MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karissa wrote:Bbee, super, ze uczysz córeczkę pomagania i sprzątania. Teraz ludzie tak często wszystko robią za dziecko i spełniają wszystkie jego zachcianki, a pózniej sie dziwią, ze rozwydzone bachory im wyrastają
Cos czyje, ze ja bede bardzo kochająca, ale i wymagająca już pózniej mama
Też nie znoszę jak ktoś ma rozwydrzone dzieciaki, ale nie moje małpy nie mój cyrk
Trzeba sporo z siebie dać by wychować porządnie dziecko, a niektórzy wolą wychować tak żeby "mieć spokój", potem to się odbija. Szkoda dzieci, bo w każdym jest potencjał
Z bólów to mnie najbardziej ciągnie w pachwinach, w okolicach kości łonowej. Ciężko czasem się przez to chodzi -
Spirit ja też mam lekkie tyłozgięcie i w krzyżu mnie boli jak leżę na plecach.
Karissa ja miałam dość ciężkie miesiączki, bez tabletek się nie obeszło ale taki hardcore jak Ty Klaudia to podziwiam i współczuję. Słyszałam też taką teorię, że poród może mieć coś wspólnego z okresem, że im gorzej przechodzimy okres tym boleśniejszy poród. Ciekawe ile w tym prawdy a na ile to jest zabobon
A z zakupowych rzeczy to dzisiaj dość przyzwoite bawełniane pościele w Kauflandzie mieli za całe szalone 20zł. Kupiłam dwa komplety, zobaczę jak to się sprawdzi po praniuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 20:24
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Też miałam zawsze bardzo bolesne i nieprzyjemne miesiączki, mięśnie mnie wszystkie bolały, często tak że nie mogłam na nogi stanąć nawet... Ale nie było aż takiego hardcore jak u Klaudii, współczuję strasznie, po porodzie może Ci ulży.
Moja Hanka butelki nawet nie tknęła, jak już piła jakieś mleko czy kaszkę po pierwszych 6 miesiącach to z niekapka takiego od 4 mies. a tak to na piersi była do roku. -
Forbidden wrote:Spirit ja też mam lekkie tyłozgięcie i w krzyżu mnie boli jak leżę na plecach.
Karissa ja miałam dość ciężkie miesiączki, bez tabletek się nie obeszło ale taki hardcore jak Ty Klaudia to podziwiam i współczuję. Słyszałam też taką teorię, że poród może mieć coś wspólnego z okresem, że im gorzej przechodzimy okres tym boleśniejszy poród. Ciekawe ile w tym prawdy a na ile to jest zabobon
A z zakupowych rzeczy to dzisiaj dość przyzwoite bawełniane pościele w Kauflandzie mieli za całe szalone 20zł. Kupiłam dwa komplety, zobaczę jak to się sprawdzi po praniu
Jeśli tak jest to mam chociaż jeden plus z tego że będę mieć cesarke ;p
Ogólnie liczę na to że po ciąży może te okresy będą innebo takich nie życzę nikomu . 6-7 dni w miesiącu wyjetych z życiorysu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 20:37
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Słyszałam, ze po ciąży miesiączki przestają być tak dokuczliwe wiec tego zawał życzę
Jeśli ten zabobon jest prawdziwy, to kichne i Młody sam wyskoczy, jak kiedyś w jakiejs komedii widziałam :p
Ale ja byłam ciekawa nie jak orzechodzilyscie dokładnie miesiączki, ale raczej czy widzicie jakieś podobieństwo w tym jak przechodziło sie okres, a jak teraz ciąże...Chciałam odkryć czy to moze być jakoś powiązane
A co do karmienia piersią, to ostatnio gadałam z jedna dziewczyna, która ma pierwsze dziecko właśnie i bardzo mnie ostrzegała, zeby nie przyzwyczajać do wygodnego jedzenia z butelki, bo jej corce od razu odechciało sie wysilać z cyckiem i biedna jest na siebie wściekła. Moj M tez często poleca kupowanie tych smoczkow, które przypominają jedzenie z cyca, zeby malucha nie rozleniwiac... tak ku przestrodzeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 20:53
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
A ja mam jeszcze takie pytanie co sądzicie o tych misiach szumiących, szumisiach czy jak im tam? Któraś miała z tym styczność? Bo jeśli to rzeczywiście działa to chętnie bym takiego kupiła, ale wydaje mi się że to może być taki pic na wodę28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Forbidden wrote:A ja mam jeszcze takie pytanie co sądzicie o tych misiach szumiących, szumisiach czy jak im tam? Któraś miała z tym styczność? Bo jeśli to rzeczywiście działa to chętnie bym takiego kupiła, ale wydaje mi się że to może być taki pic na wodę
Moja przyjaciółka miała i bardzo zachwala ale miała tego oryginalnego wishbear.w smyku teraz jest na niego promocja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 21:20
Forbidden lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
nick nieaktualnyJej z tym okresem to u mnie dramat...
Zawsze mialam takie miesiaczki ze pierwsze dwa dni jechalam na ketonalu i wstawalam tylko do kinla zeby na czworakach do niego dojsc. W ciazy sie odzywczailam i tez liczylam ze bedzie lzejszy a tu zonk...
Kazdy nastepny byl gorszy, rwalam wlosy z glowy, mialam bole krzyzowe jak przy porodzie ale gorsze bo bez zzo. Jak pomysle ze znowu mnie to czeka to juz rozkminiam zeby gina blagac o jakies srodki na to bo tak sie zyc nie da szczegolnie przy malych dzieciach. Pare lat bralam tabletki anty i wtedy okres przechodzil niezauwazalnie a po odstawieniu wszystko wrocilo. Nie wiem czy sa na to jakies rady bo jesli nie odczekam rok, zrobie trzecie dziecko i pojde sobie wszystko wyciac bo dla mnie to jakis koszmar. Wolalabym codziennie rodzic -
nick nieaktualny
-
Ja chce napewno misia szumisia kupic i sprobowac, albo od tesciow zamowie jako prezent.
Moich rodzicow poprosilismy o to pod choinke:
http://www.frommummy.pl/product-pol-615-Hamak-niemowlecy-KOALA-z-drewnianymi-stelazem-Amazonas.html
Musze sie pochwalic mamy podpisana umowe i 1 lutego wprowadzamy sie do nowego domuwlasne drzwi na swiat, wlasny ogrod (maly ale wlasny) taka fajna szeregowka
Mega sie ciesze
bbee moj synek ma prawie 5 i tez pomaga, wyciaga wszystko ze zmywarki, mu sie odkurzanie bardzo podoba, mamy uklad ze co drugie on co drugie maz zeby bylo dokladnie, rure sie skraca do polowy i mlody zasuwa cale mieszkanie i pomaga mi pranie sortowac na czarne, kolory i bialeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 21:10
bbee, Mabelle, toska_88, Karissa, monika_89, marie_marie22, bezimienna, Hope_, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja tam nie widzę powiązania między @ a ciąża i nie mastawiajcie się na łagodniejsze miesiaczki p9 porodzie bo to gówno prawda! U mnie przez porodem było źle bolesne o tak obfite że zawsze przelewałam się a po porodzie jeszcze gorzej. Pierwsze 2 dni nie wstaje w ogóle mam takie migreny że po ścianach do WC chodzę a spać chodzę w pampersie małego i dodatkowo p9dpasce. Także to mity. Zresztą każda ciaza jest inna. Moja koleżanka pierwsze dziecko rodziła 30 minut od pierwszych skurczy. A niby mówią że pierworodki rodzą 12-24 h.
Dewa brzuchol bombowy:-)
Co do butelek to ja miałam abtykolkowe dr browns a później już Tommee teppe.
I odciagalam pokarm laktarorem odkąd mały zaczął mieć kolki bo karmienie było horrorem. Laktatory mam z medeli są mega nawet z faceta mleko wyssaja:-)
Mnie już strasznie kluja cycki.
Trochę mi te krzyże przechodzą ale masakra czymś się jakbym miała reumatyzm. A jak przyjdą zaparcia to korzystanie z WC jak sporty ekstremalne czuje się jak bym miała zaraz urodzić -
A ja mialam butelki z tommy tepee czy jakos tak. Ogolnie fajne. Mialam takie antykolkowe z taka rurka w srodku co miala lepuej powietrze odprowadza, a maly i tak mial kolki. Bardzo trudno bylo te rurki doczyscic. Teraz chce kupic awent, ale nie mialam nigdy styczności z tymi butelkami. Mialam tez smoczek z tomme ale zachodzil na nosek malego i zmienilam na lovi, potem tylko ten kupowalam:-)
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość