e4dhqo.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 14:10

ag194, aneta.be, monika_89, julita, Moniqaaa, WreszcieMama, Karissa, Breezee, bbee, marie_marie22, sylwucha89, Maniuś, Demsik, Uska, toska_88, Hope_, mon!ta^, Mabelle, kamyla112, blubka, Kleopatra, bezimienna, Agus26m lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ