X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:11

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Wydaje mi się ze idą z magazynu, a te z wystawy to jak już ostatni egzemplarz i wycofują. Nie opłacalny im się dawać tych z wystawy i na wystawę nowy bo ciągle by reklamacje mieli :P

A ja mam pytanie do mam. Jak często chodzi się z dzieckiem do lekarza w pierwszym okresie? Oczywiście jak jest zdrowe. Najpierw kilka razy przychodzi położna a potem co?
    A później wizyty szczepienie 2 m , 3-4 m , 5-6 m, 7 m , 13-14 m i 16-18 m życia dziecka . No i w razie wątpliwości co do zdrowia.

Spirit lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha idź do lekarza jak najszybciej jeśli będzie tak nadal a nawet jeśli się pogorszy problem to na IP bo nie jesteś w stanie wykluczyć czy to nie wody dopóki lekarz nie zbada ph i nie zajrzy na stan wod w brzuchu .

• dewa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha, o tym samym co Toska pomyslalam. Zadzwon do gina albo do szpitala, zapytaj.

qb3canlimmmj6sap.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:12

natalia1354 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, jedz do szpitala tylko innego tym razem. Od kilku dni czujesz ze coś jest nie tak, nawet dla zdrowia psychicznego zrby sobie potem nie wyrzucać ze można było zareagować. Czasem nas coś boli ale czujemy ze nie ma to związku z dzieckiem i zagryzamy żeby, ale jak intuicja podpowiada to jedz

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama sprowadzają Ci nowy, trzeba czekać ;)

Spirit z lekarzem jak toska pisze choć ja odciagam w czasie szczepienie kolo 13mc. Nie jestem przekonana ze mmr w tym wieku jest ok, czekam aż podrosnie i będzie mocniejsza

Qasha jedź może na IP

Kamilutek u nas dla odmiany na obiad kaczka za to kolacja po górniczyemu - golobko z kapustą ;)

WreszcieMama, Kamilutek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha może być to samo co u mnie. Też przecież miałam ten problem ze bałam się że to wody. Dodatkowo miałam uczucie takiego ucisku na krocze jakbym dziecko miała w grazynie. U lekarza wyszło że to nie wody a uplawy jak woda i u mnie okazało się infekcyjne i po globulkavh przeszło. Jedno jest pewne lekarz jest konieczny !

Monika u was nadal podają mmr? Nie masz możliwości wykupienia priorix? U nas już wycofano mmr i wprowadzono priorix bo niby bezpieczniejszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co do wizyt to pisałam to w najbardziej optymistycznej wersji bez specjalistów typu ortopeda neurolog czy kardiolog.

• Arwi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:12

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska właśnie tak :/ generalnie tak czy siak wykupię priorix ale chce sie wstrzymac przynajmniej do 18mc

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:18

bezimienna lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Toska właśnie tak :/ generalnie tak czy siak wykupię priorix ale chce sie wstrzymac przynajmniej do 18mc

Dobrze że masz taką możliwość bo jednak człowiek spokojniejszy wobec tego szumu przy mmr. Mój dostał w terminie aczkolwiek u nas nigdy nic się nie działo po żadnym szczepieniu a teraz to już w ogóle mamy przerwę aż do 6 roku życia.

Qasha ja też miałam badaniąży i nie pokazały infekcji a nie było ani swedzenia ani pieczenia i tylko bielizna mokra . Mimo wszystko po globulke chyba przeszło i lekarz mówił że moglo przewiać choć niewiem gdzie bo mało wychodzę. Zadzwoń jutro di swojej gin i powiedz co cię martwi. Ja tam też nie widzę wskazań dziś na pogotowie jak nic większego się nie dzieje ale jutro konsultacja z gin obowiązkowa

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Hurra, przytyłam! Jestem 200 g cięższa niż przed ciążą :) Choć pewnie nie ma co świętować, bo to tyle co nic.

A to mi Chłop wczoraj przytargał z zakupów: wino bezalkoholowe :)
    https://zapodaj.net/a914bb08c3ad9.jpg.html
    Smakuje jak paskudne wino, ale jednak wino :)

Edit: Tośka, dzięki za tego isofixa, w ogóle nie miałam pojęcia, że takie coś jest. Ja się właśnie boję tego, że nieudolnie zapnę pasy czy źle zamontuję, i przez to dzieciak będzie narażony na niebezpieczeństwo.
    Możesz kupić fotelik i bazę do niego. Wkładasz fotelik do bazy na klik i koniec nie trzeba się bawić z pasami ;)

Kamilutek lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Priorix tez polecam dużo czytałam o mmr i o tej i wybrałam Priorix pozatym u mnie były dostępne dwie :) a jak jest teraz to nie wiem. Teraz będziemy mieć ostatnie szczepienie :) 16-18mc a potem to już nie wiem kiedy kolejne.

Kamilutek przede wszystkim sprawdź czy na 100% masz w samochodzie isofix. I jak wózek będziesz wybierać to również z możliwością sprawdzenia czy wejdzie do bagażnika. W tych sklepach w Trójmieście nikt nie ze sprzedawców nie miał zastrzeżeń żeby zobaczyć.

Kamilutek lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha ja od dłuższego już czasu mam tam mokro. Często mam tak, że się wykapie a za godzinkę majtki wilgotne. Co prawda nie mówiłam o tym lekarzowi no ale gdyby to były wody to chyba by widział na.usg, że coś jest nie tak? A może po prostu taki objaw w ciąży i nic więcej. Mam nadzieję bo mnie nastraszylyscie.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia poniektórzy kobitki tak mają i jest to w zupełności normalne takze nie ma co się martwić na zapas jeśli gin nic nie sidzial i nic nie mówił na ostatniej wizycie. Oczywiście na kolejnej możesz mu powiedzieć o tym fakcie

Camilia lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, jak Cię niepokoi, to ja bym się zgłosiła na IP.
    W ogóle Toska, proszę powiedz mi, jak to jest z tymi wodami. Pamiętam, że wcześniej o tym pisałaś, ale tak to przeczytałam i puściłam w niepamięć ;) Wczoraj zaczęłam się zastanawiać, bo miałam mokre majtki, ale właśnie nie jakoś meeega, tylko hmm wilgotne, ale śluzu nie było. Skojarzyłam, że moze to wody. Ale czy to jest niebezpieczne, jeśli nic oprócz tego mnie nie naciska no i to nie jest tak, że mam kałużę, jedynie nie wiem..kilka kropel. Póki co jakoś się nie martwię, ale wolę zapytać bardziej doświadczone osoby :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:12

marie_marie22, natalia1354 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Camilia poniektórzy kobitki tak mają i jest to w zupełności normalne takze nie ma co się martwić na zapas jeśli gin nic nie sidzial i nic nie mówił na ostatniej wizycie. Oczywiście na kolejnej możesz mu powiedzieć o tym fakcie

No ja ostatnią wizytę miałam ponad miesiąc temu. Muszę powiedzieć mojej gin, że chcę chodzić raz na 3 tyg, a nie raz na 4-5. Bo zawsze w ostatnich 2 tyg, albo w ostatnim tyg coś się dzieje. A to krwawienie, a to jakieś bóle... Nie wiem, może stres mi wtedy rośnie i bardziej zwracam na to wszystko uwagę, a normalnie to mnie to nawet nie zmartwi.

We wtorek rano mam wizytę, a tak to smsy mojej gin wysyłam. Tylko, że ona jak jest np. w pracy, czy jest zajęta to nie odpisuje :(

Na razie leżę z dupą do góry i odpoczywam intensywnie. Najchętniej bym zasnęła i obudziła się we wtorek rano :|

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ