MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A dzień dobry! Melduję się ja, czyli wyrodna Mamuśka! Dla Bobasa w brzuszku nie mam jeszcze nic, ale dziś jestem po zakupach i kupiłam dla siebie 2 torebki!
A co! To ma być prezent urodzinowy od M., a że nie mogłam się zdecydować to wzięłam obie. Dzwonię do Niego i mówię, że taka sytuacja, a On na to- jak będę kupował samochód i oba będą mi się podobały to też mam wziąć dwa?
:D:D No cóż, ja to często mam takie problemy, nachodziłam się niesamowicie aż mnie kręgosłup łupie, miałam kupić prezenty jeszcze dla dwóch osób, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko
Dobrze, że istnieją sklepy internetowe, wczorajszy wieczór przesiedziałam cały na Smyku, ale przynajmniej kupiłam zabawki dla wszystkich dzieci znajomych
Klaudia ja też jeszcze 2 lata temu nie wyobrażałam sobie jak można nazwać dziecko Leon. Przecież jeden z sąsiadów to Leon i jest on taki siaki i owaki (cała gama negatywnych skojarzeń). Ale moja znajoma nazwała Synka Leon. Jest to prześliczny, mądry, rezolutny chłopiec, tak uroczy, że teraz na samą myśl o Leonie, aż mi się paszcza cieszy. Podobnie było z innymi imionami, do momentu, aż dzieci znajomych nie zaczęły ich nosić.
Kiedyś u mnie w szkole był chłopak, w którym podkochiwały się wszystkie dziewczyny. Był w starszej klasie, a ja nie mogłam rozkminić dlaczego ma ksywę Bronek (wszyscy go tak nazywali). Później się dowiedziałam, że ów chłopak ma na imię Bronisław!I co się okazuje, chłopak miał i charakterek i wygląd i uznanie (szczególnie wśród płci przeciwnej) i imię w niczym mu nie przeszkadzało, a może nawet wyróżniało jeszcze bardziej. Także nie wiem czy lepiej być w klasie dziesiątym Jasiem czy Zosią czy jedynym Bronkiem, jak kto woli, ja tam wolę Bronka i Leonka
Carolina lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Ja przeżyłam bezdech synka, jak zaczął się dusić w maju w ogródku z powodu alergii. Miał wtedy niecały rok. Nikomu nie życzę takich sytuacji.
Mieszkanie mam spore, ale często jeżdżę do rodziców, a tam jest 350 metrów i ogródek, więc przyda się taki monitor z kamerą. Do tego trzeba kupić jeszcze nianię elektroniczną? -
Co do imion to ja zawsze wolałam także oryginalne takie które nie są jeszcze przejedzone
mój synek będzie Leon Borys a jak będzie córcia to Aurelia Franciszka i jestem z tego dumna
MEGI81 Co do NIANI ELEKTRONICZNEJ my już mamy z Motoroliima kamerkę , monitor oddechu że jak dziecko przestaje oddychać to zaczyna wyć żeby je obudzić i dac mi sygnal, telewizorek i aplikacje do telefonu że 5 osób które będą tam miały dostęp od nas będą mogły popatrzeć przez telefon
a nawet ja będę mogła popatrzeć przez telefon albo mój facet :p taka sama dałam z rodzicami w prezencie dla córci kuzyna i bardzo im się sprawdza
800 zł.to dużo owszem no ale my dostaliśmy od dziadków ( czyt.moich rodziców ) wiem że są tańsze ;p ja uważam że super sprawa takie coś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 19:30
MEGI81 lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Marie_marie super, że u Córeczki wszystko dobrze.
Ja mam dużo rzeczy po Synku z maja, więc sezonowo będą się wbijać w ten sam rozmiarJak będzie dziewczynka to ewentualnie dokupię trochę różu. Kilka z Was pisało, że nie wyobraża sobie mieć na ten moment dziewczynki. Ja też tak miałam dlatego przy pierwszej ciąży tak bardzo chciałam chłopca. Teraz oświadczyłam Mężowi, że dojrzałam do dziewczynki i następnego dnia dowiedziałam się, że jestem w ciąży
Zawsze nie było mi po drodze z różem, ale jak widzę teraz córeczki koleżanek w różu właśnie to przyznam, że w żadnym innym kolorze nie wyglądają tak uroczo. Jak będzie chłopiec to cóż będę jedyną "księżniczką"na włościach, no i gitara
Jeśli chodzi o bujaczki-leżaczki. Mam. Przydawał się od czasu do czasu, ale teraz raczej poszukuję barykad przed starszym Braciszkiem. Ostatnio jak widziałam jak chciał wkładać paluszki do oczek swojemu miesięcznemu kuzynowi i jak ścisnął mu rączkę na powitanie, to jestem pewna, że będzie potrzebna izolatka
bezimienna, marie_marie22 lubią tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
MEGI81 wrote:Ja przeżyłam bezdech synka, jak zaczął się dusić w maju w ogródku z powodu alergii. Miał wtedy niecały rok. Nikomu nie życzę takich sytuacji.
Mieszkanie mam spore, ale często jeżdżę do rodziców, a tam jest 350 metrów i ogródek, więc przyda się taki monitor z kamerą. Do tego trzeba kupić jeszcze nianię elektroniczną?
Megi w zestawie masz wszystko już
Tak jak pisze Klaudia zakup może nie należy do najtańszych ale jak dla mnie super sprawa
Klaudia która masz motorole?
Strasznie dużo tego pojawilo się na rynku jest w czym wybieraćMEGI81 lubi tę wiadomość
-
Klaudia0727 wrote:Gonia a ty jesteś ? Jak sie czujesz ?
Jestem jestem Klaudusia caly dzień len i podczytuję Was rano tylko lekkie plamienie na wkladce biorę dupka odpoczywam..i rozmyślam o moim maleństwie..mam dzis ciezki dzień bo w glowie mi ta noc z krwawieniem..masakra przestraszyłam sie nie na żarty..i czasami tylko czuje jak brzuch mi sie napina..
Juz nie mogę się doczekać kiedy polozymy sie z mężulkiem i przytulimy do siebie ten wiek gdyby nie jego obecność byłby mega ciezki dla mnie.. -
nick nieaktualnyKlaudia mamy podobny gust
Moj drugorodny bedzie Borys
A Leony sa super
Oto dowod ^^
bbee, Hope_, Klaudia0727, Maniuś, WreszcieMama, Uszczesliwiona, monika_89, Moniqaaa, Kleopatra, Uska, sylwia1985, Karissa, sylwucha89, rybka33, zastrzeŻona, MEGI81, bezimienna, blubka, Edyta84, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Carolina wrote:Megi w zestawie masz wszystko już
Tak jak pisze Klaudia zakup może nie należy do najtańszych ale jak dla mnie super sprawa
Klaudia która masz motorole?
Strasznie dużo tego pojawilo się na rynku jest w czym wybierać
Ja mam motorolla MBP854CONNECT z tego co widzę w necie to cena jednak od 800 do nawet 1000 :o szok .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fbf624c29a2.jpgMEGI81 lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
GoNia1979 wrote:Jestem jestem Klaudusia caly dzień len i podczytuję Was rano tylko lekkie plamienie na wkladce biorę dupka odpoczywam..i rozmyślam o moim maleństwie..mam dzis ciezki dzień bo w glowie mi ta noc z krwawieniem..masakra przestraszyłam sie nie na żarty..i czasami tylko czuje jak brzuch mi sie napina..
Juz nie mogę się doczekać kiedy polozymy sie z mężulkiem i przytulimy do siebie ten wiek gdyby nie jego obecność byłby mega ciezki dla mnie..
Odpoczywaj kochana i się nie stresuj ;*GoNia1979 lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
zyrcia wrote:Klaudia mamy podobny gust
A Leony sa super
Oto dowod ^^
Ale fajny mały mężczyznasuper
a imiona moim zdaniem są piękne :*
GoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
toska_88 wrote:I kto by sue nie skusił za 7,99?"-)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc1274a3111a.jpg
Ktoś napisał ze na wizycie pozna plec swohego lokatora, jestem bez okularów teraz i z 5 minut myślałam "Ale jak to poznam plec swojego LEKARZA"Mabelle, Arwi, WreszcieMama, toska_88, sylwucha89, zastrzeŻona, MEGI81, bezimienna lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
marie_marie super!!!
Leon jest cudny
ja w końcu po wielu poszukiwaniach znalazłam TEN wozek. ma wszystko co chciałam.łącznie z dodatkową wentylacja gondoli, na lato super! tylko kolor nie wiem za dużo do wyboru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 20:23
marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
Hope_ wrote:Leon super gość
Klaudia niania na ful wypasie.
My akurat mamy bez kamery bo z kamerą ta co chciałam była 2x droższa- ja akurat patrzałam głównie na to by był dobrej jakości monitor oddechu i funkcja niani była dla mnie drugorzędna i mamy angelcare AC401 z 2 płytkami. mega polecam - zapewniło mi to spokojny sen.
JAko monitor oddechu mogę polecić z czystym sumieniem, jako niania, to porównująć dzwiek angelcare do aventu to się nie umywa - avent ma o niebo lepszą czułość i samą jakość dźwięku.
My akurat mamy małe mieszkanko wiec na wizji az tak mi nei zależało, ale na pewno to fajny bajer móc podejrzeć maluszka
a jak zabezpieczyć malucha przed 2,5 latkiem... ciężkie wyzwanie! Jasiulek to sobie lezał jak pan i władca na dywanie, nie mielismy kojca ani nic, a teraz, to będzie cieżko.. zapiernicza na aucie/rowerze/hulajnodze, biega, skacze, tańćzy, jeździ autami... ciężka sprawa
My teraz mamy dom 200 m więc kamera też sie przyda :p
Czekamy na Aurelie
zyrcia wrote:Klaudia mamy podobny gust
A Leony sa super
Oto dowod ^^
-
Klaudia bo patrzę w necie ta niania ma również monitor oddechu ? Bo oglądam ja na angielskich stronach i nie doczytałem o tych płytkach pod materac które kontrolują oddech dziecka