MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
gaja_1 wrote:No to po czekoladzie i chipsach zjadłam jeszcze słodki deser waniliowy i dwie kanapki z kiełbasą i musztardą w takiej właśnie kolejności
Mój P. patrzy na mnie z przerażeniem
A co do niezdrowego odżywiania w ciąży to miałam znajomą, która większość ciąży jadła chipsy i zupki chińskie na sucho, bo po normalnym jedzeniu zwykle źle się czuła, a coś jeść przecież musiałaI żyje, a jej synek jest 5-letnim okazem zdrowia
A mi się poprawiłoW pierwszym trymestrze faszerowałam się fast foodami jak idiotka, świetnie mi też wchodziły mrożonki wszelakie garmażeryjne. A teraz nie mogę na nie patrzeć
Półka z czipsami w sklepie wywołała u mnie mdłości
Za to mam wielgachną ochotę na warzywa, mnóstwo warzyw! A pomarańcze, jabłka, winogrona bezpestkowe mogłabym jeść tonami.
Przedwczoraj zrobiłam na obiad pieczone skrzydła kurczaka - mój Chłop je chrząstki a mnie na sam dźwięk tego chrupania w jego paszczy robiło się niedobrze. Nidgy tak nie mialam.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Uska to zależy. Ja kupiłam elektryczny bo wg mnie jest wygodniejszy. Wyszlam z założenia że wole upolwać używany przed ciążą za pół ceny (wszyskie części które stykają się z ciałem są wymienne) i najwyżej sprzedać niż potem na szybko kuppwać 2 razy drożej. Jedna użyje druga nie.
Dla mnie to był super zakup bo odciągałam mleko pół roku i za dobry laktator zamiast ponad 400 zapłaciłam 200zł -
Dziewczyny te bóle dzisiejszej nocy to na 99% żniwo halnego. Wiecie że najwięcej poronien (co nam już przecież nie grozi
) i porodów (mamy jeszcze na to conajmniej 20tyg
) jest właśnie podczas halnego? Mnie dzisiaj obudził taki ból macicy że trochę spanikowalam ale za chwilę odpuscilo. Na szczęście przy poprzednim halnym miałam tak samo i już wiedziałam co to
-
Hehjj:) Melduję, że maluch rośnie zdrowo, ma 200gram i jest dziewczynką
Cudownie, bo synka już mamy.
Mamy 16t6d, brzuszek już sie zaokrąglił i czekamy na ruchy.
) Nie mam czasu zaglądać do was codziennie, a nadrobic to się nie da;P Mam nadzieję, że wszystko u was w porządku!
marie_marie22, GoNia1979, Hope_, Kamilutek, monika_89, ag194, Kleopatra, sylwucha89, MEGI81, Anstice, Uszczesliwiona, Demsik, Karissa, sylwia1985, Moniqaaa, Arwi, Edyta84, Maniuś, Camilia, toska_88, bezimienna, mon!ta^, WreszcieMama, Madu1611, Breezee lubią tę wiadomość
-
Uska wrote:Witam się i ja. U nas tez wichura, nawet kolo naszego bloku zwalilo sie drzewo na droge...
Mam pytanie o laktator, mianowicie ktory lepszy reczny czy elektryczny? Warto zainwestować w elektryczny??
Ja na początek miałam ręczny i wystarczyłby, gdyby wszystko było ok. Niestety mały wyszedł do domu a ja wrociłam do szpitala i pierwsze 2 tyg odciagałam mleko zeby utrzymać laktację- wtedy kupiliśmy na szybko elektryczny. Teraz nie kupuję, a ręczny jeszcze mam więc mam nadzieję, że wystarczy;) -
Monika, elektrycznym tez tak boli? Ja przy synku odciagalam takim zwyklym jeszcze z pompka i bol byl straszny... Teraz te laktatory sa inne... Zdecydyje sie chyba na ten elektryczny i teraz kolejne pytanie, chce kupic butelki awent natural i lepiej zeby laktator byl tej samej marki czy to w ogole nie ma zmaczenia? Wiem ze przy laktatorach sa te male butelki ale nadaja sie one dp karmienia? I czy sa w nich smoczki? Moze glupie pytanie, ale nie mialam nigdy stycznosci z takim laktatorem i wole zapytac:-)
-
Uszczesliwiona wrote:Dziewczyny te bóle dzisiejszej nocy to na 99% żniwo halnego. Wiecie że najwięcej poronien (co nam już przecież nie grozi
) i porodów (mamy jeszcze na to conajmniej 20tyg
) jest właśnie podczas halnego? Mnie dzisiaj obudził taki ból macicy że trochę spanikowalam ale za chwilę odpuscilo. Na szczęście przy poprzednim halnym miałam tak samo i już wiedziałam co to
marie_marie22, MEGI81, Uszczesliwiona, toska_88 lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Uska wrote:Monika, elektrycznym tez tak boli? Ja przy synku odciagalam takim zwyklym jeszcze z pompka i bol byl straszny... Teraz te laktatory sa inne... Zdecydyje sie chyba na ten elektryczny i teraz kolejne pytanie, chce kupic butelki awent natural i lepiej zeby laktator byl tej samej marki czy to w ogole nie ma zmaczenia? Wiem ze przy laktatorach sa te male butelki ale nadaja sie one dp karmienia? I czy sa w nich smoczki? Moze glupie pytanie, ale nie mialam nigdy stycznosci z takim laktatorem i wole zapytac:-)
A czemu butelki? Nastawiasz sie od razu na karmienie z butli? Dla mnie laktator jest po to, żeby pobudzić laktację gdyby była słaba, albo ew odciągnąć przy nawale. Ale butelek nie będę kupowaćPamiętaj, ze kazdorazowe podanie dziecku butelki może zaburzyć odruch ssania z piersi, więc lepiej tego nie robić.
-
Dziewczyny nam już dokładnie takie rozstępy ba brzuchu - foto z Internetu ale skala problemu ta sama
http://ebobas.pl/artykuly/galeria/739/5347
Domyślam się że będzie tylko gorzej, najbardziej dobija mnie to ze zaczyna ją robić się też na nogach. Smaruję się czym się tylko da, ale mam skłonność do rozstępów, jak rozłam też miałam ichmpelno ale nie aż takich głębokich i krwiscie czerwonych
Czy mogę zrobić cokolwiek poza s marowaniem czy pogodzić się z tym po prostu?2017 #1
2019 #2
-
Uska mnie nie bolało w ogóle. Miałam 3 moce ssące plus tryb ssania nasladujący rytm dziecka. Taki o http://www.philips.pl/c-p/SCF332_01/avent-laktatory-pojedynczy-laktator-elektryczny-z-serii-comfort. Do niego pasują butelki avent natural, ściaasz do niej melko, nakładasz smoczek i możesz karmić od razu
nutka czasem można stawac na glowie i robić cuda dziwy a kończy się na butli, przeszłam na prawdę przez wszystko a skończyłam na kpi
Hope ściskam kciuki!
Spirit olej tamanu pomaga na blizny i rozstępu a kosztuje grosze. Zaraz poszukam Ci więcej, tyko położę Paulę na drzemkę. Na styczniówkach miałyśmy kosmetyczke i podrzucila parę niedrogich kosmetykówWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 10:31
Spirit lubi tę wiadomość
-
Spirit wrote:Dziewczyny nam już dokładnie takie rozstępy ba brzuchu - foto z Internetu ale skala problemu ta sama
Domyślam się że będzie tylko gorzej, najbardziej dobija mnie to ze zaczyna ją robić się też na nogach. Smaruję się czym się tylko da, ale mam skłonność do rozstępów, jak rozłam też miałam ichmpelno ale nie aż takich głębokich i krwiscie czerwonych
Czy mogę zrobić cokolwiek poza s marowaniem czy pogodzić się z tym po prostu?
-
monika_89 wrote:Uska mnie nie bolało w ogóle. Miałam 3 moce ssące plus tryb ssania nasladujący rytm dziecka. Taki o http://www.philips.pl/c-p/SCF332_01/avent-laktatory-pojedynczy-laktator-elektryczny-z-serii-comfort. Do niego pasują butelki avent natural, ściaasz do niej melko, nakładasz smoczek i możesz karmić od razu
nutka czasem można stawac na glowie i robić cuda dziwy a kończy się na butli, przeszłam na prawdę przez wszystko a skończyłam na kpi
Hope ściskam kciuki!
Spirit olej tamanu pomaga na blizny i rozstępu a kosztuje grosze. Zaraz poszukam Ci więcej, tyko położę Paulę na drzemkę. Na styczniówkach miałyśmy kosmetyczke i podrzucila parę niedrogich kosmetyków -
Ja miałam elektryczny medeli. Jest super. Mnie boli na początku ściągania, potem już nie. Karmilam dwójkę do roku Ale ja starszy miał pół to wróciłam do pracy. Jak miał 7 miesięcy to wyjechalam do Barcelony na 3 dni. Jak młodszy miał ok 8 to polecialam do Malagi na 5 dni. Jak wyjezdzalam to odciagalam i zostawialam + brałam na wyjazd bo bym eksplodowala
Moim zdaniem to ważny zakup, po cc nie miałam pokarmu, kazali mi dokarmiac w szpitalu. Zagryzlam zeby i przystawialam i sciagalam, przystawialam i sciagalam, jak wróciłam do domu mały więcej nie zobaczył mm
I jeszcze w medeli jest super ze jest na prąd i na baterie. Sciagalam często np w toaletach i bardzo się to przydałoMEGI81, toska_88 lubią tę wiadomość
-
Spirit wrote:Dziewczyny nam już dokładnie takie rozstępy ba brzuchu - foto z Internetu ale skala problemu ta sama
Czy mogę zrobić cokolwiek poza s marowaniem czy pogodzić się z tym po prostu?
Spirt... ja bym poleciła smarować się pare razy dziennie grubą skorupkę kremu... zawsze moze załagodzi, ale jezeli masz skłonność to nieuniknione. Ja obecnie używam palmers jest lepki ale rozstępy się nie pojawiają (może uwarunkowanie genetyczne moze krem...) teraz chcę kupić bio oil w aptekach internetowych owiele taniej. -
Anstice wrote:Spirt... ja bym poleciła smarować się pare razy dziennie grubą skorupkę kremu... zawsze moze załagodzi, ale jezeli masz skłonność to nieuniknione. Ja obecnie używam palmers jest lepki ale rozstępy się nie pojawiają (może uwarunkowanie genetyczne moze krem...) teraz chcę kupić bio oil w aptekach internetowych owiele taniej.2017 #1
2019 #2
-
Spirit puki są czerwone to jest dobrze, ważne żeby dużo natłuszczac i liczyć że nie zrobią się fioletowo-bordowe. Potem mogę polecić mezoterapie igłowa albo derma pen. Świetne zabiegi, po kilku jest ogromna poprawa i wiele rozstępów niknie zupełnie. Tylko wartościowe jest zrobić tak do pół roku po porodzie a nie po 6latach
Spirit lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
ja właśnie wróciłam z wizyty od dermatologa,w związku z nasilającym się w ciąży AZS. Jestem nieco zawiedziona, bo zapłaciłam stówę, a dowiedziałam się,że mam natłuszczac skórę....odkrycie. Dobrze,że przynajmniej dostałam receptę na maść, która nie szkodzi w ciąży,a łagodzi swędzenie. Zobaczymy czy pomoże.
A poza tym Klaudia wizytuję po Tobie, bo gina mam dziś na 19
Proszę trzymać kciuksy za zdrowego synusia
GoNia1979, sylwucha89, ag194, Maniuś, toska_88, WreszcieMama lubią tę wiadomość