X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszciemama ja dzisiaj zaszalalam :p ale nie żałuję :D kupiłam bujaczek leżaczek z bright stars :p był na promocji a wiedziałam że i tak go kupimy :p koleżanka bardzo go polecała mówi że ratował ja w codziennych czynnosciach i w sumie wiele znajomych też polecało takie bujaczki :p a ta firmę mamy sprawdzona przez znajoma :p sam się buja , są różne rodzaje dźwięków itd ;p zobaczymy ;D pojechałam do smyka go zobaczyć tydzień temu i powiem wam ze jest bardzo fajnie wykonany ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac3bb825fb96.png

MEGI81, monika_89, Maniuś, aneczka1983 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, a ja myśle sobie, ze kupowanie i pózniej oglądanie tych ślicznych ciuszków sprawia, ze jestesmy szczęśliwe. Szczęśliwa mama = szczęśliwy dzidziuś. Wiec jak cos co daje nam i Maluchom szczęście moze być złe?:):):)

Ja mam nadzieje, ze Tomaszek odziedziczy po tacie gęste, ciemne włosy i błękitne oczy <3

Ale mi sie mega podobają te ciuszki w Batmana! To h&m? :)

Zobaczcie jak mnie dzis wywaliło na wieczór :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e767cef54b21.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 23:54

WreszcieMama, Kleopatra, bbee, sylwucha89, Uska, MEGI81, monika_89, Maniuś, Demsik, bezimienna, zastrzeŻona, Madu1611, Breezee lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    WreszcieMama, a ja myśle sobie, ze kupowanie i pózniej oglądanie tych ślicznych ciuszków sprawia, ze jestesmy szczęśliwe. Szczęśliwa mama = szczęśliwy dzidziuś. Wiec jak cos co daje nam i Maluchom szczęście moze być złe?:):):)

Ja mam nadzieje, ze Tomaszek odziedziczy po tacie gęste, ciemne włosy i błękitne oczy <3

Ale mi sie mega podobają te ciuszki w Batmana! To h&m? :)

Zobaczcie jak mnie dzis wywaliło na wieczór :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e767cef54b21.jpg

H&m ;) był jeszcze taki zestaw ale myszka miki:) jest jeszcze wersja z myszką ale typowo dziewczęca :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:38

Karissa lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. Piękne rzeczy kupiłyście :)A ja przyznam szczerze ze nic jeszcze nie kupiłam. Właśnie chce poczekać na styczen no może luty. Ale tylko dlatego ze wtedy muszę zrobić drugi raz remontów ciągu roku i córki w pokoju ( tam będzie malutka spala). Muszę córce wymienić łóżko na mniejsze.i wtedy już kupie łóżeczko i komoda dla małej.
    Mam tylko skarpetki i grzechotka bo koleżanka mi kupiła jej dowiedziała się ze będzie córka ;)

f2w33e3k5idkv34t.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, przykre, że tak przyjaciółka zareagowała :( głupie zabobony. Trudno mi sobie wyobrazić by któraś z moich tak powiedziała, szkoda, że obie są drugim końcu Polski :(

Meg, śliczne ciuszki :)

Karrisa, brzuszek zgrabny :)

Klaudia, fajny bujaczek, bardzo się przydaje coś takiego:) ten Twój jest do jakiej wagi dziecka? Moja córeczka miała z Fisher price taki rosnący z dzieckiem i używała go codziennie od 10 dnia życia aż do 4go roku życia:) ale zajechała go do końca:) musimy kupić nowy

Julita, w sumie to zazdroszczę mniejszego biustu, przynajmniej nie ma takiego problemu z ciuchami, a ja przy rozmiarze ciuchów 36/38 mój biust 70E często mam problem wcisnąć, a w ciąży to jest jeszcze większy 75F, a na KP uzywalam też 75I. Także utrapienie. Tylko mąż szczęśliwy...

Wczoraj wieczorem moje maleństwo próbowało mnie kopnąć, ale dalej bardzo delikatnie, takie mocniejsze puknięcie, ale jeszcze to nie to ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Espera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17tygodniu!!!
    Dzisiaj będzie zalatany dzień ...
    Na dodatek boli mnie głowa... Trzeci dzień... Ech...
    Miłego dnia!!!

Demsik, bbee, toska_88, MEGI81, Maniuś, kamyla112 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Uska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:-) mnie od kilku dni dreczy mysl jak urzadzic pokoj dla dzieci. Pokoik jest bardzo malutki 2,30 na 3m. Syn ma w nim tylko komode i lozko ale takie duze 90 na 200. Nic wiecej sie nie zmiesci i myslalam zeby kupic lozko pietrowe z biurkiem i szafa na dole, wtedy moze jeszcze gdzies upcham komode i lozeczko:-) nie wiem tylko czy 4latek na pietrowym lozku to dobry pomysl... Mam zamiar jechac do Ikei dzisiaj rozgladnac sie za jakims lozkiem. Na takie przemyslenia moze faktycznie jest za wczesmie, ale lubie miec wszystko zaplanowane:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! I ja rozpoczynam 17 tc dziś! :-) nie mogłam spać prawie całą noc jest masakra z dnia na dzień coraz większą bezsenność. Ruchy już konkret co mnie bardzo cieszy bo jak codziennie czuje to mnie uspokaja i nie potrzebuje detektora:-)
    Ciuszki macie piękne! Ten Batman jest mega:-) ja czekam na potwierdzenie płci bo jak będzie wymarzoną księżniczka to będzie różowa! Ha ha tak mi się to marzy sukieneczki kokardeczki sama mimo tego że Tez lubiłam męskie zajęcia i towarzystwo zawsze kochałam sukienki i kobiecy strój. Takich uniwersalnych z uszkami itp mam dużo po synku więc napewno też uzyjemy5chyba że mnie intuicja zawiedzie i będzie syn to będzie miał naprawdę do kupienia tylko bieliznę bo urodzi się miesiąc później niż pierwszy to wszystkie sezonowe ciuchy będą dobre.

Klaudia taki sprzęt to skarb! Ja też będę szukac ponownie huśtawki elektrycznej bo wiele mi w życiu pomogła. Z tym że ja szukam takiej która złoży się Do pozycji siedzącej dla starszego dziecka .

Karisa brzuszek bardzo zgrabny:-)

Dziewczyny które planują co dziecko powinno mieć po tacie ostrzegam że będzie wszystko odwrotnie! Ha ha ja też marzyłam że jak będzie syn żeby był ciemnej karnacji z ciemnymi oczami i włosami jak tata i co? Skóra zdjęta z taty jeśli chodzi o rysy i budowę ale blondyn niebieskie oczy! I wybuchowa mieszanka naszych dwóch ciętych charakterów w jednym!:-)
    Teraz się śmieje że pewnie znowu byłoby odwrotnie i dziewczynka byłaby ciemna a nie jasna po mamie . Chociaż przy 2 synu fajnie by było gdyby był ciemny by byli przeciwienstwani z Natanem:-). Już się nie mogę doczekać aż się dowiem kto tam siedzi.
    WreszcieMama nie przejmuj się gadaniem głupim i przygotuj na selekcję towarzystwa!! jedna będzie zazdrosna , druga nie będzie chciała słuchać o dzieciach, 3 nie będzie się podobało ze nie możesz z nią wychodzić i takim sposobem zostaną te prawdziwe. Choć selekcja życiową może być drastyczna. Ale zawsze wychodzimy z założenia że mieć fałszywych przyjaciół to lepiej nie mieć wcale.. życie sie tak śmiesznie układa że mając dziecko podświadomie szuka się kontaktu z ludźmi którzy również je mają- u mnie się sprawdziło heh
    no nic wszystkim życzę miłego dzionka!

MEGI81, Maniuś, Demsik, WreszcieMama, bezimienna lubią tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja miałam dla Syna coś podobnego z Fisher Price i byłam bardzo zadowolona. Był to bujaczek, leżaczek i później można było zrobić wyżej oparcie i było krzesełko. Ogólnie to mam go jeszcze u rodziców i mój tata spakował go w oryginalny karton i owinął folią, więc pewnie będzie trzeba go tylko wyprać i dalej nam posłuży. Mam też tak zabezpieczone foteliki, krzesełko do karmienia, huśtawkę, konika na biegunach, jeździki i mnóstwo zabawek z dobrych firm, które wcale się nie zniszczyły i wyglądają jak nowe. Muszę to wszystko przejrzeć :)

Karissa śliczny brzuszek :)

Dzisiaj wyślę Męża po ten komplecik z Batmanem :)

Co do piersi, to w ciąży z synem trochę mi urosły, a teraz nadal mieszczę się w staniki, które mam :) chociaż Mąż twierdzi, że są większe i pełniejsze, ale i tak nie może się nimi za bardzo nacieszyć, bo mamy zakaz seksu i plac zabaw jest zamknięty :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Witam dziewczyny:-) mnie od kilku dni dreczy mysl jak urzadzic pokoj dla dzieci. Pokoik jest bardzo malutki 2,30 na 3m. Syn ma w nim tylko komode i lozko ale takie duze 90 na 200. Nic wiecej sie nie zmiesci i myslalam zeby kupic lozko pietrowe z biurkiem i szafa na dole, wtedy moze jeszcze gdzies upcham komode i lozeczko:-) nie wiem tylko czy 4latek na pietrowym lozku to dobry pomysl... Mam zamiar jechac do Ikei dzisiaj rozgladnac sie za jakims lozkiem. Na takie przemyslenia moze faktycznie jest za wczesmie, ale lubie miec wszystko zaplanowane:-)

U mnie mały też ma taki mały pokój. Nie mam możliwości wcisnąć tam łóżeczka a poniżej 6 lat byłabym się dziecko na piętrowe do góry wrzucić dlatego póki co maleństwo wyląduje u nas w sypialni.

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Klaudia ja miałam dla Syna coś podobnego z Fisher Price i byłam bardzo zadowolona. Był to bujaczek, leżaczek i później można było zrobić wyżej oparcie i było krzesełko. Ogólnie to mam go jeszcze u rodziców i mój tata spakował go w oryginalny karton i owinął folią, więc pewnie będzie trzeba go tylko wyprać i dalej nam posłuży. Mam też tak zabezpieczone foteliki, krzesełko do karmienia, huśtawkę, konika na biegunach, jeździki i mnóstwo zabawek z dobrych firm, które wcale się nie zniszczyły i wyglądają jak nowe. Muszę to wszystko przejrzeć :)

Karissa śliczny brzuszek :)

Dzisiaj wyślę Męża po ten komplecik z Batmanem :)

Co do piersi, to w ciąży z synem trochę mi urosły, a teraz nadal mieszczę się w staniki, które mam :) chociaż Mąż twierdzi, że są większe i pełniejsze, ale i tak nie może się nimi za bardzo nacieszyć, bo mamy zakaz seksu i plac zabaw jest zamknięty :)

Na stronie pisze ze batman wyprzedany może się trafi jeszcze w sklepie :p dobrze ze moja mamuska pomyślała za mnie wcześniej z tym batmanem i czeka na nas :D do tego 7 par bodziakow dostaliśmy od kochanej przyszłej babci :p

MEGI81 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Uska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska tez mam obawy bo 4latek jest raczej za maly. U nas w pokoju to juz w ogole odpada. Mam wszystko tak urzadzone ze nie ma miejsca nawet na choinke swiateczna:-D mieszkanko mam bardzo male bo tylko 35m2. Na razie nam wystarcza ale jak dzieci podrosna trzeba bedzie poszukac czegos wiekszego:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka ma od roku takie łóżeczko "piętrowe" (bałam się wyższego dla mojego narwańca)
    comino_3_c_(3).jpg tylko przy dwójce to nie rozwiązuje sprawy, tylko tyle, że wszystko mieści się pod łóżkiem i nie zajmuje miejsca, co prawda pokój ma 12mkw, więc drugie dziecko też by się zmieściło, ale na razie będzie z nami "pod ręką", a za 2-3 lata, mam nadzieję, przerobić kuchnię, bo mam taką 14mkw, zrobić z niej pokój i aneks połączony z dużym pokojem. Ale to wszystko koszta, nie wiem jak będziemy finansowo stać wtedy, bo my pechowce i przez lata wciąż wychodzimy na minus albo na zero... A to wiadomo, że będę musiała kuchnię od nowa robić, nowe meble itd, ścianę wyburzyć jedną, postawić nową...

toska_88 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Uszczęśliwiona super, ze udało się wymienić :) ja jednak po cichu trzymam kciuki żeby się nie przydały i kp było miłe proste i przyjemne ;)

Nie mam w planach karmić nimi jedynie te wyjątkowe dni jak będę musiała być na egzaminie. Bardzo chcę karmić piersią :)

monika_89 lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Na stronie pisze ze batman wyprzedany może się trafi jeszcze w sklepie :p dobrze ze moja mamuska pomyślała za mnie wcześniej z tym batmanem i czeka na nas :D do tego 7 par bodziakow dostaliśmy od kochanej przyszłej babci :p

Ja wyślę Męża do sklepów stacjonarnych :) mam 3 w najbliższym otoczeniu :) w tym, co wczoraj Mąż był, Batman był w rozmiarze 68 cm i najwyżej ten mi kupi :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska u nas też by odpadalo gdyby nie to że rok wnęka w sypialni czeka żeby tam szafę zamówić i tam się składa że akurat tam wejdzie łóżeczko- przeznaczenie:-)
    Najlepszym rozwiązaniem byłoby łóżko piętrowe ale pomysl może o takiej mebloscisnce ale z łóżkiem na dole? Wtedy mogłabyś zająć miejsce tego łóżka i komody i znaleźć miejsce na łóżeczko. Ja na upartego też bym coś wymyśliła bo kto jak nie kobieta mieści więcej rzeczy niż to przeznaczone ale boję się czy starszy nie będzie się budził razem z maluszkiem. Nawet podejrzewam pi wymiarach łóżka że też macie łóżko samochód?:-)

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale super ciuszki kupujecie :) WreszcieMama nie przejmuj się, ja też na każdym kroku słucham, że za wcześnie na wszystko i nawet mój M. jak oglądam ciuszki to jest zdystansowany bo on chce jeszcze poczekać.

Ja tylko czekam aż dowiem się płeć, to wpadnę w szał zakupów :D na chłopca musiałabym kupić wszystko, a na dziewczynkę mam od dwóch koleżanek obiecane wory ubrań, także tutaj już mniej bym zaszalała :D

Widzę, że nie tylko ja zaczynam dzień od śniadanka i forum, to dla mnie bardzo ważne, że są osoby w tej samej sytuacji i doskonale rozumieją :) co ja bym bez Was zrobiła :D

bbee, Demsik, WreszcieMama lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja zaglądam na forum zanim jeszcze na dobre się obudzę :) A zaczynałam się już zastanawiać, czy jakaś nienormalna czasem nie jestem :p

Kompleciek z Batmanem mega! Też mam problem z ciuchami stricte dla dziewczynek, znacznie bardziej podobają mi się chociażby wzory samochodzików czy łodzi, więc jak będzie Mała, to przynajmniej przez jakiś czas będzie nosiła się tak, jak się matce będzie podobało. Bo potem to już może być różnie :) Kolega w pracy - metal pełną gębą - ma córeczkę, która nie uznaje innego koloru niż róż :)

Wreszcie mama, masz rację, nie przejmuj się takim gadaniem koleżanek, szkoda nerwów.

Tośka, też mam coraz większe problemy ze spaniem, budzę się o 3 i leżę do świtu a potem pół dnia nietomna jestem albo dosypiam do 10. Tylko muszę pamiętać o wyłączaniu telefonu bo o 8 zaczynają dzwonić z pracy.

Chłop pojechał z samego rana na budowę, jak tylko zrobią ogrzewanie i łazienkę mam nadzieję przenieść się na stałe na wieś, bo na razie kursujemy między wynajmowanym mieszkaniem a domem. Szkoda mi kasy na wynajem, ale nie mamy wyjścia. Już nie mogę się doczekać przeprowadzki, bo uwielbiam się urządzać :)

Ale się rozpisałam! Miłego dnia wszystkim!

WreszcieMama lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Uska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Uska u nas też by odpadalo gdyby nie to że rok wnęka w sypialni czeka żeby tam szafę zamówić i tam się składa że akurat tam wejdzie łóżeczko- przeznaczenie:-)
    Najlepszym rozwiązaniem byłoby łóżko piętrowe ale pomysl może o takiej mebloscisnce ale z łóżkiem na dole? Wtedy mogłabyś zająć miejsce tego łóżka i komody i znaleźć miejsce na łóżeczko. Ja na upartego też bym coś wymyśliła bo kto jak nie kobieta mieści więcej rzeczy niż to przeznaczone ale boję się czy starszy nie będzie się budził razem z maluszkiem. Nawet podejrzewam pi wymiarach łóżka że też macie łóżko samochód?:-)

Dokładnie;-) samochod:-)
    To lozko co Bbee pokazywala podoba mi sie. Mebloscianek z lozkiem nie widzialam ale cos poszukam;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ