X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak uważacie :) My tak robimy bo to jednak kosztuje i nie chce za bardzo szarpać naszego budżetu, a tak nawet tego nie odczuwamy, a zawsze czegoś przybywa.

Monika, dzięki za rade, nie brałam w sumie tego pod uwagę :o

gann3e3kxjypooay.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 22:22

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia tak czytam o twoim kolanie i łacze się w bólu ;) na kwiecień miałam mieć operację długo wyczekiwaną ... mam zerwane więzadła uszkodzonà łekotke i rzepke ... muszę przełozyć operację i bardzo uważać. Chociaż odpukać narazie daje radę....

Mój termin 15 maj na zimną Zośkę... miałam długie cykle cykle 48. Ostatni okres 23 lipiec, ale liczył lekarz po usg że liczyć jak od 8 sierpnia. Obecnie 16 tc 5 dzień. Zobaczymy co powie badanie połówkowe:)

toska_88 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    Jak uważacie :) My tak robimy bo to jednak kosztuje i nie chce za bardzo szarpać naszego budżetu, a tak nawet tego nie odczuwamy, a zawsze czegoś przybywa.

gann3e3kxjypooay.png

Tez myslalam zeby zaczac teraz i co miesiac cos dokupywac bo kupic tak wszystko na raz to troche spory wydatek

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Tez myslalam zeby zaczac teraz i co miesiac cos dokupywac bo kupic tak wszystko na raz to troche spory wydatek
    Ja już trochę zaczęłam, ale głównie ciuszki, ale rozglądam się już za większymi rzeczami.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Ja już trochę zaczęłam, ale głównie ciuszki, ale rozglądam się już za większymi rzeczami.

Tez zaczne sie juz rozgladac za ciuszkami, a za wiekszymi rzeczami moze za miesiac bo pozniej z brzuchem bedzie chyba ciezko chodzic po sklepach

marie_marie22 lubi tę wiadomość

Nasze serduszko Hania <3
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do ciuszków, butelek, smoczków itp. wstrzymuje się dopóki nie poznam płci bo są przeróżne wzory i piękne kolory!! :):):) chociaż czuje w głębi duszy, że będzie synek :)

Chodzę do ginekologa prywatnie od samego początku, ma dosyć dobry sprzęt i zawsze płacę 120zł a i tak nie chce mi nic powiedzieć co do płci. W sumie dobrze, że dzidziuś zdrowy, ale jednak jestem trochę zawiedziona bo myślałam, że szybciej poznam płeć z racji na dobry sprzęt i lekarza :P

gann3e3kxjypooay.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 22:36

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    Ja co do ciuszków, butelek, smoczków itp. wstrzymuje się dopóki nie poznam płci bo są przeróżne wzory i piękne kolory!! :):):) chociaż czuje w głębi duszy, że będzie synek :)

Chodzę do ginekologa prywatnie od samego początku, ma dosyć dobry sprzęt i zawsze płacę 120zł a i tak nie chce mi nic powiedzieć co do płci. W sumie dobrze, że dzidziuś zdrowy, ale jednak jestem trochę zawiedziona bo myślałam, że szybciej poznam płeć z racji na dobry sprzęt i lekarza :P

gann3e3kxjypooay.png

Nam w 15 tygodniu gin tez prywatnie na poczatku badania powiedzial ze na razie nie bedzie mowil plci bo nie chce sie pomylic, ale jak mala sie tak ladnie ulozyla to powiedzial, ze na 90% jest dziewczynka i wczoraj to potwierdzil ;)

Nasze serduszko Hania <3
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam nawet nie chciał powiedzieć co myśli, stwierdził, że takie potwierdzenia to na USG połówkowym. Zostało mi tylko cierpliwie czekać :) 22 grudnia mam wizytę i mam umówić się na USG połówkowe w pierwszym tygodniu stycznia.

Gratuluję córeczki :) Macie już jakieś imię?

gann3e3kxjypooay.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 22:46

Młoda19 lubi tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pewnie o płci dowiem się jak dobrze pójdzie na połówkowym czyli 16 stycznia bo z pewnością do tej pory mi gin usg nie zrobi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    A nam nawet nie chciał powiedzieć co myśli, stwierdził, że takie potwierdzenia to na USG połówkowym. Zostało mi tylko cierpliwie czekać :) 22 grudnia mam wizytę i mam umówić się na USG połówkowe w pierwszym tygodniu stycznia.

Gratuluję córeczki :) Macie już jakieś imię?

gann3e3kxjypooay.png

Dziekujemy :) mamy dwa imiona nad ktorymi sie zastanawiam :) chcemy Kinge albo Hanie, ale ja jestem bardziej jakos za Hanią :)

Karissa lubi tę wiadomość

Nasze serduszko Hania <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja pewnie o płci dowiem się jak dobrze pójdzie na połówkowym czyli 16 stycznia bo z pewnością do tej pory mi gin usg nie zrobi

Dlaczego nie zrobi Ci usg?

Nasze serduszko Hania <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Dlaczego nie zrobi Ci usg?
    bo ona nie jest zwolennikiem usg i przez kolejnych 3 wizyt nie mam usg
    sama powiedziala ze kolejne to polowkowe na ktore musze sie zapisac prywatnie to innego gina bo ona nie robi - sprzetu nie ma

usg mialam u niej w 6 tc a potem w 13 czyli 7 tygodni nie widziałam maluszka
    bada mi tylko szyjkę i wpisuje wyniki badan - wizyta trwa moze z 5 min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 22:53

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, będę wtedy w 20 tyg + 4 dni, a takie badanie robi się między 18. a 22. podobno? Więc akurat :)

Hania, bardzo ładnie :) ja dla dziewczynki wymyśliłam sobie Michasia, a dla synka Wiktor. Zobaczymy :)

gann3e3kxjypooay.png

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się na wieczornej zmianie :) Zaległości nadrobione w czytaniu (dużo naskrobałyście od wczoraj).
    Kleopatra, chyba najbardziej spóźnione życzenia urodzinowe ode mnie ale na pewno szczere :). Zdrówka dużo i uciechy z chłopców, już teraz z trzech! Ja póki co mam jednego, przeczucie, że w brzuszku siedzi drugi (za 10dni się upewnię) i jeśli miałabym jeszcze raz być w ciąży to jak najbardziej kolejny sisior by mnie uszczęśliwił.
    Posypało się wizyt wczoraj i dziś- gratuluje wszystkim poznania płci i bawcie się dobrze na dzieciowych zakupach!
    Carolina, dalej jesteś na zwolnieniu?
    Wiecie co, mi to trochę szkoda jest tego, że nie mam tyle wolnego czasu żeby celebrować tą ciążę tak bardzo jak poprzednią. Tzn cały czas pamiętam o tym, że w brzuszku mieszka Skarb tylko nie za bardzo mam czas tak usiąść, głaskać, miziać i się tak rozmarzyć po ciążowemu. Większość czasu i energii pochłania mój prawie jedenastomiesięczny Malutek. Czasem czuje się przez to jak wyrodna matka i zarzucam sobie, że dzidziuś w brzuszku niedopieszczony jest. Trochę to głupkowato brzmi ale tak czasem mam i już :/ .
    Ps co do laktatorów to ja posiadam z Nubby elektryczny (zakupiłam dopiero z 5 dni po urodzeniu) a używałam żeby rozkręcić laktację bo trochę wolno szło. Laktator pomógł, dziecko mi się nie rozleniwiło przez podawanie butli raz na dobę i ostatecznie zostaliśmy na kp. Nubby jest ok ale Medela jest jeszcze lepsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 22:59

Kleopatra lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    Sylwia, będę wtedy w 20 tyg + 4 dni, a takie badanie robi się między 18. a 22. podobno? Więc akurat :)

Hania, bardzo ładnie :) ja dla dziewczynki wymyśliłam sobie Michasia, a dla synka Wiktor. Zobaczymy :)

gann3e3kxjypooay.png
    mi też wypada jakoś koło 21 tc połówkowe a idę 16 stycznia

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    bo ona nie jest zwolennikiem usg i przez kolejnych 3 wizyt nie mam usg
    sama powiedziala ze kolejne to polowkowe na ktore musze sie zapisac prywatnie to innego gina bo ona nie robi - sprzetu nie ma

usg mialam u niej w 6 tc a potem w 13 czyli 7 tygodni nie widziałam maluszka
    bada mi tylko szyjkę i wpisuje wyniki badan - wizyta trwa moze z 5 min

Dziwna ta Twoja lekarka... Jeszcze nie slyszalam o tym zeby nie robic usg na kazdej wizycie... Przeciez ona nawet nie sprawdza czy z maluszkiem wszystko ok :/ ja bym nie wytrzymala tyle czekac zeby zobaczyc dzidzie... A tylko do niej chodzisz? Gdzies prywatnie nie bylas? Zeby chociaz raz na jakis czas podejrzec dzidzie? Ja tak robie bo moj gin mi nie pokazuje obrazu z usg bo wedlug niego "nic takiego nie widac" i jestem zadowolona

Nasze serduszko Hania <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Dziwna ta Twoja lekarka... Jeszcze nie slyszalam o tym zeby nie robic usg na kazdej wizycie... Przeciez ona nawet nie sprawdza czy z maluszkiem wszystko ok :/ ja bym nie wytrzymala tyle czekac zeby zobaczyc dzidzie... A tylko do niej chodzisz? Gdzies prywatnie nie bylas? Zeby chociaz raz na jakis czas podejrzec dzidzie? Ja tak robie bo moj gin mi nie pokazuje obrazu z usg bo wedlug niego "nic takiego nie widac" i jestem zadowolona
    właśnie byłam ostatnio u innego - i widziałam maluszka

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:

Mój lekarz też robi mi USG co wizytę i kazał mi się przygotować, że do końca będzie robił mi je dopochwowo, sprawdza szyjkę i czy z dzidziusiem wszystko ok.

gann3e3kxjypooay.png

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:

gann3e3kxjypooay.png

Tez myslalam nad Michasią, ale zostaly juz tylko dwa do wyboru :)

Nasze serduszko Hania <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    Mój lekarz też robi mi USG co wizytę i kazał mi się przygotować, że do końca będzie robił mi je dopochwowo, sprawdza szyjkę i czy z dzidziusiem wszystko ok.

gann3e3kxjypooay.png

Dopochwowo? Myslalam ze na tym etapie robi sie juz przez brzuch usg..

Nasze serduszko Hania <3
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ