X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    no więc dziewczynki decyzja co do imion podjęta...
    Dziewczynka :Oliwia Alicja(drugie imie po zmarłej żonie mojego męża)
    Chłopiec : Norbert Edward (drugie imię po moim zmarłym ukochanym dziadku)
    mój ma na imię Nikodem Norbert :)

o jejku a na co zmarła i pewnie młodziutka była :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 19:50

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mój ma na imię Nikodem Norbert :)

o jejku a na co zmarła i pewnie młodziutka była :(
    Alicja zmarla gdy Krystian miał półtora roku chorowala na białaczkę..gdy malutki miał 4 miesiące zaczely bolec ja piszczele strasznie chodzili do lelarzy i diagnoza okazala sie straszna..cierpiala strasznie bylo juz dobrze ale po jakimś czasie choroba wróciła znow brak dawcy podjęła decyzje ze weźmie jeszcze jedna chemie i niestety skutki byly takie ze zmarla..
    Chciała zyc dla małego dla Męża dla siebie..nie udalo się.. Ja Dawida poznałam bardzo krótko po śmierci Alicji najpierw to byl układ iolega koleżanka wiele przegadanych nocy mase smsów i po pól roku wielka miłość..nie którzy uwarzali ze za szybko ale jego rodzina twierdzila ze jesg młody i ma prawo by sobie życie ułożyć.. On uważa ze jego zona postawila mnie na jego drodze dzielilo nas 120,km a jednak uczucie zwyciezylo maly traktuje mnie jak mame bo mamy nie pamięta nie zna...Alicja nie żyje 3 lata ale zawsze co niedziele staram sie z małym odiwedzac ja na cmentarzu mimo ze tamta rodzina a raczej siostra i mama Alicji nie mogą na mnie patrzeć.. Uwierzcie mi nie jest łatwo wychować nie swoje dziecko na obcym terenie gdzie każdy patrzy na twoje ręce i na każdy ruch twój.. Zostawiłam moje rodzinne strony znajomych prace zabrałam syna i zamieszkalam tutaj jest czasami mega ciężko ale mam męża i wsparcie jego i jego rodziny i mojej rodziny mimo ze są daleko ale dam rade i wiem ze Alicja mi pomaga w tym wszystkim.

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała 26 lat

201705051770.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Alicja zmarla gdy Krystian miał półtora roku chorowala na białaczkę..gdy malutki miał 4 miesiące zaczely bolec ja piszczele strasznie chodzili do lelarzy i diagnoza okazala sie straszna..cierpiala strasznie bylo juz dobrze ale po jakimś czasie choroba wróciła znow brak dawcy podjęła decyzje ze weźmie jeszcze jedna chemie i niestety skutki byly takie ze zmarla..
    Chciała zyc dla małego dla Męża dla siebie..nie udalo się.. Ja Dawida poznałam bardzo krótko po śmierci Alicji najpierw to byl układ iolega koleżanka wiele przegadanych nocy mase smsów i po pól roku wielka miłość..nie którzy uwarzali ze za szybko ale jego rodzina twierdzila ze jesg młody i ma prawo by sobie życie ułożyć.. On uważa ze jego zona postawila mnie na jego drodze dzielilo nas 120,km a jednak uczucie zwyciezylo maly traktuje mnie jak mame bo mamy nie pamięta nie zna...Alicja nie żyje 3 lata ale zawsze co niedziele staram sie z małym odiwedzac ja na cmentarzu mimo ze tamta rodzina a raczej siostra i mama Alicji nie mogą na mnie patrzeć.. Uwierzcie mi nie jest łatwo wychować nie swoje dziecko na obcym terenie gdzie każdy patrzy na twoje ręce i na każdy ruch twój.. Zostawiłam moje rodzinne strony znajomych prace zabrałam syna i zamieszkalam tutaj jest czasami mega ciężko ale mam męża i wsparcie jego i jego rodziny i mojej rodziny mimo ze są daleko ale dam rade i wiem ze Alicja mi pomaga w tym wszystkim.

Gonia kłaniam się , bije brawo . Jesteś niesamowita . Czytalam i się popłakałam. Jesteś wielka . Tyle w temacie kobieto... takie historie są po prostu piękne i wierzę że to na prawdę Alicja postawila was na swojej drodze . Piękne to że szanujesz że miał wcześniej żonę i szanujesz jej pamięć . Moja teściowa robi awantury swojemu partnerowi że chodzi za często na cmentarz do żony . Zmarła jak byli szczęśliwym małżeństwem ...

GoNia1979 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska ja kąpałam tego samego dnia, żeby zmyc szpitalny brud, potem codzienna kąpiel i balsam z masażem ciałka. Ja nie wyobrażam sobie inaczej, nawet noworodek leżąc się poci, kupy, my rodzimy wiosna, zaraz lato więc jak nie myć codziennie? odświeżonemu lepiej się śpi, poza tym dziecko zaczyna lapać mu rytuał dnia

dewa haha no idealnie oddałaś charakter mojej corki, zdecydowanie ma diabliki w oczach i już jest bardzo uparta. Mężem dyryguje jak chce :P

Gonia jejku przykra sprawa z tą pierwszą żoną, taka młoda :( Ty jesteś bardzo dzielna i dobrze, ze mąż zanalzł kogoś kto chciał się zaopiekowac i nim i synkiem

GoNia1979, toska_88 lubią tę wiadomość

• karola81 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutna historia ale dobrze ze chłopaki mają ciebie.

ja chyba wpadłam w zakupoholizm :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e46176762de.jpg

WreszcieMama, Demsik, bbee, sylwucha89 lubią tę wiadomość

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie tak na szybko na morfologie jak idę to euthyrox brać po badaniu czy przed ?

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile słowa.. Nie jest lekko ale w większości ludzi mam poparcie i cieszę sie że mam Was.
    Klaudia ja nigdy nie będę miała wyrzutów ze Dawid odwiedza swoja żonę na cmentarzu powiem ci ze to ja go do niej wyganiam by w końcu pojechał choc na chwile z nią porozmawiać zapalić świeczkę..
    Decydując sie na związek z nim wiedziałam ze lekko nie bedzie ale podjelam ryzyko Malutki byl za mną a Kuba za Dawidem.. Rodzice sceptycznie nastawieni do tej calej sytuacji ale teraz Dawid to ich ukochany zięć a Krystian jest traktowany jak wnuk i tak samo jest ze strony rodziny Dawida.Kuba nich nie czul sie zle każdy jest dla nas jak najblizsza rodzina..
    Historia napisana w skrócie ale wiele ludzi twierdzi ze super temat na książkę..teraz nasza rodzinę scememtuje dzidzia ktora nosze pod sercem nasz Owoc miłości..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 20:36

monika_89, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

201705051770.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik Klaudia priv...

201705051770.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, boli mnie podbrzusze od wczoraj i mam wrażenie, że to zapalenie pęcherza :(
    Bardzo często latam siku, co mi się wcześniej nie zdarzalo.Boli mnie najczęściej jak wstaję,a jak chodzę nie.
    Jutro lecę zrobić badanie moczu.
    Mam nadzieję, że to nic poważniejszego :/

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia, to niesamowita historia. Podziwiam Was oboje, ze pokochaliście swoje dzieci, zaakceptowaliscie i przede wszystkim uszanowaliscie swoją przeszłość - to świadczy i ogromnej dojrzałości. Wierze, ze to naprawdę Alicja postawiła Ciebie na drodze Dawida i Małego, a najbliżsi Alicji sa pewnie tak wściekli na cały świat, ze kumulują te wściekłość w Tobie, osobie, która w ich oczach zajęła miejsce ich siostry i córki. Najważniejsze jest jednak to, ze Wy sie odnaleźliście i tworzycie piękna, kochająca sie rodzine. I to fakt - świetna historia na książkę.

Swoją droga pamietam, ze moja przyjaciółka rodziła w połowie kwietnia i położne jej mówiły, zeby kapała młodego codziennie, bo jest ciepło już w tym czasie, a maluszek tez sie poci i np miedzy fałdkami zbiera sie brud :)

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa.. Alicji siostra bardzo chciała po jej śmierci zajac jej miejsce dużo ludzi tutaj mówi ze chcieli zawalczyć o Krystiana ale nie maja szans zbyt wiele ludzi i instytucji staje za nami jestesmy na wygranej drodze..
    Ale jeszcze troche i zaczniemy sie budować i wyprowadzimy sie z dala od nich będziemy zyc spokojnie bez ich zawistnego wzroku i zazdrosci

WreszcieMama, MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość

201705051770.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:16

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:43

zem3o7esxha3u0v7.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 23:01

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • bbee Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia, podziwiam :) historia smutna ale piękna równocześnie.

Też mi się wydaje, że z tym kąpaniem trzeba patrzeć przede wszystkim na pogodę, czy dzidziuś jest spocony itd.

Mabelle, a dzidziuś może na pęcherz uciska? Ale sprawdź na w razie co. Ja już czasem czuję, że mi maluch lekko na pęcherz potrafi nacisnąć.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee,tez mi się tak wydaje ze nacisk na pęcherz może wywoływać takie objawy.Przed chwila słuchałam dzidziulka i pięknie serduszko bije, słychać jak fika koziołki.
    To mnie pociesza ogromnie.Jutro zobaczymy co tam wyjdzie w tych urynach; )

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziewczyny dziekuje.. Ja jestem normalna towarzyska usmiechnieta osoba otwarta na nowe znajomości pomagać lubię i byc wsparciem dla innych.. Nie chodź po świecie z podniesiona Glowa i rozłożonym ogonem jak paw.. Normalna babeczka kochajaca mama i zona ktora juz niendlugo skończy 38 lat i zostanie mamusia maleństwa najcudowniejszego owocu miłości..
    Bbee ja jak miałam zapalenie pęcherza to tez strasznie mnie bolał ale tylko przy siusianiu aż krwią siusiaka.. Zrób badania na cito i lec do lekarza

WreszcieMama, Mabelle, marie_marie22, toska_88 lubią tę wiadomość

201705051770.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia, az mam lzy w oczach i wielki poklon w Twoja strone. Jestes kobieto aniolem i ja wierze w przeznaczenia Alicja postawila Ciebie i meza na drodze abys byla matka dla jej syna i opiekowala sie jej mezem

Ja swoja corke kapalam codziennie i teraz pewnie bedzie to samo. Stala godzina na kapiele i lulkac :) My ze szpitala wyjdziemy po kilku godzinach bo w UK nie trzymaja nawet doby jezeli wszytsko jest ok

I musze sie pochwalic, maz wyciagnal mnie na zakupy ( zmieniamy wystroj salonu ) zaczelo sie niewinnie od zakupow do domu
    Pozniej wpadlismy do Mathercare zobaczyc jakie ceny sa lozeczek itd i wyszlismy z pierwszymi zakupami dla dzidziusia :) ale jestem szczesliwa, wlaczyl mi sie w koncu zakupoholizm dla maluszka :) Maz podziela moj entuzjazm i juz zapowiedzial, ze jak w czwartek potwierdza plec leci po wszytsko co mu sie podobalo ale bylo konkretnie albo dla chlopca albo dla dziewczynki :)

Wreszczcie mama mam to samo, mam juz brzuszek :) Z dnia na dzien urosl :)
    Hope, trzymam za Ciebie kciuki i wierze, ze wszystko bedzie dobrze

Imiona tez juz mamy wybrane, bedzie Paul dla chlopca i Paola dla dziewczynki a niech maz ma :) Bedzie imie po tatusiu :)

Postaram sie wstawic zdjecia naszych lupow ale nie wiem czy mi sie uda :)

GoNia1979, WreszcieMama lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama Hope Tośka.. Priv

WreszcieMama, toska_88 lubią tę wiadomość

201705051770.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ