MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
a u mnie dzisiaj dzien nerwa, jeszcze chlop nie pomaga bo sie dre ze sie denerwuje kuzwa, i tlumaczenie ze hormony sobie wdupe moge wsadzic bo on wiecznie twierdzi ze po prostu jestem nerwus i zaklada ze sama do tego doprowadzam, nie wiem o chuj mu chhodzi!
-
Hope_ wrote:dziewczyny ale piekne zakupy!
jeśli chodzi o bujaczek to ja akurat jestem spaczona przez to, że młodego rehabilitowaliśmy i ogólnie dużo czytałam i rozmawiałam z lekarzami i rehabilitantami i uważam, że dziecko w takim leżaczku powinno być jak najmniej, a wydawanie 500zł czy więcej na coś co ma być używane raz od święta jest bez sensu (chociaż sama chciałąm jak byłam w ciąży huśtawkę z projektorem)
Maluch jak najwięcej na płaskiej podłodze. Wg tego co udało mi się dowiedzieć to leżaczek jak najmniej. Owszem spokój spokojem, ale dla mnie ważniejsze zdrowie maluszkaWolę nie mieć obiadu niż potem latać po rehabilitacjach.
Quasha - niestety jak mieszkanie teściów i jeszcze to za ich kasę idzie remont to nie ma co się dziwić, że teściowa uzurpuje sobie prawa do decydowania - tj żebyś mnie źle nie zrozumiała, bo absolutnie tego nie popieram i idealnie gdyby mieszkanie przepisała na marcina, dała hajs i się nie wtrącała, ale to nie takie babsko - wg niej to skoro płaci to ma prawo decydować. Moja teściowa też miała zapędki by nam mieszkanie urządzać, ale mąż szybko ją ukrócił, że sami płacimy to nasza sprawa jak urządzimy i my tu mieszkać będziemy.
Ze swojej strony to mogę powiedzieć, że u nas młody od pierwszej nocy spał u siebei i uważam, że to byłą mega dobra decyzja! On spał spokojnie, ja też (jak spimy na wyjazdach razem to jestem umeczona bo reaguje na każde westchnięcie i czuwam a nie śpię.) nie prychodi do nas spać, zasypia w zasadzie sam, no i nie mamy probemu z przeniesieniem
Gadalam z lekarzem dziecko w takim leżaczku może być godzinę - dwie dziennie tak samo jak w tym pierwszym foteliku nosidle :p
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
zyrcia wrote:Ja jestem z tych co nie panikuja, lekow nie biore, czuje sie srednio ale nie tragicznie no ale juz te ruchy mnie serio martwia. Boje sie ze w czwartek na wizycie nedzie cos nie tak
Zyrcia, ja też nie czuje ruchów w przednich ciazach juz dawno czułam.Teraz mam lozysko na przedniej ściance, to trochę amortyzację ruchy.
Ale jak słucham serduszka detektorem, to są tak kręci ze aż w uszach dudni
Wiec pocieszam się ze wszystko dobrze z maleństwem.Dziś miałam wrażenie rano ze coś mnie jakby kopnęło, ale nie wiem czy to było właśnie to
Dziewczyny jakie cudne zakupy,aż miło popatrzeć
Ja się wstrzymam do 5.12 , bo może juz poznam płeć mojego lokatora, to też piszaleje z zakupam
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Hope mam takie samo zdanie co do leżaczków. U nas mata edukacyjna na podłodze lub w kojcu - młody miał swobodę ruchow i był zabezpieczony, sporo czasu tak spędzał i bardzo to lubil... Myślę ze dzięki temu miedzy innymi był bardzo sprawny... Jak mial 3 mc już sam siedział a jak 5 pełzał, chwile potem raczkował a jak miał 6,5-7 miesięcy łazikował dookoła mebli. Miałam taki zwykły leżaczek i użyłam do dosłownie kilka razy...
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI kto by sue nie skusił za 7,99?"-)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc1274a3111a.jpgbbee, Kamilutek, marie_marie22, Uszczesliwiona, WreszcieMama, sylwia1985, zastrzeŻona, MEGI81, Espera, Hope_, Maniuś, GoNia1979, Moniqaaa, monika_89, sylwucha89, rybka33, bezimienna, Breezee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy mamy lezaczem tiny love 3w1 jkos tak i on jest super bo rozklada sie do pozycji calkowicie lezacej, pozniej uzywalismy troszke podniesione oparcie ale Leo nie lubil glownie lezal na podlodze na macie piankowej
A nosidlo dopiero jak dziecko siedzi, u nas bylo ble, chwike sie nosilismy w chuscie ale ten moj zwierz woli wolnosc
W ogole jestem zwolenniczka ukladabia dziecka na brzuchu od momentu jak odpadnie pepek. Leonowi odpadl po tygodniu a jak mial nie valy miesiac to juz opieral sie na lokciach i sztywno trzymal glowd, nawet polozna sie dziwila. No i tak zostalo do dzis, jeszcze nie chodzil a podciagal sie na blacie stolu... taki koksMEGI81, Maniuś, Moniqaaa lubią tę wiadomość
-
Uszczesliwiona wrote:Któraś z was polecala poduszkę do spania rogal, nie zapisałam sobie a chyba jednak muszę kupić
mogłabym ładnie prosić o podanie jeszcze raz firmy?
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
toska_88 wrote:I kto by sue nie skusił za 7,99?"-)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc1274a3111a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 18:47
toska_88, kamyla112 lubią tę wiadomość
-
marie_marie22 wrote:Cześć
Nasza Lila nadal jest Lilą. Wszystko w porządku
Najpierw sobie leżała, nie wiem, może spała, wylegiwała się i tylko jedną nóżkę zgięła jak modelka
a po chwili wzięła swoje rączki nad głowę i zaczęła bić brawo:D Jak to super wyglądało
Niesamowite. Na chwilkę usłyszałam serduszko
Ja się dowiedziałam, że ważę już 56,3(w ogóle już dziś mi wydęło brzuch i jest taki fajny ciążowy)
Szyjka w porządku, wszystko ok, mogę zmniejszać luteinę (mam teraz brać co drugi dzień), mam zgodę na wyjazd na święta do rodziców (odległość Kraków-Szczecin), także jestem zadowolona.
Następna wizyta 22.12 i to będą badania połówkowe.
Dziękuje za trzymanie kciuków :*:*:*
Teraz wyjeżdżamy do teściów, nadrobię czytanie później:) -
Hope_ wrote:dziewczyny ale piekne zakupy!
jeśli chodzi o bujaczek to ja akurat jestem spaczona przez to, że młodego rehabilitowaliśmy i ogólnie dużo czytałam i rozmawiałam z lekarzami i rehabilitantami i uważam, że dziecko w takim leżaczku powinno być jak najmniej, a wydawanie 500zł czy więcej na coś co ma być używane raz od święta jest bez sensu (chociaż sama chciałąm jak byłam w ciąży huśtawkę z projektorem)
Maluch jak najwięcej na płaskiej podłodze. Wg tego co udało mi się dowiedzieć to leżaczek jak najmniej. Owszem spokój spokojem, ale dla mnie ważniejsze zdrowie maluszkaWolę nie mieć obiadu niż potem latać po rehabilitacjach.
Quasha - niestety jak mieszkanie teściów i jeszcze to za ich kasę idzie remont to nie ma co się dziwić, że teściowa uzurpuje sobie prawa do decydowania - tj żebyś mnie źle nie zrozumiała, bo absolutnie tego nie popieram i idealnie gdyby mieszkanie przepisała na marcina, dała hajs i się nie wtrącała, ale to nie takie babsko - wg niej to skoro płaci to ma prawo decydować. Moja teściowa też miała zapędki by nam mieszkanie urządzać, ale mąż szybko ją ukrócił, że sami płacimy to nasza sprawa jak urządzimy i my tu mieszkać będziemy.
Ze swojej strony to mogę powiedzieć, że u nas młody od pierwszej nocy spał u siebei i uważam, że to byłą mega dobra decyzja! On spał spokojnie, ja też (jak spimy na wyjazdach razem to jestem umeczona bo reaguje na każde westchnięcie i czuwam a nie śpię.) nie prychodi do nas spać, zasypia w zasadzie sam, no i nie mamy probemu z przeniesieniem
Masz rację z tymi leżaczkamimi pediatra nie kazała synka w tym trzymać dopóki nie skończył pół roku, bo podobno bardzo niezdrowe na bioderka i kręgosłup. Ja korzystałam z niego, jak np potrzebowałam iść do toalety albo powiesić pranie i mały nigdy w tym nie leżał dłużej niż 10 minut. Później wykorzystałam jako krzesełko.
Mi lekarze też mówili, że nie wolno wozić dziecka w foteliku samochodowym dłużej niż to potrzebne, tzn. wozić normalnie w wózku, a nie w foteliku montowanym na stelażu od wózka. Poza tym nie kazali mi zbyt szybko przesadzać dziecka w wózek spacerowy. Dlatego w pełni popieram to co mówisz. -
Melduje się po całodniowych zakupach i powrotu do domu z niczym
Nie umiem nic kupić dla dziecka jak nie znam płci wszystko albo dla chłopca albo dla dziewczynki a nie chce ryzykować pomimo że lekarz mówił o chłopcu
Poczekam do 1.12
Upatrzyłam spodnie ciążowe w h&m śliczne rurki waziutkie zgrabne po £30 jedne ciemny jeans drugie czarne mąż już chciał kupować ale wolę się wstrzymać bo jeszcze mieszczą się we wszystki spodnie sprzed ciazy a nie wiem czy później urośnie tylko brzuch czy biodra i uda również. Na razie zero dodatkowych cm w biodrach i udach tylko brzuch z nią na dzień jest większy powoli widać że to ciaza a nie obzarstwo ha ha
Ja leżaczek również stosuje ale tylko na czas kiedy robię obiad a dziecko nie śpi tak również uważam że trzeba uważać i nie przesadzać ale ze względu na sytuację z moją starsza córka która umierala mi na rękach jestem przewrazliwiona i wiem że będę musiała mieć dziecko wciąż na oku więc tak jak pisałam monitor oddechu na czas snu dziecka w łóżeczku i leżaczek kiedy będę musiała iść do kuchni a maluch nie będzie spał.
Dziewczyny czy w Polsce są w sprzedaży wózki Silver cross ale z tych nowoczesnych bo widziała cała masę tej formy robionych na modele z lat 70siatych
Konkretnie ten model
http://www.mothercare.com/prams-and-pushchairs/-silver-cross-wayfarer-chelsea-exclusive-to-mothercare/883607.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 18:58
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:Dokładnie, Leon to bardzo ładne, normalne imię, ale ludzie mają pomysły! Po Waszych historiach chyba do porodu nie powiem, że chcemy dać Hugo, albo będę mówić, że Mścichuj i tyle.
Marie_marie super wieści! Więcej takich chcemy
Dziewczyny, koleżanka mi napisała, że jak już się raz jest na zwolnieniu lekarskim to nie opłaca się wracać do pracy bo ma się wtedy mniejszy macierzyński. Próbuję znaleźć coś na ten temat w necie ale dla mnie to czarna magia jest i nic nie rozumiem z tych podstaw wymiarów itp. Wiecie coś o tym?
I pochwalę się, że mi dzisiaj mama przyszła makaron domowej roboty zrobić, bo miałam na taki szaloną ochotę a sama nie mogę, bo za duży wysiłek.
U mnie szwagierka komentowała kiedyś imiona i każde krytykowała, więc powiedziałam, że jak będę miała ochotę to nazwę syna Spermeliusz, a córkę Pizdolina i nic jej do tego, bo to nam ma się podobaćno i ją zatkało
Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość
-
Megi81 brawo!!!!
U mnie też była krytyka na imie która ma córka Amelia, że mam sprawdzić znaczenie imienia, że brzydkie bla bla bla ale to przecież moja sprawa i moje dziecko
Ja tylko nie uznaje imion obrazajacych dziecko i np imię Alfons w życiu bym nie dała dziecku
Chociaż w innym kraju każde imię jest odbierane zupełnie inaczej
Mój mąż pochodzi z wenezuelii i tam imię jesus ( pisane przez s ) jest norma
-
Carolina wrote:Melduje się po całodniowych zakupach i powrotu do domu z niczym
Nie umiem nic kupić dla dziecka jak nie znam płci wszystko albo dla chłopca albo dla dziewczynki a nie chce ryzykować pomimo że lekarz mówił o chłopcu
Poczekam do 1.12
Upatrzyłam spodnie ciążowe w h&m śliczne rurki waziutkie zgrabne po £30 jedne ciemny jeans drugie czarne mąż już chciał kupować ale wolę się wstrzymać bo jeszcze mieszczą się we wszystki spodnie sprzed ciazy a nie wiem czy później urośnie tylko brzuch czy biodra i uda również. Na razie zero dodatkowych cm w biodrach i udach tylko brzuch z nią na dzień jest większy powoli widać że to ciaza a nie obzarstwo ha ha
Ja leżaczek również stosuje ale tylko na czas kiedy robię obiad a dziecko nie śpi tak również uważam że trzeba uważać i nie przesadzać ale ze względu na sytuację z moją starsza córka która umierala mi na rękach jestem przewrazliwiona i wiem że będę musiała mieć dziecko wciąż na oku więc tak jak pisałam monitor oddechu na czas snu dziecka w łóżeczku i leżaczek kiedy będę musiała iść do kuchni a maluch nie będzie spał.
Dziewczyny czy w Polsce są w sprzedaży wózki Silver cross ale z tych nowoczesnych bo widziała cała masę tej formy robionych na modele z lat 70siatych
Konkretnie ten model
http://www.mothercare.com/prams-and-pushchairs/-silver-cross-wayfarer-chelsea-exclusive-to-mothercare/883607.html
Współczuję przeżyć związanych ze starszą córką
Jaki monitor oddechu z kamerą mogłabyś polecić? -
Ja miałam Angel care i byłam bardzo zadowolona. Dla starszej miałam bez kamery ( kupiłam go po tym jak mała zakrztusila się śluzem i straciła przytomność od braku oddechu
Dzięki Bogu zakończyło się " tylko" pozachlystowym zapaleniem płuc zmiany w mózgu nie nastąpiły
Jeżeli ma się małe mieszkanie nie trzeba kupować z kamerą
MEGI81 lubi tę wiadomość