X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    nie wejdą bo inny gwint ;)

Dziękuję! Napisałam do sprzedawcy czy mogę dopłacić różnice i czy mi wyśle natural, może się uda :) wiecie, nie dopatrzylam się tej oczywistej różnicy i dlatego classic zamówiłam :(

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:32

zem3o7esxha3u0v7.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku każda z nas jest tu młoda mama,nieważne ile lat,przezywany to samo:)
    Klaudia cudownie! Gratuluje:) kolejna księżniczka na maj:)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratulacje córeczki

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okejku to w gwiazdki to kocyk muslinowy czyli taki troche jak tetra cieniutki na lato a reszta to otulacze tez muslinowe.
    Ja to wzielam bo my Leona zawsze i nawet czasem teraz sie zdarzy zawijalismy w kocyk zeby mial skrepowane rece, nie wiem co on z ttm mial ale takto sie straszniw wiercil krecil a w tym sie wyciszal a muslin bedzie fajny latem jak cos a jak nie bedzie potrzebt to potraktuje to jak zwykla tetre ;)

Obcykana jestem ale teraz ;p w pierwszej ciazy bylam zielona no i sytuacja materialna nie byla tak dobra jak teraz wiec duzo rzeczy nie mialam bo po prostu nie bylo mnie na to stac i wydaje mi sie ze teraz chce sobie to troche zrekompensowac ;p chlop sie drze ze ja nie wiem co chce na gwiazdke bo nic nie potrzebuje a jak przychodzi paczka z kocem to sie trzepie z wrazenia jak chora psychicznie :D
    No i sporo rzeczy mam po Leonie wiex teraz kupie troche ciuchow a reszte moge szalec pod siebie zeby bylo ladnie :D

Tak wiec w kwestii zakupow moge byc ekspertem i sluze rada :D

Ooo i mi przypomnialas o bambusie :D mam jedna pieluszke i jwst super milutka to musze domowic :D
    No i planuje kupic tez kilka sztuk pieluch wielorazowych bo wtedy nie moglam patrzec jak Leo sie meczy w upaly w tych pampersiorach. Juz mi go tak szkoda bylo ze mu zakladalam pieluchy tetrowe zeby mu troche chlodniej tam bylo.

Breezee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okejku a co do kocykow to ja na poczatek polecam tkany bawelniany z pomponami lub bez z bolo.pl albo z Effi ;) nie sa za grube wiec kwiecien/maj beda super, a latem to wlasnie taki muslinowy, na effi to chyba jeszcze jest w promocji -50 a jak nie to jutro tam maja jakies rabaty ;D

Zaraz wyjdzie ze sie madruje i jesten jakas szalona :D

ojejku, bezimienna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Okejku a co do kocykow to ja na poczatek polecam tkany bawelniany z pomponami lub bez z bolo.pl albo z Effi ;) nie sa za grube wiec kwiecien/maj beda super, a latem to wlasnie taki muslinowy, na effi to chyba jeszcze jest w promocji -50 a jak nie to jutro tam maja jakies rabaty ;D

Nie chce Wam offtopu robic. Odezwe się na priv do Ciebie na pewno :)
    Wishbear teraz maja dwa rodzaje - z cry sensorem i bez wiec stad mogą tez wynikać roznice w cenie.
    A otulacze wishbear testowałaś? Zastanawiam sie czy nie zamówi w zestawie z szumisiem :)

• karola81 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

Jejku, ten grafitowy z pomarańczowym pomponami będzie mój!!
    Dzięki Zyrcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 23:30

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Pue zus wpisz w Google oczywiście jeśli posiadasz konto bo tak to musisz się zarejestrować i od tego masz 7 dni na to żeby się pojawić w placówce zus.
    Można założyć ePUAP - pojawić się np. w banku i potwierdzić i wtedy z automatu pue zus Ciebie zatwierdza, nie musisz sie już wybierać do ZUSU. Ja właśnie dziś to ogarnęłam. Do tego ePUAP przydaje się do załatwiania innych spraw :-)

Arwi lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 - czy mogłabym prosić o dopisanie przy mnie córeczka Zuzanna :-)

I mam pytanie, czy któraś z Was planuje dać dwa imiona? U nas (zarówno u mnie, jak i u męża) jest taka tradycja więc my planujemy. Spotkałam się z głosami, że to nie jest praktyczne i wiele problemów z tym jest. Ja mam dwa imiona i generalnie to dla mnie nigdy nie był problem, czasem nawet miałam z tego względu profity ;p

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:

Zastrzeżona - u kogo Ty byłąś na prenatalnych?

Byłam w tym samym miejscu co Ty, tylko że nie u Preisa a u Świątkowskiej-Freund. W pierwszej ciąży też u niej byłam i wtedy wykryła mi nieprawidłowość z przyczepem pępowinowym, której nikt inny nie chciał mi potwierdzić praktycznie do połowy ciąży. Każdy inny lekarz mi mówił, że musiała się mylić, że to niemożliwe na tak wczesnym etapie mówienie o czymś takim. No i co się okazało? Miała rację w 100 proc. Zaufałam jej zatem w pełni i dlatego, i tym razem poszłam do niej. Słyszałam, że i Ona i Preis to jest ten sam poziom jeśli chodzi o kompetencje.

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Ojejku - nie wszystkie tu takie młode :) Ja mam 31 a jak urodzę będę miała 32, więc nie bój żaby, są tez trzydziechy :)

Bezimienna - ja pewnie dam dwa imiona, choć na razie ani jednego nie wymyśliliśmy, czekamy na płeć. A damy od razu dwa, bo jesteśmy niewierzący, nie chrzcimy dzieci i jak inne dzieci dostaną jakieś imię na chrzest to nasze będzie miało 2 imiona od razu :) Chociaż nie wiem, czy nadal tak jest,że katolicy nadają drugie imię na chrzest...kurde, nie znam się :/

A co do zakupów to jadę dziś na miasto zaszaleć, podobno są mega okazje dziś,więc obym wszystkie prezenty nakupiła i będzie już spokój!

Miłego dnia i udanych okazji dla tych co się obkupują dziś!

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otulaczy wlasnie nie testowalqm i ciagle sie nad tym zastanawiam.
    Szumisie z sensorem na showroom kids po 160.

Mamassima ma -70% ale chyba sie straszniw rzucili bo strona umarla :d

Ten grafitowy kocyk z bolo to chyba bambus ;>?

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! :) melduje się w 17 tyg :)

Klaudia super córcia !
    Bezimienna my planujemy bo u mnie w rodzinie Tez dajemy 2 imiona :)

Demsik, Misia 69, blubka, bezimienna, Arwi, Klaudia N., ag194, Maniuś, mon!ta^ lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:

I mam pytanie, czy któraś z Was planuje dać dwa imiona? U nas (zarówno u mnie, jak i u męża) jest taka tradycja więc my planujemy. Spotkałam się z głosami, że to nie jest praktyczne i wiele problemów z tym jest. Ja mam dwa imiona i generalnie to dla mnie nigdy nie był problem, czasem nawet miałam z tego względu profity ;p
    My chcemy dać Liliana Maria (też mam na drugie Maria) lub jak się okaże np jutro na wizycie, że jednak coś wyrosło między nóżkami to Dawid Aleksander.
    A ja od 40 min czekam na pana który ma nam uszczelnić rurki w kuchni i czekam i czekam, a faceta nadal nie ma ;/ A to, że wstałam dziś o godz 7.30 to jest dla mnie wielki sukces.

PS. Witamy się z Lilianą w 17 tygodniu :) w ogóle myslałam, że zaczynam 5 miesiąc a tu belly mi pokazuje, że nadal 4.

Dziewczyny, podziwiam Was, że jesteście takie zorientowane w tych wózkach, smoczkach, misiach szumisiach itp. Czytam i od razu na bieżąco sobie to sprawdzam w necie:D

Arwi, ag194, Maniuś, kamyla112 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:

my dajemy jedno imię, sami mamy dwa i nie dość, że pierwsze długie to drugie tak samo a powiązania między rodziną nie ma żadnego ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tradycja ze dziecko ma drugie imie. Leon ma po tacie Radek, corka bedzie miala po m ie a jak bedzie drugi chlopak to Bogdan po dziadku. I tak sie tego niw uzywa to juz niech bedzie ;p

Dobra wstepnie przewertowalam promo na insta:
    Bolo.pl -20% haslo blackbolo
    Effi- -25% haslo 2016BF i tu sie chyba najbardziej oplaca
    Maamut do -50%
    Mamissima do -70% ale trzeba poszperac :/

Jak Leo zasnie w poludnie zobacze co tam jwszcze ciekawego ;D ubolewam bo na zagranicznych stronach Elodie -50% nawet na wozki a u nas jak zwykle nic

marie_marie22, sylwucha89, Spirit, Ju14 lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień 19! Czas start <3 za chwilę święta... Jejku jak mi ten rok leci!!!

Trzymam kciuki za wizyty, a sama nie mogę się doczekać 6 grudnia <3

Miłego dnia kochane :) no i zajebistych łowów, bo dzisiaj black friday :)

blubka, toska_88, marie_marie22, sylwucha89, bezimienna, monika_89, Arwi, Moniqaaa, ag194, kamyla112, Breezee lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie wishbear z haslem swietomisia -15% na wszystko ;)

• aneta.be Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Haha u mnie dopiero pierwsze w drodze, ale zawsze jak Maz mowi ze idzie do lazienki to szybko sie gramole z lozka i wyprzedzam go na male siku :D Moj pecherz jakos tak reaguje nerwowo jak ktos chce zajac kibelek ze od razu mi sie zachciewa :D

WreszcieMama - mam tak samo :) jak mąż się zamknie w łazience to mi zaraz się chce hehe :) najgorzej jak rano mnie uprzedzi, wtedy jest koszmar :P

WreszcieMama lubi tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ