X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie witam w 17tc :) ale ten czas leci :)
    My dajemy dwa imiona mi w sumie bez roznicy ale w mojej rodzinie kazdy ma dwa imiona, w meza kulturze daje sie 3 i dwa nazwiska po ( panienskie mamy )i po tacie
    Ja tez zielona ze wszytskim
    misie szumisie etc :) Nie wiem dlaczego jakos nie mam wciaz natchnienia na zakupy :( Czekam na usg i byc moze plec i mam nadzieje, ze wlaczy mi sie zakupoholizm :)
    Czy ktos mieszka w UK z mamusiek i orientuje sie troche w sprawach macierzynskich i zwolnien lekarskich
    Przeszukalam juz caly internet ale odpowiedzi nie moge znalezc

bbee, ag194, Maniuś lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita mogę cię prosić ponownie o link do tych pomadek z Coca-Coli?
    Dziewczyny ten oryginalny szumis z sensorem płaczu jest już za 120 zł z wysyłką na allegro. Są też tańsze zamienniki. Ja tam kocham allegro:-)
    Moje dziecko daje tak popalić od kilku dni że wpadam w nerwice. Jaki mały nerwus szok. Dzisiaj lepiej z krzyzami.

Laurka witamy wśród nas:-)

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    monika_89 - czy mogłabym prosić o dopisanie przy mnie córeczka Zuzanna :-)

I mam pytanie, czy któraś z Was planuje dać dwa imiona? U nas (zarówno u mnie, jak i u męża) jest taka tradycja więc my planujemy. Spotkałam się z głosami, że to nie jest praktyczne i wiele problemów z tym jest. Ja mam dwa imiona i generalnie to dla mnie nigdy nie był problem, czasem nawet miałam z tego względu profity ;p

Ja mam dwa, mój synek drugie ma po tacie i teraz drugi syn też będzie miał dwa.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynam 17 tydzień :)

bezimienna, blubka, bbee, sylwucha89, Arwi, marie_marie22, ag194, Maniuś, Kleopatra, mon!ta^ lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Laura!

Ja też nic nie kupuję, z dwóch powodów - pierwszy jest taki, że w kasie mega pusto (remont nas wykańcza), ale ważniejszy jest drugi - jestem zielona jak szczypiorek i nie wiem, co będzie potrzebne i jakie. Nawet gdybym miała kasę pełną, to też bym nie potrafiła nic wybrać.
    Oglądam ostatnio z nudów sryliony stron z artykułami dla dzieci i robię się coraz głupsza. Jedyne na czym się znam to książki dla dzieci.

Pooglądałam sobie na effi kocyki i prześcieradła w promocji i są naprawdę śliczne, ale u mnie mama krawcowa obiecała, że uszyje co trzeba z prostych tekstyliów i w sumie to mi bardzo odpowiada, bo dziecior będzie miał prezent od serca od babci :)
    No i jedyny w swoim rodzaju, tylko muszę jakieś ładne tkaniny wyszukać.

Klaudia N. lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bbee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też w rodzinach obu się daje dwa imiona, drugie zazwyczaj po kimś z rodziny, po dziadkach lub pradziadkach dziecka ;) Raczej nie po rodzicach.

Mnie jakoś zakupy jeszcze nie wciągają, jeszcze nie wiem jaka płeć, nie wiem co mi po córce się ostało, poza tym idą święta, ubezpieczenie auta, wolałabym ten krytyczny okres przeczekać...

Któraś z Was już obrywa regularnymi kopniakami?? Bo ja ciągle się doczekać nie mogę, czasami dłuższy czas w ogóle dziecka nie czuję, nie wiem czy to zależne od tego, że śpi, czy jest w takim miejscu, że nie czuć?? Kopniaczki takie fajne są... byle nie w pęcherz ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Pooglądałam sobie na effi kocyki i prześcieradła w promocji i są naprawdę śliczne, ale u mnie mama krawcowa obiecała, że uszyje co trzeba z prostych tekstyliów i w sumie to mi bardzo odpowiada, bo dziecior będzie miał prezent od serca od babci :)
    No i jedyny w swoim rodzaju, tylko muszę jakieś ładne tkaniny wyszukać.

ja też, póki co chce to ogarniać. Będę robić kocyk z wełny czasankowej plus szyć z pomocą taty - krawca. Jak chcesz kupić tkaniny plus dodatki to najlepiej wychodzi allegro przy zakupie większej ilości. Wczoraj byłam u mnie w mieście w hurtowniach i co prawda przy zakupie 1 m wychodzi odrobinę lepiej, to już jak więcej się kupuje allegro wygrywa :-)

edit:
    U mnie też tradycja, że po kimś z rodziny drugie imię. Widzę, że nie jestem osamotniona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 10:14

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś cały czas Ciebie gonię :-) jak widzę, że Ty już wchodzisz w następny tydzień, to wiem, że ja już za chwilkę... biegnie ten czas :)

Maniuś lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna my dajemy 2. Córka też mam drugie Maria mojej prababci. Teraz będzie po dziadkach męża Agnieszka albo Karol (chyba, że córkę nazwiemy po babci wtedy drugie zostaje kwestią otwartą, albo będzie Maria jak starsza albo Paulina po siostrze) ,

zyrcia jest jakis kod na mamissiama? bo nigdzie nie widzę :(

marie przy drugim dziecku łatwo być zorientowanym ;)

bezimienna, marie_marie22 lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna, a nie boisz się kupować na allegro bez możliwości obmacania tkaniny?

ps. Ja mam drugie imię, długie drugie imię, długie nazwisko też miałam panieńskie, i o bosssszzze, jak ja nienawidziłam wpisywać tego wszystkiego w formularze urzędowe!
    A raz się okazało, że w rejestrze wyborczym figurowało inne drugie imię (Brabara, ciekawe, skąd oni to wzięli); dowiedziałam się o tym przy pierwszych wyborach i nie mogłam zagłosować! A tak się do tego głosowania przygotowałam, chyba jako jedyna w całej Polsce przeczytałam programy wyborcze wszystkich partii a tu klops! I się wściekłam wtedy na drugie imiona.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarówno, ja i mój mąż mamy/mieliśmy babcie Anie - no i stwierdziliśmy, że będzie sprawiedliwie dać na drugie Anna. Zastanawiałam się, czy po sobie nie dać... ale chyba zostanie Anna.

U mnie jest tradycja, że pierwszy syn zawsze ma po ojcu. Więc, jakby był syn, to na drugie miałby po mężu :-)

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Bezimienna, a nie boisz się kupować na allegro bez możliwości obmacania tkaniny?

ps. Ja mam drugie imię, długie drugie imię, długie nazwisko też miałam panieńskie, i o bosssszzze, jak ja nienawidziłam wpisywać tego wszystkiego w formularze urzędowe!
    A raz się okazało, że w rejestrze wyborczym figurowało inne drugie imię (Brabara, ciekawe, skąd oni to wzięli); dowiedziałam się o tym przy pierwszych wyborach i nie mogłam zagłosować! A tak się do tego głosowania przygotowałam, chyba jako jedyna w całej Polsce przeczytałam programy wyborcze wszystkich partii a tu klops! I się wściekłam wtedy na drugie imiona.
    Moja koleżanka zamawiała już i też szyje. Więc widziałam materiały. Niczym się nie różnią od tych z hurtowni. Wyślę Ci link później jak chcesz, teraz uciekam na mroźny spacer ;-)

Kamilutek lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki a ja dzis w nocy poszłam do toalety i wyleciała ze mnie żywą krew potem poszłam jeszcze raz i znów sytuacja sie powtórzyła..teraz leze i bylam dwa razy siku i nic nie wyleciało tyle ze jak sie podcieram to papier brudny i brzuch ćmi..z nerwów znow Glowa boli..obled.po 11,bede dzwonić do lekarza zapytam czy mnie dzis przyjmie.
    Od czego kurczę przeciez nie dźwigam odpoczywam dużo moze ten wczorajszy spacer po Poznaniu?

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia leć na izbę przyjęć

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia moze nie czekaj i lec na izbe rzyjec,niech sprawdza.kazda minuta sie liczy.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia jedz do szpitala
    Bezimienna to u mnie ta sama sytuacja tylko że na pierwsze daje się po ojcu pierwszemu synowi więc jeżeli będzie chłopiec będzie Paul a drugie jeszcze nie wiemy

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Witajcie dziewczynki a ja dzis w nocy poszłam do toalety i wyleciała ze mnie żywą krew potem poszłam jeszcze raz i znów sytuacja sie powtórzyła..teraz leze i bylam dwa razy siku i nic nie wyleciało tyle ze jak sie podcieram to papier brudny i brzuch ćmi..z nerwów znow Glowa boli..obled.po 11,bede dzwonić do lekarza zapytam czy mnie dzis przyjmie.
    Od czego kurczę przeciez nie dźwigam odpoczywam dużo moze ten wczorajszy spacer po Poznaniu?

Gonia do szpitala marsz . Nie ma żartów warto zawsze sprawdzic . Mi lekarka tłumaczyła tak ból brzucha jest normalny ,krwawienie małe Tez czasami się zdarza ale ból i krwawienie trzeba zawsze sprawdzić .

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia ja bym jechała na ip, nie zaszkodzi sprawdzić

• blubka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia ja też bym pojechała sprawdzić, może to nic poważnego ale na pewno warto się upewnić, trzymam kciuki żeby wszystko było ok

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:15

7v8rugpjlukgsvjv.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ