X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam takie normalne miesiączki. Najgorszy był pierwszy dzień, a później znośnie ☺
    Po porodzie dostałam miesiączkę jakos po 10 miesiącach i nic. Normalnie, jakbym w ogóle nie miała miesiączki. Dobrze, że mam regularne, bo nawet nie wiedzialabym, że nadchodzi.
    Oby juz tak zostało ☺☺☺
    I tego wszystkim życzę!
    Szumisia nie miałam. Chciałam kupić, ale mieliśmy dostać w prezencie na chrzciny. Nie dostaliśmy i jakoś nie było potrzeby kupowania.
    Bratowa kupiła małemu ale na niego słabo działa.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze mieć butle na 5dni przez 2 miechy :( mam dwa egzaminy po porodzie i jeden zjazd i na te dni muszę zostawić pokarm zamrożony i butle :(

Podobno szumis to jest genialny wynalazek i ktoś kto to wymyślił powinien dostać Nobla. Tak słyszałam a czy to prawda to sprawdzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 21:53

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też ostatnio brzuch boli, masakra jakaś :/ dziś w dodatku ból promieniował na nogę, raczej macica rośnie i się rozciąga bo mi chyba gdzieś coś ucisła (choć poratowałam się nospą bo po szpitalu mam schiz)

Uszczęśliwona ja od początku używam avent natural i jestem zadowolona (przy okazji pasowały do lakatora ;)) Miałam też z chicoo i nuby ale mi nie podeszły. Miałam też medelę calmę ale z rego nie chciala pić, tyle że już była przyzwyczajona do lekkiego wypływu a tam się trzebabyło namachać

Karissa oj tak dziecko łatwo się przyzwyczaja do butli, ja z Paulą (ona ze mną?) długo walczułam o karmienie piersią w końcu skończylo się na odciaganiu non stop i podwaaniu w butli. (druga rzecz że nauczyły ją tego połozne w szpitalu :/) Teraz nie popełnię tego błędu, inny szpital, w razie W karmienie strzykawką albo medelą calma

Forbiden ja nei mam misia szumisia i Paula nie miała nigdy problemów z zasypianiem, wg mnie jak sie dziecko przyzwyczai do tego szumu to ciężko mu zasnąć bez tego

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro sie szykujcie na spam promocjonowy ode mnie haha :D
    Na razie widze ze najtanszy za 109 na smyku

Ju14, monika_89, marie_marie22, ojejku lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam dzisiaj i kupiłam taki zestaw, jak nie będzie fajny to oddam znajomej która używa aventa :)
    http://allegro.pl/avent-zestaw-startowy-classic-butelki-model-2016-i6602396258.html?snapshot=MjAxNi0xMS0yNFQxOTo1Njo0Mlo7YnV5ZXI7MWExOGQ0NjA1NjA3ZTNhMGI3OTEwZDYyNDk5MmQzNTU5ZjRlYzIxNWY3MTEwZDU5ZmYwMTRkN2I0Y2M5ZTAxMA==

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia czekam na spam :)

uszczęśliwona fajny zestaw myślę, że tyle w zupełności wystarczy. Ja osobście wolę serię natural bo smoczki maja bardzoej anatomiczny kształt

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    mnie też ostatnio brzuch boli, masakra jakaś :/ dziś w dodatku ból promieniował na nogę, raczej macica rośnie i się rozciąga bo mi chyba gdzieś coś ucisła (choć poratowałam się nospą bo po szpitalu mam schiz)

Uszczęśliwona ja od początku używam avent natural i jestem zadowolona (przy okazji pasowały do lakatora ;)) Miałam też z chicoo i nuby ale mi nie podeszły. Miałam też medelę calmę ale z rego nie chciala pić, tyle że już była przyzwyczajona do lekkiego wypływu a tam się trzebabyło namachać

Karissa oj tak dziecko łatwo się przyzwyczaja do butli, ja z Paulą (ona ze mną?) długo walczułam o karmienie piersią w końcu skończylo się na odciaganiu non stop i podwaaniu w butli. (druga rzecz że nauczyły ją tego połozne w szpitalu :/) Teraz nie popełnię tego błędu, inny szpital, w razie W karmienie strzykawką albo medelą calma

Forbiden ja nei mam misia szumisia i Paula nie miała nigdy problemów z zasypianiem, wg mnie jak sie dziecko przyzwyczai do tego szumu to ciężko mu zasnąć bez tego

Jakbym czytała o sobie z karmieniem i odciaganiem☺
    Ja chyba wszystkiego próbowałam,łącznie z karmieniem sns... bardzo źle wspominam tą naszą naukę. Teraz wiem,ze wszystko jest w głowie,a nie w cyckach i wierzę,że teraz będzie inaczej.

P.S jak długo udało Ci się odciagac?

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepsze moim zdaniem są te antykolkowa natural niż classic. Tez natural są nowszej generacji. Ale jak już kupiłaś :) to niech się sprawdzą.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam trochę do nadrobienia ale to nie teraz:)

Cześć Wam! jestem Laura:) ważę 100 gram a tak grożę mamuśce palcem, że dam jej popalić;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f81accdf5bd9.jpg

monika_89, Uszczesliwiona, Kamilutek, Kleopatra, mon!ta^, GoNia1979, dewa, ojejku, WreszcieMama, ag194, Moniqaaa, Mabelle, amilka87, bezimienna, Arwi, sylwucha89, Misia 69, julita, Rudzik, koalaa, Uska, marie_marie22, bbee, Edyta84, toska_88, MEGI81, Spirit, Maniuś, Hope_, Agus26m, daisy123, Elmo13, Karissa, Breezee lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju sns akurat nie próbowałam ale korzystałam z pomocy CDL. NAwet ona stwierdziła, że moje dziecko jest uparte. Źle chwytała i za malo leciała - wkurzała się. Ona ją poprawiała, ale było nie po jej myśli więc puszczała i chwytała po swojemu. Non stop. Mały uparty osioł i do dziś ma taki charakterek :P
    mleka akurat miałam rzekę bo jednak karmienie siedzi w głowie, fakt pojawił sie kryzys chwilowy na początku ale na bark mleka ne narzekałam.
    pociągłam pół roku, bo potem planowałam ciążę. Szczerze to potem wykańczało mnnie to psychicznie co 3h odciągać mleko (w nocy też nie za dlugie przerwy). W końcu olałam odciągane nocne i powoli laktacja mi się zmniejszyła, ale jakoś dobiłam do 6mc. Miałam wyrzuty sumienia, ale uważam że i tak długo dałam radę. Dzięki za elektryczne laktatory. Mam nadzieję, że teraz ne będę musiała go używać i polecimy na samym cycu do roku

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczki widziałam za małe pieniądze to dokupie ;)

Dzięki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 22:23

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa i kilka koleżanek ma tego oryginalnego wishbeara i bardzo chwała http://whisbear.pl/. Ja kupię na pewno :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ale super :d ! Gratulacje :*

Dziewczyny glupia sprawa. Sto lat temu mialam kolczyk w pepku i teraz widze ze mi ta skora po dziurze peka sino czerwone sie zrobilo... w tamtej coazy nic sie z tym nie dzialo... myslicie ze moge czekac tydzien do wizyty z tym czy leciec do jakiegos lekarza. Bo co jak peknie ?? ;oo jezu przerazona jestem.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:

Dzięki <3
    nie wejdą bo inny gwint ;)

Klaudia N. cudownie <3

Klaudia N. lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratki <3

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:

Dzięki <3
    Z tym będzie ciężko bo mają inny gwint :/ moja siostra żałowała ze kupiła te classic bo mała miała straszne kolki a po tym tych natural było ok. Ja miałam dwie classic i reszta natural i tylko natural teraz bede używać. Fajne mają te smoczki i jak dziecko je to słychać ja powietrze ucieka bokiem :)

Klaudia gratuluję córeczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 22:33

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Klaudia ale super :d ! Gratulacje :*

Dziewczyny glupia sprawa. Sto lat temu mialam kolczyk w pepku i teraz widze ze mi ta skora po dziurze peka sino czerwone sie zrobilo... w tamtej coazy nic sie z tym nie dzialo... myslicie ze moge czekac tydzien do wizyty z tym czy leciec do jakiegos lekarza. Bo co jak peknie ?? ;oo jezu przerazona jestem.
    Rozstępy mogą to być

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, to jest taki kawalek skory od tej dziury po kolczyku i to peka :/

• dewa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laura!!! <3

Klaudia N., bezimienna lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, jak ja czytam jak Ty jesteś obcykana w tych wszystkich kocykach, szumisiach i innych akcesoriach, to mam wrażenie, ze ja zrobię kiepskie zakupy, brakuje mi dosłownie podstaw :D
    To w gwiazdki to kocyk od pierwszych dni z effi, czy pieluszka bambusowa jakaś? Piękne te kocyki generalnie, tylko jest ich milion rodzajów i ja nie wiem co wybrać dla dziecka :) Już nie wspominając co z ubrankami, akcesoriami... jedyne co to wybrałam wózek i mam nadzieję juz tej decyzji nie zmieniać, reszta to wciąż czarna magia.
    Podczytałam Was dzisiaj, i takie młode jesteście :) ja mam 33 lata, ciąża juz 4, ale dziecko będzie pierwsze.

kamyla112 lubi tę wiadomość

‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ