MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tosia tak czytam o twoim kolanie i łacze się w bólu
na kwiecień miałam mieć operację długo wyczekiwaną ... mam zerwane więzadła uszkodzonà łekotke i rzepke ... muszę przełozyć operację i bardzo uważać. Chociaż odpukać narazie daje radę....
Mój termin 15 maj na zimną Zośkę... miałam długie cykle cykle 48. Ostatni okres 23 lipiec, ale liczył lekarz po usg że liczyć jak od 8 sierpnia. Obecnie 16 tc 5 dzień. Zobaczymy co powie badanie połówkowe:)toska_88 lubi tę wiadomość
-
natalia1354 wrote:
Tez myslalam zeby zaczac teraz i co miesiac cos dokupywac bo kupic tak wszystko na raz to troche spory wydatek[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
marie_marie22 wrote:Ja już trochę zaczęłam, ale głównie ciuszki, ale rozglądam się już za większymi rzeczami.
Tez zaczne sie juz rozgladac za ciuszkami, a za wiekszymi rzeczami moze za miesiac bo pozniej z brzuchem bedzie chyba ciezko chodzic po sklepachmarie_marie22 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
Ja co do ciuszków, butelek, smoczków itp. wstrzymuje się dopóki nie poznam płci bo są przeróżne wzory i piękne kolory!!
chociaż czuje w głębi duszy, że będzie synek
Chodzę do ginekologa prywatnie od samego początku, ma dosyć dobry sprzęt i zawsze płacę 120zł a i tak nie chce mi nic powiedzieć co do płci. W sumie dobrze, że dzidziuś zdrowy, ale jednak jestem trochę zawiedziona bo myślałam, że szybciej poznam płeć z racji na dobry sprzęt i lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 22:36
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
natalia1354 wrote:Ja co do ciuszków, butelek, smoczków itp. wstrzymuje się dopóki nie poznam płci bo są przeróżne wzory i piękne kolory!!
chociaż czuje w głębi duszy, że będzie synek
Chodzę do ginekologa prywatnie od samego początku, ma dosyć dobry sprzęt i zawsze płacę 120zł a i tak nie chce mi nic powiedzieć co do płci. W sumie dobrze, że dzidziuś zdrowy, ale jednak jestem trochę zawiedziona bo myślałam, że szybciej poznam płeć z racji na dobry sprzęt i lekarza
Nam w 15 tygodniu gin tez prywatnie na poczatku badania powiedzial ze na razie nie bedzie mowil plci bo nie chce sie pomylic, ale jak mala sie tak ladnie ulozyla to powiedzial, ze na 90% jest dziewczynka i wczoraj to potwierdzil[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
A nam nawet nie chciał powiedzieć co myśli, stwierdził, że takie potwierdzenia to na USG połówkowym. Zostało mi tylko cierpliwie czekać
22 grudnia mam wizytę i mam umówić się na USG połówkowe w pierwszym tygodniu stycznia.
Gratuluję córeczkiMacie już jakieś imię?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 22:46
Młoda19 lubi tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
natalia1354 wrote:
Dziekujemymamy dwa imiona nad ktorymi sie zastanawiam
chcemy Kinge albo Hanie, ale ja jestem bardziej jakos za Hanią
Karissa lubi tę wiadomość
Nasze serduszko Hania -
Młoda19 wrote:Dlaczego nie zrobi Ci usg?
sama powiedziala ze kolejne to polowkowe na ktore musze sie zapisac prywatnie to innego gina bo ona nie robi - sprzetu nie ma
usg mialam u niej w 6 tc a potem w 13 czyli 7 tygodni nie widziałam maluszka
bada mi tylko szyjkę i wpisuje wyniki badan - wizyta trwa moze z 5 minWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 22:53
-
Melduję się na wieczornej zmianie
Zaległości nadrobione w czytaniu (dużo naskrobałyście od wczoraj).
Kleopatra, chyba najbardziej spóźnione życzenia urodzinowe ode mnie ale na pewno szczere. Zdrówka dużo i uciechy z chłopców, już teraz z trzech! Ja póki co mam jednego, przeczucie, że w brzuszku siedzi drugi (za 10dni się upewnię) i jeśli miałabym jeszcze raz być w ciąży to jak najbardziej kolejny sisior by mnie uszczęśliwił.
Posypało się wizyt wczoraj i dziś- gratuluje wszystkim poznania płci i bawcie się dobrze na dzieciowych zakupach!
Carolina, dalej jesteś na zwolnieniu?
Wiecie co, mi to trochę szkoda jest tego, że nie mam tyle wolnego czasu żeby celebrować tą ciążę tak bardzo jak poprzednią. Tzn cały czas pamiętam o tym, że w brzuszku mieszka Skarb tylko nie za bardzo mam czas tak usiąść, głaskać, miziać i się tak rozmarzyć po ciążowemu. Większość czasu i energii pochłania mój prawie jedenastomiesięczny Malutek. Czasem czuje się przez to jak wyrodna matka i zarzucam sobie, że dzidziuś w brzuszku niedopieszczony jest. Trochę to głupkowato brzmi ale tak czasem mam i już.
Ps co do laktatorów to ja posiadam z Nubby elektryczny (zakupiłam dopiero z 5 dni po urodzeniu) a używałam żeby rozkręcić laktację bo trochę wolno szło. Laktator pomógł, dziecko mi się nie rozleniwiło przez podawanie butli raz na dobę i ostatecznie zostaliśmy na kp. Nubby jest ok ale Medela jest jeszcze lepsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 22:59
Kleopatra lubi tę wiadomość
-
mi też wypada jakoś koło 21 tc połówkowe a idę 16 stycznia
-
sylwia1985 wrote:bo ona nie jest zwolennikiem usg i przez kolejnych 3 wizyt nie mam usg
sama powiedziala ze kolejne to polowkowe na ktore musze sie zapisac prywatnie to innego gina bo ona nie robi - sprzetu nie ma
usg mialam u niej w 6 tc a potem w 13 czyli 7 tygodni nie widziałam maluszka
bada mi tylko szyjkę i wpisuje wyniki badan - wizyta trwa moze z 5 min
Dziwna ta Twoja lekarka... Jeszcze nie slyszalam o tym zeby nie robic usg na kazdej wizycie... Przeciez ona nawet nie sprawdza czy z maluszkiem wszystko okja bym nie wytrzymala tyle czekac zeby zobaczyc dzidzie... A tylko do niej chodzisz? Gdzies prywatnie nie bylas? Zeby chociaz raz na jakis czas podejrzec dzidzie? Ja tak robie bo moj gin mi nie pokazuje obrazu z usg bo wedlug niego "nic takiego nie widac" i jestem zadowolona
Nasze serduszko Hania -
Młoda19 wrote:Dziwna ta Twoja lekarka... Jeszcze nie slyszalam o tym zeby nie robic usg na kazdej wizycie... Przeciez ona nawet nie sprawdza czy z maluszkiem wszystko ok
ja bym nie wytrzymala tyle czekac zeby zobaczyc dzidzie... A tylko do niej chodzisz? Gdzies prywatnie nie bylas? Zeby chociaz raz na jakis czas podejrzec dzidzie? Ja tak robie bo moj gin mi nie pokazuje obrazu z usg bo wedlug niego "nic takiego nie widac" i jestem zadowolona
-
Młoda19 wrote:Dziwna ta Twoja lekarka... Jeszcze nie slyszalam o tym zeby nie robic usg na kazdej wizycie... Przeciez ona nawet nie sprawdza czy z maluszkiem wszystko ok
ja bym nie wytrzymala tyle czekac zeby zobaczyc dzidzie... A tylko do niej chodzisz? Gdzies prywatnie nie bylas? Zeby chociaz raz na jakis czas podejrzec dzidzie? Ja tak robie bo moj gin mi nie pokazuje obrazu z usg bo wedlug niego "nic takiego nie widac" i jestem zadowolona
Mój lekarz też robi mi USG co wizytę i kazał mi się przygotować, że do końca będzie robił mi je dopochwowo, sprawdza szyjkę i czy z dzidziusiem wszystko ok.
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
natalia1354 wrote:
Tez myslalam nad Michasią, ale zostaly juz tylko dwa do wyboru[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
natalia1354 wrote:
Dopochwowo? Myslalam ze na tym etapie robi sie juz przez brzuch usg..[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania