Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:14

GoNia1979 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich wizytujących dzisiaj :)

ja też niczego jeszcze nie kupuję. Najpierw musimy się dowiedzieć kto zamieszkał w brzuchu ;)
    jak dziewczynka to raczej tylko kosmetyczne rzeczy, jak chłopiec to liczę, że odziedziczę ciuszki po moim chrześniaku, który dzisiaj kończy 4 miesiące.

My na Sylwka też się nigdzie nie wybieram. Najprawdopodobniej przyjadą do nas teście. Najemy się i spędzimy sylwka jak Uska :)

GoNia1979 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope granatowy z Effi, jutro beda rabaty ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My razem jesteśmy odkąd skończylam 16 lat, poimprezowaliśmy, zobaczylismy kawalek świata, skończyliśmy studia i przyszedł czas na dzieci w końcu ;)

co do sylwestra nie mam pojęcia. zależy od mojego samopoczucia, jak będzie ok chyaba wybierzemy się do kuzynki męża, też mają dzieciaki, w przeciwnym razie posiedzimy w domu

zyrcia piekne kocyki, aż weszłam na mamissima :P dziś dostałam macierzyński, mam nadzieję, że jutro je przecenią dobrze :P

misia https://pue.zus.pl/portal/logowanie.npi tylko najpierw trzeba załozyć konto i potwierdzić to w zusie jak dieta cukrzycowa? dajesz radę? :)

sprawdźcie 4 stronę i zobaczcie komu dopisać płeć, komu imię :)

Misia 69 lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Monika kiedyś podawals link jak można zobaczyć kiedy dostanie się chorobowe z ZUS masz może to jeszcze? A może któraś z was ma kobietk
    Pue zus wpisz w Google oczywiście jeśli posiadasz konto bo tak to musisz się zarejestrować i od tego masz 7 dni na to żeby się pojawić w placówce zus.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    dziewczyny gratuluję udanych wizyt, gonia - mi to wygląda na dziewczynkę :P

zyrcia - skąd ten granatowy kocyk???

Zastrzeżona - u kogo Ty byłąś na prenatalnych?

zazdroszczę Wam zakupów - ja się ciągle boję czegokolwiek kupić :( Obkupuję na pocieszenie mojego dwulatka. sobie też nic ie kupuję choć przydały by mi się większe ciuchy, ale boję się, że jednak wyniki będą złe i potem będę musiałą patrzeć na to co kupiłam...
    Ja też nic nie kupiłam i w sumie się z tym źle nie czuje :) teraz mam na głowie prezenty które juz w sumie kończę ;) wiec się nie martw i nie jesteś sama bo ani sobie ani małemu ani w brzuszku nic nie kupiłam :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 98 dziękuję.
    Możesz mi dopisac 25 maj. Córka Nadia

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, możesz mnie dopisać na 22 maja, płci nie znam. Może jutro poznam, bo jednak mam się stawić do gina z powodu tych bóli, no i żeby omówić wyniki testu Pappa - już są, ale przez telefon mi nie podały rejestratorki bo nie umieją go zinterpretować, a lekarza nie ma.
    Oby wszystko było ok, oby zrobił usg, już nie mogę się doczekać!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak co tydzień czytałam sobie informacje co tam w tym tygodniu się dzieje z dzidzią, no i oczywiście wszystkie symptomy które mogę mieć to mam: krwawiące dziąsła, że rano aż mam smak krwi w ustach i nią pluję :( bóle brzucha też się zaczęły i ciągnie mnie strasznie, nieraz kłuje w różnych miejscach. Wszystkie książkowe objawy w tej ciąży przechodzę i to w terminie :D

Też tak macie, że brzuch boli? Mi się to zaczęło wczoraj, aż no spe musiałam wziąć. Takie jak na okres ćmienie i po bokach ciągnięcie, do tego co jakiś czas ukłucia jakby szpilką. Nie wiem czy się martwić tymi bólami, czy to normalne?

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:31

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden ja jutro właśnie z powodu kłucia uniemożliwiającego chodzenie mam dodatkową wizytę, mam nadzieję, że lekarz mnie uspokoi. Ale wolę dmuchać na zimne.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Forbidden u mnie od 2 dni takie ćmienie jak na okres, że nie wspomnę o różnych ciągnięciach, kłuciach... Julita zdaje sie pisala ze miala tak w poprzedniej ciazy przez jakis czas w 2 trymestrze i o ok bylo. Ja nie panikuję, mam w niedzielę kontrolę to powiem o tych bólach ale myślę że to taki skok rozwojowy macicy.
    Mam podobnie plus w okolicy krzyża ale mam tylozgiecie macicy więc znałam na to bol

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, proszę o wpisanie mnie i mojego Tomaszka na 3 maj :) Widzę, ze obstawialiśmy kazdy dzien w maju, niezłe!:D

Zaczynam sie zastanawiać czy intensywność kłucia, bólu, ćmienia jak przy okresie itd nie jest przypadkiem powiązana z tym jak przechodziliśmy miesiączki... ja np zawsze tylko zaraz przed miałam takie lekkie cmienie i wiedzialam, ze sie zaraz zacznie, a pózniej nie czułam nic...przy ramionach, to zdarzało sie, ze w ogóle zapominałam, ze mam okres...tylko ich nie lubiłam :p No a teraz tez bardzo delikatne odczuwam pobolewania, czy kłucie albo cmienie. Tylko czasem jak kochane łapie mnie skurcz, ale takto lajt... A jak u Was? Tez widzicie zbieżności?
    Powiem Wam, ze mam kuzynkę, która bardzo złe przechodziła @. Aż mdlała z bólu i nie raz ladowala w szpitalu. Ale tak sie do bólu przyzwyczaiła, ze skubana nawet nie krzyknęła w czasie porodu podobno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 19:26

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    dziewczyny gratuluję udanych wizyt, gonia - mi to wygląda na dziewczynkę :P

zyrcia - skąd ten granatowy kocyk???

Zastrzeżona - u kogo Ty byłąś na prenatalnych?

zazdroszczę Wam zakupów - ja się ciągle boję czegokolwiek kupić :( Obkupuję na pocieszenie mojego dwulatka. sobie też nic ie kupuję choć przydały by mi się większe ciuchy, ale boję się, że jednak wyniki będą złe i potem będę musiałą patrzeć na to co kupiłam...

Hope kochana ja tez nic nie mam kupione dla dzidziola a ty prosze przestań sie martwic wszystko będzie ok..
    Wiesz jak bylam dzis na badaniach to caly czas myślałam o Tobie...i dziekuje za wywrozenie córeczki :*

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki :) jakie butelki polecacie? Zastanawiam się nad philips avent? Warto? :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas avent nuk i chicco w ogole sie nie sprawdzily tyle ze pol roku byl tylko cyc a pozniej przeszlismy na Lovi i rak jest do dzisiaj ;)
    Lovi aktywne ssanie ;)
    Podgrzewacz tez mamy Lovi.
    Smoczki takie zwykle nie do butelek mielismy tez roznych firm najlepsze moim zdaniem sa firmy MAM ale u nas smoczek ostatecznie calkowicie poszedl w odstawke

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do miesiączek, to moja znajoma miała takie okrutne okresy, z rzyganiem, mdleniem, biegunkami i czym tylko się dało, że po porodzie stwierdziła, że sto razy bardziej woli rodzić niż mieć okres...Ała! ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:15

Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam zamiar kupic Twistshake na probe ;)

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa to ja tak mam ... miałam takie okresy że tracilam przytomność , musiałam zakładać po 2 podpaski na noc w dzien a i tak jak ruszyłamb się gwałtownie to musiałam się przebierać . Miałam takie okresy że nabawiłam się anemi . A zawsze towarzyszyły mi wymioty z bólu , biegunki i bole migrenowe głowy . Był już taki mnomwnt że dostawałam zastrzyki z nospy i ketonalu . A uwierzcie mi dziewczyny że ja mam bardzo wysoki prog bolu ... bo ja 2 h po operacji latalam po oddziale bez znieczulenia itd.

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ