SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Mama, ekstra opkupiłaś się i dobrze!:D To sprawia dużo radości :D

Uszczesliwiona, jaki masz zgrabny brzuszek :) i piękne paznokcie.

Dewa, ekstra ciuszek! W ogóle jeśli chodzi o alkohol, to ja ostatnio mam jakąś fazę..aż głupio mi. śni mi się co kilka dni, że piję kilka łyków wina..a nagle się orientuję, że jstem w ciąży i mam wyrzuty sumienia takie że się budzę. Boooże. Normalnie przed ciążą rzadko piłam, a teraz jak nie można to % mi się śni w nocy...no nienormalne!

ag194, Uszczesliwiona, WreszcieMama lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia bardzo Ci współczuję. Mam nadzieję, że poczujesz się wkrótce lepiej.
    Mi osobiście naprawdę najbardziej pomaga napar z imbiru z cytryną, może wypróbuj, ale pewnie już próbowałaś..Czasami są takie gorsze dni, u mnie jeszcze czasami mdłości albo nagłe wymioty wieczorem..

Marie to ja palenie rzuciłam daawno temu, nienawidzę jak ktoś pali, a śni mi się, że palę i przypominam sobie o Małej i się boję, że jej zaszkodziłam. paranoja..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 21:13

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Uszczęśliwiona myślę tak samo-jak coś się dzieje, to Wam lecę się chwalić albo żalić. Najpierw Pawłowi i mamie a potem Wam :D i dzień też od forum zaczynam. Uzależnienie :D
    hahaha, ja tak samo, w sumie fajnie, że nie tylko ja się tak uzależniłam i przywiązałam.

Jutro wizytuję o 10.30, proszę o zaciśnięte kciuki :) <3

ag194, Uszczesliwiona, MEGI81, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    http://www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-krotkim-rekawem-5-szt-174282.html

http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/199768/s/cool-club-body-niemowlece-z-dlugim-rekawem-5-szt/

http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/195445/s/cool-club-pajac-niemowlecy-3-szt/

http://www.smyk.com/nanaf-organic-spiochy-niemowlece-klasyczna-62074.html

Za wszystko dalam 190 zl, przesylka darmowa... Mysle ze calkiem znosna cena :)Ahhhh nie moge sie napatrzec na te ciuszki...
    Kochana, dzieki Tobie moje konto bankowe zaraz bedzie szczuplejsze...:D

WreszcieMama lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, współczuję... Miałam podobnie 2 tyg temu;/ może to zatrucie? W ogóle jakbyś dłużej wymiotowała, to lepiej jechać na ip po kroplówkę nawadniającą (mnie pomogło, lepiej się poczulam, odzyskałam siły).
    Czasem działa na mnie pozytywnie i niweluje chęć wymiotów woda z cytryną.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będę Was podczytywać, zaraz jadę na Mazury, 300km przede mną i dokończenie remontu u rodziców, ja będę kierownikiem budowy :D poza tym skoczę na genialne szmateksy tam, za zeta ciuszki dla dziecka mają :D i nie szmaty

Mocno trzymam kciuki za wizytę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 21:17

marie_marie22, bbee, bezimienna lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag, dziękuję :) Marzę, żeby mi zrobiła usg (pewnie zrobi, ale juz widoku dziecka się nie mogę doczekać). Miłego wyjazdu. My też jutro wyjeżdżamy popołudniu na weekend do Gliwic :)

ag194 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Można założyć ePUAP - pojawić się np. w banku i potwierdzić i wtedy z automatu pue zus Ciebie zatwierdza, nie musisz sie już wybierać do ZUSU. Ja właśnie dziś to ogarnęłam. Do tego ePUAP przydaje się do załatwiania innych spraw :-)
    Jak ja wyrabiałam to nie było takiej opcji ;) najwyraźniej zmienili
    bezimienna wrote:
    I mam pytanie, czy któraś z Was planuje dać dwa imiona? U nas (zarówno u mnie, jak i u męża) jest taka tradycja więc my planujemy. Spotkałam się z głosami, że to nie jest praktyczne i wiele problemów z tym jest. Ja mam dwa imiona i generalnie to dla mnie nigdy nie był problem, czasem nawet miałam z tego względu profity ;p
    Ja i mąż nie mam drugich i nie dajemy
    marie_marie22 wrote:
    PS. Witamy się z Lilianą w 17 tygodniu :) w ogóle myslałam, że zaczynam 5 miesiąc a tu belly mi pokazuje, że nadal 4. Dziewczyny, podziwiam Was, że jesteście takie zorientowane w tych wózkach, smoczkach, misiach szumisiach itp. Czytam i od razu na bieżąco sobie to sprawdzam w necie:D
    Hehe przy drugim też będziesz już oblatana
    Espera wrote:
    Hej, widzę że na wątku zapakował szał zakupów. Ja walczę ze sobą... Obiecałam sobie ze po Nowym roku przejrzę rzeczy po Stasiu (mam popakowane w kartony, podpisane, rozmiarami) i dopiero wtedy zacznę kupować... Ale tyle piękności dookoła dla maluszków ze ledwo wytrzymuje w postanowieniu...
    Dziewczyny łapią mnie straszne skurcze łydek... Pojawiło się to pi zmiqbie magnezu, poprzedniego nie mogę dostać... Jaki magnez łykacie???
    Magne B6 barałam w pierwszej ciąży polecam bo to nie jest suplement tylko lek
    MEGI81 wrote:
    Ja mam skończone 35 lat i to moja trzecia ciąża - z pierwszej mam 8,5 letniego syna, z drugiej Aniołka, a teraz ma być braciszek dla Kacperka :)

Byłam u ortopedy-chirurga żeby obejrzał moją nogę i mam skręconą w kostce :( teraz będę dzwoniła do mojego ginekologa czy mogę dzisiaj przyjść na usg.
    U mnie niestety są dwa szpitale, ale każdy z nich ma inne oddziały. I ginekologia, położnictwo, patologia ciąży itp. są w tym drugim szpitalu. Na SOR chirurg-ortopeda przyjął mnie poza kolejnością, zbadał mnie też internista i mówił, że nic dziecku nie miało prawa się stać, bo nie uderzyłam się w brzuch ani nie spadłam z wysoka, tylko dwa stopnie. Ale na wszelki wypadek wolę porozmawiać o tym z moim ginekologiem.
    Dobrze, że upadłaś tak a nie na brzuszek :/ ważne że to tylko kostka tzn szkoda, że coś w ogóle wyszlo ….

Olis87 ładna kreseczka trzeba działaś :D
    Nieśmiała wrote:
    co u mnie?
    jestem już prawie tydzien po pierwszej @ po zabiegu, była punktualnie po miesiącu, trwała 4 dni... wczoraj był pierwszy seksik bez zabezpieczenia... boje się , że wszystko znów się powtórzy, ale tak sobie tłumaczę, że przecież tak wiele kobiet ma za sobą piękną ciążę i pięknego brzdąca po wcześniejszym poronieniu. Tym razem musi byc dobrze :)
    lekarze ogolnie nie kazali nic badć, ale zrobiłam poziom tsh wczoraj i wynik wyszedł 3,05... z tego co pamiętam co Wy pisałyście to jest za wysokie.... wydaje mi sie, że pójdę do endokrynologa... chciałam iśc do ginekologa-endokrynologa, ale u mnie jest tylko 1 i ma słabe opinie...
    baaaardzo Was wszystkie ściskam :-*
    ostatnio myslalam o Tobie. Lepiej iść do endokrynologa bo kobietom z gtakim tsh ciężko zajść ale jak zajdą to ciężko utrzymać, także lepiej być pod kontrolą  i trzymam kciukasy

Gonia dobrze że wszystko dobrze się skończyła
    monika_89 wrote:
    czarny piątek udany. Upolowalam chustę (do noszenia dzieci) za pół ceny :D taka dumna z siebie jestem, serio buzia mi sie nie zamyka :D
    A gdzie kupiłaś?

Ja dzisiaj cały dzien poza domem ;) zakupy udane na gwiazdkę ;]

MEGI81 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie kciukasy:)
    Ja sobota z synkiem bo maz ma druga zmiane a i na stopie wojennej jestesmy takze tego..

marie_marie22 lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie jak masz ochotę to po weekendzie mogę Ci zrobię takie pazurki, dla mnie żaden problem :) paznokcie to moja pasja a że dzięki temu mam co jeść to drugorzędna sprawa haha :)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    ag, dziękuję :) Marzę, żeby mi zrobiła usg (pewnie zrobi, ale juz widoku dziecka się nie mogę doczekać). Miłego wyjazdu. My też jutro wyjeżdżamy popołudniu na weekend do Gliwic :)
    Też życzę miłego wyjazdu i miłego weekendu wszystkim :)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Marie jak masz ochotę to po weekendzie mogę Ci zrobię takie pazurki, dla mnie żaden problem :) paznokcie to moja pasja a że dzięki temu mam co jeść to drugorzędna sprawa haha :)
    Byłoby super! to na privie się odezwę. Może na święta, muszą mi trochę podrosnąć, a na święta chciałam właśnie do kogoś pójść na paznokcie

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam mamusiom, które zaczynają wchodzić w etap macierzyństwa ręczniki bambusowe tylko takie większe czyli 100cm nie te malutkie bo one zaraz pójdą w kąt. A bambus ma to do siebie że szybko wchłania wodę oraz schnie szybko :)
    i prześcieradła też takie ;)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzałam sobie dzieciaka, jaki duży się zrobił! Normalnie cały ekran zajmuje :)
    Lekarz zbadał, powiedział, że wszystko ok, że teraz trudno powiedzieć, z czego wzięły się te bóle, że bardzo go cieszy moje fatalne samopoczucie i że wygładam okropnie i wysyła mnie na zwolnienie - i nie na tydzień, tylko do kolejnej wizyty, czyli do 8 grudnia, bo na krócej to szkoda lasów marnować na papier.
    Więc jestem uziemiona, ale tak się cieszę, że z dzieciakiem wszystko ok! I tak czuję, że chłopak :)

Do tego odebrałam wyniki Pappa i gdybym mogła pić, to bym duszkiem szampana wydudlała!

marie_marie22, Rudzik, WreszcieMama, toska_88, Uszczesliwiona, mon!ta^, MEGI81, sylwucha89, monika_89, Kleopatra, Maniuś, bezimienna, Hope_, Madu1611, Breezee lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, to wznoszę toast soczkiem jabłkowym za udaną wizytę:D

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:35

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna dzięki za linki!

Rudzik, jak czytałam Twojego posta o wsi, kurach i kocie, to jakbym czytała o sobie (no, za wyjątkiem kur :))
    Też nam się zachciało wiejskiego życia i wynieśliśmy się z miasta za miasto, tyle że to nasze "za miastem" jest po drugiej stronie granicy. I na "pocieszenie" powiem Ci, że okres pisania doktoratu był najspokojniejszym, najbardziej wyluzowanym i uporządkowanym czasem; od obrony to się dopiero zaczęła jazda! Więc nie nastawiaj się za bardzo na odpoczynek ;)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż też dokonał dzisiaj zakupów :)

20161125_211135_2_jpg_300x300_q85.jpg

20161125_211100_3_jpg_300x300_q85.jpg

20161125_211206_jpg_300x300_q85.jpg

Tylko nie wiem dlaczego wstawia mi zdjęcia do góry nogami :) nie potrafię tego zmienić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 21:48

sylwia1985, marie_marie22, toska_88, WreszcieMama, monika_89, Klaudia N., Karissa, Maniuś, bezimienna lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie marie raczej nie zatrucie
    zmykam do lozeczka moze mi sie uda poskromic mlodego i spokojnie zasnac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Mama, olej ją! :) To przykre, że nawet przyjaciółka takie słowa wypowiada, zero empatii z jej strony;/

WreszcieMama lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ