X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Moja koleżanka zamawiała już i też szyje. Więc widziałam materiały. Niczym się nie różnią od tych z hurtowni. Wyślę Ci link później jak chcesz, teraz uciekam na mroźny spacer ;-)

Miłego spaceru! I bardzoe chętnie przytulę link :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Podczytałam Was dzisiaj, i takie młode jesteście :) ja mam 33 lata, ciąża juz 4, ale dziecko będzie pierwsze.

Ojejku, nie jesteś sama, ja właśnie skończyłam 34 lata, jestem w trzeciej ciąży i tym razem zakończony się ona pomyślnie, bo nie ma innej opcji.
    Trzymam za Ciebie kciuki!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Gosia, dla świętego spokoju, jedź na IP. Może od razu podglądniesz Maluszka :D

Wiecie, do tej pory nie zastanawiałam się nad drugim imieniem, jeszcze pierwszego nie mogę wymyślić ;) Ja nie mam drugiego imienia, jako jedyna w rodzinie. Nigdy mi to nie przeszkadzało. Zapytałam teraz Darka, czy damy drugie imię, ale tylko wzruszył ramionami, co znaczy że zrobimy jak będę chciała. Więc nie damy, chyba.

Faktycznie dzisiaj dzień wyprzedaży. Może coś się upoluje ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Witajcie dziewczynki a ja dzis w nocy poszłam do toalety i wyleciała ze mnie żywą krew potem poszłam jeszcze raz i znów sytuacja sie powtórzyła..teraz leze i bylam dwa razy siku i nic nie wyleciało tyle ze jak sie podcieram to papier brudny i brzuch ćmi..z nerwów znow Glowa boli..obled.po 11,bede dzwonić do lekarza zapytam czy mnie dzis przyjmie.
    Od czego kurczę przeciez nie dźwigam odpoczywam dużo moze ten wczorajszy spacer po Poznaniu?

Mi się na tym etapie ciąży właśnie po długim spacerze też zdarzyło. Ale jak masz możliwość pojechać do szpitala, albo pilnie do swojego lekarza to jedź.

U nas synek będzie miał jedno imię, bo u Marcina wszyscy mają jedno imię, a jakby się jednak trafiła córka to będzie Aleksandra Róża, po mojej babci, której bardzo, bardzo wiele zawdzięczam, a która od dobrych paru lat nas straszy, że się wybiera na drugą stronę ;-)

Co do wyprzedaży to ja szaleję na Happy Mum, mam jakoś zaufanie do tej firmy, mimo ich cen. A muszę kupić sukienkę na dwa wesela i tam jest taka piękna, granatowa, a do tego kupuję sobie spodnie, bo jednak jedne ciążowe to za mało :D Ale jest -15% to rachunek nie aż taki straszny :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Espera Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę że na wątku zapakował szał zakupów. Ja walczę ze sobą... Obiecałam sobie ze po Nowym roku przejrzę rzeczy po Stasiu (mam popakowane w kartony, podpisane, rozmiarami) i dopiero wtedy zacznę kupować... Ale tyle piękności dookoła dla maluszków ze ledwo wytrzymuje w postanowieniu...
    Dziewczyny łapią mnie straszne skurcze łydek... Pojawiło się to pi zmiqbie magnezu, poprzedniego nie mogę dostać... Jaki magnez łykacie???

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to zamówiłam na color stopies :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:32

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Hej, widzę że na wątku zapakował szał zakupów. Ja walczę ze sobą... Obiecałam sobie ze po Nowym roku przejrzę rzeczy po Stasiu (mam popakowane w kartony, podpisane, rozmiarami) i dopiero wtedy zacznę kupować... Ale tyle piękności dookoła dla maluszków ze ledwo wytrzymuje w postanowieniu...
    Dziewczyny łapią mnie straszne skurcze łydek... Pojawiło się to pi zmiqbie magnezu, poprzedniego nie mogę dostać... Jaki magnez łykacie???

Ja łykam Magne B6 :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Espera Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, może ten spróbuje...
    GoNia jak sytuacja?

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję Gonia,że pojechałaś na ip i dlatego się nie odzywasz!? Daj znać po powrocie!

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:15

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • MEGI81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odbierałam synka ze szkoły i schodząc z betonowych schodów skręciłam sobie kostkę i upadłam. Trochę się naciągłam i podparłam ręką. W brzuch się nie uderzyłam, ale boję się czy Maleństwu nic się nie stało. Myślicie, że powinnam jechać raczej to sprawdzić czy lepiej się położyć i odpocząć?

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chocby ze skrecona kostka to musisz jechac a przy okazji niech sprawdza czy wszystko ok.chyba ze czujesz sie dobrze.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Któraś z Was prosiła o zapytanie wujka o to który wózek jego zdaniem lepszy (Roan czy Tako)....o to odpowiedz (wierzcie mi, ze w dużym skrócie :p):
    Witam serdecznie,
    Tako Marine (1680zł plus fotelik z adapterami) i Roan Bass Soft (1590zł plus fotelik z adapterami) to wózeczki podobnej klasy o takiej samej funkcyjności. Te dwa modele łączy to ze mogą być sprzedawane w opcji 2w1 (gondola+spacerówka) lub 3w1 z fotelikiem samochodowym wpinanym do wózka ( tutaj też mamy do wyboru albo fotelik seryjnie produkowany przez producenta lub markowe foteilki np. Kiddy czy Maxi Cosi i tą drugą opcję bym polecał, gdyż fotelik seryjny do Roana kosztuje u nas 280zł, a do Tako 250 zł, natomiast Maxi Cosi zaczynają się już od 390 zł ( zyskujemy pewność, że dany fotelik z tych renomowanych, był testowany przez firmę ADAC i wypadł w nich dobrze, seryjne foteliki przechodzą tylko testy PIMOT).
    Oba wózki są podobnej wagi, wielkości, zajmują podobną ilość miejsca po złożeniu, oba mają stelaż aluminowy na pompowanych kołach, z tą różnicą, że Tako koła mają wyższy profil i lepiej sobie radzą w „trudniejszym” terenie. Natomiast wg Nas Roan ma lepsze zawieszenie jeśli chodzi o amortyzacje.
    Reasumując… Roan Bass Soft to naszym zdaniem wózek bardziej prestiżowy i chyba mniej „oklepany”. O gustach się nie dyskutuje, ale ma ładniejszy design naszym zdaniem :)
    Ważna sprawa.. na wózek Roan czeka się od 5-6 tygodni, TAKO jest dostępne w ciągu 1-2 tygodni.
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 12:18

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/7246479e0d79.jpg.html to dziś kupiłam :)

https://naforum.zapodaj.net/347e5e089eec.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/1cde5d7acab1.jpg.html a to dostałam od koleżanek :):)

PS. Jak jutro się okaże, że to chłopak, to będzie czekało na kolejne dziecię;)

ag194 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Otulaczy wlasnie nie testowalqm i ciagle sie nad tym zastanawiam.
    Szumisie z sensorem na showroom kids po 160.

Mamassima ma -70% ale chyba sie straszniw rzucili bo strona umarla :d

Ten grafitowy kocyk z bolo to chyba bambus ;>?

Kurcze, ja nic nie widzę z promocji z black friday...

Dzień dobry!
    Witamy się w drugim trymestrze i 14tc :D
    Gonia, jak sytuacja? Byłaś u lekarza?

Demsik, ag194, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Toska link do pomadek:
    http://www.iperfumy.pl/lip-smacker/coca-cola-mix-zestaw-kosmetykow-ii/
    po tym jak dotarło zamówienie, powąchałam każdą a już po chwili zamówiłam sobie taki zestaw :)

GoNia jak tam??

my dajemy 1 imię, nikt z jednej ani z drugiej strony nie ma drugiego. zawsze mi się wydawało, że 2 imiona są problematyczne bo oficialnie trzeba używać tego i tego ale ja się tam nie znam ;P
    Dziekuje:-*

GoNia czekamy!!!

GoNia1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia na mamissima napisali ze do -70% na niektore artyluly ale nie ma bezposredniego linku wiec trzeba szperac niestety.

Ju14 w wiekszosci sklepow trzeba wpisac kody na koniec po dodaniu do koszyka tego co chcesz kupic ;)

Ju14 lubi tę wiadomość

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was...
    Gonia, mam nadzieję, że pojechałaś na izbę przyjęć. Lepiej sprawdź co się działo. A jak nie pojechałaś, to proszę Cię, jedź. I informuj nas.

Megi, ja na Twoim miejscu tez bym pojechała na izbę przyjęć.

Sorry, że Was tak po tych izbach gonię;pale to naprawdę z troski o Was i dzidzie.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja się dzisiaj czuję :(
    Pewnie jak większość z Was w pierwszym trymestrze - mdłości-gigant, odrzucają mnie wszystkie zapachy, nie jestem w stanie niczego przełknąć, najwyżej małe porcyjki (dwa plastry jabłka), ciągle mi się zbiera na wymioty ale nie wymiotuję, tyle dobrego.

Gonia, koniecznie się melduj po powrocie, wszystko na pewno jest dobrze ale lepiej dmuchać na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 13:28

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ