X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Niepohamowana M Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta ciąża to wielka niespodzianka wczesniej byłyproblemy z cyklami były długie itd. Pierwsza ciąże straciłam w 8 tygodniu staraliśmy się o 2 malestwo może nie długo ale dla nas długo 16 miesiecy. Mamy przeboje z plamieniami zaliczylismy już szpital ale na szczescie wszystko jest ok :) teraz czekamy na badania połówkowe, które beda 20 grudnia :)

[link=https://www.suwaczki.com/]2nn3dqk3280ixc8g.png[/link]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 16:16

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:11

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam badania połówkowe na NFZ 21.12 o 10.30. Zobaczę, czy lekarz wszystko rzetelnie sprawdzi i potwierdzi mi płeć na 100%, a nie zacznie gadać, że dziecko za małe o.O
    Jeśli nie-idę do Doeringa, u niego na szczęście można nawet tego samego dnia się dostać. I coś czuję, że będę musiała pójśc, bo ten sprzęt u nfz gina jest kiepski i wolę żeby sprawdził wszystko jeszcze raz specjalista.
    A gina na nfz nie zmieniam bo pod koniec lutego czeka mnie przeprowadzka i tam będę chodzić do babki z polecenia

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Byłam prywatnie u gina, miły całkiem, zmierzył szyjkę i u niego ma 2cm. Dzwoniła moja gin, powiedziała że jeśli ból brzucha minie całkowicie to mam leżeć plackiem i czekać na wizytę we wtorek, tylko mam przyjść na 9, a nie na 15:45. Jakby jednak ból nie minął to jechać na szpital i ona da znać, że jak coś to mam być przyjęta.
    Na razie przeszło, więc leżę. Chociaż głównie leżę, bo mi słabo. Jeśli tylko mnie coś zaboli to jadę. I pierdzielę, będę se sama co jakiś czas szyjkę obczajać, jak uznam, że na moje oko jest krótsza to też jadę i naściemniam, że boli.
    pewnie sprawdzaj i jak coś jedz - nie pytałaś o szew na szyjce ? może dobrze by Ci założyli

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:11

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja też się dziś umówiłam na usg 4d na 8 grudnia bo wszędzie czytam że od 16 tc już doskonale widać plec więc kontrolnie idę na porządny sprzęt by sue upewnić że jest dobrze i przekonać się czy naprawdę intuicja matki aż tak może nawalic:-) ok lekarz robi co może ale to usg w szpitalu to porażka przedwojenna czasami sama się zastanawiam co on tam widzi. I nas koszt 3d / 4d to 150 zł zł zw wszystkimi pomiarami zdjęciami i filmem na USB.

Qasha nie ciekawie. Staraj się jak najmniej gmerac tam do wtorku choć nerwowy weekend ci się szykuje. Oszczędzaj się.
    Ja dziś odebralam wyniki moczu i wszystko gra a ból mija po tych globulkach.

Sylwia 21 tydzień to chyba najlepszy czas bo połowa. Ja też idę na polowkowe jak będę miała 20 tyg i 4 dni.

Rudzik chyba się tak nie sugeruj bo już wróżby nawalaja:-) he he

Monika z całego serca gratuluję synka do pary !

ag194, Hope_ lubią tę wiadomość

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha uszy do góry, leż i odpoczywaj. Napewno będzie dobrze :) a jeśli Cię coś będzie niepokoilo to leć do szpitala.

Ja pojechałam do lekarki bo mimo leków dalej mnie nawala brzuch :( mam nadzieję że coś poradzi. Ma szczęście dzisiaj przyjmuje i zgodziła się mnie przyjąć.

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska a co laktatora to ja polecam modela. Ja mam 3 :-) jeden ręczny jeden elektryczny pojedynczy i ba baterie i jeden elektryczny podwójny na 2 cyce naraz i wszystkie z medeli. Butelki tym razem zakupuje antykolkowe z avent bo poprzednio miałam dr Browns ale ciężko było je doszorowac. Jednak jeśli i mnie chodzi zdecydowanie wolę ściąganie pokarmu i podawanie go w butelce. Ja widzę same plusy takiego karmienia choć jest więcej roboty bo odciaganie plus mycie butelek. Z tym że i nas były problemy z dostawianiem i nie kryje że wolałam taki sposób dkatego swojego zdrowia psychicznego.
    Tak siedzę i patrze na te swoje różowe rodzynki i myślę aż tak się mogę mylić? :-) ehhh byleby do czwartku bo może bezsensu nastawilam się na rozowy. Teraz koleżanka do mnie dzwoniła że ma dla mnie rożek nowy dla dziecka kolorowy więc super.

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Ja mam badania połówkowe na NFZ 21.12 o 10.30. Zobaczę, czy lekarz wszystko rzetelnie sprawdzi i potwierdzi mi płeć na 100%, a nie zacznie gadać, że dziecko za małe o.O
    Jeśli nie-idę do Doeringa, u niego na szczęście można nawet tego samego dnia się dostać. I coś czuję, że będę musiała pójśc, bo ten sprzęt u nfz gina jest kiepski i wolę żeby sprawdził wszystko jeszcze raz specjalista.
    A gina na nfz nie zmieniam bo pod koniec lutego czeka mnie przeprowadzka i tam będę chodzić do babki z polecenia

Nie no ja chodzę prywatnie mimo iż zapłaciliśmy to byliśmy bardzo zadowoleni Pani doktor była bardzo w porządku wytłumaczyła wszystko co i jak i nawet się dowiedzieliśmy, że będzie Syn :) połówkowe też prywatnie imam nadzieje, że będzie ta sama Pani doktor :) Ja jak poszłam w pierwszej ciaży na NFZ to myślałam, że ten lekarz zatrzymał się na średniowieczu sprzęt był okropny :/

ag194 lubi tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Uska a co laktatora to ja polecam modela. Ja mam 3 :-) jeden ręczny jeden elektryczny pojedynczy i ba baterie i jeden elektryczny podwójny na 2 cyce naraz i wszystkie z medeli. Butelki tym razem zakupuje antykolkowe z avent bo poprzednio miałam dr Browns ale ciężko było je doszorowac. Jednak jeśli i mnie chodzi zdecydowanie wolę ściąganie pokarmu i podawanie go w butelce. Ja widzę same plusy takiego karmienia choć jest więcej roboty bo odciaganie plus mycie butelek. Z tym że i nas były problemy z dostawianiem i nie kryje że wolałam taki sposób dkatego swojego zdrowia psychicznego.
    Tak siedzę i patrze na te swoje różowe rodzynki i myślę aż tak się mogę mylić? :-) ehhh byleby do czwartku bo może bezsensu nastawilam się na rozowy. Teraz koleżanka do mnie dzwoniła że ma dla mnie rożek nowy dla dziecka kolorowy więc super.

Doszlam do wniosku, że dołożę troche wiecej kasy i kupię elektryczny, z jakiej marki nie wiem, jeszcze sporo czasu do namyslu:-)

monika_89 lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:05

zem3o7esxha3u0v7.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:05

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musialyscie mocno trzymac kciuki :) łożysko podniosło się o 4 cm ! A dzidziuś na 80 % jest dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 17:01

bbee, sylwia1985, Niepohamowana M, sylwucha89, ag194, Arwi, toska_88, GoNia1979, bezimienna, Uszczesliwiona, WreszcieMama, monika_89, blubka, Kamilutek, Kleopatra, Uska, marie_marie22, Hope_, Karissa, Maniuś, Demsik, Edyta84, Madu1611, MEGI81, Breezee, Rudzik, Agus26m, kamyla112 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Dziewczyny musialyscie mocno treść kciuki :) łożysko podniosło się o 4 cm ! A dzidziuś na 80 % jest dziewczynka :)
    gratki :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Poza tym to nie jest tak ze pessar czy szew gwarantuja ze bedzie dobrze wszystko... Liczy sie jak szybko sie zareaguje. Na kwietniowkach dziewczyna w 22 tygodniu zdaje sie ostatnio poronila, pessar jej zalozyli w ostatniej chwili przy 0,5 cm szyjce i nic to nie dalo. Wiec im szybciej sie rozpozna problem i zacznie cos robic tym lepiej.

Miałam zrobiony posiew, wyszedł dobrze, zero bakterii itp.
    Ja przed gmeraniem zawsze myję podwozie i bardzo dokładnie ręce. Może w 100% dzięki temu infekcji nie zapobiegnę, ale przynajmniej nie mam poczucia, że gmeram brudnymi łapami.

Na razie ból brzucha minął po 2 nospach. Zobaczymy jak będzie wieczorem. A we wtorek wypytam gin, czy lepiej pessar, czy szew i czy lepiej będzie jak będę leżeć plackiem, czy mam normalnie funkcjonować. Bo jeśli leżenie pomoże to mogę i do maja, żaden problem. Przynajmniej będę miała na co narzekać.

Idę się na wszelki wypadek umyć i ogolić na zero :P

WreszcieMama lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Dziewczyny musialyscie mocno treść kciuki :) łożysko podniosło się o 4 cm ! A dzidziuś na 80 % jest dziewczynka :)

Trzymamy mooocno kciuki :)

• ag194 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zaczynam się bać, jak piszecie o tych szyjkach. Chyba polecę prywatnie na jakieś badanie szyjki na wszelki wypadek, bo u mnie w rodzinie też było skracanie ale po 30 tc.

Niepohamowana właśnie chodzi o ten okropny sprzęt, ale i o zdawkowe podejście lekarza. Facet ok.60, pewnie pracuje w zawodzie ok.30 lat, a mówi mi na końcówce 17 tyg, że on płci nie określi. Zapłacę i jest pewność, że dzidzia zdrowa, a nie on coś przeoczy.
    U niego na genetycznym nie dostałam nawet zdjęcia z kością nosową

Klaudia, gratuluję dziewczynki

U mnie apogeum szczęścia-duże opakowanie Raffaello <3

Chcę kupić takie czarne ogrodniczki http://allegro.pl/2160-spodnie-ogrodniczki-ciazowe-jeans-ciaza-l-40-i6084918609.html . Co myślicie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 17:01

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Kurde zaczynam się bać, jak piszecie o tych szyjkach. Chyba polecę prywatnie na jakieś badanie szyjki na wszelki wypadek, bo u mnie w rodzinie też było skracanie ale po 30 tc.

Niepohamowana właśnie chodzi o ten okropny sprzęt, ale i o zdawkowe podejście lekarza. Facet ok.60, pewnie pracuje w zawodzie ok.30 lat, a mówi mi na końcówce 17 tyg, że on płci nie określi. Zapłacę i jest pewność, że dzidzia zdrowa, a nie on coś przeoczy.
    U niego na genetycznym nie dostałam nawet zdjęcia z kością nosową

Klaudia, gratuluję dziewczynki

U mnie apogeum szczęścia-duże opakowanie Raffaello <3

Chcę kupić takie czarne ogrodniczki http://allegro.pl/2160-spodnie-ogrodniczki-ciazowe-jeans-ciaza-l-40-i6084918609.html . Co myślicie??

Mój też mówi ze to za wcześnie w 17 tc na określenie płci a ten do którego dziś zadzwoniłam mówi że na super sprzęcie doświadczony specjalista rozpozna plec już w 13 tc a na dobrym sprzęcie który nie pochodzi z epoki kamienia lupanego to w 16 tc to już jest 100 % określoną plec

ag194 lubi tę wiadomość

• GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Gonia, wiem, ze synuś, bo tak Toska przepowiedziała:) Gin ma tylko potwierdzić :)

Rudzik a ja liczę na córcie wg wrózb ale faktycznie tak jak Toska pisała limit na jej strzały w dziesiatke jeśli chodzi o płec po mału sie konczy.. uups.. mogę też miec czasami w domu RODZINKE.PL

WreszcieMama, MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkleję na szybko wszystko co mam o rozstępach tzn specyfiki i idę nadrabiać.

Najlepiej byłoby smarować się mieszanką: kokosu nierafinowanego z masłem kakaowym, masłem shea, olejem ze słodkich migdałów, olejem inca inchi. No i z witaminą E.

A na zmiany olej tamanu.

mozna kupić i doddać do balsamu lifting roślinny i Ekstrakt zapobiegający rozstępom.
    (tu moja uwaga - ja kupialam i dodałam, nie wiem czy pomogło ale brzuch mam czysty tyle że smarowalam si do 6mc potem mi sie nie chciało :P)

można kupić zrobsobiekrem.pl i biochemiaurody.com

Spirit lubi tę wiadomość

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ