X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska ja miałam cc 7 lat temu i tak jak samo cc ok to jednak dochodziłam długo do siebie ale wiadomo biodro bardzo ważne i nie chce po porodzie naturalnym trafić na blok operacyjny bo nie będę mogła chodzić
    Boję się trochę, nastawialam się na naturalny ale teraz po dłuższym myśleniu wiem, że cc będzie dla mnie lepsze z tego też względu muszę uważać na dodatkowe kg żeby nie obciążać biodra ale Ty pewnie masz to samo z kolanem
    Na razie u mnie 2kg na plusie tylko brzuszek rośnie i cycki a reszta pozostaje bez zmian.
    U mnie możecie dopisać imię również Paul
    Od początku wiedziałam, że będzie dla chłopca Paul po tatusiu a gdyby była dziewczynka byłaby Paola ale siusiaka widziałam więc na 100% będzie chłopiec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 10:49

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, witam się w 16 tygodniu, po nieprzespanej nocy.
    Wizyta u lekarza to dla mnie takie przeżycie,że zawsze potem nie mogę spać.

Monika_89, dzięki za polecenie tego olejku, gdzie go kupujesz?

Klaudia, gratuluję dziewczynki, czyli wczoraj był babski dzień :) A jednak nie do końca - Carolina gratuluję synka :)

Hope, ciesze się,że udało się wyizolować odpowiednią ilość DNA. Naprawdę dużo myślę o Tobie i tak samo jak inne dziewczyny kibicuję Ci z całego serca!

Sylwucha89, Byłaś ciekawa wielkości mojego dzidziusia, niestety lekarz nie zmierzył długości całej, bo mała tak skakała,że nie mógł złapać. Byłam przed wizytą w burger barze i tak sobie myślę,że małej tak wołowinka zasmakowała ,że szalała jak zwariowana :) Ale zmierzył inne wymiary i obliczył wagę, która wynosiła 130gram.

A poza tym powiem Wam,że tak byliśmy nastawieni na chłopaka,że jak lekarz powiedział,że widzi wyraźnie (ma super sprzęt!),że jest dziewczynka to było takie uczucie niespodzianki,że się poryczałam ale z radości! A bałam się,że nieślubny mój będzie zawiedziony,ale jak dotarliśmy do chaty i zaczęłam dzwonić do znajomych, to się okazało,że on po drodze (wracaliśmy dwoma autami) obdzwonił już wszystkich i się chwalił,że będzie miał córeczkę :) Faceci!
    Jedynie imiona mieliśmy dla chłopca mniej więcej wybrane, a dla dziewczynki zero... także teraz się zacznie dopiero wymyślanie!

Miłego dnia mamuśki! I wspaniałego smaopoczucia! Wysyłam Wam moje pozytywne fluidy, a od wczoraj chodzę z bananem na twarzy, więc mam ich nadmiar!

Klaudia0727, bbee, sylwucha89, ag194, marie_marie22, Maniuś, Karissa, blubka, rybka33, GoNia1979 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:09

zem3o7esxha3u0v7.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:09

Arwi lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzik ja kupuję na gemini, zawsze dorzucam do zakupów, kosztuje parę groszy ale powinnaś stacjonarnie w każdej aptece dostać. Będzie córeczka tausia jak nic :)

WreszcieMama na pewno nic Olusiowu nic nie zaszkodziło ;) w smyku faktycznie niezła promocja, nie zaponmnij sie zalogowac żeby zbierać punkty, będzie rabat przy kolejnym zamówieniu :P

Rudzik, WreszcieMama lubią tę wiadomość

• Asiuuu Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zaczelam zastanawiac sie nad wozkiem i mam nadzieje, ze podzielicie sie swoimi spostrzezeniami. Od poczatku myslalam ze kupie wozek 3 w 1, gondola, spacerowka i fotelik do samochodu. Ale teraz zaczelam sie zastanawiac... Czy fotelik nie lepiej kupic oddzielnie? Takie foteliki dodawane do tych zestawow przydadza sie max. na rok, a i tez najbezpieczniejsze nie sa. Czytalam tez, ze duzo ludzi sprzedaje takie wozki po 6 miesiacach bo spacerowka jest za ciezka i wola kupic oddzielnie. Hmmm.... Szczerze mowiac waga nie jest moim priorytetem bo na szczescie nie musze wnosic wozka na pietro. Z drugiej strony ma byc wygodny i zwrotny. Czy lepiej kupic sama gondole i po kilku miesiacach poszukac lepszej spacerowki? Rodzac dziecko w maju, jak dlugo mozemy zakladac ze bedzie ono jezdzic w gondoli, a kiedy przyjdzie czas przezucic sie na spacerowke? Chcialabym znalezc cos co bedzie w miare dobrej jakosci ale tez w przystepnej cenie, nie chce wydawac majatku na wozek, bo wiadomo, beda tez inne wydatki. Jakie sa Wasze przemyslenia i plany?

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu ja bym kupiła wózek 2w1 spacerówkę i gondolę. My dalej jeździmy w spacerówce z zestawu (corka ma 10mc) będziemy zmieniac na wiosnę dopiero bo znowu wrzucamy gondole dla młodszego dziecka poza tym Paula już sama potrafi chodzić więc potrzebny taki do ktorego sama wejdzie.
    Fotelik pierwszy tak czy siak jest na plus minus rok bo to 0-13kg (albo aż dziecko głową będzie wystawać ponad fotelik czy już na szerokośc nie wejdzie). Warto dołożyć i kupić porządny po testach adac

Asiuuu, WreszcieMama, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• Asiuuu Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Monika! Ja jestem kompletnie zielona w tym temacie takze kazda rada na wage zlota :)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    monita, a skąd te info, że trzy razy USG mają obowiązek robić? Mi mój już robił 3 razy, na kolejne idę 13go. Mi się raczej wydaje, że jeśli 3 razy w ciągu całej ciąży robi to raczej lekarz wyjątkowo niedbały i należy takiego zmienić. Wydaje mi się, że płacimy składki, jesteśmy w ciąży pod opieką danego lekarza (jeśli się decydujemy na nfz), u mnie też za każdym razem jest spotkanie z położną, przed każdym badaniem u lekarza. Ten lekarz za nas odpowiada przez całą ciążę, nie należy się godzić na jakiegoś niedbałego lekarza, nieważne, że na nfz, na nfz też przecież płacimy. Ja chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie do lekarza z najlepszymi opiniami w mieście, wybrany nawet w jakimś plebiscycie ogólnokrajowym przez pacjentki "lekarzem roku" czy coś takiego, teraz chodzę na nfz do lekarza którego opinie sprawdziłam przez neta, a mogę do niego dojść w razie czego na nogach w czasie kiedy córka jest w przedszkolu. Różnica jest tylko taka, że wizyty są teoretycznie trochę krótsze (ale to kwestia paru minut), ale nigdy nie ma obsuwy w przyjmowaniu jakiejś ogromnej, jest zawsze ok 5 pacjentek na jedną godzinę, a po godzinie kolejne pięć. U prywatnego obsuwy były duże za to.
    Takie mają umowy a jeśli lekarz jest uprzejmy to zrobi więcej, ale to już jego dobra wola. Jak nie wierzysz to możesz się zapytać lekarza jak to wygląda lub zadzwonić do nfz ;) a za więcej się nie płaci bo z jakiej paki. Ja chodze prywatnie i tez mam przed wizytą pielęgniarkę bo waży mierzy ciśnienie takie pierdoly. Może czekam u niego ale zawsze się czekało bo zapisy robią ci 20 a on jedna pacjentka nawet tRzymu 30 minut bo jak się ma wady genetyczne lub zagrożona to wszystko dokładnie sprawdza. On jest bardzo przewrazliwiona na punkcie szyjki także tutaj do tego tematury podchodzi bezpiecznie.

Klaudia nie płacisz dobra wola lekarza.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Asiuuu Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Takie mają umowy a jeśli lekarz jest uprzejmy to zrobi więcej, ale to już jego dobra wola. Jak nie wierzysz to możesz się zapytać lekarza jak to wygląda lub zadzwonić do nfz ;) a za więcej się nie płaci bo z jakiej paki. Ja chodze prywatnie i tez mam przed wizytą pielęgniarkę bo waży mierzy ciśnienie takie pierdoly. Może czekam u niego ale zawsze się czekało bo zapisy robią ci 20 a on jedna pacjentka nawet tRzymu 30 minut bo jak się ma wady genetyczne lub zagrożona to wszystko dokładnie sprawdza. On jest bardzo przewrazliwiona na punkcie szyjki także tutaj do tego tematury podchodzi bezpiecznie.

Klaudia nie płacisz dobra wola lekarza.

A ja z racji tego, ze mieszkam poza Polska, lekarza nie widzialam jeszcze ani razu. USG na cala ciaze przypadaja dwa, jesli nie ma zadnych powiklan. I powiem Wam, ze jest OK ;)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:25

Asiuuu lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Asiuuu Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Monita! Czyli poki co potwierdzacie moje przypuszczenia. Wlasnie tez sie tak sklanialam w strone 2w1, a fotelik do auta jakis porzadniejszy/bezpieczny. Jesli wozek nie bedzie sie sprawdzal to zawsze po jakims czasie mozna ewentualnie sprzedac i kupic jakas konkretna spacerowke.

Wlasnie musze jeszcze poczytac jak to z tymi wylotami jest i wozkami. Jak sie uda to w lipcu chcielisbysmy leciec do Polski, wiec musze miec wozek ktory zaakceptuje Ryanair!

mon!ta^ lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:25

Asiuuu lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:10

monika_89, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Asiuuu Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mama, dobrze wiedziec ze nie ja jedna nie mam doswiadczenia w tych tematach ;-)

Widze, ze kompletujecie juz wyprawke! Ja nie moge sie doczekac, ale poczekamy do Swiat bo wtedy mamy sie dowiedziec czy chlopiec czy dziewczynka i mysle, ze od stycznia bedzie mozna zaczac powoli 'szalec' :)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie tylko wózek, który dostaliśmy od znajomych, i 4 książeczki :) Z reszta wyprawki czekam na lepsze czasy finansowe ne chwilowo prze remont jesteśmy spłukani doszczętnie a w grudniu przyjdą jeszcze rachunki za przyłączenie siły i instalację pompy ciepła, każdy po kilka tysiączków - już mnie boli :/
    Widziałam dzisiaj w Lidlu całkiem ładny sweterek, ale nie mam pojęcia, czy majowym dzieciakom w ogóle sweterki są potrzebne więc nie wzięłam. Normalnie zielona jestem jak szczypiorek :)
    Ale regularnie oglądam sobie ofertę różnych sklepów po to, żeby sie opatrzeć i zdecydować, co mi się naprawdę podoba. Chciałabym mieć spójną wizualnie wyprawkę dla malucha.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek ja mam na wyprawkę półśpiochy i bluzę polarowe takie cienkiee, no bo w maju przecież upałów jeszcze nie ma :) a grubsze sweterki to już takie 3-6 miesięcy na jesień szukam

Kamilutek lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny! :)
    Ja wozek juz mam, dostalam od siostry, tylko nie wiem czy to nie za wczesnie... (Ach te zabobony ;)) a Wy co myslicie o ludziach, ktorzy mowia kategoryczne "nie" dla szykowania wyprawki tak wczesnie?
    Wracajac do wozka... My mamy wozek 3w1 (po dziecku mojej siostry)przez chwile tak sie zastanawialam czy nie kupic moze nowego, ale stwierdzilam,ze po co dodawac sobie wydatkow skoro ten jest zadbany, prawie jak nowy. Ubranek tez nie chce za duzo kupowac tym bardziej ze kuzynka ma po swojej coreczce i chce nam je oddac bo nie ma co z nimi zrobic, wiec nic tylko brac jak to mowia ;) oczywiscie z M jeszcze na pewno dokupimy jakies ubranka bo w sklepie juz sie ciezko powstrzymac:) za niedlugo polowa ciazy wiec mam nadzieje ze juz nic przykrego sie nie wydarzy jak na maksa wkrecimy sie w zakupowy szal dla naszej ksiezniczki :)
    A tymczasem ja odpoczywam dalej i moj M wlasnie konczy robic obiadek :) tak sie teraz mna opiekuje ;) milego dnia Kochane! :)

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:17

Asiuuu lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzialam ze wiekszosc z Was liczy tygodnie ciazy w ten sposob ze jezeli jest np 17t2d to mowicie ze jestescie w 18tc czy tak jest prawidlowo? Bo ja teraz jestem w 17t6d ale wszystkim mowie ze jestem w 17tc bo 18tc sie jeszcze nie skonczyl.. Pogubilam sie

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ