X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Dziewczyny rozważam czy nie podjechac do szpitala po kroplowke z magnezem. Boli mnie brzuch i mam wrażenie takich skurczy. Brałam magnez ale marny skutek. Co o tym myślicie? Nie mam żadnych krwawien i brzuch nie jest jakoś bardzo twardy :/ nie wiem sama
    wez może jeszcze nospę

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, jesli tak doradziła Ci Twoja lekarka,to ja bym ten termin zostawiła. Ona się na pewno zna na rzeczy :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A no spa? Mnie zawsze pytają najpierw czy brałam 2 i dopiero wtedy coś robią

Nie brałam nospy bo lekarka nic o niej nie mówiła, tylko przy rozmowie o magnezie mówiła że jeśli pojawią się skurcze/bole/twardnienia to że na szpital po kroplowke, ba jako dziecko nie przyswajalam magnezu (w krwi wyniki były ok tylko z włosa okazało się że go prawie nie mam w organizmie) i obawia się że możemy mieć powtórkę z rozrywki a krwi i tak nie ma sensu robić. Narazie poleże, jak nie przejdzie to będę myśleć co dalej

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Sylwia, jesli tak doradziła Ci Twoja lekarka,to ja bym ten termin zostawiła. Ona się na pewno zna na rzeczy :)
    ale to ta ktora mi nie zrobila prenatalnych

sprawdzalam teraz kalendarz belly i 23 styczen wypada ostatni dzien 22 tygodnia wiec nie wiem chyba o tydzien wczesniej wezme bo jak dziecko szybciej sie rozwinie albo urosnie to moze sie pkazac ze lekarz powie ze za pozno przyszlam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:38

marie_marie22 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Nie brałam nospy bo lekarka nic o niej nie mówiła, tylko przy rozmowie o magnezie mówiła że jeśli pojawią się skurcze/bole/twardnienia to że na szpital po kroplowke, ba jako dziecko nie przyswajalam magnezu (w krwi wyniki były ok tylko z włosa okazało się że go prawie nie mam w organizmie) i obawia się że możemy mieć powtórkę z rozrywki a krwi i tak nie ma sensu robić. Narazie poleże, jak nie przejdzie to będę myśleć co dalej
    Mi mówili ze by brać magnez i no śp E i jak nie przejdzie to dopiero ip. Ale jak coś Ci się nie wchłania jak powinno to może jedz, my lekarzami nie jesteśmy i nie znamy Twojej sytuacji. A będziesz spokojniesza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:38

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Karissa czy dobrze widze, usg z 30.11 i maluszek ma 9.5 cm ??
    a Ty chyba w tym samym tygodniu co ja jestes. 4Ja wczoraj bylam na USG i moj maluch podobnjie jak Twoj ma okolo 10cm i oczywiscie jak zaczelam grzebacz, szukac info na forum to dziewczyny w 18 tyg pisza o duzo wiekszym dziecku. ktory tydzien wyszedl CI z USG? a maluszek cudny ech te nasze dzidziole w brzuchu cudowne <3
    Maluszek miał 17-18cm :) Nie wiem co te rzeczy, które sa tam napisane oznaczana, ale mówił, ze tułów i główka ma tyle i tyle + na tym etapie nóżki maja ok 70% wiec łącznie ma 17-18cm :p Ogólnie to na tym etapie już cieżko jest mierzyć długość malucha i powiedział, ze to i tak ostatni raz jak możemy zmierzyć mniej więcej długość, bo pózniej już będzie za bardzo zgięty. Pózniej będziemy zdaje sie podawać już tylko wagę. Niestety nie wyłapałam jaka ta waga była, ale chyba ok 250g...

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Stycznia czy grudnia? Mi gin mówiła, że najlepiej robić ok 20-22 tc. to u Ciebie wypada chyba ok początków stycznia?
    też tak myślę nie wiem jak ona to liczyła - bo sprawdzałam i 23 styczen to ostatni dzien 22 tygodnia wiec uwazam ze za pozno

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba ze przepisze na 12 stycznia bedzie akurat npolowa 21 tygodnia i wydaje mi sie ze to tak w sam raz - co myslicie?

marie_marie22 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, na pewno nie umawialabym sie na ostatnia chwile - zwłaszcza po Twoich ostatnich przeżyciach. Ja sie umówiłam na 20 i 22 tc, bo chodzę i do medicover i prywatnie wiec sie w ogóle nie martwię, ale jakbym miała mieć jeden termin, to umówiłaby sie na 21tc, zeby dzidziuś nie był za mały, ale i, zeby pózniej nie szukać na ostatnia chwile innego gin... oczywiście życzę Ci Kochana, żebyś już nie miała żadnych takich przeżyć, ale ja wolałabym nie ryzykować ;)

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 13:01

uwo9yx8db7dsv504.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki umowilam sie prv na polowkowe 23 stycznia - myslicie ze dobra data czy troszke wczesniej sie przepisać ?
    chcemy zrobic profesjonalnie z kolorowymi fotkami i może filmikiem - 400 zł to wszystko kosztuje a bez filmiku 250 - brać z filmikiem czy bez ?

Sylwia ja też mam termin na koniec maja a na połówkowe lekarz kazał przyjść w skończonym 20 tygodniu czyli ok 10 stycznia, bo wtedy wg niego jest najlepszy moment. Ogólnie to połówkowe można robić 18-22 tydzień. Najlepiej zapytaj lekarza kiedy masz przyjść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:52

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wezmę nospe, dziękuję :) macie większe doświadczenie ode mnie a też nie chce lecieć odrazu bo mam tendencje do dramatyzowania w szczególności jeśli chodzi o ból :P

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Maluszek miał 17-18cm :) Nie wiem co te rzeczy, które sa tam napisane oznaczana, ale mówił, ze tułów i główka ma tyle i tyle + na tym etapie nóżki maja ok 70% wiec łącznie ma 17-18cm :p Ogólnie to na tym etapie już cieżko jest mierzyć długość malucha i powiedział, ze to i tak ostatni raz jak możemy zmierzyć mniej więcej długość, bo pózniej już będzie za bardzo zgięty. Pózniej będziemy zdaje sie podawać już tylko wagę. Niestety nie wyłapałam jaka ta waga była, ale chyba ok 250g...
    Aaa to może i ja źle patrzę bo mi lekarz nie powiedział tylko widzę taki sam parametr jak u ciebie więc może faktycznie to nie to :) bo tak jak Gaja pisze mi właśnie też mierzył kość udowa główkę itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:58

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Megi, WreszcieMama i dziewczyny, które pózniej odpowiadały (wybaczcie, ale w telefonie nie mogę sobie zakładek otwierać i zapominam)...dzięki za szczera odpowiedz! Już wie bałam, ze jestem jakaś okropna żona egoistka, ze nie funduje M ciagle lodzikow i ręcznych robótek, tylko tez chodzę czasem sfrustrowana, ze ja nie mogę i wtedy nie mogę sie zmusić...
    Swoją droga chyba napisze do gin czy zakaz jest tylko pytongowania czy ogólnie orgazmów, bo sa przecież inne sposoby i na pewno by mi to pomogło:p Gin pęknie pewnie ze śmiechu, dobrze, ze młody gość z poczuciem humoru :p

Monika, obowiązkowo wrzuć nam co ta kosmetyczka pisała na styczniowkach :) Jestem fanka naturalnych sposób na pielęgnacje, typu oleje!:) Od wczoraj zaczynam nowa pielęgnacje buzi. Bede wprowadzać powoli nowe elementy, zeby zobaczyć co jak działa i np wczoraj zaczęłam myć wieczorem buzie mieszanka z oleju rycynowego, oleju z awokado i oleju ze słodkich migdałów :) Poza tym czytałam, ze dla poprawy elastyczności skory na brzuchu w ciąży świetny jest raz w tyg peeling (tylko nigdy antycellulitowy, bo one np mogą zawierać kawę!), a po nim delikatny masaż olejem ze słodkich migdałów (tez na pewno od dzis bede stosować, bo mi wczoraj olejki przyszły).

U mnie natomiast w kwestii zmian jest misz-masz, bo włosy mnie wypadają i wolniej sie przetłuszczają, paznokcie sa slabsze, a cera ładniejsza, ale za to strasznie sucha...:p

My mieliśmy tylko zakaz pytongowania ze względu na zwiększone ryzyko plamień, krwawień itp po zastrzykach clexane. Przy tych zastrzykach mogą robić się krwiaki itp, dlatego był zakaz. Ale póki nie miałam skurczy, bóli brzucha itp, to lekarz pozwolił nam na inne możliwe sposoby zaspokajania swoich namiętności i Mąż, jak zwykle stanął na wysokości zadania ;)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Sporo 150zl wiecej za nagranie. Ja mam nagrania ze wszystkich wizyt w ciazy z corka i szczerze nie zagladam do tego. Tylko ja nie placilam nmic dodatkowo za nagranie

Mój lekarz też nagrywa nam za darmo.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:10

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia i Rudzik trzymam kciuki za wizyty :)

Rudzik razem mamy termin więc jestem strasznie ciekawa jak duży będzie już Twój Synuś :) koniecznie daj znać!

Uszczęśliwiona jeżeli po 2 dawkach nospy nie przejdzie to dla bezpieczeństwa przejechałabym się na izbę.

Spirit może przejdź się do dermatologa bo to tak naprawdę dopiero początek powiększania się brzuszka, może akurat przepisze Ci coś co zacznie działać tym bardziej, że dodatkowo bolą Cię te rozstępy. I pamiętaj oprócz smarowania pij ok 3-4 litry wody dziennie to też daję dobre efekty. Niestety też mam skłonność do rozstępów :(

Monika gratuluję Synka i podniesionego łożyska wiedziałam że będzie dobrze :) ale dla bezpieczeństwa jeszcze trochę się oszczędzaj. Korzystaj póki możesz ;)

Rudzik lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, dziecko ma jeszcze dużo miejsca i się przemieszcza. Moja jak ja słucham to lata od spojenia do pępka i w prawo i znowu wraca na spojenie(zauważyłam, że to jej ulubione miejsce po lewej), także tym się nie martw raczej, aczkolwiek jeśli się niepokoisz skonsultuj.
    Jedź na IP i sprawdź, ale spokojnie, będzie dobrze, może akurat teraz taka jest a wieczorem wróci do normy. czytałam gdzieś, że szyjka w ciągu doby może się zmieniać w ciąży, ale nie wiem na ile to prawda.
    Głowa do góry, spokojnie, sprawdzisz, będzie dobrze

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit, moja siostra nie miała wogóle rozstępów, a nagle wywaliło jej w 9 miesiącu! W dodatku całą ciążę się smarowała oliwką. Ja też jeszcze nie mam, ale zapewne mnie też wywali. Ona mówi, że nawet jak będę smarować, to mi wywali jeśli mam skłonność, ale z drugiej strony wiem, jak wiele daje nawilżenie skóry i te rozstępy nie będą tak zaawansowane. Tak, jak już ktoś pisał, przejdź się do dermatologa on oceni stan skóry i z pewnością dobierze odpowiednie leczenie. Lepiej teraz niż po ciąży, gdy zrobią się bruzdy

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog zrobi mi połówkowe 2 razy, najpierw mam wizytę 20 grudnia i to będzie 20 tydzień, a później 3 stycznia i co będzie 22 tydzień. Zresztą ja nie mogę złego słowa powiedzieć o tym lekarzu, bo na każdej wizycie mam bardzo dokładnie robione usg i wiele rzeczy badanych dodatkowo. Na każdej wizycie mam usg przez brzuch i dopochwowo.

Karissa lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ