MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
bezimienna wrote:Moja koleżanka zamawiała już i też szyje. Więc widziałam materiały. Niczym się nie różnią od tych z hurtowni. Wyślę Ci link później jak chcesz, teraz uciekam na mroźny spacer
Miłego spaceru! I bardzoe chętnie przytulę link
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
ojejku wrote:Podczytałam Was dzisiaj, i takie młode jesteście
ja mam 33 lata, ciąża juz 4, ale dziecko będzie pierwsze.
Ojejku, nie jesteś sama, ja właśnie skończyłam 34 lata, jestem w trzeciej ciąży i tym razem zakończony się ona pomyślnie, bo nie ma innej opcji.
Trzymam za Ciebie kciuki!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hej Dziewczyny!
Gosia, dla świętego spokoju, jedź na IP. Może od razu podglądniesz Maluszka
Wiecie, do tej pory nie zastanawiałam się nad drugim imieniem, jeszcze pierwszego nie mogę wymyślićJa nie mam drugiego imienia, jako jedyna w rodzinie. Nigdy mi to nie przeszkadzało. Zapytałam teraz Darka, czy damy drugie imię, ale tylko wzruszył ramionami, co znaczy że zrobimy jak będę chciała. Więc nie damy, chyba.
Faktycznie dzisiaj dzień wyprzedaży. Może coś się upoluje -
GoNia1979 wrote:Witajcie dziewczynki a ja dzis w nocy poszłam do toalety i wyleciała ze mnie żywą krew potem poszłam jeszcze raz i znów sytuacja sie powtórzyła..teraz leze i bylam dwa razy siku i nic nie wyleciało tyle ze jak sie podcieram to papier brudny i brzuch ćmi..z nerwów znow Glowa boli..obled.po 11,bede dzwonić do lekarza zapytam czy mnie dzis przyjmie.
Od czego kurczę przeciez nie dźwigam odpoczywam dużo moze ten wczorajszy spacer po Poznaniu?
Mi się na tym etapie ciąży właśnie po długim spacerze też zdarzyło. Ale jak masz możliwość pojechać do szpitala, albo pilnie do swojego lekarza to jedź.
U nas synek będzie miał jedno imię, bo u Marcina wszyscy mają jedno imię, a jakby się jednak trafiła córka to będzie Aleksandra Róża, po mojej babci, której bardzo, bardzo wiele zawdzięczam, a która od dobrych paru lat nas straszy, że się wybiera na drugą stronę
Co do wyprzedaży to ja szaleję na Happy Mum, mam jakoś zaufanie do tej firmy, mimo ich cen. A muszę kupić sukienkę na dwa wesela i tam jest taka piękna, granatowa, a do tego kupuję sobie spodnie, bo jednak jedne ciążowe to za małoAle jest -15% to rachunek nie aż taki straszny
-
Hej, widzę że na wątku zapakował szał zakupów. Ja walczę ze sobą... Obiecałam sobie ze po Nowym roku przejrzę rzeczy po Stasiu (mam popakowane w kartony, podpisane, rozmiarami) i dopiero wtedy zacznę kupować... Ale tyle piękności dookoła dla maluszków ze ledwo wytrzymuje w postanowieniu...
Dziewczyny łapią mnie straszne skurcze łydek... Pojawiło się to pi zmiqbie magnezu, poprzedniego nie mogę dostać... Jaki magnez łykacie??? -
Espera wrote:Hej, widzę że na wątku zapakował szał zakupów. Ja walczę ze sobą... Obiecałam sobie ze po Nowym roku przejrzę rzeczy po Stasiu (mam popakowane w kartony, podpisane, rozmiarami) i dopiero wtedy zacznę kupować... Ale tyle piękności dookoła dla maluszków ze ledwo wytrzymuje w postanowieniu...
Dziewczyny łapią mnie straszne skurcze łydek... Pojawiło się to pi zmiqbie magnezu, poprzedniego nie mogę dostać... Jaki magnez łykacie???
Ja łykam Magne B6 -
Mam nadzieję Gonia,że pojechałaś na ip i dlatego się nie odzywasz!? Daj znać po powrocie!
-
Dziewczyny odbierałam synka ze szkoły i schodząc z betonowych schodów skręciłam sobie kostkę i upadłam. Trochę się naciągłam i podparłam ręką. W brzuch się nie uderzyłam, ale boję się czy Maleństwu nic się nie stało. Myślicie, że powinnam jechać raczej to sprawdzić czy lepiej się położyć i odpocząć?
-
Chocby ze skrecona kostka to musisz jechac a przy okazji niech sprawdza czy wszystko ok.chyba ze czujesz sie dobrze.Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Hej dziewczyny! Któraś z Was prosiła o zapytanie wujka o to który wózek jego zdaniem lepszy (Roan czy Tako)....o to odpowiedz (wierzcie mi, ze w dużym skrócie :p):
Witam serdecznie,
Tako Marine (1680zł plus fotelik z adapterami) i Roan Bass Soft (1590zł plus fotelik z adapterami) to wózeczki podobnej klasy o takiej samej funkcyjności. Te dwa modele łączy to ze mogą być sprzedawane w opcji 2w1 (gondola+spacerówka) lub 3w1 z fotelikiem samochodowym wpinanym do wózka ( tutaj też mamy do wyboru albo fotelik seryjnie produkowany przez producenta lub markowe foteilki np. Kiddy czy Maxi Cosi i tą drugą opcję bym polecał, gdyż fotelik seryjny do Roana kosztuje u nas 280zł, a do Tako 250 zł, natomiast Maxi Cosi zaczynają się już od 390 zł ( zyskujemy pewność, że dany fotelik z tych renomowanych, był testowany przez firmę ADAC i wypadł w nich dobrze, seryjne foteliki przechodzą tylko testy PIMOT).
Oba wózki są podobnej wagi, wielkości, zajmują podobną ilość miejsca po złożeniu, oba mają stelaż aluminowy na pompowanych kołach, z tą różnicą, że Tako koła mają wyższy profil i lepiej sobie radzą w „trudniejszym” terenie. Natomiast wg Nas Roan ma lepsze zawieszenie jeśli chodzi o amortyzacje.
Reasumując… Roan Bass Soft to naszym zdaniem wózek bardziej prestiżowy i chyba mniej „oklepany”. O gustach się nie dyskutuje, ale ma ładniejszy design naszym zdaniem
Ważna sprawa.. na wózek Roan czeka się od 5-6 tygodni, TAKO jest dostępne w ciągu 1-2 tygodni.
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 12:18
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
https://naforum.zapodaj.net/7246479e0d79.jpg.html to dziś kupiłam
https://naforum.zapodaj.net/347e5e089eec.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/1cde5d7acab1.jpg.html a to dostałam od koleżanek
PS. Jak jutro się okaże, że to chłopak, to będzie czekało na kolejne dziecięag194 lubi tę wiadomość
-
zyrcia wrote:Otulaczy wlasnie nie testowalqm i ciagle sie nad tym zastanawiam.
Szumisie z sensorem na showroom kids po 160.
Mamassima ma -70% ale chyba sie straszniw rzucili bo strona umarla :d
Ten grafitowy kocyk z bolo to chyba bambus ;>?
Kurcze, ja nic nie widzę z promocji z black friday...
Dzień dobry!
Witamy się w drugim trymestrze i 14tc
Gonia, jak sytuacja? Byłaś u lekarza?
Demsik, ag194, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjulita wrote:Toska link do pomadek:
http://www.iperfumy.pl/lip-smacker/coca-cola-mix-zestaw-kosmetykow-ii/
po tym jak dotarło zamówienie, powąchałam każdą a już po chwili zamówiłam sobie taki zestaw
GoNia jak tam??
my dajemy 1 imię, nikt z jednej ani z drugiej strony nie ma drugiego. zawsze mi się wydawało, że 2 imiona są problematyczne bo oficialnie trzeba używać tego i tego ale ja się tam nie znam ;P
GoNia czekamy!!!GoNia1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadrobiłam Was...
Gonia, mam nadzieję, że pojechałaś na izbę przyjęć. Lepiej sprawdź co się działo. A jak nie pojechałaś, to proszę Cię, jedź. I informuj nas.
Megi, ja na Twoim miejscu tez bym pojechała na izbę przyjęć.
Sorry, że Was tak po tych izbach gonię;pale to naprawdę z troski o Was i dzidzie.GoNia1979 lubi tę wiadomość
-
Ale ja się dzisiaj czuję
Pewnie jak większość z Was w pierwszym trymestrze - mdłości-gigant, odrzucają mnie wszystkie zapachy, nie jestem w stanie niczego przełknąć, najwyżej małe porcyjki (dwa plastry jabłka), ciągle mi się zbiera na wymioty ale nie wymiotuję, tyle dobrego.
Gonia, koniecznie się melduj po powrocie, wszystko na pewno jest dobrze ale lepiej dmuchać na zimne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 13:28
GoNia1979 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!