X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam, że tylko mnie tak nogi swędzą. Zwaliłam to na odrastające włoski, bo w zimie mi się tak zdarzało, że nogi kaktusy swędziały. Ale to co mam teraz to jakiś armagedon :D co do białka to jem go naprawdę niewiele, bo po mleku i jogurtach mi ciężko na żołądku, więc to chyba nie jest w moim przypadku winowajca. Trzeba spytać lekarza, bo to już się robi uciążliwe

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie wózków to myślę o tako city move Sporting, Jedo Trim, roan bass soft, x-lander x move. Zależy mi na wózku w trudny teren, ale żeby tez mieścił się miedzy alejkami sklepowymi. O wygodzie dziecka nie wspominając bo to oczywiste

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zamierzacie chodzić na jakieś zajęcia sportowe dla przyszłych mam? Basen albo fitness?
    Oglądam sobie właśnie ofertę w Szczecinie, strasznie uboga jest, ale generalnie można coś dla siebie wybrać, tylko dlaczego takie to drogie?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Dziewczyny, zamierzacie chodzić na jakieś zajęcia sportowe dla przyszłych mam? Basen albo fitness?
    Oglądam sobie właśnie ofertę w Szczecinie, strasznie uboga jest, ale generalnie można coś dla siebie wybrać, tylko dlaczego takie to drogie?

Ja mysle o aqua mama w park hotel. Mam multisport ale chyba go nie honorują. Chciałam zaczac codzic w grudniu ale ze względu na ten pęcherz wstrzymam sie do stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 13:34

Kamilutek lubi tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w piątek w Auchanie kupić body, idę do kasy a wszędzie gigantyczne kolejki jak na święta, ze 30 osób do jednej kasy. Myślę sobie ze godzina stania jak nic. A mój M czeka na mnie w samochodzie. Głupio mi było, ale po naszej ostatniej rozmowie o prawach kobiet w ciąży, wzięłam się na odwagę i myślę najwyżej mnie opieprza. Brzucha nie bardzo było widać bo zimowa kurtka.... Podeszłam do kasy i pytam dziewczyny ok. 30 lat, czy mogę bo jestem w ciąży.Uśmiechnęła się i powiedziała, ze oczywiście bo ta kasa jest z pierwszeństwem, czyli jest dla mnie. Starszy pan który stal jako drugi tez uśmiechnięty. Zagadywali do mnie milo. Szczerze, nie spodziewałam się takiej pozytywnej reakcji, raczej burzy gradowej

Kamilutek, nick nieaktualny, WreszcieMama, aneta.be, missdiss, Rudzik, Ju14, Camilia, monika_89, Maniuś, sylwia1985, marie_marie22, daisy123, Karissa lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko w domu na you tube ćwiczenia i joge dla kobiet w ciąży

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piątkowe łupy. z Auchana te body kimono na 56. Reszta ze smyka. Akurat jak byłam w Krakowie dostałam sms, ze mam rabat 30% i łączy się z innymi promocjami to weszłam do smyka i zaoszczędziłam 70zl. Spodenki tak mi się spodobały ze musiałam kupić. Wzięłam r. 68, bo noworodek raczej nie bardzo miałby gdzie je nosić.Aaaa i misiek za 19 zl :-) dbd24fe4c2050312med.jpgd20cc926598439abmed.jpg0c4ab37b9e7f4542med.jpg53b88b6a4768aef5med.jpg92913bb0076a238dmed.jpg5734f1fe3dd2f0dcmed.jpg1ddaf7d054537c75med.jpgb8f0186a26a6e87dmed.jpg

blubka, Kleopatra, sylwucha89, Uszczesliwiona, bezimienna, WreszcieMama, bbee, MEGI81, natalia1354, monika_89, Maniuś, dewa, marie_marie22, Mabelle, Karissa lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    Ja mysle o aqua mama w park hotel. Mam multisport ale chyba go nie honorują. Chciałam zaczac codzic w grudniu ale ze względu na ten pęcherz wstrzymam sie do stycznia. Z reszta zaraz święta i wyjeżdżam na kilka dni

No właśnie też o tym myślę, ewentualnie do AquaAcademy na Bezrzeczu.
    I chyba raz w tygodniu, plus raz w tygodniu na fitness. Ale i tak najpierw musi się wypowiedzieć lekarz. No i zajęcia są w godzinach pracy :/

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    breezee ale śliczności <3

Breezee lubi tę wiadomość

• Breezee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam gina w środę o ćwiczenia i powiedział, ze nie ma zastrzeżeń. Jeszcze prywatnego zapytam na środowej wizycie. Kusi mnie basen bo blisko, ale boje sie infekcji:-( Co do swędzenia to mnie jak na razie to tylko pachy, ale to może od odrastających włosków.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie z wodami to nie jest takie zwyczajne mokro. Jak wyciekaja to znaczy że pęcherz płodowy jest gdzieś naruszony ale to z dnia na dzień jest tego więcej i przemacza bieliznę tak że krople po nogach spływają a więc spokojnie . Jeśli ta wilgotność jest na tym samym p9ziomie to norma związana z naszym stanem lub coś z pęcherzem i najzwyczajniej w świecie się popuszcza. A nie oszukujmy się ale u nas ciężarnych mocz jest żółty tylko rano bo jak się ciągle lata do WC i ciągle pije to od południa jest bezbarwny i bezwonny a to jest naprawdę częsta przypadłość kobiet w ciaxy że nieświadomie się popusci. Albo gazy ha ha takie głośne niespodziewane w publicznych miejscach w 3 trymestrze:-)

Kleopatra my też mamy espiro dokładniej atlantic i napewno obsłuży jeszxzd jedno maleństwo. Nie dość że kupiony za 1400 zł to po jednym dziecku gdzie używali 6 m wzielabym za niego max 40o zł to śmiech na sali a wozek jak nowy nie będę kombinować.

Missdiss ja mam tena sam problem. Wszędzie piszą że w ciaxy gorąco a mi ciągle zimno . Ubieram się na cebulę ale fakt że też jestem niskocisnieniowcem.

Breezee mu też się śni córka ale w czwartek się okaże czy to tylko były marzenia ha ha

Espera a jak u ciebie?

Sylwucha pamiętaj żeby w postach nie wpisywać gotowych emotikonow ( tych buziak) bo wtedy urywa posty.

Leiron nie przejmuj się jeszcze się nalatasz tak za wyprawka że będziesz mega szczęśliwa że problem z wózkiem tak łatwo się rozwiązał:-)

A co do nóg mnie też nie milosiernie swedza łydki i ulgę przynosi tylko regularne golenie bo jak odrastaja to do krwi jadę:-)
    Mi za to popekaly już cycki! Swędzi i bóli na zmianę! Smaruje ale co zrobię jak rosną bardziej jak w pierwszej ciaxy więc pewnie znowu będe chodzaca mleczarnia.

Wczoraj poszliśmy z dzieckiem na mikołaja. Biedny przerażony blady nie chciał się od nas odkleic mało nie płakał . Strasznie boi się ludzi ptzebranych.
    A później wybrałam się z mężem do kina na pitbulla polecam zajebisty film! ( a nachosy z sosem serowym to poezja) heh

Breezee, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

• Breezee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Breezee mu też się śni córka ale w czwartek się okaże czy to tylko były marzenia ha ha
    ciekawe czy w srode sie dowiem, czy bede czekac do 21.12 do polowkowych. Ale obstawiam dziewczynke po moich snach i Twoich wróżbach.

MEGI81 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee ka z tego wszystkiego idę prywatnie na 4d w czwartek .. intuicja mówi mi że córka obrączka ph moczu i wszystkie wróżby że córka wygląd mój też świadczy o córce ale u lekarza padło prawdopodobnie że syn i muszę to sprawdzić bo już się zapedzilam z tymi różowymi zmrzeczami choć zawsze tak mówiłam że znając moje szczęście będę mieć samych facetów. Także w czwartek ci powiem czy intuicja jest coś warta :-)

• Breezee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włączyłam muzę i odprężyłam sie. Mały zaczął nie tylko mnie muskać , ale tez obracać się. Cudowne uczucie.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę mieć córkę, to mowie, ze będziemy mieć parkę, bo Mateusz w niebie nad nami czuwa:-)

monika_89 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się kupować uniwersalne ciuszki, ale już parę ładnych sukienek wypatrzyłam.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie !!! Jaki materacyk najlepiej kupić dla dziecka do łóżeczka ? Z jakim wypełnieniem ?

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:18

Camilia lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie !!! Jaki materacyk najlepiej kupić dla dziecka do łóżeczka ? Z jakim wypełnieniem ?
    ja mysle o wysoko elastycznym.tez Hevea

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 10:21

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na lateksowym i średnio mi pasuje, bo jest bardzo zimny. Niby wiem, że antyalergiczny i w ogóle och ach, ale jednak cholera w nocy mi zimno i praktycznie prawie cały rok muszę go rozgrzewać termoforem.
    A o wysokoelastycznym czytałam same dobre opinie za wyjątkiem jednej - ortopedy, która pisała, że dzieciak za mało waży, żeby to miało jakiś sens.
    Kokosowo-gryczanego nie chcę, bo naoglądałam się w sieci robali.
    Może piankowy?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ