X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rośniemy

a57e91e774e7527cmed.jpg

Kleopatra, GoNia1979, Rudzik, Uska, Karissa, Uszczesliwiona, bbee, blubka, sylwucha89, Arwi, Edyta84, MEGI81, ag194, Maniuś, toska_88, Agus26m, bezimienna, Espera, mon!ta^, WreszcieMama, monika_89, Hope_, Breezee lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Carolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Gratulacje dla wszystkich wizytujacych wczoraj :) Malduje sie po wczorajszym USG mamy na 100% chlopca a dzis zaczynam 18tc czyli 5 miesiecy jak to dumnie brzmi ;) Pan doktor zmierzyl dzidziusia calego, sprawdzil przeplywy, Naprawde przylozyl sie do tego USG i mierzyl wszystko
    Zdaniem Pana doktora USG wciaz wyklucza jakiekolwiek wady rozwojowe. Dzidzia wszystkie pomiary ma bardzo dobre.
    Szyjke macicy mam 2.5cm zdaniem lekarza tez ok (ale wujek google wspomina o duzo dluzszej szyjce i sama juz nie wiem )
    Mamy zdjecie siusiaka i cala mase roznych zdjec kosci itd a zdjecie buzki nie udalo sie zrobic. Doktor zrobil mi niespodzianke i zaczal podgladac maluszka na 3D widzialam doslownie przez 1 sekunde buzke i nasz synek stwierdzil, ze nie ma robienia zdjec cudownie zaslonil sie raczka :) Nam nie zalezalo na zdjeciach, nastawilam sie na kolejne USG ktore pomierzy mi dzidzie i naprawde lekarz sam od siebie slyszac, ze test papa wyszedl 1:109 zaczal wszystko mierzyc.
    Jedyne co mnie zmartwilo, to moje rozwiazanie ciazy. Mam sie nastawiac na cesarke ale decyzja nalezy do mnie. Ze wzgledu na porod poprzez CC ( wskazania ortopedyczne 7 lat temu ) lekarz uwaza, ze teraz rowniez powinnam miec CC. Powiedzialm mu o swoich obawach bo nie wspominam cc za dobrze obiecal mi, ze on ja przeprowadzi i wszytsko bedzie super.
    Problem jedyny to lekarz pracuje w szpitalu w Londynia to minimum 3h drogi i sama juz nie wiem. Wolalabym probowac chociaz silami natury i w razie czego ciecie ale nie moge nastawic sie na czekanie kiedy pojawia sie bole i wtedy jechac do Londynu za daleko jednak jezeli porod sie zacznie w domu,

Kleopatra, sylwia1985, Spirit, blubka, sylwucha89, MEGI81, ag194, Maniuś, mon!ta^, monika_89, Hope_, Madu1611, Breezee lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Karissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, WreszcieMama i dziewczyny, które pózniej odpowiadały (wybaczcie, ale w telefonie nie mogę sobie zakładek otwierać i zapominam)...dzięki za szczera odpowiedz! Już wie bałam, ze jestem jakaś okropna żona egoistka, ze nie funduje M ciagle lodzikow i ręcznych robótek, tylko tez chodzę czasem sfrustrowana, ze ja nie mogę i wtedy nie mogę sie zmusić...
    Swoją droga chyba napisze do gin czy zakaz jest tylko pytongowania czy ogólnie orgazmów, bo sa przecież inne sposoby i na pewno by mi to pomogło:p Gin pęknie pewnie ze śmiechu, dobrze, ze młody gość z poczuciem humoru :p

Monika, obowiązkowo wrzuć nam co ta kosmetyczka pisała na styczniowkach :) Jestem fanka naturalnych sposób na pielęgnacje, typu oleje!:) Od wczoraj zaczynam nowa pielęgnacje buzi. Bede wprowadzać powoli nowe elementy, zeby zobaczyć co jak działa i np wczoraj zaczęłam myć wieczorem buzie mieszanka z oleju rycynowego, oleju z awokado i oleju ze słodkich migdałów :) Poza tym czytałam, ze dla poprawy elastyczności skory na brzuchu w ciąży świetny jest raz w tyg peeling (tylko nigdy antycellulitowy, bo one np mogą zawierać kawę!), a po nim delikatny masaż olejem ze słodkich migdałów (tez na pewno od dzis bede stosować, bo mi wczoraj olejki przyszły).

U mnie natomiast w kwestii zmian jest misz-masz, bo włosy mnie wypadają i wolniej sie przetłuszczają, paznokcie sa slabsze, a cera ładniejsza, ale za to strasznie sucha...:p

MEGI81, WreszcieMama lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa, a co złego w kawie w peelingu, bo nie łapię?

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    A czemu butelki? Nastawiasz sie od razu na karmienie z butli? Dla mnie laktator jest po to, żeby pobudzić laktację gdyby była słaba, albo ew odciągnąć przy nawale. Ale butelek nie będę kupować;) Pamiętaj, ze kazdorazowe podanie dziecku butelki może zaburzyć odruch ssania z piersi, więc lepiej tego nie robić.:)

Wiem, wiem. Chce karmic piersia, ale butelke tez trzeba miec w razie czego, np jakby przyszlo mi zostawic dziecko z mezem lub z babcia.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Dzień dobry,
    ja właśnie wróciłam z wizyty od dermatologa,w związku z nasilającym się w ciąży AZS. Jestem nieco zawiedziona, bo zapłaciłam stówę, a dowiedziałam się,że mam natłuszczac skórę....odkrycie. Dobrze,że przynajmniej dostałam receptę na maść, która nie szkodzi w ciąży,a łagodzi swędzenie. Zobaczymy czy pomoże.

A poza tym Klaudia wizytuję po Tobie, bo gina mam dziś na 19 :)
    Proszę trzymać kciuksy za zdrowego synusia :D

Rudzik.. trzymam mocno kciukasy za wizytę.. a juz jesteś pewna ze to synus?? czy liczysz na to ze dzis sie dowiesz??
    ja dopiero 13 wizyte mam i mam nadzieje ze poznam płeć

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki umowilam sie prv na polowkowe 23 stycznia - myslicie ze dobra data czy troszke wczesniej sie przepisać ?
    chcemy zrobic profesjonalnie z kolorowymi fotkami i może filmikiem - 400 zł to wszystko kosztuje a bez filmiku 250 - brać z filmikiem czy bez ?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozważam czy nie podjechac do szpitala po kroplowke z magnezem. Boli mnie brzuch i mam wrażenie takich skurczy. Brałam magnez ale marny skutek. Co o tym myślicie? Nie mam żadnych krwawien i brzuch nie jest jakoś bardzo twardy :/ nie wiem sama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:12

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki umowilam sie prv na polowkowe 23 stycznia - myslicie ze dobra data czy troszke wczesniej sie przepisać ?
    chcemy zrobic profesjonalnie z kolorowymi fotkami i może filmikiem - 400 zł to wszystko kosztuje a bez filmiku 250 - brać z filmikiem czy bez ?
    Stycznia czy grudnia? Mi gin mówiła, że najlepiej robić ok 20-22 tc. to u Ciebie wypada chyba ok początków stycznia?

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo 150zl wiecej za nagranie. Ja mam nagrania ze wszystkich wizyt w ciazy z corka i szczerze nie zagladam do tego. Tylko ja nie placilam nmic dodatkowo za nagranie

MEGI81 lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Dziewczyny rozważam czy nie podjechac do szpitala po kroplowke z magnesem. Boli mnie brzuch i mam wrażenie takich skurczy. Brałam magnez ale marny skutek. Co o tym myślicie? Nie mam żadnych krwawien i brzuch nie jest jakoś bardzo twardy :/ nie wiem sama
    Ja bym chyba jednak jeszcze odczekała albo zadzowniła z pytaniem do gin. Ostatnio mi na SORze powiedział dr że to niby najgorsze miejsce dla ciężarnych, bo można się wszystkim zarazić;/

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja płaciłam 240zł za prenatalne i brałam ze sobą pendrive i dr mi zgrywała zdjęcia (również kilka w 3d)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Dziewczyny rozważam czy nie podjechac do szpitala po kroplowke z magnesem. Boli mnie brzuch i mam wrażenie takich skurczy. Brałam magnez ale marny skutek. Co o tym myślicie? Nie mam żadnych krwawien i brzuch nie jest jakoś bardzo twardy :/ nie wiem sama
    Ja mam na 28.12 polowkowe to bedzie niespelna 22tydzien ciazy Ty jestes 4 tygodnie krocej wiec chyba data jest ok ktora masz umowione polowkowe

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia może być troszkę za późno, lepiej w połowie stycznia jakbyś miała tak mi się wydaje. Jeśli nie szkoda Ci kasy to filmik jest fajną pamiątką, chociaż jak się tak zastanowić gdy dzidzia się urodzi to czy będziemy wracać do tych zdjęć USG i filmików? Sama nie wiem, jak kto uważa :) ja chyba nie będę z połówkowego filmiku brać, tylko same zdjęcia i do pudełeczka włożę razem z kartą ciąży, pierwszym body które dzidzia założy i innymi pierdółkami :D

Kurcze, jaki my tu mamy wysyp chłopaków :D ja też się nastawiłam na chłopca, tak jak Tośka wróżyła i tak mi intuicja podpowiada. Przed ciążą byłam przekonana, że chcę dziewczynkę ale teraz czuję, że jednak tam dzidzi jajka urosły :D przekonam się pewnie dopiero na połówkowym, bo wizytę normalną mam 13 grudnia ale ten gin nie robi USG tylko samo badanie. Jeśli nie wytrzymam to prywatnie pójdę na USG, bo ciekawość mnie zżera :D

Muszę się przejść do ciucholanda i poszperać, chociaż wszyscy mi odradzają w tym najbardziej moja mama, że nie wiadomo co to za ciuszki i lepiej nowe kupić. Sama już nie wiem co myśleć, nigdy w takich sklepach nie oglądałam ciuszków na małe dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:17

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Karissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Karissa, a co złego w kawie w peelingu, bo nie łapię?
    Kawa z peelingu ponoć przenika do krwiobiegu, a kofeina nie jest zbyt dobra dla dziecka. Ja osobiście kawę pije Max 2 razy w tyg i bardzo słaba i unikam tez zwykłej herbaty (pije smakowe jeśli już), także nie chciałabym głupim peelingiem dzieciaczkowi zaszkodzić.

Uwaga, uwaga - gin odpisał mi już! Zakazane mamy z M tylko seksy dopochwowe, wszystko inne (łącznie z orgazmem) jest ok!:):):) Dzis w prawdzie beda koleżanki wieczorem i nie wiem o której wyjdą, ale już planuje romantyczny sobotni wieczór z gorącym finałem <sasasa> :):):)

Uszczesliwiona, MEGI81, WreszcieMama, monika_89 lubią tę wiadomość

nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Spirit Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Dziewczyny rozważam czy nie podjechac do szpitala po kroplowke z magnezem. Boli mnie brzuch i mam wrażenie takich skurczy. Brałam magnez ale marny skutek. Co o tym myślicie? Nie mam żadnych krwawien i brzuch nie jest jakoś bardzo twardy :/ nie wiem sama
    A no spa? Mnie zawsze pytają najpierw czy brałam 2 i dopiero wtedy coś robią

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć podwójne prenatalne :p 14.12 (20tc) bede miała oficjalne prenatalne w Medicover, a 28.12 (22tc) mamy wizytę u mojego kochanego gin z Tomaszowa i powiedział, ze on i tak sobie wszystko po swojemu pomierzy wiec będziemy dokładnie pomierzeni :) Cieszę sie, ze do niego jeździmy, bo kurczę w prawdzie godzinę jedziemy, ale za 100zl mamy bardzo dokładne wizyty, zwykle oba usg, zeby sprawdzać dokładnie łożysko, a poza tym kupił nowy sprzed wiec pokazywał nam tez ostatnio Tomcia w 4d i w 22tc mamy przynieść pendrive to nam nagra filmik, bo mówił, ze wtedy już wszystko będzie super widać :)
    A to nasz mały kosmita <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09a92e16335a.jpg

GoNia1979, bbee, Spirit, sylwucha89, Edyta84, Kleopatra, MEGI81, Maniuś, Uska, bezimienna, mon!ta^, WreszcieMama, monika_89 lubią tę wiadomość

nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Uwaga, uwaga - gin odpisał mi już! Zakazane mamy z M tylko seksy dopochwowe, wszystko inne (łącznie z orgazmem) jest ok!:):):) Dzis w prawdzie beda koleżanki wieczorem i nie wiem o której wyjdą, ale już planuje romantyczny sobotni wieczór z gorącym finałem <sasasa> :):):)

:) :) :) Udanej i goracej nocy zycze :) Fajnie miec wyluzowanego gina :) moj co prawda starszy facet ale wyluzowany tez na maksa ;)

Karissa, MEGI81 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Stycznia czy grudnia? Mi gin mówiła, że najlepiej robić ok 20-22 tc. to u Ciebie wypada chyba ok początków stycznia?
    23 stycznia - tak mi ta gin doradzala zebyc sie wtedy zapisala- robi sie miedzy 18-22 tc tak mowila i ze najlepiej isc pod kiniec ale boje sie ze znowu cos wypadnie i nie wiem czy zostawiac na ostatnia chwile

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    My będziemy mieć podwójne prenatalne :p 14.12 (20tc) bede miała oficjalne prenatalne w Medicover, a 28.12 (22tc) mamy wizytę u mojego kochanego gin z Tomaszowa i powiedział, ze on i tak sobie wszystko po swojemu pomierzy wiec będziemy dokładnie pomierzeni :) Cieszę sie, ze do niego jeździmy, bo kurczę w prawdzie godzinę jedziemy, ale za 100zl mamy bardzo dokładne wizyty, zwykle oba usg, zeby sprawdzać dokładnie łożysko, a poza tym kupił nowy sprzed wiec pokazywał nam tez ostatnio Tomcia w 4d i w 22tc mamy przynieść pendrive to nam nagra filmik, bo mówił, ze wtedy już wszystko będzie super widać :)
    A to nasz mały kosmita <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09a92e16335a.jpg
    Karissa czy dobrze widze, usg z 30.11 i maluszek ma 9.5 cm ??
    a Ty chyba w tym samym tygodniu co ja jestes. 4Ja wczoraj bylam na USG i moj maluch podobnjie jak Twoj ma okolo 10cm i oczywiscie jak zaczelam grzebacz, szukac info na forum to dziewczyny w 18 tyg pisza o duzo wiekszym dziecku. ktory tydzien wyszedl CI z USG? a maluszek cudny ech te nasze dzidziole w brzuchu cudowne <3

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ