MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To i ja sie witam w 17tc
ale ten czas leci
My dajemy dwa imiona mi w sumie bez roznicy ale w mojej rodzinie kazdy ma dwa imiona, w meza kulturze daje sie 3 i dwa nazwiska po ( panienskie mamy )i po tacie
Ja tez zielona ze wszytskim
misie szumisie etcNie wiem dlaczego jakos nie mam wciaz natchnienia na zakupy
Czekam na usg i byc moze plec i mam nadzieje, ze wlaczy mi sie zakupoholizm
Czy ktos mieszka w UK z mamusiek i orientuje sie troche w sprawach macierzynskich i zwolnien lekarskich
Przeszukalam juz caly internet ale odpowiedzi nie moge znalezcbbee, ag194, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJulita mogę cię prosić ponownie o link do tych pomadek z Coca-Coli?
Dziewczyny ten oryginalny szumis z sensorem płaczu jest już za 120 zł z wysyłką na allegro. Są też tańsze zamienniki. Ja tam kocham allegro:-)
Moje dziecko daje tak popalić od kilku dni że wpadam w nerwice. Jaki mały nerwus szok. Dzisiaj lepiej z krzyzami.
Laurka witamy wśród nas:-)
-
bezimienna wrote:monika_89 - czy mogłabym prosić o dopisanie przy mnie córeczka Zuzanna
I mam pytanie, czy któraś z Was planuje dać dwa imiona? U nas (zarówno u mnie, jak i u męża) jest taka tradycja więc my planujemy. Spotkałam się z głosami, że to nie jest praktyczne i wiele problemów z tym jest. Ja mam dwa imiona i generalnie to dla mnie nigdy nie był problem, czasem nawet miałam z tego względu profity ;p
Ja mam dwa, mój synek drugie ma po tacie i teraz drugi syn też będzie miał dwa. -
cześć Laura!
Ja też nic nie kupuję, z dwóch powodów - pierwszy jest taki, że w kasie mega pusto (remont nas wykańcza), ale ważniejszy jest drugi - jestem zielona jak szczypiorek i nie wiem, co będzie potrzebne i jakie. Nawet gdybym miała kasę pełną, to też bym nie potrafiła nic wybrać.
Oglądam ostatnio z nudów sryliony stron z artykułami dla dzieci i robię się coraz głupsza. Jedyne na czym się znam to książki dla dzieci.
Pooglądałam sobie na effi kocyki i prześcieradła w promocji i są naprawdę śliczne, ale u mnie mama krawcowa obiecała, że uszyje co trzeba z prostych tekstyliów i w sumie to mi bardzo odpowiada, bo dziecior będzie miał prezent od serca od babci
No i jedyny w swoim rodzaju, tylko muszę jakieś ładne tkaniny wyszukać.Klaudia N. lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
U nas też w rodzinach obu się daje dwa imiona, drugie zazwyczaj po kimś z rodziny, po dziadkach lub pradziadkach dziecka
Raczej nie po rodzicach.
Mnie jakoś zakupy jeszcze nie wciągają, jeszcze nie wiem jaka płeć, nie wiem co mi po córce się ostało, poza tym idą święta, ubezpieczenie auta, wolałabym ten krytyczny okres przeczekać...
Któraś z Was już obrywa regularnymi kopniakami?? Bo ja ciągle się doczekać nie mogę, czasami dłuższy czas w ogóle dziecka nie czuję, nie wiem czy to zależne od tego, że śpi, czy jest w takim miejscu, że nie czuć?? Kopniaczki takie fajne są... byle nie w pęcherz -
Kamilutek wrote:Pooglądałam sobie na effi kocyki i prześcieradła w promocji i są naprawdę śliczne, ale u mnie mama krawcowa obiecała, że uszyje co trzeba z prostych tekstyliów i w sumie to mi bardzo odpowiada, bo dziecior będzie miał prezent od serca od babci
No i jedyny w swoim rodzaju, tylko muszę jakieś ładne tkaniny wyszukać.
ja też, póki co chce to ogarniać. Będę robić kocyk z wełny czasankowej plus szyć z pomocą taty - krawca. Jak chcesz kupić tkaniny plus dodatki to najlepiej wychodzi allegro przy zakupie większej ilości. Wczoraj byłam u mnie w mieście w hurtowniach i co prawda przy zakupie 1 m wychodzi odrobinę lepiej, to już jak więcej się kupuje allegro wygrywa
edit:
U mnie też tradycja, że po kimś z rodziny drugie imię. Widzę, że nie jestem osamotniona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 10:14
-
bezimienna my dajemy 2. Córka też mam drugie Maria mojej prababci. Teraz będzie po dziadkach męża Agnieszka albo Karol (chyba, że córkę nazwiemy po babci wtedy drugie zostaje kwestią otwartą, albo będzie Maria jak starsza albo Paulina po siostrze) ,
zyrcia jest jakis kod na mamissiama? bo nigdzie nie widzę
marie przy drugim dziecku łatwo być zorientowanymbezimienna, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Bezimienna, a nie boisz się kupować na allegro bez możliwości obmacania tkaniny?
ps. Ja mam drugie imię, długie drugie imię, długie nazwisko też miałam panieńskie, i o bosssszzze, jak ja nienawidziłam wpisywać tego wszystkiego w formularze urzędowe!
A raz się okazało, że w rejestrze wyborczym figurowało inne drugie imię (Brabara, ciekawe, skąd oni to wzięli); dowiedziałam się o tym przy pierwszych wyborach i nie mogłam zagłosować! A tak się do tego głosowania przygotowałam, chyba jako jedyna w całej Polsce przeczytałam programy wyborcze wszystkich partii a tu klops! I się wściekłam wtedy na drugie imiona.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
zarówno, ja i mój mąż mamy/mieliśmy babcie Anie - no i stwierdziliśmy, że będzie sprawiedliwie dać na drugie Anna. Zastanawiałam się, czy po sobie nie dać... ale chyba zostanie Anna.
U mnie jest tradycja, że pierwszy syn zawsze ma po ojcu. Więc, jakby był syn, to na drugie miałby po mężu -
Kamilutek wrote:Bezimienna, a nie boisz się kupować na allegro bez możliwości obmacania tkaniny?
ps. Ja mam drugie imię, długie drugie imię, długie nazwisko też miałam panieńskie, i o bosssszzze, jak ja nienawidziłam wpisywać tego wszystkiego w formularze urzędowe!
A raz się okazało, że w rejestrze wyborczym figurowało inne drugie imię (Brabara, ciekawe, skąd oni to wzięli); dowiedziałam się o tym przy pierwszych wyborach i nie mogłam zagłosować! A tak się do tego głosowania przygotowałam, chyba jako jedyna w całej Polsce przeczytałam programy wyborcze wszystkich partii a tu klops! I się wściekłam wtedy na drugie imiona.Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki a ja dzis w nocy poszłam do toalety i wyleciała ze mnie żywą krew potem poszłam jeszcze raz i znów sytuacja sie powtórzyła..teraz leze i bylam dwa razy siku i nic nie wyleciało tyle ze jak sie podcieram to papier brudny i brzuch ćmi..z nerwów znow Glowa boli..obled.po 11,bede dzwonić do lekarza zapytam czy mnie dzis przyjmie.
Od czego kurczę przeciez nie dźwigam odpoczywam dużo moze ten wczorajszy spacer po Poznaniu? -
GoNia jedz do szpitala
Bezimienna to u mnie ta sama sytuacja tylko że na pierwsze daje się po ojcu pierwszemu synowi więc jeżeli będzie chłopiec będzie Paul a drugie jeszcze nie wiemy -
GoNia1979 wrote:Witajcie dziewczynki a ja dzis w nocy poszłam do toalety i wyleciała ze mnie żywą krew potem poszłam jeszcze raz i znów sytuacja sie powtórzyła..teraz leze i bylam dwa razy siku i nic nie wyleciało tyle ze jak sie podcieram to papier brudny i brzuch ćmi..z nerwów znow Glowa boli..obled.po 11,bede dzwonić do lekarza zapytam czy mnie dzis przyjmie.
Od czego kurczę przeciez nie dźwigam odpoczywam dużo moze ten wczorajszy spacer po Poznaniu?
Gonia do szpitala marsz . Nie ma żartów warto zawsze sprawdzic . Mi lekarka tłumaczyła tak ból brzucha jest normalny ,krwawienie małe Tez czasami się zdarza ale ból i krwawienie trzeba zawsze sprawdzić .
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra