X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Kochane, uswiadomcie mnie prosze bo ja nie wiem jak to jest...

Jak chcemy kupic wozek ze sklepu to dostaje sie od reki, czy trzeba czekac na niego? Bo moj Maz mowi ze to pewnie daja ten z wystawy skoro po jednym maja, a ja myslalam ze powinien byc nowy jakos fabrycznie zapakowany, bo te sklepowe to jednak obrzydliwe, tyle osob tego dotyka a ja mialabym dziecko wozic potem...

Moze to bardzo glupie pytanie ale naprawde nie wiem :D Planujemy w smyku kupowac jesli to ma jakies znaczenie.

My czekaliśmy na wózek ok.4 tygodni.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Dawno nie pisałam ale podczytuję Was jak znajdę czas ;)

Bardzo wam zazdroszczę że już niektóre z was znają płeć maluszków ,ja też już chcę :/
    Ostatnio widzę,ze duży wysyp siusiaków :D Gratuluję kobietki
    :)

Aaaaa i w końcu czuję mojego maluszka,nawet ostatnio jak położyłam dłoń to czułam kopnięcie :D

Qasha ostatnio też mam często mokro ,chyba po tej luteinie dowcipnej ;)

Hope cieszę się baaaardzo ,że badanie odbyło się bez komplikacji.Trzymam mocno kciuki za dobre wyniki badań.Wierze że tak będzie :***

Pozdrawiam :)

WreszcieMama, Demsik lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    zastrzeżona - mega mnie dziwi to co piszesz - ja mam hartana racer GT i uważam, że to najlepiej wydane pieniążki wyprawkowe.
    Wózek zwrotny, porowadzi się i manewruje jednym palcem. (fakt ciężki, ale na wadze mi nie zależało, swoja drogą waży tyle co jedo FYN) - my się nad jedo fyn zastanawialiśmy, ale nie wszedlby nam do bagażnika bez demontażu kół, a dla mnie to nie wchodziło w grę, dodatkowo w jedo jest wg mnie spacerówka "nieszczelna" podwiewa z boków ale może coś zmienili przez ostatnie lata. No i 2 moim koleżankom z forum poprzedniego stelaż się złamał w tym samym miejscu i na serwisie mówili, że to niestety częsty uszczerbek (ale obie miały wózek nei nowy, tylko po jednym dziecku).
    Ja z wjeżdzaniem na podjazdy nie miałam nigdy problemu,(tylko ja nie pchałam go pod górę bo wg mnie ciecko się zsuwa, więc go wciągałam). A moje kumeple z forum, które miały i jedo i tako wszystkie były zachwycone prowadzeniem Hartana i przede wszystkim jego zwrotnością właśnie. Moja niania która miała sporo dzieci też mówiła, że super się jej prowadzi.
    Mógłby mieć fakt większą gondolę, ale nasz młody jeździł w niej 8 miesięcy więc nie uważam, że to krótko.
    No i popsuła nam się trochę regulacja w rączce (bo mó mąż miał manierę podnoszenia wózka za rączkę :P), ale mega szybko nam ją wymienili na nową.

Ja akurat nie wiedziałam wcześniej o tych wózkach (firmie) i chciałam emmaljunge (bo wizualnie mi się podobała), ale męża znajomy pracuje w sklepie z wózkami i ten nam mega polecał (odrradzał emmaljunge, stokke , quinny przykładowo więc wiemy, że nie wciskał nam czegoś byle na nas zarobić, zresztą dał nam spory upust :) ), powiedział, że na nie jest najmniej reklamacji i są najmniej awaryjne. Ogólnie ufamy mu więc bubla by nam nie wciskał.

Hope, a kojarzysz w którym miejscu pękł stelaż? Coś się stało dzieciom? W sensie czy wypadły, czy nie ma takiej możliwości?
    Mam nadzieję, że mój Jedo jest mocny i te nowsze modele już nie mają tej wady.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, czyżbyśmy obie miały połówkowe 14.12? :)

Byliśmy dzis z M na Ptaku (to jest takie miejsce gdzie stoi pełno centrów handlowych w których wystawiają sie prywaciarze, a nie te same sklepy co wszędzie + jest Ptak Outlet z outletami znanych marek). Kupiłam sobie piękny bezrękawnik a'la kożuszek szary, bordowo-granatowy sweterek wiązany tak, ze z dużym brzuszkiem bede wyglądać rozkosznie i bluzeczkę długa bladoróżowa z takiego materiału przyjemnego, ze ahhh! Tylko macać!!:p Oczywiście pierwszy zakup to był zestaw spodenki + 2 body dla Tomaszka ;) Celowo ubrałam sie w obcisła bluzkę i pytałam wszędzie o rabat dla ciężarnych (pare dych zaoszczędziliśmy na brzuszku!:D). Ah, jak zakupy potrafią poprawić humor! <3

Kupiliśmy tez już aparat jako nasz wspólny prezent na Święta (wszystkich prosimy o kasę zamiast glupotek). Któraś z Was mówiła, ze jak nie potrzebujemy super profeski, to nie ma co inwestować w lustrzankę wiec posłuchaliśmy i nabyliśmy Sony ILCE5100. Mam nadzieje, ze będzie robił piękne zdjęcia rodzinne :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 16:12

Mabelle, WreszcieMama, bezimienna, Maniuś, marie_marie22, toska_88, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:

Zastrzeżona, a jakie to konkretnie modele Tako i Bebetto? Bo co model to inne parametry, jeden jest dobry, inny kiepski, nie chodzi tylko o firmę.

Jeśli chodzi o Tako to Tako City Move Marine, a co do Bebetto to Holland. Obie znajome akurat bardzo zadowolone z wyborów.

Hope, ja myślę, że to też kwestia przyzwyczajenia do wózka. Ja z mojego jestem zadowolona, bo nic się nie dzieje z nim. Teraz korzystamy ze spacerówki i mimo silnych wiatrów daje ona radę. Na szczęście stelaż też cały a używamy wózek bardzo intensywnie od ponad 1,5 roku. Znajomi mają używany i też nic się z nim na szczęście nie działo. Nie licząc przebitych kół, które fundował im sąsiad, bo musieli zostawiać wózek na korytarzu, a sąsiadowi się nie podobało :/
    A co do Hartana racer, to moja znajoma, która go ma po prostu powiedziała, że już drugi raz, by go nie kupiła. No mi też jakoś nie podpasował, ale to tylko i wyłącznie nasza opinia. Mam świadomość, że dużo Mam jest zadowolonych :)

bbee lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • bbee Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do upławów, to ja czytałam, że podobno są częste w ciąży, ale nie zawsze są objawem infekcji, infekcje niby można poznać po tym, że upławy te bardzo nieprzyjemnie pachną. Ale lekarzowi zawsze warto na wizycie powiedzieć jeśli coś nas niepokoi. W ciąży ogólnie tej wydzieliny jest więcej trochę.

Mabelle, ja też nie znam płci jeszcze i zazdraszczam...

A jeszcze wracając do nerwów, to rozdrażniona jestem dalej od wczoraj... ciężko to ukryć, wszystkim po kolei się dostaje...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Kamilutek przede wszystkim sprawdź czy na 100% masz w samochodzie isofix. I jak wózek będziesz wybierać to również z możliwością sprawdzenia czy wejdzie do bagażnika. W tych sklepach w Trójmieście nikt nie ze sprzedawców nie miał zastrzeżeń żeby zobaczyć.

My mamy duże 7 osobowe auto (i wg Chłopa z Isofixem właśnie), więc możemy nawet i łóżeczko bez składania do auta włożyć :); rowery w pionie wchodzą
    A na mnie czeka staruteńkie kombi, które ma tak przepastny bagażnik, że zmieściła się do niego szafa dębowa z Jyska 2 m wysokości (w paczkach oczywiście), więc mam ten komfort, że wielkość mnie nie ogranicza.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha ja mam tak cały czas, od początku ciąży. Chyba taką urodą ;)
    Kamilutek My mamy za mała działkę więc w grę wchodzi pionową. Ale mamy dofinansowanie 65%.
    Ja dla starszego też mam Cybexa z isofix. Wózek jak Gośka mam 3 w 1 Espiro i nie będę zmieniała :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

dawno nie zaglądałam, bo staram się ograniczać internet ;) Trochę czasu już z tą ciążą minęło i tak wam powiem, że nie czuję się bynajmniej kwitnąco :/ czy wy też tak macie? bo oczywiście dzisiaj widziałam się z taką, co to i pracuje i ładnie wygląda, i generalnie jakoś nie narzeka i aż mi jest czasami smutno, że ja nie przeżywam takiego cudownego, błogiego czasu ciąży.
    oprócz tego mam jeszcze dwa pytania: czy czujecie już ruchy? mi się wydaje, że coś tam jakby od czasu do czasu plumka, ale bardzo nieregularnie i też zupełnie nie wiem czego się spodziewać...
    i jeszcze sprawa, która mnie trochę trapi: czy którejś z was też jest tak zimno? ja mam wrażenie że ciągle marznę, to okropne. Mam stosunkowo niskie ciśnienie teraz w ciąży, nie wiem czy to może być powód...

Ściskam wszystkie mocno! :)

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że mam więcej śluzu jak się zmęcze bardziej, np po spacerze. Też o tym powiem mojemu lekarzowi na następnej wizycie bo się zmartwilam.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wow, zajrzałam do naszego excela i jestem pod wrażeniem listy wyprawkowej! <3 i wróżby dla mnie, że syn (jakoś mam od początku przeczucie na chłopca)
    dzięki dziewczyny! :D

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciągle gorąco i wszyscy smieszkuja ze córka mnie dogrzewa, ale mi nie do śmiechu. Tym bardziej, ze trafiły mi się zawroty głowy przez to i 2 razy zwymiotowalam jak na sale weszło więcej osób..

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    WreszcieMama, czyżbyśmy obie miały połówkowe 14.12? :)

Byliśmy dzis z M na Ptaku (to jest takie miejsce gdzie stoi pełno centrów handlowych w których wystawiają sie prywaciarze, a nie te same sklepy co wszędzie + jest Ptak Outlet z outletami znanych marek). Kupiłam sobie piękny bezrękawnik a'la kożuszek szary, bordowo-granatowy sweterek wiązany tak, ze z dużym brzuszkiem bede wyglądać rozkosznie i bluzeczkę długa bladoróżowa z takiego materiału przyjemnego, ze ahhh! Tylko macać!!:p Oczywiście pierwszy zakup to był zestaw spodenki + 2 body dla Tomaszka ;) Celowo ubrałam sie w obcisła bluzkę i pytałam wszędzie o rabat dla ciężarnych (pare dych zaoszczędziliśmy na brzuszku!:D). Ah, jak zakupy potrafią poprawić humor! <3

Kupiliśmy tez już aparat jako nasz wspólny prezent na Święta (wszystkich prosimy o kasę zamiast glupotek). Któraś z Was mówiła, ze jak nie potrzebujemy super profeski, to nie ma co inwestować w lustrzankę wiec posłuchaliśmy i nabyliśmy Sony ILCE5100. Mam nadzieje, ze będzie robił piękne zdjęcia rodzinne :):):)

Jezu też bym do ptaka pojechała :/ moze teraz jak pójdę do łodzi do domu do pojadę ? Przyda mi się coś ładnego na świeta :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam dzień Lenia ... cały dzień w pizamie ale cicho nikt nie widzi haha :p jutro chirurg trochę się boję :/

Ogólnie ja mam problem taki ze się drapie bardzo nawet przez sen do krwi ... wszędzie . Masakra ... swędzi wszystko . Lekarce powiedziałam muszę badania krwi zrobić ale bardzo mnie to irytuje ... ale.ja myślę że to przez posciel ale lekarka kazała to trzeba :)

A twraz oglądam masterchefa a malutka lata po brzuszku <3

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia a nie będzie to cholestoza?

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Klaudia a nie będzie to cholestoza?

Ona występuje pod koniec a na pewno po 25 tyg . A takie swędzenie miałam też przed ciąża . Myślę że to wina puchowej pościeli

sylwucha89 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:18

WreszcieMama, Ju14 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ju14 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja mam cos podobnego..kapec w buzi i ciągle cos zagryzam albo żyje gumę
    Na szczęście nie czuje juz tak zapavhow, ale niestety refluks pogłębia to uczucie lekkich mdlosci

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ