X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:14

GoNia1979 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich wizytujących dzisiaj :)

ja też niczego jeszcze nie kupuję. Najpierw musimy się dowiedzieć kto zamieszkał w brzuchu ;)
    jak dziewczynka to raczej tylko kosmetyczne rzeczy, jak chłopiec to liczę, że odziedziczę ciuszki po moim chrześniaku, który dzisiaj kończy 4 miesiące.

My na Sylwka też się nigdzie nie wybieram. Najprawdopodobniej przyjadą do nas teście. Najemy się i spędzimy sylwka jak Uska :)

GoNia1979 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope granatowy z Effi, jutro beda rabaty ;)

ojejku lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My razem jesteśmy odkąd skończylam 16 lat, poimprezowaliśmy, zobaczylismy kawalek świata, skończyliśmy studia i przyszedł czas na dzieci w końcu ;)

co do sylwestra nie mam pojęcia. zależy od mojego samopoczucia, jak będzie ok chyaba wybierzemy się do kuzynki męża, też mają dzieciaki, w przeciwnym razie posiedzimy w domu

zyrcia piekne kocyki, aż weszłam na mamissima :P dziś dostałam macierzyński, mam nadzieję, że jutro je przecenią dobrze :P

misia https://pue.zus.pl/portal/logowanie.npi tylko najpierw trzeba załozyć konto i potwierdzić to w zusie jak dieta cukrzycowa? dajesz radę? :)

sprawdźcie 4 stronę i zobaczcie komu dopisać płeć, komu imię :)

Misia 69 lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Monika kiedyś podawals link jak można zobaczyć kiedy dostanie się chorobowe z ZUS masz może to jeszcze? A może któraś z was ma kobietk
    Pue zus wpisz w Google oczywiście jeśli posiadasz konto bo tak to musisz się zarejestrować i od tego masz 7 dni na to żeby się pojawić w placówce zus.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    dziewczyny gratuluję udanych wizyt, gonia - mi to wygląda na dziewczynkę :P

zyrcia - skąd ten granatowy kocyk???

Zastrzeżona - u kogo Ty byłąś na prenatalnych?

zazdroszczę Wam zakupów - ja się ciągle boję czegokolwiek kupić :( Obkupuję na pocieszenie mojego dwulatka. sobie też nic ie kupuję choć przydały by mi się większe ciuchy, ale boję się, że jednak wyniki będą złe i potem będę musiałą patrzeć na to co kupiłam...
    Ja też nic nie kupiłam i w sumie się z tym źle nie czuje :) teraz mam na głowie prezenty które juz w sumie kończę ;) wiec się nie martw i nie jesteś sama bo ani sobie ani małemu ani w brzuszku nic nie kupiłam :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 98 dziękuję.
    Możesz mi dopisac 25 maj. Córka Nadia

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, możesz mnie dopisać na 22 maja, płci nie znam. Może jutro poznam, bo jednak mam się stawić do gina z powodu tych bóli, no i żeby omówić wyniki testu Pappa - już są, ale przez telefon mi nie podały rejestratorki bo nie umieją go zinterpretować, a lekarza nie ma.
    Oby wszystko było ok, oby zrobił usg, już nie mogę się doczekać!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak co tydzień czytałam sobie informacje co tam w tym tygodniu się dzieje z dzidzią, no i oczywiście wszystkie symptomy które mogę mieć to mam: krwawiące dziąsła, że rano aż mam smak krwi w ustach i nią pluję :( bóle brzucha też się zaczęły i ciągnie mnie strasznie, nieraz kłuje w różnych miejscach. Wszystkie książkowe objawy w tej ciąży przechodzę i to w terminie :D

Też tak macie, że brzuch boli? Mi się to zaczęło wczoraj, aż no spe musiałam wziąć. Takie jak na okres ćmienie i po bokach ciągnięcie, do tego co jakiś czas ukłucia jakby szpilką. Nie wiem czy się martwić tymi bólami, czy to normalne?

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:31

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden ja jutro właśnie z powodu kłucia uniemożliwiającego chodzenie mam dodatkową wizytę, mam nadzieję, że lekarz mnie uspokoi. Ale wolę dmuchać na zimne.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Forbidden u mnie od 2 dni takie ćmienie jak na okres, że nie wspomnę o różnych ciągnięciach, kłuciach... Julita zdaje sie pisala ze miala tak w poprzedniej ciazy przez jakis czas w 2 trymestrze i o ok bylo. Ja nie panikuję, mam w niedzielę kontrolę to powiem o tych bólach ale myślę że to taki skok rozwojowy macicy.
    Mam podobnie plus w okolicy krzyża ale mam tylozgiecie macicy więc znałam na to bol

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, proszę o wpisanie mnie i mojego Tomaszka na 3 maj :) Widzę, ze obstawialiśmy kazdy dzien w maju, niezłe!:D

Zaczynam sie zastanawiać czy intensywność kłucia, bólu, ćmienia jak przy okresie itd nie jest przypadkiem powiązana z tym jak przechodziliśmy miesiączki... ja np zawsze tylko zaraz przed miałam takie lekkie cmienie i wiedzialam, ze sie zaraz zacznie, a pózniej nie czułam nic...przy ramionach, to zdarzało sie, ze w ogóle zapominałam, ze mam okres...tylko ich nie lubiłam :p No a teraz tez bardzo delikatne odczuwam pobolewania, czy kłucie albo cmienie. Tylko czasem jak kochane łapie mnie skurcz, ale takto lajt... A jak u Was? Tez widzicie zbieżności?
    Powiem Wam, ze mam kuzynkę, która bardzo złe przechodziła @. Aż mdlała z bólu i nie raz ladowala w szpitalu. Ale tak sie do bólu przyzwyczaiła, ze skubana nawet nie krzyknęła w czasie porodu podobno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 19:26

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    dziewczyny gratuluję udanych wizyt, gonia - mi to wygląda na dziewczynkę :P

zyrcia - skąd ten granatowy kocyk???

Zastrzeżona - u kogo Ty byłąś na prenatalnych?

zazdroszczę Wam zakupów - ja się ciągle boję czegokolwiek kupić :( Obkupuję na pocieszenie mojego dwulatka. sobie też nic ie kupuję choć przydały by mi się większe ciuchy, ale boję się, że jednak wyniki będą złe i potem będę musiałą patrzeć na to co kupiłam...

Hope kochana ja tez nic nie mam kupione dla dzidziola a ty prosze przestań sie martwic wszystko będzie ok..
    Wiesz jak bylam dzis na badaniach to caly czas myślałam o Tobie...i dziekuje za wywrozenie córeczki :*

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki :) jakie butelki polecacie? Zastanawiam się nad philips avent? Warto? :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas avent nuk i chicco w ogole sie nie sprawdzily tyle ze pol roku byl tylko cyc a pozniej przeszlismy na Lovi i rak jest do dzisiaj ;)
    Lovi aktywne ssanie ;)
    Podgrzewacz tez mamy Lovi.
    Smoczki takie zwykle nie do butelek mielismy tez roznych firm najlepsze moim zdaniem sa firmy MAM ale u nas smoczek ostatecznie calkowicie poszedl w odstawke

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do miesiączek, to moja znajoma miała takie okrutne okresy, z rzyganiem, mdleniem, biegunkami i czym tylko się dało, że po porodzie stwierdziła, że sto razy bardziej woli rodzić niż mieć okres...Ała! ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:15

Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam zamiar kupic Twistshake na probe ;)

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa to ja tak mam ... miałam takie okresy że tracilam przytomność , musiałam zakładać po 2 podpaski na noc w dzien a i tak jak ruszyłamb się gwałtownie to musiałam się przebierać . Miałam takie okresy że nabawiłam się anemi . A zawsze towarzyszyły mi wymioty z bólu , biegunki i bole migrenowe głowy . Był już taki mnomwnt że dostawałam zastrzyki z nospy i ketonalu . A uwierzcie mi dziewczyny że ja mam bardzo wysoki prog bolu ... bo ja 2 h po operacji latalam po oddziale bez znieczulenia itd.

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ