X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:21

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    12tc :) a dzisiaj zaczynam 18 tc :)
    To szybciutko a ja nadal nic heh.. :( a byłabym spokojniejsza

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki ! Dzisiaj zrobiłam pyszne śniadanko pastę jajeczna ze szczypiorkiem ! Mniam :D 100 % zaspokoiłam swoją potrzebę :D miałam taka ochotę na to że szok :p a teraz idę leniuchowac jak to na niedzielę przystało :p miłej niedzieli dla wszystkich :*

GoNia1979, Arwi, Demsik, monika_89 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 12:58

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a u mnie na obiad makaron z sosem ze szpinakiem, mascarpone, kurczakiem i diabelską ilością czosnki :O i pomimo tego, że to odchoruję to zjem porcję aż się z talerza będzie wylewać :) no jak R. raz na 3 miesiące przygotuje obiad to trzeba korzystać, zwłaszcza że uwielbiam to danie :D aż mi ślinka cieknie ale czekam do 15 bo jem z reguły regularnie

edit: i popiję szklanką Pepsi :P niedzielna rozpusta.

Tez tak zawsze robie makaron że szpinakiem :) zamiast śmietany daje mascarpone :p i z 7 ząbków czosnku haha :p u nas to przynajmniej raz na dwa tygodnie jak nie częściej na obiad :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama dobrze ze wizyta okej ;)

Ja tez jestem leniwa wiec na stale nie planuje wielorazowek ale glownie chodzi mi o lato. Ja widzialam ze mu tam za goraco, teraz jak byl wiekszy tez drapal sie tam dlatego mysle zeby latem cos takiego wprowadzic. Piore i tak co dwa dni, poza tym mam w pralce jakies opcje krotkie pranie, male pranie czy cos. Latem wszystko szybko schnie wiec chyba sie zdecyduje ;)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiadek ziemniaczki mięsko i sosu a do tego salatala z pomidorkiem serem feta i ogórkiem..pepsi uwielbialam a odkad w ciąży jestem odrzucilo mnie od niej teraz pije tylko żywię zdrój gazowany

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz teraz probowalam go odpieluvhowac, wola ale jak juz zrobi, czasem uda sie zlapac kupe ale tak to walka z wiatrakami, chociaz jak jest u dziadkow to potrafii ale tez nie na tyle zeby calkiem tma chodzic bez pampa. No a i tak bedzie drugie, te pieluchy sa one size wiec w sumie czemu by nie nsprobowac ;D
    Najwyzej sprzedam ;)

My dzis nedznie z obiadem :d Radoslaw sobie zamowil pizze a mnie cos nie kreci dzis ten pomysl wiec zeobie na szybko kluchy z serem i cynamonem to zjemy z Leonem :D

Leo jest chyba wege bo ciezko mu mieso przemycic :D

• Karissa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi teraz narobiliście ochoty na makaron ze szpinakiem i mascarpone i na kluski z serem i cynamonem, ja pitole! :p
    No ale my u Teściów wiec będzie niedzielny, tradycyjny obiad. Mam tylko nadzieje, ze jednodaniowy, bo nienawidzę jest zupy i drugiego dania zaraz... od lat nad Teściem z tym pracuje, bo wszystkich to meczy poza nim, ale czasem nadal nas chce uszczęśliwiać na sile :p Za to jest kochany i rano specjalnie szukał jeszcze buraczków w ogródku i mi zrobił botwinkę specjalnie do domu, bo wczoraj ja wspominałam :p:p i tym sposobem znów bede mieć obiady od Teściów przed pierwsze 2 dni i następne trzy dni od mojej mamy, bo wypełniła mi zamrażarkę mięsem i pierogami i pojechała do siostry na 2 tyg wiec Tata będzie sie żywił u nas :)

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego odpieluchowalam 2 lata temu, juz zapomnialam co to pieluchy:-D ale nie bylo tak zle, gonil z gola pupa po domu, zesikane bylo wszystko ale w koncu zalapal i trwalo to od czerwca do sierpnia. Potem Tylko na dluzsze wyjazdy zakladalam pieluche i na noc, jak zauwazylam ze przez tydzien z rzędu bylo sucho to spal bez i mial tylko ceratke w lozeczku:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    boję sie cholernie jutrzejszego dnia bo mam badania prenatalne i pierwszy raz zobacze dzidziolka - owszem widzialam w 6tc ale to byla mala plamka z bijacym serduszkiem a teraz to raczej bedzie inaczej wygladalo
    Moze dowiem sie kto siedzi w brzuszku ale obstawiam kolejnego ancymona w postaci meskiej

co do imion oj bedzie mega problem bo mezowi podobaja sie zupelnie inne niz mi ale moze jakos wpadniemy na kompromis tak jak to bylo z Nikodemem : ja chcialam Tymek a on Gracjan a stanelo na Nikodemie

MEGI81, Maniuś, Moniqaaa lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ilu dniach kapalyscie dzieci po powrocie ze szpitala? Jedni mowia ze w tym samym dniu, inni ze lepiej poczekac. Ja osobiście kapalam na drugi dzien po wyjsciu i nie wiem czy to dobrze. Potem juz kapalam codziennie wieczorem o 19 i mielismy swój taki wieczorny "rytual":-D

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymam mocno kciuki za jutrzejsza wizyte i jestem pod wrazeniem ze tak dlugo wytrzymalas bez usg:-) ja bym nie dala rady, zawsze dni odliczam do wizyty:-D

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Dziewczyny po ilu dniach kapalyscie dzieci po powrocie ze szpitala? Jedni mowia ze w tym samym dniu, inni ze lepiej poczekac. Ja osobiście kapalam na drugi dzien po wyjsciu i nie wiem czy to dobrze. Potem juz kapalam codziennie wieczorem o 19 i mielismy swój taki wieczorny "rytual":-D
    ja urodzilam w poniedzialek wyszlam we czwartek i kapalam w niedziele oczywiscie w szpitalu go nie kapali tylko wytarli porzadnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 15:13

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Leon byl kapany w szpitalu na drugi dzien, a jak wyszlismy to tez kapalam go codziennie, po kapieli masaz z balsamem i spac. A to nie dobrze jest kapac tak czesto?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Hmm Leon byl kapany w szpitalu na drugi dzien, a jak wyszlismy to tez kapalam go codziennie, po kapieli masaz z balsamem i spac. A to nie dobrze jest kapac tak czesto?
    ponoć nie wolno dziecka kąpać każdego dnia bo zmywa się barierę ochronną tak mi połozna mówiła - ja nie kąpałam każdego dnia tylko co 2 dzień latem a w zimie co 3 dzień - podmywałam go tylko kazdego dnia i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 15:26

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:42

zem3o7esxha3u0v7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=DfK_pjbxhlY

Jesli ktoras mam ochote to polecam obejrzec...
    Splakalam sie jak bobr :) Piekny filmik.
    tak oglądałam kiedyś bo ślędzę jej pamiętnik już bardzo dawno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 15:51

WreszcieMama lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Witam się i ja
    boję sie cholernie jutrzejszego dnia bo mam badania prenatalne i pierwszy raz zobacze dzidziolka - owszem widzialam w 6tc ale to byla mala plamka z bijacym serduszkiem a teraz to raczej bedzie inaczej wygladalo
    Moze dowiem sie kto siedzi w brzuszku ale obstawiam kolejnego ancymona w postaci meskiej

co do imion oj bedzie mega problem bo mezowi podobaja sie zupelnie inne niz mi ale moze jakos wpadniemy na kompromis tak jak to bylo z Nikodemem : ja chcialam Tymek a on Gracjan a stanelo na Nikodemie

Eeee Kochana! Wcale się nie dziwię, jak ostatnio widziałaś Dzieciaczka to był malą kropeczką, a teraz to będzie prawdziwy Mały Człowieczek! :D Trzymam mocno kciuki, czekamy na relację!!! :D

LWD to nie pamiętnik, tylko inny wątek na ogólnym forum, Luz W Dupie tak zwany :D

Piękne macie te Maluchy, po niektórych widać, że charakterne! :D Toska i Monika, o Was piszę Mamusie! :D Monia, Twoja córa to ma diabliki w oczach :D Świetne Dzieciaczki, wszystkie! :D

monika_89, toska_88 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej
    Od nas właśnie odjechali goście, szybko przelecialam przez posty

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ