Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Bbee, super, ze uczysz córeczkę pomagania i sprzątania. Teraz ludzie tak często wszystko robią za dziecko i spełniają wszystkie jego zachcianki, a pózniej sie dziwią, ze rozwydzone bachory im wyrastają :/ Cos czyje, ze ja bede bardzo kochająca, ale i wymagająca już pózniej mama ;)
    Strasznie jestem z niej dumna, szczególnie, że charakterek ma konkretny i nie daje sobie w kaszę dmuchać, posłuszna też nie jest, a jednak dała się dobrze wychować mimo to ;) Też nie znoszę jak ktoś ma rozwydrzone dzieciaki, ale nie moje małpy nie mój cyrk ;) Trzeba sporo z siebie dać by wychować porządnie dziecko, a niektórzy wolą wychować tak żeby "mieć spokój", potem to się odbija. Szkoda dzieci, bo w każdym jest potencjał ;)

Z bólów to mnie najbardziej ciągnie w pachwinach, w okolicach kości łonowej. Ciężko czasem się przez to chodzi :/

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    A ja mam pytanie z innej beczki :) jakie butelki polecacie? Zastanawiam się nad philips avent? Warto? :)

U nas tylko Avent. Nawet nie próbowałam innych, bo nie było takiej potrzeby :)

Avent Natural

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ja też mam lekkie tyłozgięcie i w krzyżu mnie boli jak leżę na plecach.

Karissa ja miałam dość ciężkie miesiączki, bez tabletek się nie obeszło ale taki hardcore jak Ty Klaudia to podziwiam i współczuję. Słyszałam też taką teorię, że poród może mieć coś wspólnego z okresem, że im gorzej przechodzimy okres tym boleśniejszy poród. Ciekawe ile w tym prawdy a na ile to jest zabobon

A z zakupowych rzeczy to dzisiaj dość przyzwoite bawełniane pościele w Kauflandzie mieli za całe szalone 20zł. Kupiłam dwa komplety, zobaczę jak to się sprawdzi po praniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 20:24

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam zawsze bardzo bolesne i nieprzyjemne miesiączki, mięśnie mnie wszystkie bolały, często tak że nie mogłam na nogi stanąć nawet... Ale nie było aż takiego hardcore jak u Klaudii, współczuję strasznie, po porodzie może Ci ulży.

Moja Hanka butelki nawet nie tknęła, jak już piła jakieś mleko czy kaszkę po pierwszych 6 miesiącach to z niekapka takiego od 4 mies. a tak to na piersi była do roku.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • dewa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, współczuję. Ja w prawdzie dwa razy miałam takie bóle, że karetke chcieli wzywać, ale to było daaawno temu. Przeważnie bolało trochę jeden dzień i tyle. Pewnie przy porodzie dostanę rekompensatę xD

qb3canlimmmj6sap.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Spirit ja też mam lekkie tyłozgięcie i w krzyżu mnie boli jak leżę na plecach.

Karissa ja miałam dość ciężkie miesiączki, bez tabletek się nie obeszło ale taki hardcore jak Ty Klaudia to podziwiam i współczuję. Słyszałam też taką teorię, że poród może mieć coś wspólnego z okresem, że im gorzej przechodzimy okres tym boleśniejszy poród. Ciekawe ile w tym prawdy a na ile to jest zabobon

A z zakupowych rzeczy to dzisiaj dość przyzwoite bawełniane pościele w Kauflandzie mieli za całe szalone 20zł. Kupiłam dwa komplety, zobaczę jak to się sprawdzi po praniu

Jeśli tak jest to mam chociaż jeden plus z tego że będę mieć cesarke ;p

Ogólnie liczę na to że po ciąży może te okresy będą inne :/ bo takich nie życzę nikomu . 6-7 dni w miesiącu wyjetych z życiorysu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 20:37

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:31

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, ze po ciąży miesiączki przestają być tak dokuczliwe wiec tego zawał życzę :)
    Jeśli ten zabobon jest prawdziwy, to kichne i Młody sam wyskoczy, jak kiedyś w jakiejs komedii widziałam :p

Ale ja byłam ciekawa nie jak orzechodzilyscie dokładnie miesiączki, ale raczej czy widzicie jakieś podobieństwo w tym jak przechodziło sie okres, a jak teraz ciąże...:) Chciałam odkryć czy to moze być jakoś powiązane ;)

A co do karmienia piersią, to ostatnio gadałam z jedna dziewczyna, która ma pierwsze dziecko właśnie i bardzo mnie ostrzegała, zeby nie przyzwyczajać do wygodnego jedzenia z butelki, bo jej corce od razu odechciało sie wysilać z cyckiem i biedna jest na siebie wściekła. Moj M tez często poleca kupowanie tych smoczkow, które przypominają jedzenie z cyca, zeby malucha nie rozleniwiac... tak ku przestrodze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 20:53

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmilam mklodego cycorem 1,5 roku a butelke mial z firmy avent i sie sprawdzila

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze takie pytanie co sądzicie o tych misiach szumiących, szumisiach czy jak im tam? Któraś miała z tym styczność? Bo jeśli to rzeczywiście działa to chętnie bym takiego kupiła, ale wydaje mi się że to może być taki pic na wodę

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    A ja mam jeszcze takie pytanie co sądzicie o tych misiach szumiących, szumisiach czy jak im tam? Któraś miała z tym styczność? Bo jeśli to rzeczywiście działa to chętnie bym takiego kupiła, ale wydaje mi się że to może być taki pic na wodę

Moja przyjaciółka miała i bardzo zachwala ale miała tego oryginalnego wishbear :).w smyku teraz jest na niego promocja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 21:20

Forbidden lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz z pewnością kupię takiego misia szumisia - nie miałam takiego przy pierwszym dziecku ale puszczalam mu bialy szum z kompa i to go uspokajalo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej z tym okresem to u mnie dramat...
    Zawsze mialam takie miesiaczki ze pierwsze dwa dni jechalam na ketonalu i wstawalam tylko do kinla zeby na czworakach do niego dojsc. W ciazy sie odzywczailam i tez liczylam ze bedzie lzejszy a tu zonk...
    Kazdy nastepny byl gorszy, rwalam wlosy z glowy, mialam bole krzyzowe jak przy porodzie ale gorsze bo bez zzo. Jak pomysle ze znowu mnie to czeka to juz rozkminiam zeby gina blagac o jakies srodki na to bo tak sie zyc nie da szczegolnie przy malych dzieciach. Pare lat bralam tabletki anty i wtedy okres przechodzil niezauwazalnie a po odstawieniu wszystko wrocilo. Nie wiem czy sa na to jakies rady bo jesli nie odczekam rok, zrobie trzecie dziecko i pojde sobie wszystko wyciac bo dla mnie to jakis koszmar. Wolalabym codziennie rodzic :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisia mamy, zapsul nam sie ten mechanizm ze srodka a raczej Leon go rozwalil :d czaje sie jutro na jakas promo bo drugiego musze kupic :D

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce napewno misia szumisia kupic i sprobowac, albo od tesciow zamowie jako prezent.

Moich rodzicow poprosilismy o to pod choinke:
    http://www.frommummy.pl/product-pol-615-Hamak-niemowlecy-KOALA-z-drewnianymi-stelazem-Amazonas.html

Musze sie pochwalic mamy podpisana umowe i 1 lutego wprowadzamy sie do nowego domu :) wlasne drzwi na swiat, wlasny ogrod (maly ale wlasny) taka fajna szeregowka :) Mega sie ciesze :)

bbee moj synek ma prawie 5 i tez pomaga, wyciaga wszystko ze zmywarki, mu sie odkurzanie bardzo podoba, mamy uklad ze co drugie on co drugie maz zeby bylo dokladnie, rure sie skraca do polowy i mlody zasuwa cale mieszkanie i pomaga mi pranie sortowac na czarne, kolory i biale :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 21:10

bbee, Mabelle, nick nieaktualny, Karissa, monika_89, marie_marie22, bezimienna, Hope_, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:20

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka fajny my mamy kolyske po mlodym i sprawdzila sie znakomicie - lezal w niej 5 mcy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 21:15

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tam nie widzę powiązania między @ a ciąża i nie mastawiajcie się na łagodniejsze miesiaczki p9 porodzie bo to gówno prawda! U mnie przez porodem było źle bolesne o tak obfite że zawsze przelewałam się a po porodzie jeszcze gorzej. Pierwsze 2 dni nie wstaje w ogóle mam takie migreny że po ścianach do WC chodzę a spać chodzę w pampersie małego i dodatkowo p9dpasce. Także to mity. Zresztą każda ciaza jest inna. Moja koleżanka pierwsze dziecko rodziła 30 minut od pierwszych skurczy. A niby mówią że pierworodki rodzą 12-24 h.

Dewa brzuchol bombowy:-)
    Co do butelek to ja miałam abtykolkowe dr browns a później już Tommee teppe.
    I odciagalam pokarm laktarorem odkąd mały zaczął mieć kolki bo karmienie było horrorem. Laktatory mam z medeli są mega nawet z faceta mleko wyssaja:-)
    Mnie już strasznie kluja cycki.
    Trochę mi te krzyże przechodzą ale masakra czymś się jakbym miała reumatyzm. A jak przyjdą zaparcia to korzystanie z WC jak sporty ekstremalne czuje się jak bym miała zaraz urodzić:-)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:07

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Uska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam butelki z tommy tepee czy jakos tak. Ogolnie fajne. Mialam takie antykolkowe z taka rurka w srodku co miala lepuej powietrze odprowadza, a maly i tak mial kolki. Bardzo trudno bylo te rurki doczyscic. Teraz chce kupic awent, ale nie mialam nigdy styczności z tymi butelkami. Mialam tez smoczek z tomme ale zachodzil na nosek malego i zmienilam na lovi, potem tylko ten kupowalam:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ