MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla wszystkich wizytujących dzisiaj
ja też niczego jeszcze nie kupuję. Najpierw musimy się dowiedzieć kto zamieszkał w brzuchu
jak dziewczynka to raczej tylko kosmetyczne rzeczy, jak chłopiec to liczę, że odziedziczę ciuszki po moim chrześniaku, który dzisiaj kończy 4 miesiące.
My na Sylwka też się nigdzie nie wybieram. Najprawdopodobniej przyjadą do nas teście. Najemy się i spędzimy sylwka jak UskaGoNia1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My razem jesteśmy odkąd skończylam 16 lat, poimprezowaliśmy, zobaczylismy kawalek świata, skończyliśmy studia i przyszedł czas na dzieci w końcu
co do sylwestra nie mam pojęcia. zależy od mojego samopoczucia, jak będzie ok chyaba wybierzemy się do kuzynki męża, też mają dzieciaki, w przeciwnym razie posiedzimy w domu
zyrcia piekne kocyki, aż weszłam na mamissimadziś dostałam macierzyński, mam nadzieję, że jutro je przecenią dobrze
misia https://pue.zus.pl/portal/logowanie.npi tylko najpierw trzeba załozyć konto i potwierdzić to w zusie jak dieta cukrzycowa? dajesz radę?
sprawdźcie 4 stronę i zobaczcie komu dopisać płeć, komu imięMisia 69 lubi tę wiadomość
-
Misia 69 wrote:Monika kiedyś podawals link jak można zobaczyć kiedy dostanie się chorobowe z ZUS masz może to jeszcze? A może któraś z was ma kobietkCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Hope_ wrote:dziewczyny gratuluję udanych wizyt, gonia - mi to wygląda na dziewczynkę
zyrcia - skąd ten granatowy kocyk???
Zastrzeżona - u kogo Ty byłąś na prenatalnych?
zazdroszczę Wam zakupów - ja się ciągle boję czegokolwiek kupićObkupuję na pocieszenie mojego dwulatka. sobie też nic ie kupuję choć przydały by mi się większe ciuchy, ale boję się, że jednak wyniki będą złe i potem będę musiałą patrzeć na to co kupiłam...
teraz mam na głowie prezenty które juz w sumie kończę
wiec się nie martw i nie jesteś sama bo ani sobie ani małemu ani w brzuszku nic nie kupiłam
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Monika, możesz mnie dopisać na 22 maja, płci nie znam. Może jutro poznam, bo jednak mam się stawić do gina z powodu tych bóli, no i żeby omówić wyniki testu Pappa - już są, ale przez telefon mi nie podały rejestratorki bo nie umieją go zinterpretować, a lekarza nie ma.
Oby wszystko było ok, oby zrobił usg, już nie mogę się doczekać!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Ja jak co tydzień czytałam sobie informacje co tam w tym tygodniu się dzieje z dzidzią, no i oczywiście wszystkie symptomy które mogę mieć to mam: krwawiące dziąsła, że rano aż mam smak krwi w ustach i nią pluję
bóle brzucha też się zaczęły i ciągnie mnie strasznie, nieraz kłuje w różnych miejscach. Wszystkie książkowe objawy w tej ciąży przechodzę i to w terminie
Też tak macie, że brzuch boli? Mi się to zaczęło wczoraj, aż no spe musiałam wziąć. Takie jak na okres ćmienie i po bokach ciągnięcie, do tego co jakiś czas ukłucia jakby szpilką. Nie wiem czy się martwić tymi bólami, czy to normalne?28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
WreszcieMama wrote:Forbidden u mnie od 2 dni takie ćmienie jak na okres, że nie wspomnę o różnych ciągnięciach, kłuciach... Julita zdaje sie pisala ze miala tak w poprzedniej ciazy przez jakis czas w 2 trymestrze i o ok bylo. Ja nie panikuję, mam w niedzielę kontrolę to powiem o tych bólach ale myślę że to taki skok rozwojowy macicy.2017 #1
2019 #2
-
Monika, proszę o wpisanie mnie i mojego Tomaszka na 3 maj
Widzę, ze obstawialiśmy kazdy dzien w maju, niezłe!
Zaczynam sie zastanawiać czy intensywność kłucia, bólu, ćmienia jak przy okresie itd nie jest przypadkiem powiązana z tym jak przechodziliśmy miesiączki... ja np zawsze tylko zaraz przed miałam takie lekkie cmienie i wiedzialam, ze sie zaraz zacznie, a pózniej nie czułam nic...przy ramionach, to zdarzało sie, ze w ogóle zapominałam, ze mam okres...tylko ich nie lubiłam :p No a teraz tez bardzo delikatne odczuwam pobolewania, czy kłucie albo cmienie. Tylko czasem jak kochane łapie mnie skurcz, ale takto lajt... A jak u Was? Tez widzicie zbieżności?
Powiem Wam, ze mam kuzynkę, która bardzo złe przechodziła @. Aż mdlała z bólu i nie raz ladowala w szpitalu. Ale tak sie do bólu przyzwyczaiła, ze skubana nawet nie krzyknęła w czasie porodu podobno!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 19:26
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Hope_ wrote:dziewczyny gratuluję udanych wizyt, gonia - mi to wygląda na dziewczynkę
zyrcia - skąd ten granatowy kocyk???
Zastrzeżona - u kogo Ty byłąś na prenatalnych?
zazdroszczę Wam zakupów - ja się ciągle boję czegokolwiek kupićObkupuję na pocieszenie mojego dwulatka. sobie też nic ie kupuję choć przydały by mi się większe ciuchy, ale boję się, że jednak wyniki będą złe i potem będę musiałą patrzeć na to co kupiłam...
Hope kochana ja tez nic nie mam kupione dla dzidziola a ty prosze przestań sie martwic wszystko będzie ok..
Wiesz jak bylam dzis na badaniach to caly czas myślałam o Tobie...i dziekuje za wywrozenie córeczki :*
-
nick nieaktualnyU nas avent nuk i chicco w ogole sie nie sprawdzily tyle ze pol roku byl tylko cyc a pozniej przeszlismy na Lovi i rak jest do dzisiaj
Lovi aktywne ssanie
Podgrzewacz tez mamy Lovi.
Smoczki takie zwykle nie do butelek mielismy tez roznych firm najlepsze moim zdaniem sa firmy MAM ale u nas smoczek ostatecznie calkowicie poszedl w odstawkeUszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dewa to ja tak mam ... miałam takie okresy że tracilam przytomność , musiałam zakładać po 2 podpaski na noc w dzien a i tak jak ruszyłamb się gwałtownie to musiałam się przebierać . Miałam takie okresy że nabawiłam się anemi . A zawsze towarzyszyły mi wymioty z bólu , biegunki i bole migrenowe głowy . Był już taki mnomwnt że dostawałam zastrzyki z nospy i ketonalu . A uwierzcie mi dziewczyny że ja mam bardzo wysoki prog bolu ... bo ja 2 h po operacji latalam po oddziale bez znieczulenia itd.
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra