X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:10

blubka, GoNia1979 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 13:02

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Asiuuu - my wózek 2 w 1 z fotelikiem z testami ADAC, ale jest możliwośc zamontowaniu go na wózku bo są adaptery (do większości wózków dostaniesz adaptery do znanych fotelików jak cybex, maxi cosi czy besafe. ja patrzyłam by miał 5* w ADAc za BEZPIECZEŃSTWO (bo ADAC jest wg mnie głupim testem-jak np fotelik ma za design 3* to srednia ocena spada, a wg mnie najważniejsze jest bezpieczeństwo)

Kolejny fotelik kupowaliśmy do 18 kg i patrzałam, żeby miał szwedzki TEST PLUS, ale ja to mam kręćka na punkcie bezpieczeństwa w czasie jazdy :)

natalia - w wielkim skrócie to u mojego maluszka zdiagnozowali przepukline pępowinową, która często idzie w parze z wadami genetycznymi. robiłam amniopunkcję i czkam na wyniki.
    Hope wciaz bardzo mocno trzymam kciuki za Twoja dzidzie
    Ja mam też pierdolca na punkcie bezpieczeństwa i w życiu nie władze swojego dziecka w fotelik bez testów lub z testami 3* czy 4* w bezpieczeństwie
    Moja 7 latka do dziś ma cybex koleżanki komentują, że po co, że tylko podupnik wystarczy ale dlaczego jeżeli młodej jest wygodnie po drugie bezpiecznie a po 3 młoda wciąż zasypia mi w aucie
    Owszem ona z tych drobnych dzieci ale nie wyobrażam sobie wsadzić ja tylko w podupnik

Asiuuu lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Uska Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mowa o fotelikach, to moj 4latek jeździ na podkladce. Mialam wozek 3w1 i nawet nie przyszlo mi do glowy, ze te foteliki moga nie miec atestow i moga byc niebezpieczne... kazdym razie uzywalismy go 8mies i na szczęście nic sie nigdy nie stalo. Dobrze wiedzieć bo teraz zastanowię sie nad 2w1 i dokupienia fotelika:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja byłam na IP bo od rana miałam straszne bóle.az mnie wpol zginalo .bole oczywiscie nie wiadomo skąd. Dostalam nospe 3x1 na 3 dni. Mała ok, podrosła do 17+4 :) szyjka 5,3cm! A ostatnio na badaniu było 3.5 cm.. Łożysko na tylnej ścianie 0st.G( nawet Nir wiem co to znaczy). Ilość wód w normie a tego tez się balam bo mocne uplawy mam. Juz sama nie wiem skąd te bóle skoro wszystko super..ale ważne ze super:) i malutka ok

Kleopatra, Demsik, WreszcieMama, marie_marie22, Hope_, toska_88 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag194 dobrze ze wszystko w porządku;)

ag194 lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Uska Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ciesze sie ze wszystko w porządku:-) ale Wam te dzieciaczki rosna:-) u mnie z usg wychodzi 15tydz i 2dni rowny tydzien do tylu:-/

ag194 lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś brzuch na szczęście nie bolał, zaczął jakieś 20min temu, ale leciutko... Bardziej martwi mnie to, że tuż nad Bożeną mam takie twarde wybrzuszenie, wielkości połowy dłoni, bardzo twarde no... Nie wiem, czy to jakiś skurcz, czy Kuba się wypina... Ale martwi mnie to. Brzuch w sumie już nie boli, po magnezie przeszło. Tylko to jedno miejsce takie twarde czuję... Tak nisko, prawie pod Bożenę wchodzi.
    Ja z nerwów zeświruję do wtorku :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się cieszę, ze ok:) oglądam ,nad życie, i rycze..qasha ja tez mam wybrzuszenie nad spojeniem chyba to jest normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 21:02

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha ja tez tak ostatnio mialam tylko to ewidentnie byl dzidzius i zaraz sie przekulnal w ine miejsce.zawsze mozesz do wtorku jeszcze raz odwiedzic IP zeby sprawdzic czy wszystko w porządku.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez oglądam juz jolejny raz ale mam bardzo sprzeczne uczucia zawsze- bo z jednej strony rozumiem ja jako matke ktora chciala yrodzic to dziecko pozbawiajac ssiebie duzej szansy na wyzdrowienie.z drugiej strony gdyby przeszla przeszczep wyzdrowiala to urodzilaby moze nie jedno dziecko i byla szczesliwa.nie nam podejmowac takie dylematy.ale ciezko zdecydowac jak nie jest sie w takie sytuacji i mam nadzieje ze zadna z nas nigdy nie bedzie.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj ciężki dzień. Najpierw basen z synem a potem sprzątanie do końca i szykowanie. Goście już z poszli, jak zwykle zostało mnóstwo jedzenia ;p Ostatnio mam straszną fazę na cole, tylko to bym piła ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik masz racje..z drugiej strony może nie była pewna czy po leczeniu będzie mogła być mama..podziwiam ja za ta decyzje ale miłość do dziecka jest największa, same to wiemy

Demsik lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Dziewczyny widzialam ze wiekszosc z Was liczy tygodnie ciazy w ten sposob ze jezeli jest np 17t2d to mowicie ze jestescie w 18tc czy tak jest prawidlowo? Bo ja teraz jestem w 17t6d ale wszystkim mowie ze jestem w 17tc bo 18tc sie jeszcze nie skonczyl.. Pogubilam sie
    Bo my mówimy w który tydzień weszłyśmy i Belly tez mówi, ze jesteś np w 18 tc (17+3) podając w nawiasie skończone. Najważniejsze jest, zeby pamiętać, ze lekarzom mówi sie zawsze ile jest skończonych tygodni, czyli w podanym przykładzie byłoby 17tc :) Także to już chyba Twoja decyzja. Ja wole np mowić ludziom, ze jestem w połowie 5miesiaca, a nie, ze mam zakończone 4msc i 2tc - to po prostu brzmi bardziej przystępnie dla laików :)

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam "Nad życie" i beczę.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina pytałaś o nazwisko lekarza a ja niestety nie pamietam ale to była klinika na Greenford. Nie wiem ilu tam maja ginekologów, możliwe, że jeden przyjmuje.

Też się pochwalę, że w końcu moja dzidzia malutka dała o sobie znać :). Szczególnie wieczorkiem jak kładę spać synka i sobie z nim leżę zrelaksowana to wtedy właśnie czuje wciąż dosyć subtelne ale wyraźne ruchy. Dokładnie w tym samym tygodniu co w pierwszej ciąży. Fantastyczne uczucie, same wiecie albo niedługo się dowiecie;)

Dziś spędziłam ponad pięć godzin na dziecięcym emergency. Moje dzieciątko dostało takich czerwonych plam na skórze w okolicy kolan i wyżej, z tylu na szyjce, na łokciach i trochę na stópkach i dłoniach. Taki dziwny rumień. W miarę szybko obejrzała nas pielęgniarka i położna, podejrzewały alergie, podały lekarstwo w płynie po którym jeśli to alergia to powinno się zmniejszyć. Niestety plamki były nadal i musieliśmy czekać aż obejrzy to lekarz. No i się naczekaliśmy kilka godzin. Okazało się,że to wysypka po wirusówce i do tygodnia powinno zejść. Na szczęście przewidziałam kilkugodzinne czekanie i zabrałam z domu przegryzki różne dla nas obojga bo bym chyba z głodu padła i dziecię też.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    U mnie dzisiaj ciężki dzień. Najpierw basen z synem a potem sprzątanie do końca i szykowanie. Goście już z poszli, jak zwykle zostało mnóstwo jedzenia ;p Ostatnio mam straszną fazę na cole, tylko to bym piła ;p
    Kleopatra, nie daj sie wciągnąć coli! Tam jest pełno cukru i co gorsza kofeiny, a to nie jest dobre dla Ciebie i moze zaszkodzić dziecku. Wiem jak cola uzależnia, bo przed ciąża zdarzały mi sie epizody, ze jak już zaczynałam ja pic, to codziennie o niej potem myślałam. Potrzeba z 3 dni niepicia jej w ogóle i zastąpienia woda, zeby przestać o niej myśleć ;)

Powiem Wam, ze ja ogólnie nie jestem z natury nerwowa, ale w ciąży łatwiej mnie zdenerwować i nie dość, ze od razu mam uczucie jakby szlag miał mnie trafić i chce mi sie płakać, to nawet ze dwa razy zdarzyło mi sie na M podnieść głos i powiedzieć "ku**a"... a to u nas sie nie zdarza. Hormony, nie ma co. M w dodatku ma okropny nawyk robienia mi na złość dla zartow, ale teraz zwykle szybciej przestaje jak widzi moje nerwy i powtarzam mu, ze jego dziecko czuje to, co ja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 22:11

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Marie, super ze wyniki dobre! Ja tez ostatnio zaslablam w poczekalni u lekarza, mysle ze to przez ciaze i dodatkowo duzo ludzi na raz weszlo... Ale nic Ci sie nie stalo?
    Nic się nie stało :) Pamiętam jedynie, że jak już 'odzyskałam' wzrok, to kojarzę ten widok ludzi, dosłownie za przeproszeniem gapiąąąących się na mnie, zdziwionych. Mogłam w sumie poprosić o przepuszczenie mnie, ale stwierdziłam wcześniej, że dobrze się czuję, więc nie potrzebuję, a potem jak już było źle to byłam już druga w kolejce ;)
    Tak, pamiętam, jak opisywałaś kilka dni temu, że zemdlałaś, jeszcze wtedy nawet myślałam, że bardzo współczuję, że niektóre z nas niestety mdleją i pomyślałam 'ja tak na szczęście nie mam, ufff' ;)
    Ech, pospałam sobie, nie ma to jak się obudzić o 22.30. Ciekawe, czy jeszcze zasnę.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Wy tez macie czasami bole brzucha np. przy wstawaniu z lozka? Ja dzisiaj mam tak caly dzien i nie wiem co to znaczy... Moze to przez ta rozciagajaca sie macice?

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Wy tez macie czasami bole brzucha np. przy wstawaniu z lozka? Ja dzisiaj mam tak caly dzien i nie wiem co to znaczy... Moze to przez ta rozciagajaca sie macice?
    Ja czasem mam, jeszcze pytanie jak silne te bóle. Tylko kilka razy miałam mocno silne (jak na miesiączkę), to wtedy się martwiłam, ale dr mówiła, że macica się rozciąga, że to normalne. Teraz też czasem mam bóle, ale o wiele lżejsze, takie, które jakoś mnie nie martwią.

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ