X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Kleopatra jak sie trzymasz?
    Ok, dziękuję. Przygotowałam się trochę na to bo tata chorował i było coraz gorzej. Teraz najważniejsze żeby mama sie otrząsnęła.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane w domu zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał natychmiast przyjechać zaraz badanie ręczne i USG nie ma krwiaka najprawdopodobniej jakas żyłka pekla bo brudzenie jest a krwawienia nie ma.. z dzidzia spala wszystko ok serduszko bije..pokazal mi malutkie raczki naszego skarba aż się popłakałam..kazal sie oszczędzać zero seksu i 13.12 wizyta,dupek 3x1..i w razie gdyby cos się działo dzwonić natychmiast..

Kamilutek, Espera, WreszcieMama, marie_marie22, Ju14, ag194, Maniuś, Kleopatra, toska_88, sylwucha89, julita, bbee, bezimienna, Arwi, Rudzik, Uszczesliwiona, sylwia1985, rybka33, Mabelle, Breezee lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie i rady mam naprawde fantastycznego lekarza..

WreszcieMama, Ju14, sylwia1985 lubią tę wiadomość

201705051770.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:33

Kleopatra lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff super Gonia, ze wszystko dobrze a przy okazji ogladnelas sobie dzidzie :)

Megi pojechalas na IP?
    Kamilutek jeszcze chwila i wszytsko powinno przejsc
    Umnie juz wszytsko minelo co dotyczylo 1 trymestru ale za to przyszlo szybkie zmeczenie. Zmylam naczynia, usmazylam nalesniki dla corki, wywiesilam pranie i dysze jak stary parowoz
    Wszystko robie w ratach, nie bylabym w stanie zrobic wszystkiego w takim samym tempie jak przed ciaza :) a to dopiero 17 tydzien a gdzie reszta :) a do tego jestem na zwolnieniu lekarskim prawdopodobnie juz do konca ciazy i chyba sie zanudze... Z jednej strony fajnie odpoczac ale z drugiej corki do szkol, maz do pracy a ja gdyby nie forum to chyba bym owieczki na suficie liczyla

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:33

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra trzymaj sie i wspieraj mame. Moj tata zmarl 3 lata temu, wiem co czujesz u nas to byla chwila rozlegly zawal ktorego tata nie czul bo chorowal na cukrzyce, kiedy juz poczul bylo za pozno, zmarl w karetce. Ja sie pozbieralam chociaz sa dni, ze placze, ze tesknie ze tak bardzo chce go przytulic...ech... ale moja mama pomimo, ze czas tez zrobil swoje to wiem, ze jest jej bardzo ciezko i nie umie juz powrocic do normalnego zycia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 13:57

MEGI81, Kleopatra lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia, super że wszystko w porządku. Zawsze lepiej sprawdzić z lekarzem.

Ojejku i Kamilutek ja też już mam skończone 34 lata i też to będzie nasz pierwszy dzidziuś :) jeśli chodzi o wyprawkę to jestem kompletnie zielona, ale odkładamy zakupy na po Nowym Roku.
    Na razie się cieszę, że na wczorajszym badaniu wszystko wyszło oki i nawet (pomimo wieku) test Pappa wyszedł w porządku :)

GoNia1979, ojejku, rybka33 lubią tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Wczoraj ktoras napisala ze jest grupa kobiet ktore w 2 trymestrze maja najgorsze rzyganie... Dzieki za wywolanie wilka z lasu :P Jak ze mnie wieczorem chlusnelo to z 10 minut sie znad kibla zbieralam ;] Mam nadzieje ze to taka jednorazowa akcja. Ale najgorzej zawsze przy myciu zebow, mam taki odruch wymiotny... Caly dzien sie dobrze czuje a szczoteczka i smak pasty tak na mnie dziala... Wstyd sie przyznac ale przez to potrafie umyc zeby ostatnio tylko raz dziennie i nie zapisuje sie do dentysty, bo boje sie zwymiotowac na fotelu ;/ W zyciu tak nie mialam.

Witamy w klubie nieszczęśnic!
    Ja się łudziłam, że to przez jelitówkę, ale gdzie tam, po jelitówce śladu nie ma a dalej jazda na całego.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama sie przestraszyłam masakrycznie z nerwów i płaczu Glowa mi pęka ale wiem zw jest wszystko ok a moje dzieciątko jest na swoim miejscu i ze krwawienia nie ma..brzuch troszkę pobolewa..widzialam mojego dzidziolka dwa dni z rzędu..a u lekarza bylam normalnie w gabinecie juz na mnie czekal i zaraz badal..

WreszcieMama lubi tę wiadomość

201705051770.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    jestem na zwolnieniu lekarskim prawdopodobnie juz do konca ciazy i chyba sie zanudze... Z jednej strony fajnie odpoczac ale z drugiej corki do szkol, maz do pracy a ja gdyby nie forum to chyba bym owieczki na suficie liczyla

Ja jestem w domu dopiero trzeci dzień i hopla dostaję z nudów, a przecież fatalnie się czuję. Nie wiem, co będę robić, jak lekarz wyśle mnie dzisiaj na dłuższe zwolnienie, oszaleję.

Powinnam może jak Rudzik wziąć się do roboty i coś pisać, ale głowę mam tak zafiksowaną na dzieciaku, że to po prostu nie wyjdzie :) Poza tym zgłupłam, zapominam słów, normalnie pieluszkowe zapalenie mózgu :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Kleopatra trzymaj sie i wspieraj mame. Moj tata zmarl 3 lata temu, wiem co czujesz u nas to byla chwila rozlegly zawal ktorego tata nie czul bo chorowal na cukrzyce, kiedy juz poczul bylo za pozno, zmarl w karetce. Ja sie pozbieralam chociaz sa dni, ze placze, ze tesknie ze tak bardzo chce go przytulic...ech... ale moja mama pomimo, ze czas tez zrobil swoje to wiem, ze jest jej bardzo ciezko i nie umie juz powrocic do normalnego zycia

Przez pomyłkę zaznaczyłam, że lubię.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skończone 35 lat i to moja trzecia ciąża - z pierwszej mam 8,5 letniego syna, z drugiej Aniołka, a teraz ma być braciszek dla Kacperka :)

Byłam u ortopedy-chirurga żeby obejrzał moją nogę i mam skręconą w kostce :( teraz będę dzwoniła do mojego ginekologa czy mogę dzisiaj przyjść na usg.
    U mnie niestety są dwa szpitale, ale każdy z nich ma inne oddziały. I ginekologia, położnictwo, patologia ciąży itp. są w tym drugim szpitalu. Na SOR chirurg-ortopeda przyjął mnie poza kolejnością, zbadał mnie też internista i mówił, że nic dziecku nie miało prawa się stać, bo nie uderzyłam się w brzuch ani nie spadłam z wysoka, tylko dwa stopnie. Ale na wszelki wypadek wolę porozmawiać o tym z moim ginekologiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 14:25

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwilke napisac Wam te promocje i lece na pazury :D powstrzymalam sie zamowilam tylko kocyk z bolo i karty do zdjec !

*Bambiballon.pl haslo: blackfriday -20%

*Makaszka haslo:NOWYSKLEP -20% i darmowa dostawa (cos dla tych ktore lubia Minky, ja osobiscie nie przepadam ;))

*ohtully -15% do 6go grudnia

*Marsielle decor nie wiem czy jest jakas promocja ale sa tu ladne i tanie rzeczy

*madlenkacards bodajze -10% ranat juz jest uwzgledniony w cenach

*momencik.com karty do zdjec -50% z haslem blackfriday (ja juz zamowilam:d)

*H&M -20% na wszystko plus darmowa dostawa

daisy123, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    monika_89 - czy mogłabym prosić o dopisanie przy mnie córeczka Zuzanna :-)

I mam pytanie, czy któraś z Was planuje dać dwa imiona? U nas (zarówno u mnie, jak i u męża) jest taka tradycja więc my planujemy. Spotkałam się z głosami, że to nie jest praktyczne i wiele problemów z tym jest. Ja mam dwa imiona i generalnie to dla mnie nigdy nie był problem, czasem nawet miałam z tego względu profity ;p
    Ja i mąz mamy dwa imiona i moje dzieci tez mają dwa. Nigdy nie miałam z tym problemu. trzecie dziecko też otrzyma dwa imiona :)

bezimienna lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 37 lat jak urodze mojego skarba bede miała skończone 38 bo urodziny obchodzić bede 3 lutego..
    Ja ciężko przechodzę odejście mojego ukochanego dziadka odszedł ,sierpniu a krótko po tym okazalo się ze jestem w ciąży moja dzidzia zajmie jego puste miejsce w rodzinie..strasznie mi go brakuje

201705051770.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia kamień z serca że wszystko ok :)

czarny piątek udany. Upolowalam chustę (do noszenia dzieci) za pół ceny :D taka dumna z siebie jestem, serio buzia mi sie nie zamyka :D

ag194, GoNia1979 lubią tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia ja też jestem z 3 lutego :)
    Kupiłam małej skarpeteczki, koszulki i lalkę :)
    W super pharm mają dziś słodycze 1+1 za grosz i kosmetyki johnsons baby 1+1.
    Kupiłam bratankowi, bo dla małej jeszcze nie zdecydowałam, jakich będę używać, ale raczej postawię na serię biały jeleń, czyli dla niemowląt chyba dzidzius :)

Na poprawę humoru sobie kupiłam kolczyki srebrne śliczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 15:20

GoNia1979 lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Gonia ja też jestem z 3 lutego :)
    Kupiłam małej skarpeteczki, koszulki i lalkę :)
    W super pharm mają dziś słodycze 1+1 za grosz i kosmetyki johnsons baby 1+1.
    Kupiłam bratankowi, bo dla małej jeszcze nie zdecydowałam, jakich będę używać, ale raczej postawię na serię biały jeleń, czyli dla niemowląt chyba dzidzius :)

Na poprawę humoru sobie kupiłam kolczyki srebrne śliczne :)

Hehee super spotkać tutaj kogoś kto urodził sie tego samego dnia..tyle ze ja 79 rocznik stare wino ze mnie.. Moj czarny piatek tez się dobre konczy..i dziekuje Bozi ze wszystko się dobrze konczy teraz sobie odpoczywamy tylko nie wiem jak tu się nie wkurzać jak 5 złośliwy i tak jakby do niego nie docieralo ze ma sie uspokoić i nie dusić po brzuchu zaraz mi nerwy puszcza..

201705051770.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:34

zem3o7esxha3u0v7.png
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ