Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    nie wejdą bo inny gwint ;)

Dziękuję! Napisałam do sprzedawcy czy mogę dopłacić różnice i czy mi wyśle natural, może się uda :) wiecie, nie dopatrzylam się tej oczywistej różnicy i dlatego classic zamówiłam :(

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:32

zem3o7esxha3u0v7.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku każda z nas jest tu młoda mama,nieważne ile lat,przezywany to samo:)
    Klaudia cudownie! Gratuluje:) kolejna księżniczka na maj:)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratulacje córeczki

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okejku to w gwiazdki to kocyk muslinowy czyli taki troche jak tetra cieniutki na lato a reszta to otulacze tez muslinowe.
    Ja to wzielam bo my Leona zawsze i nawet czasem teraz sie zdarzy zawijalismy w kocyk zeby mial skrepowane rece, nie wiem co on z ttm mial ale takto sie straszniw wiercil krecil a w tym sie wyciszal a muslin bedzie fajny latem jak cos a jak nie bedzie potrzebt to potraktuje to jak zwykla tetre ;)

Obcykana jestem ale teraz ;p w pierwszej ciazy bylam zielona no i sytuacja materialna nie byla tak dobra jak teraz wiec duzo rzeczy nie mialam bo po prostu nie bylo mnie na to stac i wydaje mi sie ze teraz chce sobie to troche zrekompensowac ;p chlop sie drze ze ja nie wiem co chce na gwiazdke bo nic nie potrzebuje a jak przychodzi paczka z kocem to sie trzepie z wrazenia jak chora psychicznie :D
    No i sporo rzeczy mam po Leonie wiex teraz kupie troche ciuchow a reszte moge szalec pod siebie zeby bylo ladnie :D

Tak wiec w kwestii zakupow moge byc ekspertem i sluze rada :D

Ooo i mi przypomnialas o bambusie :D mam jedna pieluszke i jwst super milutka to musze domowic :D
    No i planuje kupic tez kilka sztuk pieluch wielorazowych bo wtedy nie moglam patrzec jak Leo sie meczy w upaly w tych pampersiorach. Juz mi go tak szkoda bylo ze mu zakladalam pieluchy tetrowe zeby mu troche chlodniej tam bylo.

Breezee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okejku a co do kocykow to ja na poczatek polecam tkany bawelniany z pomponami lub bez z bolo.pl albo z Effi ;) nie sa za grube wiec kwiecien/maj beda super, a latem to wlasnie taki muslinowy, na effi to chyba jeszcze jest w promocji -50 a jak nie to jutro tam maja jakies rabaty ;D

Zaraz wyjdzie ze sie madruje i jesten jakas szalona :D

nick nieaktualny, bezimienna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Okejku a co do kocykow to ja na poczatek polecam tkany bawelniany z pomponami lub bez z bolo.pl albo z Effi ;) nie sa za grube wiec kwiecien/maj beda super, a latem to wlasnie taki muslinowy, na effi to chyba jeszcze jest w promocji -50 a jak nie to jutro tam maja jakies rabaty ;D

Nie chce Wam offtopu robic. Odezwe się na priv do Ciebie na pewno :)
    Wishbear teraz maja dwa rodzaje - z cry sensorem i bez wiec stad mogą tez wynikać roznice w cenie.
    A otulacze wishbear testowałaś? Zastanawiam sie czy nie zamówi w zestawie z szumisiem :)

• karola81 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

Jejku, ten grafitowy z pomarańczowym pomponami będzie mój!!
    Dzięki Zyrcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 23:30

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Pue zus wpisz w Google oczywiście jeśli posiadasz konto bo tak to musisz się zarejestrować i od tego masz 7 dni na to żeby się pojawić w placówce zus.
    Można założyć ePUAP - pojawić się np. w banku i potwierdzić i wtedy z automatu pue zus Ciebie zatwierdza, nie musisz sie już wybierać do ZUSU. Ja właśnie dziś to ogarnęłam. Do tego ePUAP przydaje się do załatwiania innych spraw :-)

Arwi lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 - czy mogłabym prosić o dopisanie przy mnie córeczka Zuzanna :-)

I mam pytanie, czy któraś z Was planuje dać dwa imiona? U nas (zarówno u mnie, jak i u męża) jest taka tradycja więc my planujemy. Spotkałam się z głosami, że to nie jest praktyczne i wiele problemów z tym jest. Ja mam dwa imiona i generalnie to dla mnie nigdy nie był problem, czasem nawet miałam z tego względu profity ;p

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:

Zastrzeżona - u kogo Ty byłąś na prenatalnych?

Byłam w tym samym miejscu co Ty, tylko że nie u Preisa a u Świątkowskiej-Freund. W pierwszej ciąży też u niej byłam i wtedy wykryła mi nieprawidłowość z przyczepem pępowinowym, której nikt inny nie chciał mi potwierdzić praktycznie do połowy ciąży. Każdy inny lekarz mi mówił, że musiała się mylić, że to niemożliwe na tak wczesnym etapie mówienie o czymś takim. No i co się okazało? Miała rację w 100 proc. Zaufałam jej zatem w pełni i dlatego, i tym razem poszłam do niej. Słyszałam, że i Ona i Preis to jest ten sam poziom jeśli chodzi o kompetencje.

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Ojejku - nie wszystkie tu takie młode :) Ja mam 31 a jak urodzę będę miała 32, więc nie bój żaby, są tez trzydziechy :)

Bezimienna - ja pewnie dam dwa imiona, choć na razie ani jednego nie wymyśliliśmy, czekamy na płeć. A damy od razu dwa, bo jesteśmy niewierzący, nie chrzcimy dzieci i jak inne dzieci dostaną jakieś imię na chrzest to nasze będzie miało 2 imiona od razu :) Chociaż nie wiem, czy nadal tak jest,że katolicy nadają drugie imię na chrzest...kurde, nie znam się :/

A co do zakupów to jadę dziś na miasto zaszaleć, podobno są mega okazje dziś,więc obym wszystkie prezenty nakupiła i będzie już spokój!

Miłego dnia i udanych okazji dla tych co się obkupują dziś!

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otulaczy wlasnie nie testowalqm i ciagle sie nad tym zastanawiam.
    Szumisie z sensorem na showroom kids po 160.

Mamassima ma -70% ale chyba sie straszniw rzucili bo strona umarla :d

Ten grafitowy kocyk z bolo to chyba bambus ;>?

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! :) melduje się w 17 tyg :)

Klaudia super córcia !
    Bezimienna my planujemy bo u mnie w rodzinie Tez dajemy 2 imiona :)

Demsik, Misia 69, blubka, bezimienna, Arwi, Klaudia N., ag194, Maniuś, mon!ta^ lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:

I mam pytanie, czy któraś z Was planuje dać dwa imiona? U nas (zarówno u mnie, jak i u męża) jest taka tradycja więc my planujemy. Spotkałam się z głosami, że to nie jest praktyczne i wiele problemów z tym jest. Ja mam dwa imiona i generalnie to dla mnie nigdy nie był problem, czasem nawet miałam z tego względu profity ;p
    My chcemy dać Liliana Maria (też mam na drugie Maria) lub jak się okaże np jutro na wizycie, że jednak coś wyrosło między nóżkami to Dawid Aleksander.
    A ja od 40 min czekam na pana który ma nam uszczelnić rurki w kuchni i czekam i czekam, a faceta nadal nie ma ;/ A to, że wstałam dziś o godz 7.30 to jest dla mnie wielki sukces.

PS. Witamy się z Lilianą w 17 tygodniu :) w ogóle myslałam, że zaczynam 5 miesiąc a tu belly mi pokazuje, że nadal 4.

Dziewczyny, podziwiam Was, że jesteście takie zorientowane w tych wózkach, smoczkach, misiach szumisiach itp. Czytam i od razu na bieżąco sobie to sprawdzam w necie:D

Arwi, ag194, Maniuś, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:

my dajemy jedno imię, sami mamy dwa i nie dość, że pierwsze długie to drugie tak samo a powiązania między rodziną nie ma żadnego ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tradycja ze dziecko ma drugie imie. Leon ma po tacie Radek, corka bedzie miala po m ie a jak bedzie drugi chlopak to Bogdan po dziadku. I tak sie tego niw uzywa to juz niech bedzie ;p

Dobra wstepnie przewertowalam promo na insta:
    Bolo.pl -20% haslo blackbolo
    Effi- -25% haslo 2016BF i tu sie chyba najbardziej oplaca
    Maamut do -50%
    Mamissima do -70% ale trzeba poszperac :/

Jak Leo zasnie w poludnie zobacze co tam jwszcze ciekawego ;D ubolewam bo na zagranicznych stronach Elodie -50% nawet na wozki a u nas jak zwykle nic

marie_marie22, sylwucha89, Spirit, Ju14 lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień 19! Czas start <3 za chwilę święta... Jejku jak mi ten rok leci!!!

Trzymam kciuki za wizyty, a sama nie mogę się doczekać 6 grudnia <3

Miłego dnia kochane :) no i zajebistych łowów, bo dzisiaj black friday :)

blubka, nick nieaktualny, marie_marie22, sylwucha89, bezimienna, monika_89, Arwi, Moniqaaa, ag194, nick nieaktualny, Breezee lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie wishbear z haslem swietomisia -15% na wszystko ;)

• aneta.be Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Haha u mnie dopiero pierwsze w drodze, ale zawsze jak Maz mowi ze idzie do lazienki to szybko sie gramole z lozka i wyprzedzam go na male siku :D Moj pecherz jakos tak reaguje nerwowo jak ktos chce zajac kibelek ze od razu mi sie zachciewa :D

WreszcieMama - mam tak samo :) jak mąż się zamknie w łazience to mi zaraz się chce hehe :) najgorzej jak rano mnie uprzedzi, wtedy jest koszmar :P

WreszcieMama lubi tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ