X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde produkty mogą mieć wady każdy ma swoje zastrzeżenia także każdy wybierze to co mu się spodoba osobiście. Najlepiej pojechać do sklepu i te wózki które nam się podobają pojeździć po sklepie i wtedy decydować.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem właśnie po odwiedzenia sklepów z wózkami. Obejrzałam sobie wszystko co mnie interesowała i generalnie nastawilismy się ba Joie literax 4 air 2w1. Chyba któraś z Was pisała o tym wózku, że ma. Dla mnie ma jedną wadę do której już wczoraj wieczorkiem doszliśmy, że spacerówki nie da rady odwrócić aby patrzeć na dziecko, nie jest dwustronna. ;/ i już mnie to zabiło z tropu, a myślałam że pojadę do UK i już kupię.
    Mamusie długo jezdzilyscie w spacerówce która była odwrócona do Was, żeby patrzeć na malucha?

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Hej, jestem właśnie po odwiedzenia sklepów z wózkami. Obejrzałam sobie wszystko co mnie interesowała i generalnie nastawilismy się ba Joie literax 4 air 2w1. Chyba któraś z Was pisała o tym wózku, że ma. Dla mnie ma jedną wadę do której już wczoraj wieczorkiem doszliśmy, że spacerówki nie da rady odwrócić aby patrzeć na dziecko, nie jest dwustronna. ;/ i już mnie to zabiło z tropu, a myślałam że pojadę do UK i już kupię.
    Mamusie długo jezdzilyscie w spacerówce która była odwrócona do Was, żeby patrzeć na malucha?
    Ja wcale. Dziecko jest ciekawe świata a nie matki ;)

toska_88 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jahoda warto wybrać się do lekarza bo ja też tak miałam jak ty plus dodatkowo jak ag bóle podbrzusza i masę uplawow i lekarz dał globulki na infekcje. Po 2 globulkach już o niebo lepiej nie czułam ucisku na pęcherz nie mam uplawow i brak dyskomfortu przy chodzeniu. Gin kazał zwracać uwagę by Grażyna nie marzla ale infekcje można złapać nawet przy przetarciu przy stosunku. W każdym razie teraz wiem ze to uczucie nacisku na pecherz i masa uplawow wcale nie jest normalne i po 5 dniach jest poprostu super. Mimo że wyniki moczu wyszły dobrze to jednak infekcja była.
    Co DJ wozka my mamy 3 w 1 . Kupiłam w pierwszej ciaxy bo nikt mi nic nie doradzić aczkolwiek osobiście twierdzę że wszystkie foteliki są w jakiś sposób testowane by dopuścić je na rynek. Niestety nie każdy fotelik jest testowany w adac. Większość to te markowe produkty . Moje dziecko jeździło w pierwszym foteliku 7 m BJ był już do niego za duży. A akurat w tym okresie rzadko jeździło się autem przede wszystkim do lekarza. Teraz nie będę zmieniać fotelika czy wozka bo jakby człowiek miał wszystko to kupować co wysoko oceniane to by zbankrutowal a wszystko przez to że tańsze marki nie inwestuja w reklamę. Jak ktoś jeździ w dalekie trasy z dzieckiem owszem wtedy dobry fotelik to podstawa ale jeśli tak jak ja w trasę dom lekarz czy sklep w obrębie 10 km to ja nie dałabym się zwariować z fotelikirm za 2000 zł.
    Poza tym jestem zdania że lepiej kip8c tańszy nie markowy fotelik niż markowy używany. Moja znajoma kupiła używany fotelik maxi cosi Bo koniecznie musiał być porządny. Po małej stłuczenia fotelik się rozpadł (boki się rozjechaly) bi jak się okazało kupila fotelik po dachowaniu auta a gdzie ludzie sprzedali a sami kupili nowy. Nigdy nie wiadomo co przeszedł fotelik używany przez obce osoby o wolałabym mieć nowy tani ze sklepu już nie wiadomo co z Markowym napisem. Teraz mamy cybexa z poducha zamiast pasów jestem zachwycona ale to moim zdaniem dla dziecka od min 2 lat .

Kleopatra mnie też ciągnie na gazwane ale staram się wodę zamiast coli choć i tak często sobie pozwalam .

bbee, Asiuuu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha konflikt zazegnany?

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:25

bezimienna lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita ja to doskonale rozumiem bo sama jakbym wiedziała w pierwszej ciazy to co teraz to wszystko bym kupiła osobno . Osobno głęboki osobno spacerówke i osobno porządny fotelik. Próbuję nawiązać do tego że jak ktoś ma już wozek 3 w 1 z pierwszej ciaxy to bez sensu jest to sprzedawać za grosze by kupować teraz osobno żeby miało testy. Z tego co się orientuję takie dziecko powinno spędzać max 1 h w foteliku nawet z najlepszego fotelika ortopedzi nakazują przekładać dziecko do gondoli żeby nie wozić w foteliku . Każdy kolejny fotelik kupowałam już będąc mądrzejsza ale do 9 kg dziecko naprawdę mało jeździło u nas . Zresztą on miał 9 kg miał miał 6 m .
    Ja osobiście bardziej polecam tę z isofixem bo naprawdę są p wiele bardziej stabilne . A wózki 3 w 1 też są różne są za 800 zł a są za 2000 zł i myślę że w takich wózkach z wyższej półki też te foteliki spełniają normy bezpieczeństwa.

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra, przytyłam! Jestem 200 g cięższa niż przed ciążą :) Choć pewnie nie ma co świętować, bo to tyle co nic.

A to mi Chłop wczoraj przytargał z zakupów: wino bezalkoholowe :)
    https://zapodaj.net/a914bb08c3ad9.jpg.html
    Smakuje jak paskudne wino, ale jednak wino :)

Edit: Tośka, dzięki za tego isofixa, w ogóle nie miałam pojęcia, że takie coś jest. Ja się właśnie boję tego, że nieudolnie zapnę pasy czy źle zamontuję, i przez to dzieciak będzie narażony na niebezpieczeństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 11:39

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Zaczęłam 19 tydzień! Jupiii :D .Ależ ten czas szybko leci.

Bezimienna, ja zmieniłam gondole na spacerówkę jak dzieć miał około 4.5 miesiąca i do świata był odwrócony (ja go sobie podglądałam przez okienko z tyłu budki jak chciałam).

Sylwucha jak nastrój? Lepiej?

Udanej niedzieli wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 11:43

monika_89, marie_marie22, Mabelle, Demsik, bezimienna, Maniuś lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kamilutek ja widzę sporom różnice kiedy tymi na pasy i tymi z ISO fixen. Te na pady nie są aż tak stabilne a ten na ISO jest tak wzięty jakby na stałe był częścią samochodu w ogóle się nie przesuwa. My mamy 2 auta jedno moje takie w koło Komina do sklepu itp a drugie większe na dalsze trasy . W moim są tańsze wersję fotelików na pasy a w męża aucie od początku foteliki na ISO. I tamte naprawdę są jak cześć kanapy. My już przerobilisny chyba z 5 . I zawsze kupujemy z jak najmniejszym przedzialem wagowym bo tak nań polecił ortopeda by fotelik był jak najbardziej dostosowany do wieku i wielkości dziecka bo wystarczy sobie wyobrazić fotelik 9-36 jak bezpieczne jest w nim 9 kg dziecko skoro dostosowany również di dziecka 30 kg! Różnica jest diametralna.. także 0-13 , później 9-18, 15-36. Tak jest najbezpieczniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 12:09

Kamilutek, Asiuuu lubią tę wiadomość

• Carolina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska ja też mam cybexa z poducha ale moja już jeździ na samym foteliku bez podstawy u poduchy ( ma 7 lat ) I super dalej się sprawdza.
    My zawsze bardzo dużo jeździliśmy dlatego foteliki musiały być porządne ale dokładnie popieram Twoje zdanie fotelik z nieznanego źródła jest ryzykiem po wypadku fotelik nie może już być używany a kupując od osoby obcych nie wiemy tego.

toska_88 lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny! Dzisiaj zaczelam 19 tydzien :D ale ten czas leci, juz sie nie moge doczekac, az przytule nasza ksiezniczke :D
    Ja juz dzisiaj nie moglam wytrzymac i wstalam cos ogarnac troche w domu bo ciezko mi tak tylko lezec i nic nie robic :/ no i sie przeziebilam... Caly czas kicham i przy kichaniu boli mnie podbrzusze.. Czy to normalne? ... Dziewczyny ile juz przytylyscie? Bo ja caly czas chudne :/ co wizyte jestem o 0.5kg lzejsza :/
    Milego dzionka :)

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :)

Ja dziś leniuchuje po ciężkim tygodniu :)

Kleopatra, ja też mam fazę na cole, codziennie muszę wypić 1 puszkę, nie mogę się powstrzymać! Chyba muszę zmienić ten nawyk bo faktycznie cola nic dobrego nie przynosi ;>

Młoda19, ja przez ostatnie kilka dni przy wstawaniu również miałam bóle podbrzusza. Dodatkowo mój brzuch był bardzo twardy, ale zauważyłam, że zdarza się to raz na jakiś czas, a nie ciągle, więc może tak musi być bo dzidziuś zdrowy, ale z ciekawości zapytam o to lekarza.

Na infekcję dróg moczowych polecam żurawinę bo też mam z tym problemy i sam doktor mi to zapisał. Odkąd ją biorę jest o niebo lepiej.

Dziewczyny, w czwartek na Polsacie leci Titanic! :) Oglądałam go tysiąc razy i nadal go lubię :P

gann3e3kxjypooay.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 12:22

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda ja też jak miałam katar to przy kichaniu aż mnie zginało momentami z bólu. Najlepiej jak się zbliża kichnięcie to się skulić troszkę i wtedy tak nie ciągnie

Kurcze na co dzień w domu noszę luźne koszulki i jak wczoraj założyłam taką obcisłą i się zobaczyłam w lustrze to mnie uderzyło, że brzuchol rośnie mega szybko i już mam taki fajny, okrągły i ciążowy a nie wyglądający jak oponka po dobrym obiedzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 12:25

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja u siebie wczoraj wieczorem zauwazylam ze bardzo mam twardy brzuch, dziwne uczucie, jakbym miala pilke w brzuchu, ale dzisiaj juz jest normalnie wiec moze tak ma byc :)

Nasze serduszko Hania <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Młoda ja też jak miałam katar to przy kichaniu aż mnie zginało momentami z bólu. Najlepiej jak się zbliża kichnięcie to się skulić troszkę i wtedy tak nie ciągnie

Kurcze na co dzień w domu noszę luźne koszulki i jak wczoraj założyłam taką obcisłą i się zobaczyłam w lustrze to mnie uderzyło, że brzuchol rośnie mega szybko i już mam taki fajny, okrągły i ciążowy a nie wyglądający jak oponka po dobrym obiedzie :D

Dzieki za rade, na pewno skorzystam, bo zawsze sie boje czy z mala wszystko ok jak mnie tak boli

Nasze serduszko Hania <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hek ja sie wpadłam przywitać i zyczyć miłej niedzieli. dziś barbórka wiec już zaliczyliśmy jedną kawę u szwagra, teraz obiad a potem my mamy gości  
    udanego dnia :)

dorzucę coś jeszcze o wózkach my mamy expandera mondo, ja sobie chwalę, dobrze sie prowadzi, jest wysoki i ma bardzo regulowaną rączkę a to u nas był priorytet bo mąż ma ponad 180cm ja ledwie 150 ;) foteliki z atestem adac można kupic za 500/600 zl nie trzeba wydawać 2k tylko trzeba grzebać i szukać ;) fajne są foteliki nania, mają dobre oceny adac a nie są drogie bo nie są tak rozreklamowane

sylwucha mam nadzieję, że to jednorazowe i dojdziesz do porozumeinia z mężem

no i mamy jakieś porozumienie w kwestii imion. Na chwilę obecną wybieramy pomiędzy Maksem i Kacprem (choć ja wiem że zostanie Maks, tylko niech mąż myśli że ma wybór :P)

WreszcieMama, Madu1611, bezimienna, Maniuś, Moniqaaa lubią tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:11

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze idą z magazynu, a te z wystawy to jak już ostatni egzemplarz i wycofują. Nie opłacalny im się dawać tych z wystawy i na wystawę nowy bo ciągle by reklamacje mieli :P

A ja mam pytanie do mam. Jak często chodzi się z dzieckiem do lekarza w pierwszym okresie? Oczywiście jak jest zdrowe. Najpierw kilka razy przychodzi położna a potem co?

WreszcieMama, natalia1354 lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    hek ja sie wpadłam przywitać i zyczyć miłej niedzieli. dziś barbórka wiec już zaliczyliśmy jedną kawę u szwagra, teraz obiad a potem my mamy gości  
    udanego dnia :)

My dzisiaj też świętujemy barbórkę
    Z tej okazji na ogniu: rolada śląska, kluski śląskie i kapusta modra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:05

monika_89 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ