SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Qasha jedz do innego szpitala! Co to za lekarz w ogole ?!

Ja wrocilam wlasnie do domu z wizyty u mojego gina prowadzacego (NFZ) i wiecie co mi powiedzial? Ze on nic nie widzi i ze nie wie dlaczego krwawilam i tak widocznie mialo byc i ze jak bede znowu krwawila to mam sie zglosic wczesniej (wizyte mam 16.12) ale mam sie zglosic dopiero jak bede na prawde mocno krwawila a nie tak lekko :/ nie rozumiem tego... Mam sie zglosic jak juz na prawde bedzie zle?! Wkurzylam sie... Badanie trwalo nie dluzej jak 3 minuty nawet dobrze wszystkiego na pewno nie sprawdzil:/ i przepisal mi luteine "tak na wszelki wypadek" jak to on powiedzial... A jak sie zapytalam jak z dzieckiem to odpowiedzial "to co moglem zobaczyc na tym sprzecie to zobaczylem i jest wszystko ok" :/ dobrze ze poszlam do tego prywatnego wczoraj, wole posluchac tego co mi powiedzial i lezec na razie.

Młoda ja tydzień temu miałam jazde z ostrym krwawieniem takim jak pdczas drugiego dni aokresu żywa krew.. zadzwoniłam do gina kazał przyjechać zaraz na fotel badanie "reczne" wszystko ok i usg brak krwiaka brak torbieli być moze pękło jakies naczynko (notabene dzień wcześniej byłam na prenatalnych i wszystko ok bylo a w nocy krew!!)
    kazał sie oszczedzać zero seksu i w razie czego dzownic natychmiast do niego zapisał Duphaston 3x1 .. dzidzia sobie spała ale dla mnie ja obudził i zaraz pomachała rączkami (chciał mnie w ten sposób uspokoić) serduszko biło.. więc odpoczywam i wszystko na razie ok.. bedzie dobrze tylko uważaj na siebie

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monika :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

ag194 jak nie masz boli napinania itd to się nie martw na zaś :)

Klaudia git ze się podniosło łożysko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:24

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój laktator też dzialał na baterie, bardzo sobie chwalę :)

Rudzik ja z całego serca polecam olej ze słodkich migdałów na suchą skórę

sylwia widać że brzuszek wyćwiczony :) teściowa już sie zorientowała? co do filmu ja zapłaciłam za niego 140 zł i obejrzalam ze 2 razy w ciązy. Treaz wezmę tylko nagranie ze zwykłego usg 2D bo to tylko 40zl a pamiątka bedzie

Qasha co Ty piszesz :/ co za buc z tego lekarza, ja bym prosiła o pessar albo szew, cokolwiek :/

młoda może pękło jakieś naczynko jak u mnie? stad krawienie/plamienie

toska tanio u Was badania :O full wypas 150 zl :O

Klaudia cudowne wiadomości :)

ag ja nie lubię ogrodniczek dla mnie są mega aseksualne :P

Hope i jak wiesz coś?
    _______________________________________________________________________________________

tymczasem mój mały ząbkujący diabeł chyba będzie miał w końcu lepszą noc, wylazł 6 ząb :) idą kolejne 2 ale przynajmniej kilka dni spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 17:32

Rudzik lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita, mam czasami bóle miesiączkowe, ale one podobno są normalne raczej..

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o filmiki to mój lekarz mówił mi ostatnio że to w cenie wizyty więc kiedy tylko będę chciała to mi nagra i ile będę chcieć a płacę za wizytę prywatnie 130 zł..

MEGI81 lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:06

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja juz sie pogubilam z tym wszystkim. Wczoraj moj gin zbadal mnie i powiedzial, ze szyjka 2,5 cm jest ok :( a tu dziewczyny przy 21 zakladany szew
    Mi tylko przepisal magnez zebym brala.
    Na sex zakazu nie zrobil i jeszcze meza poinformowal, ze drzwi do raju otwarte

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy w końcu pozwolenie na seks :p i pani doktor mówi że 23 grudnia na 100% będzie potwierdzenie płci jak się ładnie ułoży :) na razie te 80 % dziewczynki mnie zadowala lepsza taka wiedza niż nie wiedzieć nic :p

monika_89, GoNia1979, Uszczesliwiona, bezimienna, Maniuś, MEGI81, Karissa, sylwucha89, Breezee lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Muszę się przejść do ciucholanda i poszperać, chociaż wszyscy mi odradzają w tym najbardziej moja mama, że nie wiadomo co to za ciuszki i lepiej nowe kupić. Sama już nie wiem co myśleć, nigdy w takich sklepach nie oglądałam ciuszków na małe dzieci.

Ciuchy w ciuchlandach są odkażane specjalnymi środkami, jak kupujesz nówki to też jest możliwość, że przymierzało coś przed Tobą 20 Małgosiek na spocone ciało ;) także tego. A malutkie ciuchy to raczej czyściustkie, przecież niemowlaczki to sama czystość, a założone na niego dana rzecz była kilka razy na krzyż ;) także nie sugeruj się ludzkim gadaniem jeśli sama masz ochotę sobie coś taniej wyszperać ;) Poza tym w lumpeksach zazwyczaj ciuchy mają lepszą jakość niż w naszych sieciówkach, bo są produkowane na rynek zachodnioeuropejski, a nie na wschodnią Europę ;) możesz w necie poczytać jakie są różnice w produkcji na różne kraje Europy ;)
    Nie każdy lubi i nie musi tam kupować (dzięki temu dla mnie jest większy wybór, więc ja tam nigdy nikogo specjalnie nie namawiam :P)ale jeśli Ty masz ochotę, to nie słuchaj "mądrych głów" ;)

Qasha, trzymam kciuki by już ból nie wracał i szyjka się nie skracała! Współczuję przeżyć z lekarzem :(

Młoda, leż i odpoczywaj.

Dziewczyny, wszystko przeczytałam, nadrobiłam, ale czasu nie mam nawet nic więcej napisać...

Z córą dzisiaj byłam u moich rodziców, piekłyśmy pierniczki z 1 kg mąki, 2,5h roboty, mam nadzieję, że nie przeholowałam, Hania mała pomocnica bardzo dużo pomagała :) Ja co chwilę odpoczywałam, a ona twardo wycinała pierniczki, przekładała na blachę, a moja mama wałkowała :) Dzidzia za to dziś spokojnie sobie odpoczywa głównie, czasem lekko kopnie albo się rozciągnie, pewnie znów na wieczór będzie robić za małego kangurka ;)

Forbidden, Rudzik lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:07

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika owszem u nas tanio bo koleżanka 40 km dalej w większym mieście za to samo płaci 250 zł. A film jest w cenie bo tak też bym nie brała.

monika_89 lubi tę wiadomość

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarki, nospa 3x1, dupek 3x1(jeśli nospa nie pomoże przez 3dni) badanie krwi i moczu, możliwe że to może być kolka nerkowa ale to po wynikach. W pon do kontroli. Idę spać bo padam :(

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie usg na wypasie 300 zł.
    A co do płci to z chińskiego dziewczynka, z obrączki dziewczynka z wróżby Tosi dziewczynka i co? Siusior ;)

toska_88, Hope_, bezimienna lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jakoś te filmiki niepotrzebne, foteczki mi wystarczą :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:04

toska_88, MEGI81 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:04

bezimienna, MEGI81, Kleopatra, zastrzeŻona, Breezee, Rudzik lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły dzisiaj pierwsze rzeczy dla dzieciaka :)

https://zapodaj.net/8fccfcab5745e.jpg.html

Co prawda ciuszków nie mam jeszcze żadnych, ale za to nie mogłam się powstrzymać i zamówiłam książeczki :)

Edit: nie wiem, dlaczego się nie wyświetla, choć link działa poprawnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 19:03

ag194, bbee, monika_89, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope-wiedz tylko, że jesteśmy z Tobą chyba wszystkie tu całym sercem i trzymamy kciuki za Twojego dzieciaczka <3

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a ja czuję że będzie dobrze u Ciebie i chociaż się nie znamy bardzo Ci kibicuje i trzymam kciuki
    My jeszcze czekamy na usg połowkowe 28.12 o ile ono również wypadnie dobrze nie będę robić Harmony
    Na razie wszystko jest z tego co lekarz mierzył ok ale jeszcze ostatnie usg bardzo ważne i wtedy zdecydujemy
    Czytałam o tej dziewczynie właśnie strasznie mi przykro chyba każda z nas gdzieś w środku pod sercem czuje, że wszystko jest ok to daje więcej siły
    Strasznie drogie usg połowkowe w pl myślałam, że tylko uk powala cena

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 19:07

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ