X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:12

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 13:34

Hope_, Kleopatra, marie_marie22, Kamilutek, Mabelle, Asiuuu, Arwi, Demsik, Breezee, toska_88, Uszczesliwiona, Rudzik lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Klaudia mnie też mega wszystko swędzi. do krwi się nie drapię, ale swędzi mnie okrutnie.
    Ja to w ogóle uwielbiam jak się mnie drapie, ale teraz mnie swędzą mega nogi. Musze pogadać z lekarzem. ale w ciaży poprzedniej też tak miałam ae na pewno nic z tym nei robiłam...

Mnie też nogi najbardziej uda i piszczele i plecy na wysokości stanika :/ ale cholestoza to.zaczyna się od.stóp i dłoni ... ale ja miałam też przed ciąża to ale nie aż tak . Ale przeprowadzilam się , jest inna woda twarda i pościel z pieza....

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:18

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    hek ja sie wpadłam przywitać i zyczyć miłej niedzieli. dziś barbórka wiec już zaliczyliśmy jedną kawę u szwagra, teraz obiad a potem my mamy gości  
    udanego dnia :)

dorzucę coś jeszcze o wózkach my mamy expandera mondo, ja sobie chwalę, dobrze sie prowadzi, jest wysoki i ma bardzo regulowaną rączkę a to u nas był priorytet bo mąż ma ponad 180cm ja ledwie 150 ;) foteliki z atestem adac można kupic za 500/600 zl nie trzeba wydawać 2k tylko trzeba grzebać i szukać ;) fajne są foteliki nania, mają dobre oceny adac a nie są drogie bo nie są tak rozreklamowane

sylwucha mam nadzieję, że to jednorazowe i dojdziesz do porozumeinia z mężem

no i mamy jakieś porozumienie w kwestii imion. Na chwilę obecną wybieramy pomiędzy Maksem i Kacprem (choć ja wiem że zostanie Maks, tylko niech mąż myśli że ma wybór :P)
    Ooo to będzie dwóch Majowych Maksiów :D Mój mąż tylko to imię zaakceptował :P

monika_89 lubi tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion, wózek full wypas i fajny kolor! Tylko przykra sprawa z tą koleżanką...
    Ja ze swojego Mutsy dostanego od znajomych też cieszę się własnie z tego powodu, że kupę kasy zaoszczędziliśmy, a do jeżdżenia po wiejskich drogach nie potrzeba mi Lamborghini :) Tylko w moim nie podoba mi się kolor - fioletowy, dla mnie strasznie smutny i za poważny. Ale darowanemu koniowi itd.

WreszcieMama, melduję, że sprawdziłam i po plemnikach nie mam zgagi. Chłop bardzo usłużnie poddał się eksperymentowi :P

Dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie tak strasznie swędzi skóra, łydki i piszczele najgorzej, do krwi jestem podrapana. Pomaga trochę smarowanie cytryną, o dziwo.

Leirion, WreszcieMama, Maniuś lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby któraś z Was zastanawiała się, jakie pierniczki upiec (a był taki temat swojego czasu), to zrobiłam dzisiaj te: http://www.mojewypieki.com/przepis/pepparkakor
    Są super, lepsze niż z Ikei :)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 13:34

WreszcieMama, Kamilutek lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Bardzo dziękuję wszystkim za pamięć :) niestety chrzani mi się mocno dotyk w telefonie weięc pomimo usilnych prób nie udało mi się napisać żadnego posta do końca,mam nadzieje, że ten się doda.. Jubro odpalę komputer to będę na bieżąco. U mnie trochę spokojniej ale cały czas mam ochotę go zamordować! Jak myślicie potraktowali by mnie ulgowo np jako zbrodnie w afekcie ;)? Życzę wszystkim spokojnego wieczoru!

Arwi, Demsik, Rudzik lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Asiuuu Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam! Dzieki za wszystkie wiadomosci odnosnie wozkow, czuje ze wiem troche wiecej, ale jeszcze dluga droga przede mna! :P Od stycznia bedziemy ogladac w sklepach.

Ktoras z Was mowila, ze chudnie i pytala jak to z ta nasza waga. Ja poki co tez schudlam - 1.5kg. Brzuch jakby troche sie zaokragla (ale oprocz mnie i meza nikt tego raczej nie jest w stanie zauwazyc), no ale waga stoi w miejscu. Troche sie zdziwilam bo jestem osoba bardzo szczupla, a to juz 18 tydzien (czytalam, ze u osob o wyzszym BMI waga spada). Ale pani pielegniarka mowila ze to calkowicie normalne i nie ma sie czym przejmowac.

Ruchy wydaje mi sie,ze tez czuje od kilku dni, ale bardzo niewyrazne i nieregularne. Trzeba czekac ;)

Pozdrawiam!

• blubka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Klaudia mnie też mega wszystko swędzi. do krwi się nie drapię, ale swędzi mnie okrutnie.
    Ja to w ogóle uwielbiam jak się mnie drapie, ale teraz mnie swędzą mega nogi. Musze pogadać z lekarzem. ale w ciaży poprzedniej też tak miałam ae na pewno nic z tym nei robiłam...
    Też miałam taką swędziawkę, szczególnie rejon od kolan w dół i łopatki, pytałam lekarza a on zadał mi pytanie Jak dużo białka uczestniczy w pani diecie? No więc bardzo dużo, bo to był czas gdzie mleko i serek wiejski miały dla mnie neutralny smak i najlepiej mi wchodziły, nie wywołując mdłości. Odstawiłam serki wiejskie i czystą formę mleka i mam spokój już 3 tygodnie :-) teraz zamiast mleka piję kawę inke z dodatkiem mleka :-) a zamiast serka sporadycznie jakiś jogurt. A wy dziewczyny dużo nabiału spożywacie? Może to mieć wpływ na swędzenie ale nie musi...

• bbee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, mnie tylko zgaga męczy albo kapeć w ustach, idzie przeżyć;)

Lerion, fajny wózek:) Też się zastanawiam nad Mutsy. Ciągle mnie mąż z kupnem wózka hamuje, bo bym już pewnie coś wybrała, ale wytrzymam jeszcze miesiąc...

Kamilutek, fioletowy jeszcze nie taki smutny kolor;) ja mam problem, bo chcę kupić używany wózek, a ostatnio moda była na szare i czarne wózki, a te kolory mi nie grają wcale :( najbardziej chciałabym jasny wózek ;)

blubka, możesz mieć rację z tym nabiałem. U mnie tak wykryłam nietolerancję laktozy, swędziało mnie strasznie póki nie odstawiłam tabletek zawierających laktozę, na mleko za to reagowałam strasznym bólem żołądka i skrętem jelit. Ale nie każdy ma tak silną reakcję.

Obudziłam się przed 5.00 i już jestem padnięta:( a muszę odprowadzić Hanię do przedszkola...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • blubka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 00:09

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam sen, nie mogę po nim dość do siebie! Bardzo realistyczny, najpierw wszystkie wydarzenia z wczorajszego wieczora, łącznie z przytulankami, a potem rano morze krwi lejące się ze mnie i Chłop śmiejący się, że czuł, że już po wszystkim, bo miałam wczoraj ochotę na seks...
    Obudziłam się z sercem walącym milion na minutę. Dobrze, że to tylko sen... Ale pokazuje, że mam jednak straszne lęki i chyba poronienie nieprzepracowane w głowie. Zdecydowanie wolę Wasze sny o pytongach!

Blubka, aż się zaczęłam zastanawiać, czy to swędzenie nie może być przez dietę; białka jem mało, ale może nawet małe ilości wystarczą do takiej reakcji. Z ciekawości chyba zacznę zapisywać, co jadłam i kiedy swędzi. Dzięki!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-) synus zawieziony do przedszkola, teraz sniadanko i czas zacząć szykować się do lekarza:-)

Bbee pisalas o bolach żołądka i skurczach jelit po mleku, ja na szczęście toleruje laktoze ale takich dolegliwości dostaje jak wypije herbate z sokiem...bole/skurcze zoladka straszliwe... Nie mam pojevia dlaczego bo samą herbate pije i uwielbiam bo nie pije kawy w ogole, sok z woda tez wypije. Tylko takie połączenie z herbata nie dziala najlepiej na mnie.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poniedzialkowo;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Uska Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek ja tez miewam takie sny czasami... Szczególnie na początku ciąży tak mialam, i wtedy tez snilo mi sie kilka razy ze urodzilam wczesniaka i trzymalam go w lodowce...
    A w pierwszej ciazy notorycznie powtarzaly mi się sny ze urodzilam małego kotka.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odwiozlam pasierba do szkoly, zrobiłam wyniki. Caly czas pobolewaja mnie okolice pęcherza. Jak idę do wc i siadam na sedes to boli mnie podbrzusze :/ nie wiem czy to pecherz czy mięśnie czy dzidzi nie podoba sie nagla zmiana pozycji..no i sikam z poprawkami i na raty. Bo co wstane to cxuje ze to jednak jeszcze nie wszystko:/

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion, mam dokładnie to samo od dwóch dni mniej więcej, a idziemy prawie równo wg suwaczka. Nie wydaje mi się, żebym miała zapalenie pęcherza, bo taka sytuacja zdarza mi się raz na kilka wizyt w toalecie, dzisiaj w nocy na przykład. Zastanawiam się, czy na przykład dzieć mógł mi na pęcherz usiąść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 08:42

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się śni już któryś raz córeczka - ciekawe jak będzie. Śniło mi się ze ubierałam mala w śpioszki 56 i były za male. Fanie było dotykać takich malutkich nóżek :-)

toska_88 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ