X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Bbee, super, ze uczysz córeczkę pomagania i sprzątania. Teraz ludzie tak często wszystko robią za dziecko i spełniają wszystkie jego zachcianki, a pózniej sie dziwią, ze rozwydzone bachory im wyrastają :/ Cos czyje, ze ja bede bardzo kochająca, ale i wymagająca już pózniej mama ;)
    Strasznie jestem z niej dumna, szczególnie, że charakterek ma konkretny i nie daje sobie w kaszę dmuchać, posłuszna też nie jest, a jednak dała się dobrze wychować mimo to ;) Też nie znoszę jak ktoś ma rozwydrzone dzieciaki, ale nie moje małpy nie mój cyrk ;) Trzeba sporo z siebie dać by wychować porządnie dziecko, a niektórzy wolą wychować tak żeby "mieć spokój", potem to się odbija. Szkoda dzieci, bo w każdym jest potencjał ;)

Z bólów to mnie najbardziej ciągnie w pachwinach, w okolicach kości łonowej. Ciężko czasem się przez to chodzi :/

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    A ja mam pytanie z innej beczki :) jakie butelki polecacie? Zastanawiam się nad philips avent? Warto? :)

U nas tylko Avent. Nawet nie próbowałam innych, bo nie było takiej potrzeby :)

Avent Natural

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ja też mam lekkie tyłozgięcie i w krzyżu mnie boli jak leżę na plecach.

Karissa ja miałam dość ciężkie miesiączki, bez tabletek się nie obeszło ale taki hardcore jak Ty Klaudia to podziwiam i współczuję. Słyszałam też taką teorię, że poród może mieć coś wspólnego z okresem, że im gorzej przechodzimy okres tym boleśniejszy poród. Ciekawe ile w tym prawdy a na ile to jest zabobon

A z zakupowych rzeczy to dzisiaj dość przyzwoite bawełniane pościele w Kauflandzie mieli za całe szalone 20zł. Kupiłam dwa komplety, zobaczę jak to się sprawdzi po praniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 20:24

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam zawsze bardzo bolesne i nieprzyjemne miesiączki, mięśnie mnie wszystkie bolały, często tak że nie mogłam na nogi stanąć nawet... Ale nie było aż takiego hardcore jak u Klaudii, współczuję strasznie, po porodzie może Ci ulży.

Moja Hanka butelki nawet nie tknęła, jak już piła jakieś mleko czy kaszkę po pierwszych 6 miesiącach to z niekapka takiego od 4 mies. a tak to na piersi była do roku.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • dewa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, współczuję. Ja w prawdzie dwa razy miałam takie bóle, że karetke chcieli wzywać, ale to było daaawno temu. Przeważnie bolało trochę jeden dzień i tyle. Pewnie przy porodzie dostanę rekompensatę xD

qb3canlimmmj6sap.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Spirit ja też mam lekkie tyłozgięcie i w krzyżu mnie boli jak leżę na plecach.

Karissa ja miałam dość ciężkie miesiączki, bez tabletek się nie obeszło ale taki hardcore jak Ty Klaudia to podziwiam i współczuję. Słyszałam też taką teorię, że poród może mieć coś wspólnego z okresem, że im gorzej przechodzimy okres tym boleśniejszy poród. Ciekawe ile w tym prawdy a na ile to jest zabobon

A z zakupowych rzeczy to dzisiaj dość przyzwoite bawełniane pościele w Kauflandzie mieli za całe szalone 20zł. Kupiłam dwa komplety, zobaczę jak to się sprawdzi po praniu

Jeśli tak jest to mam chociaż jeden plus z tego że będę mieć cesarke ;p

Ogólnie liczę na to że po ciąży może te okresy będą inne :/ bo takich nie życzę nikomu . 6-7 dni w miesiącu wyjetych z życiorysu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 20:37

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:31

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, ze po ciąży miesiączki przestają być tak dokuczliwe wiec tego zawał życzę :)
    Jeśli ten zabobon jest prawdziwy, to kichne i Młody sam wyskoczy, jak kiedyś w jakiejs komedii widziałam :p

Ale ja byłam ciekawa nie jak orzechodzilyscie dokładnie miesiączki, ale raczej czy widzicie jakieś podobieństwo w tym jak przechodziło sie okres, a jak teraz ciąże...:) Chciałam odkryć czy to moze być jakoś powiązane ;)

A co do karmienia piersią, to ostatnio gadałam z jedna dziewczyna, która ma pierwsze dziecko właśnie i bardzo mnie ostrzegała, zeby nie przyzwyczajać do wygodnego jedzenia z butelki, bo jej corce od razu odechciało sie wysilać z cyckiem i biedna jest na siebie wściekła. Moj M tez często poleca kupowanie tych smoczkow, które przypominają jedzenie z cyca, zeby malucha nie rozleniwiac... tak ku przestrodze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 20:53

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmilam mklodego cycorem 1,5 roku a butelke mial z firmy avent i sie sprawdzila

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze takie pytanie co sądzicie o tych misiach szumiących, szumisiach czy jak im tam? Któraś miała z tym styczność? Bo jeśli to rzeczywiście działa to chętnie bym takiego kupiła, ale wydaje mi się że to może być taki pic na wodę

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    A ja mam jeszcze takie pytanie co sądzicie o tych misiach szumiących, szumisiach czy jak im tam? Któraś miała z tym styczność? Bo jeśli to rzeczywiście działa to chętnie bym takiego kupiła, ale wydaje mi się że to może być taki pic na wodę

Moja przyjaciółka miała i bardzo zachwala ale miała tego oryginalnego wishbear :).w smyku teraz jest na niego promocja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 21:20

Forbidden lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz z pewnością kupię takiego misia szumisia - nie miałam takiego przy pierwszym dziecku ale puszczalam mu bialy szum z kompa i to go uspokajalo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej z tym okresem to u mnie dramat...
    Zawsze mialam takie miesiaczki ze pierwsze dwa dni jechalam na ketonalu i wstawalam tylko do kinla zeby na czworakach do niego dojsc. W ciazy sie odzywczailam i tez liczylam ze bedzie lzejszy a tu zonk...
    Kazdy nastepny byl gorszy, rwalam wlosy z glowy, mialam bole krzyzowe jak przy porodzie ale gorsze bo bez zzo. Jak pomysle ze znowu mnie to czeka to juz rozkminiam zeby gina blagac o jakies srodki na to bo tak sie zyc nie da szczegolnie przy malych dzieciach. Pare lat bralam tabletki anty i wtedy okres przechodzil niezauwazalnie a po odstawieniu wszystko wrocilo. Nie wiem czy sa na to jakies rady bo jesli nie odczekam rok, zrobie trzecie dziecko i pojde sobie wszystko wyciac bo dla mnie to jakis koszmar. Wolalabym codziennie rodzic :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisia mamy, zapsul nam sie ten mechanizm ze srodka a raczej Leon go rozwalil :d czaje sie jutro na jakas promo bo drugiego musze kupic :D

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce napewno misia szumisia kupic i sprobowac, albo od tesciow zamowie jako prezent.

Moich rodzicow poprosilismy o to pod choinke:
    http://www.frommummy.pl/product-pol-615-Hamak-niemowlecy-KOALA-z-drewnianymi-stelazem-Amazonas.html

Musze sie pochwalic mamy podpisana umowe i 1 lutego wprowadzamy sie do nowego domu :) wlasne drzwi na swiat, wlasny ogrod (maly ale wlasny) taka fajna szeregowka :) Mega sie ciesze :)

bbee moj synek ma prawie 5 i tez pomaga, wyciaga wszystko ze zmywarki, mu sie odkurzanie bardzo podoba, mamy uklad ze co drugie on co drugie maz zeby bylo dokladnie, rure sie skraca do polowy i mlody zasuwa cale mieszkanie i pomaga mi pranie sortowac na czarne, kolory i biale :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 21:10

bbee, Mabelle, toska_88, Karissa, monika_89, marie_marie22, bezimienna, Hope_, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:20

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka fajny my mamy kolyske po mlodym i sprawdzila sie znakomicie - lezal w niej 5 mcy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 21:15

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tam nie widzę powiązania między @ a ciąża i nie mastawiajcie się na łagodniejsze miesiaczki p9 porodzie bo to gówno prawda! U mnie przez porodem było źle bolesne o tak obfite że zawsze przelewałam się a po porodzie jeszcze gorzej. Pierwsze 2 dni nie wstaje w ogóle mam takie migreny że po ścianach do WC chodzę a spać chodzę w pampersie małego i dodatkowo p9dpasce. Także to mity. Zresztą każda ciaza jest inna. Moja koleżanka pierwsze dziecko rodziła 30 minut od pierwszych skurczy. A niby mówią że pierworodki rodzą 12-24 h.

Dewa brzuchol bombowy:-)
    Co do butelek to ja miałam abtykolkowe dr browns a później już Tommee teppe.
    I odciagalam pokarm laktarorem odkąd mały zaczął mieć kolki bo karmienie było horrorem. Laktatory mam z medeli są mega nawet z faceta mleko wyssaja:-)
    Mnie już strasznie kluja cycki.
    Trochę mi te krzyże przechodzą ale masakra czymś się jakbym miała reumatyzm. A jak przyjdą zaparcia to korzystanie z WC jak sporty ekstremalne czuje się jak bym miała zaraz urodzić:-)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:07

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Uska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam butelki z tommy tepee czy jakos tak. Ogolnie fajne. Mialam takie antykolkowe z taka rurka w srodku co miala lepuej powietrze odprowadza, a maly i tak mial kolki. Bardzo trudno bylo te rurki doczyscic. Teraz chce kupic awent, ale nie mialam nigdy styczności z tymi butelkami. Mialam tez smoczek z tomme ale zachodzil na nosek malego i zmienilam na lovi, potem tylko ten kupowalam:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ