X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska, trzymam mocno kciuki za Ciebie! Wierze, ze wszystko będzie super! Pilnuj tylko zdrówka, słuchaj lekarza i musi być dobrze!:) Ps. Piękny brzuszek :)

Ja taki tez miałam do niedawna, ale gdzieś od tygodnia przestał być płaski nawet rano i wieczorami go tak wywala, ze hoho :p
    Myśle, zeby zacząć robić zdjęcia na początku każdego msc, zeby pózniej sobie zrobić takie zestawienie na pamiątkę :) wcześniej w sumie nie było na co popatrzeć, ale teraz... ;) Myśle tylko, zeby robić je rano, bo wieczorem to mam wrażenie, ze mocno dołącza do tego wzdęcie i to takie niemiarodajne ;) Zacznę mozne od jutra...w sumie niedawno rozpoczęłam 5msc :)

Gonia, im więcej piszesz tym bardziej oczywistym sie staje, ze Alicja sama zesłała chłopakom Ciebie... jakby moje dziecko tak było chowane, to bym je chyba nawiedzała pózniej :/ Ale to jest to, ze niektórzy uważają, ze dając dziecku wszystko to, na co ma ochotę, to okazywanie mu miłości... a prawda jest taka, ze właśnie uczyć zdrowego odżywiania i życia i odmawianie, gdy tak jest lepiej dla dziecka, mimo płaczy i marudzenia - to właśnie jest miłość!

GoNia1979 lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 15 tygodniu drugim trymestrze..
    Uska piękny brzucholek moj tez coraz bardziej widoczny D mówi ze juz nie może się doczekać kiedy bedzie juz większy bardziej ciążowy ale ja z jednej strony sie ciesze bo mówią ze im wolniej rośnie tym lepiej skora sie przyzwyczaja do rozciągania i nie ma rozstępów..
    Karissa nie każdy myśli tak ja my odnośnie chowania dzieci moi teście twierdza ze za dużo mu zabraniam ale Krysiu juz jest duży chłopak i wiele rzeczy rozumie wie ze nie moze tego czy tamtego jesli chodzi o jedzenie..nie ma juz jakiś histerii z tego powodu..
    Z zachowaniem to różnie bo boli mnie bardzo ze gdy jestem z nim sama to on grzeczny jest a gdy pojawia sie u nas osoby ze strony rodziny D to on mnie w ogóle nie słucha jeszcze potrafi mi odpyskowav.. Tłumacze to sobie tym ze on poprostu wyczul co z kim moze i kto na ile mu pozwoli i maly cwaniak to wykorzystuje..kazdy mówi ze on jest malutki ale malutki to on juz nie jest tylko cwany heheh bardziej niż nie jeden dorosly..takie są dzieciaki w dzisiejszych czasach..

Mabelle, WreszcieMama, Demsik, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie siedzę przed laboratorium i czekam na pobranie ;) Dziś żadnych babek nie ma,pójdzie szybko ;)
    Cala noc nie spałam z nerwów jak zwykle przed badaniami :/

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemka dziewczynki.
    witam się w 16 tygodniu.
    zaspaliśmy!!!więc córa pójdzie na drugą lekcje a Olek ma przedłużony weekend.

jakie macie plany obiadowe? bo nie mam pomysłu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 07:56

Demsik, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia, aż łza w oku się zakręciła, jak przeczytałam Twoją historię. JEsteś niesamowicie silną i dobrą babką!!

Klaudia, pytałaś o badanie krwi. Ja nie biorę wtedy żadnych leków, dopiero po badaniu krwi (czy to morfologia czy TSH, biorę wszystkie leki potem)

GoNia1979 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... U nad grad i śnieg i wiatr... Brrr...
    Udka będzie dobrze! Przy okazji - po operacji walczyłam z niska hemoglobina. I żelazo w tabl kiepsko dzialalo, miałam biegunki itp... Wyczytałam o soku z pokrzywy, ze bardzo pomaga na anemie. Zaczęłam pic i wszystko wrocilo do normy... Sprawdź czy w ciąży można i spróbuj... Kupowalam butelkowany, bardzo mi pomógł...
    Wreszciemama gratuluje pięknej szyjki! Oby tak dalej!!!
    Sylwia - zaciskam kciuki za prenatalne!!! I czekam z niecierpliwością na relacje.
    GoNia... Piekna historia, masz piękne serce, czapki z głów!!!
    A zdjęcia waszych dzieciaczków cudne!
    U mnie w brzuchu szaleństwa... Wypiłam moja poranna kawę i Jurasek fika koziołki:-) po jedzeniu tez tak jest. Rośnie mały glodomor!!!
    Miłego dnia!

bbee, Demsik, WreszcieMama, Maniuś lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez euthyrox biorę po badaniach... Zabieram ze soba i lykam od razu po pobraniu. Żeby po powrocie do domku móc natychmiast zjeść śniadanko.

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wichura. Musiałam zrezygnować z odprowadzania córki do przedszkola, bo między domem a przedszkolem teren niezabudowany, tylko pole i drzewa, niekoniecznie bezpiecznie, a u nas w pasie nadmorskim jest zagrożenie II stopnia, nie powinno się nawet do parków wchodzić. Także mąż odsypia nockę, córka nawet się nie obudziła jeszcze, śpioch jeden, a ja leżę i walczę z bólem głowy znowu :( ciśnienie? Pogoda? Czy źle spalam? Zatoki? Juz sama nie wiem :(

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł,

napisałam długasnego posta i mi skasowało, eh!

U nas dziś zimno i biało!

Gonia przepiękna historia. Super,że możecie się wynieść i oddalić od zawistnych spojrzeń! Byle się jaknajszybciej Wam udało!

Mabelle, mi jak zaczyna się infekcja pomagają także domowe sposoby zakwaszenia moczu. Nie wierzę w żurawinę bo za wolno działa. Na mnie działą wit C w tabletkach (duża ilość) lub piję duuuużo wody z cytryną (ale nie plasterek tylko cała cytryna wciśnięta do szklanki). I w ogóle powinnaś pić jeszcze więcej niż zwykle.

Uska fajny brzuchol i trzymam kciuksy za wyniki badań!

A ja mam wyrzuty sumienia bo zjadałam wczoraj dwie paki żelków :( Ale nie mogłam się powstrzymać mimo złośliwego gadania mojego faceta :"One są zrobione ze świńskich kopyt bleee" ...były pyszne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 13:32

Mabelle, GoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pobraniu krwi :) teraz euthyrox, a za pół godziny śniadanko i reszta leków :)
    U nas też dzisiaj bardzo zimno i mocno wieje :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi cudowna babka z ciebie.
    Karissa jestem twojego zdania-nie wolno pozwalac na wszystko bo dziecie na glowe wejdzie.ja dzis mialam miec wolbe popoludnie ale ze moj syn rano zrobil akcje to nie pojedzie do kolegi po przedszkolu.wlasnie za swoje zachowanie.siedze teraz i rycze z bezsilności zlosci,sama jeszcze nie wiem czemu...ale nie puszcze go.musi wiedziec ze pewne zachowania sa nie do przyjęcia nawet przez mamy.eh...
    Ja po badaniach dopiero biore leki,tez trzymam w torebce bo po euthyroxie trzeba odczekac do sniadanka.
    Sylwia kciukasy:)
    Espera to nie rosnie zarloczek tylko akrobata:)

Espera lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co na obiad kyoras pytala?ja dzis kluchy na parze,pieczen z ciemnym sosem i czerwona kapusta.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, wczoraj mnie nie było i tyle nadrukowałyście, że nadrabiania co niemiara :)

GoNia, straszna, ale i piękna sprawa, czapki z głów! Myślę, że ważne jest, aby dzielić się takimi historiami, bo dają nadzieję na szczęśliwe zakończenia nawet tam, gdzie bardzo trudno je dostrzec.

Uska, trzymam kciuki będzie dobrze!

Rudzik, rozgrzesz się za żelki po ponoć dobrze jej jeść na rozluźnienie stawów, paczka dziennie i miednica będzie jak elastyczna guma podczas porodu :) (Nie wiem, czy to prawda, czy mit, ale fajnie brzmi).

Swietne macie dzieciaki - te poza brzuchem i te w brzuchach :) U mnie niestety w dalszym ciągu brzuch wygląda tak, jakbym przez dwa miesiące sobie folgowała spożywczo!

Demsik, kluchy i kapusta - mniam! Ja chyba zrobię sobie steka, a co! Wczoraj mieliśmy mule po prowansalsku i choć były pycha, to jednak jadłam je z duszą na ramieniu, bo jednak owocami morza najłatwiej się zatruć, a za nic w świecie nie chciałabym powtórki z rzyganka.

Trzymam kciuki za wszystkie badania i podglądania dzisiejsze. Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 08:58

Rudzik, GoNia1979 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Uska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:-) dziekuje dziewczyny za trzymanie kciukow:-) krew juz pobrana a wyniki jutro. Teraz sniadanko w lozku a jak maz sie obudzi to wstajemy:-)
    Espera jutro zapytam lekarki czy moge pic ten sok z pokrzyw, dzieki:-)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Rudzik, rozgrzesz się za żelki po ponoć dobrze jej jeść na rozluźnienie stawów, paczka dziennie i miednica będzie jak elastyczna guma podczas porodu :) (Nie wiem, czy to prawda, czy mit, ale fajnie brzmi).

Cudownie! Nie sprawdzam czy to prawda, bo brzmi rzeczywiście wspaniale! Powtórzę mężowi żeby się odczepił i skoczę dziś jeszcze po porcyjkę żelków :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wściekla i chce mi się płakać . Teściowa pojechała na weekend do swojego faceta po czym on ją odwiózł i miał jechać o 3 rano . Ja przed przyjazdem posprzątalam kuchnie po naszym urzedowaniu weekendowym. Było idealnie czysto . Teściowa wrócila zrobiła sobie i jemu śniadanie , o 3 rano kawkę , coś przywiozła i tak jebla tym wszystkim . Jest syf w kuchni nie mam nawet gdzie zrobić śniadania . Zaraz jej napisze smsa że od dzisiaj każdy sprząta po swojej dupie bo ja mam dość .

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się boję - zbieram się do gina na prenatalne - trzymajcie kciuki

Breezee, Maniuś, bezimienna, marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, prawidłowo - tak napisz! Ona zachowuje sie jak rozpieszczona gowniara, a nie jak dorosła kobieta, matka i niedługo babka.

Demsik - prawidłowo! Mam nadzieje, ze bede właśnie taka kochająca mama, która jednak chce tez dobrze dziecko wychować, a nie tylko rozpieszczać. Moze to głupie porównanie, we 2 lata temu adoptowalismy sunie dla mojej mamy, której sie piesek wymarzył. No i moja kochana mama rozpieszcza ja strasznie! Pozwala na wszystko! W prawdzie w domu to i tak jest pies praktycznie idealny, ale za to na dwór jak wychodzi, to jej odbija. Kiedyś rodzice wyjechali na msc do sanatorium i zamieszkała ze mną i M. Po tym msc była tak grzeczna! Żadnego podchodzenia do stołu i mialczenia w czasie posiłków, ciągłego wymuszania miziania i przede wszystkim na dworzu sie wreszcie zaczynała słuchać, przyzwyczajać do kagańca, gdy była zdejmowana smycz (to duży pies, a mieszkały na osiedlu). Wszyscy znajomi mojej mamy tłumaczyli jej, zeby robiła jak ja, bo Bletka wreszcie zaczyna sie słuchać... oczywiście dupa blada i wraz z rodzicami wrócił brak zasad i nerwy, ze pies sie nie słucha... No ale daje mi to wiarę w to, ze ja i M potrafimy mieć zasady i sie ich trzymać. Za to na dziadków trzeba będzie uważać :p

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy Sylwia! Czekamy na zdjęcie Maluszka!!! :)

Plany obiadowe...hmmmm...chyba zrobię pizzę ze startych ziemniaków na patelni. Coś jak placek ziemniaczany, ale z pieczarkami, kiełbaską, czerwoną papryką i serem żółtym....ooooo taaak :D

Moniqaaa, Rudzik lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostalam wyniki testu pappa ale w ogole nie wiem jak to zinterpretować.
    Wolne bhcg 14,99 odpowiada 0,409 MoM
    Pappa 2,200 odpowiada 0,401 MoM

8p3o9n7341hz3y1v.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ