MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wreszcie Mama, ekstra opkupiłaś się i dobrze!
To sprawia dużo radości
Uszczesliwiona, jaki masz zgrabny brzuszeki piękne paznokcie.
Dewa, ekstra ciuszek! W ogóle jeśli chodzi o alkohol, to ja ostatnio mam jakąś fazę..aż głupio mi. śni mi się co kilka dni, że piję kilka łyków wina..a nagle się orientuję, że jstem w ciąży i mam wyrzuty sumienia takie że się budzę. Boooże. Normalnie przed ciążą rzadko piłam, a teraz jak nie można to % mi się śni w nocy...no nienormalne!ag194, Uszczesliwiona, WreszcieMama lubią tę wiadomość
-
Sylwia bardzo Ci współczuję. Mam nadzieję, że poczujesz się wkrótce lepiej.
Mi osobiście naprawdę najbardziej pomaga napar z imbiru z cytryną, może wypróbuj, ale pewnie już próbowałaś..Czasami są takie gorsze dni, u mnie jeszcze czasami mdłości albo nagłe wymioty wieczorem..
Marie to ja palenie rzuciłam daawno temu, nienawidzę jak ktoś pali, a śni mi się, że palę i przypominam sobie o Małej i się boję, że jej zaszkodziłam. paranoja..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 21:13
-
ag194 wrote:Uszczęśliwiona myślę tak samo-jak coś się dzieje, to Wam lecę się chwalić albo żalić. Najpierw Pawłowi i mamie a potem Wam
i dzień też od forum zaczynam. Uzależnienie
Jutro wizytuję o 10.30, proszę o zaciśnięte kciukiag194, Uszczesliwiona, MEGI81, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama wrote:http://www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-krotkim-rekawem-5-szt-174282.html
http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/199768/s/cool-club-body-niemowlece-z-dlugim-rekawem-5-szt/
http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/195445/s/cool-club-pajac-niemowlecy-3-szt/
http://www.smyk.com/nanaf-organic-spiochy-niemowlece-klasyczna-62074.html
Za wszystko dalam 190 zl, przesylka darmowa... Mysle ze calkiem znosna cena :)Ahhhh nie moge sie napatrzec na te ciuszki...WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Sylwia, współczuję... Miałam podobnie 2 tyg temu;/ może to zatrucie? W ogóle jakbyś dłużej wymiotowała, to lepiej jechać na ip po kroplówkę nawadniającą (mnie pomogło, lepiej się poczulam, odzyskałam siły).
Czasem działa na mnie pozytywnie i niweluje chęć wymiotów woda z cytryną. -
Jutro będę Was podczytywać, zaraz jadę na Mazury, 300km przede mną i dokończenie remontu u rodziców, ja będę kierownikiem budowy
poza tym skoczę na genialne szmateksy tam, za zeta ciuszki dla dziecka mają
i nie szmaty
Mocno trzymam kciuki za wizytę :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 21:17
marie_marie22, bbee, bezimienna lubią tę wiadomość
-
bezimienna wrote:Można założyć ePUAP - pojawić się np. w banku i potwierdzić i wtedy z automatu pue zus Ciebie zatwierdza, nie musisz sie już wybierać do ZUSU. Ja właśnie dziś to ogarnęłam. Do tego ePUAP przydaje się do załatwiania innych spraw
najwyraźniej zmienili
bezimienna wrote:I mam pytanie, czy któraś z Was planuje dać dwa imiona? U nas (zarówno u mnie, jak i u męża) jest taka tradycja więc my planujemy. Spotkałam się z głosami, że to nie jest praktyczne i wiele problemów z tym jest. Ja mam dwa imiona i generalnie to dla mnie nigdy nie był problem, czasem nawet miałam z tego względu profity ;p
marie_marie22 wrote:PS. Witamy się z Lilianą w 17 tygodniuw ogóle myslałam, że zaczynam 5 miesiąc a tu belly mi pokazuje, że nadal 4. Dziewczyny, podziwiam Was, że jesteście takie zorientowane w tych wózkach, smoczkach, misiach szumisiach itp. Czytam i od razu na bieżąco sobie to sprawdzam w necie:D
Espera wrote:Hej, widzę że na wątku zapakował szał zakupów. Ja walczę ze sobą... Obiecałam sobie ze po Nowym roku przejrzę rzeczy po Stasiu (mam popakowane w kartony, podpisane, rozmiarami) i dopiero wtedy zacznę kupować... Ale tyle piękności dookoła dla maluszków ze ledwo wytrzymuje w postanowieniu...
Dziewczyny łapią mnie straszne skurcze łydek... Pojawiło się to pi zmiqbie magnezu, poprzedniego nie mogę dostać... Jaki magnez łykacie???
MEGI81 wrote:Ja mam skończone 35 lat i to moja trzecia ciąża - z pierwszej mam 8,5 letniego syna, z drugiej Aniołka, a teraz ma być braciszek dla Kacperka
Byłam u ortopedy-chirurga żeby obejrzał moją nogę i mam skręconą w kostceteraz będę dzwoniła do mojego ginekologa czy mogę dzisiaj przyjść na usg.
U mnie niestety są dwa szpitale, ale każdy z nich ma inne oddziały. I ginekologia, położnictwo, patologia ciąży itp. są w tym drugim szpitalu. Na SOR chirurg-ortopeda przyjął mnie poza kolejnością, zbadał mnie też internista i mówił, że nic dziecku nie miało prawa się stać, bo nie uderzyłam się w brzuch ani nie spadłam z wysoka, tylko dwa stopnie. Ale na wszelki wypadek wolę porozmawiać o tym z moim ginekologiem.ważne że to tylko kostka tzn szkoda, że coś w ogóle wyszlo ….
Olis87 ładna kreseczka trzeba działaś
Nieśmiała wrote:co u mnie?
jestem już prawie tydzien po pierwszej @ po zabiegu, była punktualnie po miesiącu, trwała 4 dni... wczoraj był pierwszy seksik bez zabezpieczenia... boje się , że wszystko znów się powtórzy, ale tak sobie tłumaczę, że przecież tak wiele kobiet ma za sobą piękną ciążę i pięknego brzdąca po wcześniejszym poronieniu. Tym razem musi byc dobrze
lekarze ogolnie nie kazali nic badć, ale zrobiłam poziom tsh wczoraj i wynik wyszedł 3,05... z tego co pamiętam co Wy pisałyście to jest za wysokie.... wydaje mi sie, że pójdę do endokrynologa... chciałam iśc do ginekologa-endokrynologa, ale u mnie jest tylko 1 i ma słabe opinie...
baaaardzo Was wszystkie ściskam :-*
Gonia dobrze że wszystko dobrze się skończyła
monika_89 wrote:czarny piątek udany. Upolowalam chustę (do noszenia dzieci) za pół cenytaka dumna z siebie jestem, serio buzia mi sie nie zamyka
Ja dzisiaj cały dzien poza domemzakupy udane na gwiazdkę ;]
MEGI81 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Marie kciukasy:)
Ja sobota z synkiem bo maz ma druga zmiane a i na stopie wojennej jestesmy takze tego..marie_marie22 lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
marie_marie22 wrote:ag, dziękuję
Marzę, żeby mi zrobiła usg (pewnie zrobi, ale juz widoku dziecka się nie mogę doczekać). Miłego wyjazdu. My też jutro wyjeżdżamy popołudniu na weekend do Gliwic
-
Uszczesliwiona wrote:Marie jak masz ochotę to po weekendzie mogę Ci zrobię takie pazurki, dla mnie żaden problem
paznokcie to moja pasja a że dzięki temu mam co jeść to drugorzędna sprawa haha
-
Ja polecam mamusiom, które zaczynają wchodzić w etap macierzyństwa ręczniki bambusowe tylko takie większe czyli 100cm nie te malutkie bo one zaraz pójdą w kąt. A bambus ma to do siebie że szybko wchłania wodę oraz schnie szybko
i prześcieradła też takieCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Podejrzałam sobie dzieciaka, jaki duży się zrobił! Normalnie cały ekran zajmuje
Lekarz zbadał, powiedział, że wszystko ok, że teraz trudno powiedzieć, z czego wzięły się te bóle, że bardzo go cieszy moje fatalne samopoczucie i że wygładam okropnie i wysyła mnie na zwolnienie - i nie na tydzień, tylko do kolejnej wizyty, czyli do 8 grudnia, bo na krócej to szkoda lasów marnować na papier.
Więc jestem uziemiona, ale tak się cieszę, że z dzieciakiem wszystko ok! I tak czuję, że chłopak
Do tego odebrałam wyniki Pappa i gdybym mogła pić, to bym duszkiem szampana wydudlała!marie_marie22, Rudzik, WreszcieMama, toska_88, Uszczesliwiona, mon!ta^, MEGI81, sylwucha89, monika_89, Kleopatra, Maniuś, bezimienna, Hope_, Madu1611, Breezee lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Bezimienna dzięki za linki!
Rudzik, jak czytałam Twojego posta o wsi, kurach i kocie, to jakbym czytała o sobie (no, za wyjątkiem kur)
Też nam się zachciało wiejskiego życia i wynieśliśmy się z miasta za miasto, tyle że to nasze "za miastem" jest po drugiej stronie granicy. I na "pocieszenie" powiem Ci, że okres pisania doktoratu był najspokojniejszym, najbardziej wyluzowanym i uporządkowanym czasem; od obrony to się dopiero zaczęła jazda! Więc nie nastawiaj się za bardzo na odpoczynek
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Mój Mąż też dokonał dzisiaj zakupów
Tylko nie wiem dlaczego wstawia mi zdjęcia do góry nogaminie potrafię tego zmienić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 21:48
sylwia1985, marie_marie22, toska_88, WreszcieMama, monika_89, Klaudia N., Karissa, Maniuś, bezimienna lubią tę wiadomość