X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :) śniadanko i forum jak ja to lubię.
    Karissa bardzo ładny brzuszek
    Dla mnie leżaczek bujaczek to podstawa życie mi ratował przy corce. Druga ważna rzecz dla mnie to monitor oddechu z kamerą
    Mieszkam w domu 3 piętrowym muszę mieć podgląd na śpiące dziecko a monitor oddechu uratował życie mojej corce więc teraz na pewno też go kupie

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam na poczatku 18tc !
    Niestety ruchow nadal brak, wizyta w czwartek i mam kiepskie przeczucia jak nie ja. Wyczytalam ze jak sie nie czuje do 20tc to trzeba zaczac sie martwic wiec nibg jeszcze czas. Jak leze skupiam sie i macam liczac ze cos mnie musnie a tu ciagle nic. W tamtej ciazy czulam duzo wczesniej wiec nie wiem co jest grane :/

Z ciuchami sie wstrzymuje, czekam na potwierdzenje plci no i musze przejrzec co tam mam po Leonie a troche tego jest ^^

Moze uda mi sue dzusiaj bo Leo u dziadkow do wieczora chociaz nie ukrywam ze licze ze jednak zostanie u nich na noc ;p mam spadek formy :/

toska_88, Demsik, bezimienna, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 00:18

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha to mieszkanie, które remontujecie, jest w Opolu prawda? A teściowie mieszkają na stałe w Opolu?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 00:18

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ok, skoro nie są z Opola, to jest szansa, że jak się już tam wprowadzicie, to nie będą Ci wiecznie siedzieć na głowie i ustawiać życia. Chociaż jeśli to ten Zawidów, o którym myślę, na południe od Zgorzelca, to 3 godzinki i są w Opolu...

Skoro ona Ci mówi, że to, co przygotowaliście, jej się nie podoba, to powiedz jej dokładnie to samo. Chociaż nie wiem, czy to coś zmieni, bo to upiorna baba jest. Bardzo Ci współczuję! Nie wiem, co Ci doradzić, choć po prawdzie pewnie nie chcesz od nas rad, bo i tak na niezbyt wiele one się zdadzą. Trzymaj się jakoś i powiedz Marcinowi, żeby im nagadał do słuchu!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 00:19

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qash ale to tak będzie wyglądać cały czas niestety. Bo to ich własność i mogą robic co im się podoba a nawet wymienić w wejściowych drzwiach zamki i pocalujecie klamkę. Także wiesz czy jest to warte waszych nerwów .... moim zdaniem nie

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:07

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co zrobić albo się wyprowadzasz bo masz dość albo to tolerujesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 12:26

MEGI81 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ja tez mam ogromnego stresa, wydawało mi sie ze czuje ruchy i czasami czuje ale często nie. Wczoraj przeczytałam w książce ze takie maleństwo reaguje na światło latarki bo już to widzi i przyłożyłem latarkę z jednej strony brzucha, potem przesunęła i tak było widać jak brzuszek zafalował i znowu poczułam motyle w brzuchu ;)

Mam wizytę w pon i od dwóch dni mi sie śni ze poroniłam i ze ze mnie krew leci budzę sie przerażona i biegnę do łazienki na szczęście nic. Ale po prostu sama nie wiem skąd mi takie sny sie biorą. Ostatnio w ogóle mam często różne koszmary i sie budzę w nocy a potem w ciągu dnia jestem padnięta.

Teraz odliczam dni do naszej przeprowadzki chociaż dostałam stresa jak my sie z tym wyrobimy. W środę lecę do mamy do Gdyni ;) i zostaje tam do 10.12 potem mama przylatuje do mnie pomoc mi ze świetami bo w naszym mieszkanku będzie cała rodzina męża rodzice i trzech braci z ich partnerkami. 27.12 jedziemy do Polski na sylwestra bo jest układ ze jak święta w Niemczech to Sylwek w Polsce i odwrotnie. A w połowie stycznia dostaniemy klucze żeby tam zacząć urządzać. Muszę załatwić jakiś odkurzacz piorący do wykładzin bo mi już nie dobrze na myśl ze po kimś na wykładzinach chodzić , przynajmniej są pożarne i ładne, ale muszę je wyprać i wszystko tam odkazić. Potem malowanie, ścianę w sypialni chcemy wyłożyć drewnem będzie tyle pracy ze masakra.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha mega współczuje jak to czytam. Nie wyobrażam sobie takie układu. Najlepiej jakby teście przepisali mieszkanie na Twojego Marcina. Nieruchomość, jak i tak weźmiecie ślub nie wchodzi do wspólnoty małżeńskiej, więc powinni być spokojni. A Wy jednak będziecie mogli panować na swoim.

Dziewczyny ciuszki super.
    Co do różowiutkich, falbaniastych - to ja też byłam chłopczycą, chyba dopiero na studiach zaczęłam na dobre nosić sukienki itd. Praca wymaga ode mnie teraz eleganckich ciuchów.

Dla naszej Zuzanki planuje też w stylu batmanów itd., a od święta jakieś kiecki - najbardziej to jednak podobają mi się takie mega zwyczajne bawełniane dla dzieci... Zobaczymy. Można to fajnie łączyć. Tyle rzeczy jest teraz na rynku :-)

Jak teraz wybieram materiały do szycia kocyków, kompletów do wózka i łóżeczka i pokazuje mamie, to wszystkie są w szarościach... no my uwielbiamy szarości, a ona - to się śmieje, że mi nigdy się nie zmieni ;-)

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ruchów, to u mnie nadal wyraźnych brak. A jutro już koniec 18 tygodnia. Czasem czuje jakieś łaskotanie. Na razie próbuje być spokojna. Jak nic nie poczuje do następnej wizyty, to będę rozmawiać o tym z lekarzem. :-)

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 00:19

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z tych co nie panikuja, lekow nie biore, czuje sie srednio ale nie tragicznie no ale juz te ruchy mnie serio martwia. Boje sie ze w czwartek na wizycie nedzie cos nie tak :/

Mabelle lubi tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Nie mam w planach karmić nimi jedynie te wyjątkowe dni jak będę musiała być na egzaminie. Bardzo chcę karmić piersią :)
    Ja karmilam Stasia do 10mcy... Pewnie trwało by to dłużej ale musiałam wziąć antybiotyk... A po leczeniu już cyca nie chciał...
    Co do mrożenia i karmienia z butli pod moja nieobecność to jak młody miał 3 tyg to wróciłam do mojej weekendowej pracy w szkole i świetnie się wszystko udawało. Jak mial 5 miesięcy to moi rodzice wzięli go na 24h żebyśmy mogli sobie ze znajomymi poszaleć... Tez dostali mroone mleko na te 24h... Wiec u nas takie rozwiązanie dzialalo, butle miałam avent i mam je ciągle, kupie tylko smoki i pojemniki do mrożenia pokarmu bo sa super...

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie tez do panikujacych nie należę, ale te sny to nie wiem skąd sie biorą, a wtedy jest panika ;(

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka ja też mam takie sny koszmarne o krwawieniu i poronieniach, a przecież nawet mi przez myśl nie przechodzi, że coś mogłoby być nie tak. Myślę, że to jednak siedzi nam głęboko w podświadomości i te lęki wychodzą potem w snach nawet jeśli o czymś takim nie myślimy

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia a ty jesteś ? Jak sie czujesz ?

GoNia1979 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • bbee Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, życzę Ci żeby się to faktycznie zmieniło, bo się faktycznie nóż w kieszeni otwiera, staraj się być jak najbardziej asertywna. Jak my się przeprowadzaliśmy na nowe mieszkanie rok temu to mi teść też próbował się wtrącać, mimo że mieszkanie nie jego, ale miał pomagać, kafle kłaść itd więc próbował na nas wymóc swoje. Mamy dużą kuchnię chcieliśmy tam zrobić pokój z kuchnią, bo za to mamy mały przedpokój w którym nie mieści się szafa nasza, więc mogliśmy wstawić tylko pół szafy, drugie pół chcieliśmy do kuchni, do tego wersalkę tam wstawić, bo mój mąż ma nocki i wygodnie jest jak czasem może się w spokoju tam zamknąć i spać a córka lata między swoim pokojem a dużym pokojem. Przez parę miesięcy nam truł żebyśmy sobie jadalnię zrobili w kuchni (z której byśmy i tak nie korzystali), a ja powiedziałam, że doceniam jego rady ale i tak zrobię jak będę chciała i nie ma dyskusji, koniec. Ale to inna sytuacja, bo on nie jest właścicielem mieszkania, cały remont i tak marudził, a ja się uśmiechałam i zlewałam. Na koniec sam nam tą wersalkę do kuchni jeszcze musiał przewieść swoim samochodem od mojej siostry ;) tak żeby na swoim postawić :P

Dziewczyny, wiele kobiet dopiero w 20 tyg czuje dzidziusia. Nie martwcie się tak! Ja na razie tez tylko w brzuchu raz na jakiś czas koliberka czuję, takie rozdygotanie w środku, ze dwa-trzy razy czułam delikatne puknięcie. Czasami takich delikatnych ruchów się po prostu nie wyczuwa, może spróbujcie z tą latarką jak amilka radziła?

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ