X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha dobrze ze dbasz o siebie i swoj największy skarb :* mam nadzieję że Marcinowi da to do myślenia i postawi się nawiedzonej mamusi..

Wchodzę szczęśliwa na stronę supermami że kupię poduche a tu : rodzaj c, j, 7, i, u. I bądź tu mądry człowieku. Czy typ C mi wystarczy do spania? :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do bujaczków to my praktycznie w ogóle nie używaliśmy, sporadycznie z takiego starego korzystałam jak brałam Paulę do kuchni, więcej czasu spędzala na macie

jeśli chodzi o leżenie na brzuszku (o którym wspomniała zyrcia) to ja kładałam od samego początku, jakbym miała czekać aż pępek odpadnie mogłabym sie nie doczekać bo miała go bite 3 tygodnie ;) Zresztą nam na SR mówili że pępek niczemu nie przeszkadza, teraz też tak będę robić

imiona - kazemy podoba się co innego i tyle, nie mnie kwestionować wybory innych i tego samego oczekuję (choć z siostrą się przekomażam ale to co innego ;))

Qasha doczytałam i.. eh nie wiem co Ci kochana powiedziec. Jak on sie nie postawi w końcu to to będzie trwać wieki. Dużo sił i wytrwałości życzę. Rozumeim, że inne mieszkanie nie wchodzi w grę, w to wpakowaliście już kupę kasy. Trzymaj się dla Kubusia!

Zyrcia cudny synek :)

do nas miała wpaść szwagierka z meżem, mieli być godzinę temu i nie ma... wkurzyłam sie, mogli napisać że nie dają rady bo moj mąż zasuwa od rana, rano budowa, potem sprzątał w domu, specjalnie robił lasagne a oni nawet smsa :/

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zaraz sprawdzę bo wiesz ze jeszcze nie czytałam tylko powtórzyłam to co mi tata powiedział

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja mam granatowe! Reż musiałam mieć :D

Ktoś napisał ze na wizycie pozna plec swohego lokatora, jestem bez okularów teraz i z 5 minut myślałam "Ale jak to poznam plec swojego LEKARZA" :D
    Granatowe tez chciałam ale same duże zostały:-( a te wzięłam na wyprawkę. Szkoda że nie znam jeszxzd lokatora ( to ja pisalam) ha ha bo bym już całą wyprawkę miała:-)

Zyrcia Leos super chłopak !
    A co do niani ja kupiłam ostatnio na allegro z kamerą firmy Konig i naprawdę świetna za te pieniądze duży monitor i nowa 450 zł z 2 lata gwarancji). MonitorU oddechu nie kupuje bo naczytylam się że często daje mylne alarmy i wywołuje stres więc odpuszczam przy pierwszym też nie miałam i ma się chłop dobrze dziś nawet pomagał musi pierogi lepic:-) smakowały mu jak nigdy nawet psa karmil bo ON zrobił heh

MEGI81 lubi tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Qasha dobrze ze dbasz o siebie i swoj największy skarb :* mam nadzieję że Marcinowi da to do myślenia i postawi się nawiedzonej mamusi..

Wchodzę szczęśliwa na stronę supermami że kupię poduche a tu : rodzaj c, j, 7, i, u. I bądź tu mądry człowieku. Czy typ C mi wystarczy do spania? :)
    generalnie lepsze są te poduszki które możesz mieć zarówno pod brzuchem i pod plecami ;)strategiczne punkty podparte :)

Qasha, nie wiem co napisać, przykro mi strasznie. Jestem z Tobą.

Widzę, że ten monitor oddechu tez będę musiała kupić, przy Hani żeśmy czuwali bardzo długo i co chwilę w nocy nasłuchiwaliśmy, nawet nie wiedziałam, ze takie cuda są dostępne po w miarę ludzkich cenach. Chociaż dla mnie w tej chwili i tak kosmos te wszystkie wydatki łącznie, już się zaczynam podłamywać, też bym sobie kupiła poduszkę do spania ciążową, ale boję się wydawać kasę, a potem nam nie starczy na ubezpieczenie samochodu, albo inny niespodziewany wydatek :( a całą noc się co chwilę budzę bo mi niewygodnie :(

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze poduchy z Motherhood. W kształcie C.
    Marie super ze już masz pewność co do płci, też bym chciała wiedzieć.
    Qasha współczuję.
    Byłam dziś w Redzie w Aquaparku z synem, chodzi tam na lekcje. Poszalalam na zjezdzalniach :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh Anastazja jest sliczna <3
    Chyba nie moge ogladac takich zdjec jak mam miec kolejnego samca :D haha

U nas pepek odpadl po tygodniu ale fakt najlepiej klasc od poczatku. Mam znajomych ktorzy do mnie non stop pisali ze ich corka ma 4 mce a ciagle taka wiotka i nie trzyma dobrze glowy. Zaprosilam ich do siebie, co sie okazalo nigdy jej na brzuchu nie kladli bo przeciez jest mala no to kiedy to dziecko mialo trenowac jak non stop lezalo na plecach..

Co do monitora to jak dla mnie jest to obiwiazkowa czesc wyprawki. Pierwszy miesac prawie nie spalam, mialam schizy i cale noce czuwalam patrzylam czy on sie rusza czy oddycha. Nikt o tym nie wiedzial, a na dolladke zadzwonila moja mama ktora pracuje w przedszkolu i mi mowi ze siostra 2 miesieczna jednego dziecka w nocy umarla... no to wtedy ja juz bylam w takiej panice ze jeszcze tego samego dnia kupilismy monitor na olx. Uzywamy do dzisiaj z przyzwyczajenia, no i przydaje sie tez podczas choroby jak dziecko ciezko oddycha. A u naszegi kaskadera ktory wyjmuje szczeble z lozeczka i wylazi tym bardziej bo wtedy sie wlacza i wiem ze musze leciec bo zrobi armagedon z pokoju :d
    Nawet jakby mialy byc falszywe alarmy to wole to niz mialoby sie cos stac. Ale wiadomo kazdy decyduje sam, gdyby nie moje schizy tez by mi to bylo zbedne, tak zreszta myslalam przed porodem dlatego wczesnien tego nie kupilam ;)

MEGI81, Hope_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita śliczna!
    To i ja pokaże swojego buntownika
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aad9064cfd3a.jpg

GoNia1979, bbee, Uska, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Kleopatra, Mabelle, sylwucha89, zastrzeŻona, Karissa, mon!ta^, MEGI81, monika_89, Rudzik, bezimienna, blubka, Maniuś, Edyta84, Hope_, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne dzieciaki! <3

Anastazja jakie oczyska piękne <3

Toska, Natan to chyba Twoj klon, co? :D

A Leon do kogo podobny Zyrcia? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 22:00

qb3canlimmmj6sap.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pępek odpadł po równych 3 tygodniach, skubany trzymał się jak diabli! nam jakoś ciężko szło leżenie na brzuszku, młoda za żadne skarby nie chciała choć minuty wyleżeć, wisk, płacz, aż bordowa sie robiła i przez to sama miałam jakiś dystans, bardzo nie lubiłam tego ćwiczyć no ale czas mijał a ona się przyzwyczajały aż polubiła świat z perspektywy brzuszka :) no i pomimo, że mieliśmy bujaczek to go nie używaliśmy bo Nastka miała asymetrię i tez sie rehabilitowaliśmy, był całkowity zakaz na bujaczek czy noszenie w pionie bodajże do 5 miesiaca, tylko noszenie w "łódeczce" na rękach i przestrzeganie ścisłych zasad pielęgnacji tj. przewijanie, podnoszenie, zmiana pieluchy etc. - było to bardzo męczące ale 2-miesięczne wizyty u rehabilitantki + codzienne ćwiczenia w domu przyniosły piękne rezultaty i po asymetrii ani śladu :D

Toska, Natan ma chyba dużo z ciebie ee? ;) z oczu to Toska jak nic, co? :)

właśnie Zyrcia, miałam zapytać się o to samo co Dewa, do kogo Leo podobny, bo jakoś mało ciebie w nim, czyżby tatuś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 22:04

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj poczułam chyba pierwsze poważne ruchy! Cos mi przejechało z prawej do lewej pod reką :) Mój mężu mówi, że przecież wcześniej już coś tam jeździło - ale tak delikatnie, a teraz to był konkretny przejazd :)

Podsłuchuje sobie tętna bobaska - tak mnie to fajnie nastraja :)

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa Julita z tego co każdy mówi to cały ojciec tylko oczy i kolor włosów ma p9 mnie choć z czasem widzę ze trochę się upodobnia do mamy :-) dobrze bo już dość mam CAŁY OJCIEC ha ha

Jemu pępek odpadl po 6 dniach przy 1 kąpieli w domu - oczywiście ususzony5z klamerka leży w pudeleczku wspomnień:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska czadowy buntownik :D

Tak slusznie zauwazylyscie :D klon starego, do mnie nie jest w ogole podobny :d dobrze ze to ja rodzilam bo bym miala watpliwosci czy moj :D ale na nasze nie szczescie ma moj charakter i mamy w domy malego szatana :D

toska_88, Kleopatra, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie dzieciaki :)

A tu moja mała, mam nadzieję, że się wyświetli
    https://goo.gl/photos/UHv7LwDbvhfSEuSo6

(jutro chyba usunę, ze wzgl. bezpieczeństwa)

Moniqaaa, Kleopatra, julita, Mabelle, Mosia, Uszczesliwiona, sylwucha89, zastrzeŻona, MEGI81, Maniuś, Edyta84, marie_marie22 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moi :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe3d45cbe13d.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edbc52ff0eb7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 22:35

bbee, Moniqaaa, julita, toska_88, Mabelle, Uszczesliwiona, sylwucha89, zastrzeŻona, Karissa, MEGI81, monika_89, bezimienna, blubka, Maniuś, Edyta84, Hope_, marie_marie22 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne dzieciaczki ❤❤❤❤
    A to moja cora, najgrzeczniejsze dziecko na świecie tylko nie wiem po kim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 22:39

Kleopatra, bbee lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja się pochwalę

Nikoś

41ffc2f0f96cfb64med.jpg

bbee, toska_88, Kleopatra, Mabelle, julita, Uszczesliwiona, sylwucha89, zastrzeŻona, Karissa, Moniqaaa, MEGI81, monika_89, bezimienna, blubka, Maniuś, Edyta84, Hope_, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Śliczne macie dzieciaki :)

A tu moja mała, mam nadzieję, że się wyświetli
    https://goo.gl/photos/UHv7LwDbvhfSEuSo6

(jutro chyba usunę, ze wzgl. bezpieczeństwa)
    dlatego mowilam by zalozyc strone nasza na fb ale dziewczyny nie chcialy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:40

zem3o7esxha3u0v7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama trzymam

ja się boję bo w pn prenatalne

WreszcieMama lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ