X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    No to po czekoladzie i chipsach zjadłam jeszcze słodki deser waniliowy i dwie kanapki z kiełbasą i musztardą w takiej właśnie kolejności :) Mój P. patrzy na mnie z przerażeniem :P

A co do niezdrowego odżywiania w ciąży to miałam znajomą, która większość ciąży jadła chipsy i zupki chińskie na sucho, bo po normalnym jedzeniu zwykle źle się czuła, a coś jeść przecież musiała :) I żyje, a jej synek jest 5-letnim okazem zdrowia :)

A mi się poprawiło :) W pierwszym trymestrze faszerowałam się fast foodami jak idiotka, świetnie mi też wchodziły mrożonki wszelakie garmażeryjne. A teraz nie mogę na nie patrzeć :) Półka z czipsami w sklepie wywołała u mnie mdłości :)
    Za to mam wielgachną ochotę na warzywa, mnóstwo warzyw! A pomarańcze, jabłka, winogrona bezpestkowe mogłabym jeść tonami.

Przedwczoraj zrobiłam na obiad pieczone skrzydła kurczaka - mój Chłop je chrząstki a mnie na sam dźwięk tego chrupania w jego paszczy robiło się niedobrze. Nidgy tak nie mialam.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Uska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. U nas tez wichura, nawet kolo naszego bloku zwalilo sie drzewo na droge...
    Mam pytanie o laktator, mianowicie ktory lepszy reczny czy elektryczny? Warto zainwestować w elektryczny??:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska to zależy. Ja kupiłam elektryczny bo wg mnie jest wygodniejszy. Wyszlam z założenia że wole upolwać używany przed ciążą za pół ceny (wszyskie części które stykają się z ciałem są wymienne) i najwyżej sprzedać niż potem na szybko kuppwać 2 razy drożej. Jedna użyje druga nie.
    Dla mnie to był super zakup bo odciągałam mleko pół roku i za dobry laktator zamiast ponad 400 zapłaciłam 200zł

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te bóle dzisiejszej nocy to na 99% żniwo halnego. Wiecie że najwięcej poronien (co nam już przecież nie grozi :) ) i porodów (mamy jeszcze na to conajmniej 20tyg :D ) jest właśnie podczas halnego? Mnie dzisiaj obudził taki ból macicy że trochę spanikowalam ale za chwilę odpuscilo. Na szczęście przy poprzednim halnym miałam tak samo i już wiedziałam co to :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehjj:) Melduję, że maluch rośnie zdrowo, ma 200gram i jest dziewczynką:D Cudownie, bo synka już mamy.;) Mamy 16t6d, brzuszek już sie zaokrąglił i czekamy na ruchy.:)) Nie mam czasu zaglądać do was codziennie, a nadrobic to się nie da;P Mam nadzieję, że wszystko u was w porządku!;)

marie_marie22, GoNia1979, Hope_, Kamilutek, monika_89, ag194, Kleopatra, sylwucha89, MEGI81, Anstice, Uszczesliwiona, Demsik, Karissa, sylwia1985, Moniqaaa, Arwi, Edyta84, Maniuś, Camilia, toska_88, bezimienna, mon!ta^, WreszcieMama, Madu1611, Breezee lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Witam się i ja. U nas tez wichura, nawet kolo naszego bloku zwalilo sie drzewo na droge...
    Mam pytanie o laktator, mianowicie ktory lepszy reczny czy elektryczny? Warto zainwestować w elektryczny??:-)

Ja na początek miałam ręczny i wystarczyłby, gdyby wszystko było ok. Niestety mały wyszedł do domu a ja wrociłam do szpitala i pierwsze 2 tyg odciagałam mleko zeby utrzymać laktację- wtedy kupiliśmy na szybko elektryczny. Teraz nie kupuję, a ręczny jeszcze mam więc mam nadzieję, że wystarczy;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, elektrycznym tez tak boli? Ja przy synku odciagalam takim zwyklym jeszcze z pompka i bol byl straszny... Teraz te laktatory sa inne... Zdecydyje sie chyba na ten elektryczny i teraz kolejne pytanie, chce kupic butelki awent natural i lepiej zeby laktator byl tej samej marki czy to w ogole nie ma zmaczenia? Wiem ze przy laktatorach sa te male butelki ale nadaja sie one dp karmienia? I czy sa w nich smoczki? Moze glupie pytanie, ale nie mialam nigdy stycznosci z takim laktatorem i wole zapytac:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Dziewczyny te bóle dzisiejszej nocy to na 99% żniwo halnego. Wiecie że najwięcej poronien (co nam już przecież nie grozi :) ) i porodów (mamy jeszcze na to conajmniej 20tyg :D ) jest właśnie podczas halnego? Mnie dzisiaj obudził taki ból macicy że trochę spanikowalam ale za chwilę odpuscilo. Na szczęście przy poprzednim halnym miałam tak samo i już wiedziałam co to :)
    Ja się w taka pogodne nigdzie nie wybieram, jak będzie podobnie to rodze w domu :P

marie_marie22, MEGI81, Uszczesliwiona, toska_88 lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:17

monika_89, Kleopatra, GoNia1979, sylwucha89, bbee, MEGI81, Demsik, Karissa, Rudzik, ag194, Maniuś, bezimienna lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Monika, elektrycznym tez tak boli? Ja przy synku odciagalam takim zwyklym jeszcze z pompka i bol byl straszny... Teraz te laktatory sa inne... Zdecydyje sie chyba na ten elektryczny i teraz kolejne pytanie, chce kupic butelki awent natural i lepiej zeby laktator byl tej samej marki czy to w ogole nie ma zmaczenia? Wiem ze przy laktatorach sa te male butelki ale nadaja sie one dp karmienia? I czy sa w nich smoczki? Moze glupie pytanie, ale nie mialam nigdy stycznosci z takim laktatorem i wole zapytac:-)

A czemu butelki? Nastawiasz sie od razu na karmienie z butli? Dla mnie laktator jest po to, żeby pobudzić laktację gdyby była słaba, albo ew odciągnąć przy nawale. Ale butelek nie będę kupować;) Pamiętaj, ze kazdorazowe podanie dziecku butelki może zaburzyć odruch ssania z piersi, więc lepiej tego nie robić.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nam już dokładnie takie rozstępy ba brzuchu - foto z Internetu ale skala problemu ta sama :/ http://ebobas.pl/artykuly/galeria/739/5347

Domyślam się że będzie tylko gorzej, najbardziej dobija mnie to ze zaczyna ją robić się też na nogach. Smaruję się czym się tylko da, ale mam skłonność do rozstępów, jak rozłam też miałam ichmpelno ale nie aż takich głębokich i krwiscie czerwonych :/

Czy mogę zrobić cokolwiek poza s marowaniem czy pogodzić się z tym po prostu? :/

2017 #1
    2019 #2
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska mnie nie bolało w ogóle. Miałam 3 moce ssące plus tryb ssania nasladujący rytm dziecka. Taki o http://www.philips.pl/c-p/SCF332_01/avent-laktatory-pojedynczy-laktator-elektryczny-z-serii-comfort. Do niego pasują butelki avent natural, ściaasz do niej melko, nakładasz smoczek i możesz karmić od razu

nutka czasem można stawac na glowie i robić cuda dziwy a kończy się na butli, przeszłam na prawdę przez wszystko a skończyłam na kpi ;)

Hope ściskam kciuki! :)

Spirit olej tamanu pomaga na blizny i rozstępu a kosztuje grosze. Zaraz poszukam Ci więcej, tyko położę Paulę na drzemkę. Na styczniówkach miałyśmy kosmetyczke i podrzucila parę niedrogich kosmetyków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 10:31

Spirit lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Dziewczyny nam już dokładnie takie rozstępy ba brzuchu - foto z Internetu ale skala problemu ta sama :/ http://ebobas.pl/artykuly/galeria/739/5347

Domyślam się że będzie tylko gorzej, najbardziej dobija mnie to ze zaczyna ją robić się też na nogach. Smaruję się czym się tylko da, ale mam skłonność do rozstępów, jak rozłam też miałam ichmpelno ale nie aż takich głębokich i krwiscie czerwonych :/

Czy mogę zrobić cokolwiek poza s marowaniem czy pogodzić się z tym po prostu? :/
    Pogodzić się. Też mam, może nie tak gęsto ale grube i duże. Dziś już słabo widoczne, choć pewnie teraz znów się zrobią. No nic, już do końca życia kostium jednocześciowy:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Uska mnie nie bolało w ogóle. Miałam 3 moce ssące plus tryb ssania nasladujący rytm dziecka. Taki o http://www.philips.pl/c-p/SCF332_01/avent-laktatory-pojedynczy-laktator-elektryczny-z-serii-comfort. Do niego pasują butelki avent natural, ściaasz do niej melko, nakładasz smoczek i możesz karmić od razu

nutka czasem można stawac na glowie i robić cuda dziwy a kończy się na butli, przeszłam na prawdę przez wszystko a skończyłam na kpi ;)

Hope ściskam kciuki! :)

Spirit olej tamanu pomaga na blizny i rozstępu a kosztuje grosze. Zaraz poszukam Ci więcej, tyko położę Paulę na drzemkę. Na styczniówkach miałyśmy kosmetyczke i podrzucila parę niedrogich kosmetyków
    Wiem i rozumiem, ale to spokojnie ktoś kupi jak bedzie potrzeba. A jak są w domu butelki(i jeszcze mm) to często mamy się poddają szybko;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam elektryczny medeli. Jest super. Mnie boli na początku ściągania, potem już nie. Karmilam dwójkę do roku Ale ja starszy miał pół to wróciłam do pracy. Jak miał 7 miesięcy to wyjechalam do Barcelony na 3 dni. Jak młodszy miał ok 8 to polecialam do Malagi na 5 dni. Jak wyjezdzalam to odciagalam i zostawialam + brałam na wyjazd bo bym eksplodowala :) Moim zdaniem to ważny zakup, po cc nie miałam pokarmu, kazali mi dokarmiac w szpitalu. Zagryzlam zeby i przystawialam i sciagalam, przystawialam i sciagalam, jak wróciłam do domu mały więcej nie zobaczył mm :)
    I jeszcze w medeli jest super ze jest na prąd i na baterie. Sciagalam często np w toaletach i bardzo się to przydało :)

MEGI81, toska_88 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Espera Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Kleopatra, jak Staś miał 7 miesięcy to również pojechałam do Barcelony na 3dni i również z laktatorem :-)))

Kleopatra lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:

Spirt... ja bym poleciła smarować się pare razy dziennie grubą skorupkę kremu... zawsze moze załagodzi, ale jezeli masz skłonność to nieuniknione. Ja obecnie używam palmers jest lepki ale rozstępy się nie pojawiają (może uwarunkowanie genetyczne moze krem...) teraz chcę kupić bio oil w aptekach internetowych owiele taniej.

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    Spirt... ja bym poleciła smarować się pare razy dziennie grubą skorupkę kremu... zawsze moze załagodzi, ale jezeli masz skłonność to nieuniknione. Ja obecnie używam palmers jest lepki ale rozstępy się nie pojawiają (może uwarunkowanie genetyczne moze krem...) teraz chcę kupić bio oil w aptekach internetowych owiele taniej.
    Smaruję non stop bo te głębokie to aż bolą :/

2017 #1
    2019 #2
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit puki są czerwone to jest dobrze, ważne żeby dużo natłuszczac i liczyć że nie zrobią się fioletowo-bordowe. Potem mogę polecić mezoterapie igłowa albo derma pen. Świetne zabiegi, po kilku jest ogromna poprawa i wiele rozstępów niknie zupełnie. Tylko wartościowe jest zrobić tak do pół roku po porodzie a nie po 6latach :)

Spirit lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    ja właśnie wróciłam z wizyty od dermatologa,w związku z nasilającym się w ciąży AZS. Jestem nieco zawiedziona, bo zapłaciłam stówę, a dowiedziałam się,że mam natłuszczac skórę....odkrycie. Dobrze,że przynajmniej dostałam receptę na maść, która nie szkodzi w ciąży,a łagodzi swędzenie. Zobaczymy czy pomoże.

A poza tym Klaudia wizytuję po Tobie, bo gina mam dziś na 19 :)
    Proszę trzymać kciuksy za zdrowego synusia :D

GoNia1979, sylwucha89, ag194, Maniuś, toska_88, WreszcieMama lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ