MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWreszcie mama a ogarniasz juz cos temat
? Bo ja chyba za glupia jestem i juz nie wiem co jest co czego ile
tyle ze ja jie planuje uzywac caly czas bo przy dwojce to bym z pralki nie wychodzila
bardziej vhcialabym na okres letni sprobowac jal beda takie strasze upaly zeby sie nie kisili w tych pampersach.
Kciuki za wizyte ;* -
zyrcia wrote:Wreszcie mama a ogarniasz juz cos temat
? Bo ja chyba za glupia jestem i juz nie wiem co jest co czego ile
tyle ze ja jie planuje uzywac caly czas bo przy dwojce to bym z pralki nie wychodzila
bardziej vhcialabym na okres letni sprobowac jal beda takie strasze upaly zeby sie nie kisili w tych pampersach.
Kciuki za wizyte ;*
Moje malutkie w brzuszku wczoraj wieczorem zaczęło wariować, co prawda nie kopało, ale musiało porządnie szaleć, bo czułam jak mi się tam w środku taka dosyć silna "fala uderzeniowa" rozchodzi -
my na początku kładliśmy na brzuszku i Paula w sumie nie miała z tym problemu, chętnie tak leżała i podziwiała świat. Zreszta od począku była dość mocna.
no i pochwalę się, moja mała od paru dni już sama chodzidumna z niej jestem bardzo bo ledwie 10mc skończyła
julita Nastka jest cudna, mój mąż nie chciał uwierzyć że ma zaledwie 14mc
Toska Natan zdecydowanie Twoja kopiaśliczny chłopczyk
WreszcieMama ściskam kciuki!
zyrcia ja chciałam użuwać, ale na początku dostaliśmy mega zapas od wszystkich, potem jakoś nie zeszlo się kupić a wg mnie dla jednego dziecka nie ma sensu kupować więc olewam temat
Megi LWD to taki wątek na forum jak np majówkiManiuś, Breezee, toska_88 lubią tę wiadomość
-
dorzucam zdjęcie mojego małego diabła, tylko proszę nie cytować
nie ma fotWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 20:14
bbee, WreszcieMama, sylwucha89, Klaudia0727, julita, Spirit, zastrzeŻona, bezimienna, mon!ta^, blubka, GoNia1979, Uska, Kleopatra, Edyta84, Hope_, marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Śliczne te wasze dzieciaczki.
Wreszciemama trzymam kciuki:)
Wielorazowe pieluchy?mowie nieeee!!!drogie i bede prala naokraglo to dopiero wygladalabym jak wampir nieogarnietu z braku czasu dla siebie.
LWD to inny watek na forum tzn "Luz W Dupie".Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
śliczne te wasze dzieci
a to moje
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53e1fe372f95.jpg
[url=https://naforum.zapodaj.net/adc1aa6bb46a.jpg.html?https://naforum.zapodaj.net/thumbs/adc1aa6bb46a.jpg[/url]
bez siebie żyć nie mogą
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92a00e6ee1da.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 10:52
WreszcieMama, bbee, julita, monika_89, zastrzeŻona, Karissa, blubka, sylwucha89, Kleopatra, Edyta84, Hope_, marie_marie22, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Znalazłam swoje dziecko
jest po lewej stronie, mam mega krzywy brzuch - lewa w górę, a prawa normalna. Najbardziej wisac jak leżę na plecach albo w takim polkkeku
WreszcieMama, bbee, sylwucha89, marie_marie22, Demsik, MEGI81 lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
WreszcieMama wrote:!!!
Piszecie ze droga sprawa... Jednorazowo wydatek jest spory ale przeciez to sie zwraca za jakis czas... Kupi sie raz i potem pierze, a pampersy co chwile nowe opakowanie... No ale ja glownie ze wzgledu na skore malucha chce ich uzywac. W pampersach za duzo chemii jak dla mnie...
No tak, ale raz, że pranie by trzeba było co chwilę wstawiać, nie wiem czy to się pierze oddzielnie czy z innymi rzeczami, ale ciężko też czekać aż się pralka zapełni, a pieluch już brak, więc wstawiać prawie pustą pralkę... spłukiwać kupy z tej pieluchy, czego ja osobiście nie znoszę, a do tego problem jak Ci dziecię zrobi kupę w gościach czy na spacerze, w sklepie... trzeba z tą kupą chodzić zamiast ją wyrzucić, chyba, że na wyjście jednorazowa, ale wtedy tym bardziej może dziecku zaszkodzić, jak nieprzyzwyczajona skóra do jednorazówek.
A z drugiej strony jeszcze nasze mamy niektórym zakładały tylko tetrowe i żyły
Ja nie jestem jakąś przeciwniczką, jestem przede wszystkim wygodna w tej kwestii, prać ręcznie nie lubię, a też ciągle bym się stresowała, że mi zabraknie pieluchy, że nie wyschnie mi na czas itdblubka, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Ale ilości wody w pralce?? Ja tam nigdy nie wiem czy faktycznie tak jest, że pralka mniej wody pobiera, jak jest mniej rzeczy w pralce, czy to jest taka funkcja którą nie każda pralka ma, kompletnie się na tym nie znam
Jeszcze niestety prąd dochodziJa gdybym nie była taka leniwa to na początek bym próbowała z tetrowymi
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Moje przyjaciółki rodziły w zeszłym roku...jedna w kwietniu, druga w maju. Obie używały pampersow tylko i nie narzekały wiec myśle, ze swojemu synkowi krzywdy nie zrobię jak tez bede pampersiara
Co do imion, to ja jestem zdania, ze ma sie przede wszystkim podobać mi i, mam nadzieje, pózniej dziecku. Mody przemijają i tak jak Wy mówicie, ze np. Wy dacie Anastazja, bo to takie oryginalne imię i ładne...No tak, ładne - fakt. Ale z tego co widzę ba forum będzie dużo Nastek wiec raczej tym czy beda inne dzieci o tym samym imieniu w przedszkolu bym sie nie sugerowała, bo z tego co obserwuje w przyszłości będzie właśnie dużo Nastek, a moj oklepany Tomek będzie jeden :p Za to wiem, ze to imię brzmi dobrze z nazwiskiem i w każdej odmianie - to dla mnie ważne. I nikt nie będzie go przeżywał np. Kajtek bez majtek, bo mi sie wymyśli mały Kajtus... Ja lubię swoje imię i ile Karolin by nie było w szkole, to miałam to w nosie. Moda przemija, a dziecku imię zostanie do końca życiaMEGI81 lubi tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
bbee wrote:Ale ilości wody w pralce?? Ja tam nigdy nie wiem czy faktycznie tak jest, że pralka mniej wody pobiera, jak jest mniej rzeczy w pralce, czy to jest taka funkcja którą nie każda pralka ma, kompletnie się na tym nie znam
Jeszcze niestety prąd dochodziJa gdybym nie była taka leniwa to na początek bym próbowała z tetrowymi
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Ale dzisiaj dzieciaków na forum! Super!
Karissa mi się imię Tomek super podoba, ale jak ktoś będzie chciał w szkole przezywać dziecko, to wierz mi do każdego imienia da się wymyślić przezwisko, choćby Tomek-ułomekTakże nie łudź się,że imieniem uchronisz dziecko od przezwisk
WreszcieMama super wiadomości!WreszcieMama, Karissa, Hope_, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki leze dzis znów rano Male plamienie po nocy tak jak wczoraj rano..podbrzusze lekko ćmi..
Wczoraj z mezusiem leżeliśmy sobie w łóżku dosc wcześnie sie polozylismy i rozmawialismy o dzidziolku ogarnelismy imię na razie dla dziewczynki bedzie Oliwia Alicja..dla chłopca ogarniemy może dzis jak sobie po obiadku odpoczniemy...
Dużo śmiechu bylo przy tym wybieraniu ale cieszę sie ze jakiś postęp bo łóżeczko tez wybrane takze po malutki do przodu byle z dzidziolkiem bylo wszystko ok..
Jutro zaczynam 15 tydzień ruchów jeszcze nie czuje..kiedy wy zaczelyscie czuć pytanie dla mam w drugiej ciąży..