MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySpirit wrote:Wydaje mi się ze idą z magazynu, a te z wystawy to jak już ostatni egzemplarz i wycofują. Nie opłacalny im się dawać tych z wystawy i na wystawę nowy bo ciągle by reklamacje mieli
A ja mam pytanie do mam. Jak często chodzi się z dzieckiem do lekarza w pierwszym okresie? Oczywiście jak jest zdrowe. Najpierw kilka razy przychodzi położna a potem co?Spirit lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Qasha, jedz do szpitala tylko innego tym razem. Od kilku dni czujesz ze coś jest nie tak, nawet dla zdrowia psychicznego zrby sobie potem nie wyrzucać ze można było zareagować. Czasem nas coś boli ale czujemy ze nie ma to związku z dzieckiem i zagryzamy żeby, ale jak intuicja podpowiada to jedz2017 #1
2019 #2
-
WreszcieMama sprowadzają Ci nowy, trzeba czekać
Spirit z lekarzem jak toska pisze choć ja odciagam w czasie szczepienie kolo 13mc. Nie jestem przekonana ze mmr w tym wieku jest ok, czekam aż podrosnie i będzie mocniejsza
Qasha jedź może na IP
Kamilutek u nas dla odmiany na obiad kaczka za to kolacja po górniczyemu - golobko z kapustąWreszcieMama, Kamilutek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQasha może być to samo co u mnie. Też przecież miałam ten problem ze bałam się że to wody. Dodatkowo miałam uczucie takiego ucisku na krocze jakbym dziecko miała w grazynie. U lekarza wyszło że to nie wody a uplawy jak woda i u mnie okazało się infekcyjne i po globulkavh przeszło. Jedno jest pewne lekarz jest konieczny !
Monika u was nadal podają mmr? Nie masz możliwości wykupienia priorix? U nas już wycofano mmr i wprowadzono priorix bo niby bezpieczniejszy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymonika_89 wrote:Toska właśnie tak
generalnie tak czy siak wykupię priorix ale chce sie wstrzymac przynajmniej do 18mc
Dobrze że masz taką możliwość bo jednak człowiek spokojniejszy wobec tego szumu przy mmr. Mój dostał w terminie aczkolwiek u nas nigdy nic się nie działo po żadnym szczepieniu a teraz to już w ogóle mamy przerwę aż do 6 roku życia.
Qasha ja też miałam badaniąży i nie pokazały infekcji a nie było ani swedzenia ani pieczenia i tylko bielizna mokra . Mimo wszystko po globulke chyba przeszło i lekarz mówił że moglo przewiać choć niewiem gdzie bo mało wychodzę. Zadzwoń jutro di swojej gin i powiedz co cię martwi. Ja tam też nie widzę wskazań dziś na pogotowie jak nic większego się nie dzieje ale jutro konsultacja z gin obowiązkowa -
Kamilutek wrote:Hurra, przytyłam! Jestem 200 g cięższa niż przed ciążą
Choć pewnie nie ma co świętować, bo to tyle co nic.
A to mi Chłop wczoraj przytargał z zakupów: wino bezalkoholowe
https://zapodaj.net/a914bb08c3ad9.jpg.html
Smakuje jak paskudne wino, ale jednak wino
Edit: Tośka, dzięki za tego isofixa, w ogóle nie miałam pojęcia, że takie coś jest. Ja się właśnie boję tego, że nieudolnie zapnę pasy czy źle zamontuję, i przez to dzieciak będzie narażony na niebezpieczeństwo.Kamilutek lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Priorix tez polecam dużo czytałam o mmr i o tej i wybrałam Priorix pozatym u mnie były dostępne dwie
a jak jest teraz to nie wiem. Teraz będziemy mieć ostatnie szczepienie
16-18mc a potem to już nie wiem kiedy kolejne.
Kamilutek przede wszystkim sprawdź czy na 100% masz w samochodzie isofix. I jak wózek będziesz wybierać to również z możliwością sprawdzenia czy wejdzie do bagażnika. W tych sklepach w Trójmieście nikt nie ze sprzedawców nie miał zastrzeżeń żeby zobaczyć.
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Quasha ja od dłuższego już czasu mam tam mokro. Często mam tak, że się wykapie a za godzinkę majtki wilgotne. Co prawda nie mówiłam o tym lekarzowi no ale gdyby to były wody to chyba by widział na.usg, że coś jest nie tak? A może po prostu taki objaw w ciąży i nic więcej. Mam nadzieję bo mnie nastraszylyscie.
-
Camilia poniektórzy kobitki tak mają i jest to w zupełności normalne takze nie ma co się martwić na zapas jeśli gin nic nie sidzial i nic nie mówił na ostatniej wizycie. Oczywiście na kolejnej możesz mu powiedzieć o tym fakcie
Camilia lubi tę wiadomość
-
Qasha, jak Cię niepokoi, to ja bym się zgłosiła na IP.
W ogóle Toska, proszę powiedz mi, jak to jest z tymi wodami. Pamiętam, że wcześniej o tym pisałaś, ale tak to przeczytałam i puściłam w niepamięćWczoraj zaczęłam się zastanawiać, bo miałam mokre majtki, ale właśnie nie jakoś meeega, tylko hmm wilgotne, ale śluzu nie było. Skojarzyłam, że moze to wody. Ale czy to jest niebezpieczne, jeśli nic oprócz tego mnie nie naciska no i to nie jest tak, że mam kałużę, jedynie nie wiem..kilka kropel. Póki co jakoś się nie martwię, ale wolę zapytać bardziej doświadczone osoby
-
mon!ta^ wrote:Camilia poniektórzy kobitki tak mają i jest to w zupełności normalne takze nie ma co się martwić na zapas jeśli gin nic nie sidzial i nic nie mówił na ostatniej wizycie. Oczywiście na kolejnej możesz mu powiedzieć o tym fakcie
No ja ostatnią wizytę miałam ponad miesiąc temu. Muszę powiedzieć mojej gin, że chcę chodzić raz na 3 tyg, a nie raz na 4-5. Bo zawsze w ostatnich 2 tyg, albo w ostatnim tyg coś się dzieje. A to krwawienie, a to jakieś bóle... Nie wiem, może stres mi wtedy rośnie i bardziej zwracam na to wszystko uwagę, a normalnie to mnie to nawet nie zmartwi.
We wtorek rano mam wizytę, a tak to smsy mojej gin wysyłam. Tylko, że ona jak jest np. w pracy, czy jest zajęta to nie odpisuje
Na razie leżę z dupą do góry i odpoczywam intensywnie. Najchętniej bym zasnęła i obudziła się we wtorek rano