X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Mam dzisiaj zły dzień ;/ byłam wczoraj u chirurga . W maju zrobił mi się guz na pachwinie z ropa i krwią był wielkości pięści . Poszłam do lekarza i powiedział że to jakiś gruczolak i ze pęknie o zniknie .owszem pękł ale odrusl po 3 tyg ... no i znowu ta sama gadka ... guz zrobił się mniejszy ale nie mały i cały czas się babrał i do tego zerobil się drugi lekarz kazał psikac i miało się polepszyć . No i zaszłam w ciąże i z guza zrobiły się 3 mniejsze z ropa i krwią ... przestało się babrać na jakiś czas ale z w tyg temu znowu pojawiła się krew i ropa . Lekarka powiedziała że to są czyraki i ze tamten lekarz popełnił błąd . No i kazała iść do Chirurga ( dziwne że ginekolog wysyła do chirurga ze sprawa ginekologiczna gdzie ginekolodzy wykonują bardzo poważne operacje ) chirurg mówi że to trzeba pod pełna narkoza i ze on się nie podejmie.tego bo w ciąży jestem ale on i ginekolog mówi że jak tam ropa jest to też może być niebezpieczne dla.dziecka . Jestem zła , smutna i załamana w jednym i nie wiem co robić ;(... Idę w poniedziałek do innego ginekologa żeby też to zobaczył bo do tej mojej zupełnie straciłam zaufanie ....
    Klaudia koniecznie do innego gina idz i najlepiej sprawdzonego.
    Nie denerwuj sie i koniecznie idz na konsultacje z dobrym ginekologiem. Skad w ogole jestes z jakiego miasta?

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/304ec6d9e152.png
    Kolejny raz matczyna intuicja mnie nie zawiodła <3
    W końcu królowa jest tylko jedna :)
    Brawa dla Toski :)

GoNia1979, blubka, sylwucha89, toska_88, Ju14, bbee, mon!ta^, Kamilutek, missdiss, natalia1354, Camilia, bezimienna, Demsik, MEGI81, ag194, Rudzik, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Forbidden, zastrzeŻona, Madu1611, Breezee, marie_marie22, Uska, Moniqaaa, Agus26m, Hope_, Kleopatra, Mabelle, monika_89, Karissa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Klaudia koniecznie do innego gina idz i najlepiej sprawdzonego.
    Nie denerwuj sie i koniecznie idz na konsultacje z dobrym ginekologiem. Skad w ogole jestes z jakiego miasta?

Teraz w Jeleniej Górze jestem ale jadę do rodziców teraz 15 i pójdę do dobrego sprawdzonwgo ginekologa i jeszcze w poniedziałek tutaj pojadę ..

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia u mnie też różnie z apetytem. Generalnie jestem nadal 0,5 kg na minusie.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się mikołajkowo :)
    Klaudia - koniecznie poszukaj dobrego ginekologa w okolicy i z nim sprawdź to jeszcze.

Breezee - super brzuszek, aż żałuję że nie zrobiłam sobie wcześniej zdjęć by przygotować taki kolaż

Uska - uffff więc nie tylko ja śniłam o dziecku w lodówce hehe

Dziewczyny - jak dobrze że jesteście od wczoraj wieczorem panikuję, bo miałam dziwne bóle jakby w pęcherzu i taki ucisk i rano większe upławy, lekarz kazał obserwować i polecił żurawit, mam poczekać do kolejnej wizyty a to dopiero 22 grudnia więc długie strasznie czekanie by sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Ale widzę, że tutaj więcej ma takie objawy więc liczę że to normalne, może wytrzymam.

A odnośnie Mikołajek - polecam fajną grę 'Palce w Pralce' - dla starszych dzieci i (też dorosłych na imprezę ;) grałam z chrześniakami 10 i 7 lat i na prawdę fajna zabawa :)

Breezee lubi tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee - super foteczki - u mnie mąż mi raz na jakiś czas robi fotki i później taki kolaż ułoży. Tylko u mnie brzuszek taki marny w porównaniu z Waszymi.

Zyrcia - młody jest bomba, iskry w oczach widać :)

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to co schudłam to już jestem na 0 :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś, gratulacje synka :)

Breezee, super brzusio :) Ja mam jedno zdjęcie z 12 tygodnia i zamierzam teraz zrobić następne w 17 tygodniu i sobie porównać :D

gann3e3kxjypooay.png

Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

u mnie dzisiaj wbrew wróżbom Tośki lekarz na usg nie zobaczył ptaszka ;) czekam jeszcze do 16tego na połówkowe i lepszy sprzęt, żeby potwierdzić, że będzie mała babeczka <3
    Oprócz tego udało mi się przytyć w końcu 3kg więc jestem zadowolona, no i brzuch wyraźnie już widoczny :D

Daisy- łykaj żurawit i pij dużo wody to jest duża szansa że przepłuczesz wszystko nawet jeśli Ci się coś przypałętało. Jeśli będziesz mieć pieczenie/swędzenie, mętny kolor moczu z nieprzyjemnym zapachem lub temperaturę podwyższoną to wtedy leć do lekarza. Jeśli bardzo się martwisz zanieś próbkę moczu na posiew (tylko trzeba mieć sterylny pojemnik z apteki) i Ci wykryją czy i jakie ewentualnie masz tam bakterie (od razu określają wrażliwość na antybiotyk więc lekarz będzie wiedział czym leczyć) - badanie trwa kilka dni.

Maniuś, bbee, daisy123, MEGI81, toska_88, Kleopatra lubią tę wiadomość

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mamy która ma rzeczy po synku a spodziewa się teraz córeczki. Może chciałaby się wymienić? Ja wszystko co ładniejsze zostawiłam po córci a synek w drodze i na różowo go nie ubiore. Ktoś zainteresowany wymianą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 13:46

sylwucha89 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, dzieciak super!

Co do zdjęć brzucha, to ja mam na razie jedno z 13 tygodnia, na którym jeszcze nic nie widać, ale jest niestety marnej jakości. Zainspirowana Waszymi postanowiłam od teraz robić jedno co tydzień, najlepiej w tych samych ciuchach, i potem zestawić taki kolaż, jak zrobiła to Breezee - świetna pamiątka!

Myśmy wczoraj z Chłopem trochę poszaleli, w pracy była Barbórka i wróciliśmy do domu dopiero o 12 w nocy. Ja cały wieczór siedziałam przy herbatkach i mniej więcej w połowie imprezy przestałam nadążać za moimi współtowarzyszami, ale nie miałam serca wyciągać Chłopa do domu, a samej mnie nie chciał puścić. Więc siedziałam chwilami jak na tureckim kazaniu. A w nocy Chłop chrapał i strasznie się kudłał pod kołdrą, więc nie pospałam sobie prawie w ogóle. I jestem dzisiaj wykończona. Właśnie wróciłam do domku i chyba pójdę spać, choć powinnam posprzątać.

MEGI81, Breezee lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, mam nadzieję, że Ci w końcu jakiś ginekolog pomoże, może da radę jednak jakoś to usunąć nieinwazyjnie.

Ale mnie kuje u góry brzucha, mam nadzieję, że to tylko niestrawność.
    Moja poducha już czeka na poczcie, mąż poszedł odebrać i lecimy po córkę, w przedszkolu mieli Mikołaja dzisiaj i to zazwyczaj co roku mają prawdziwe renifery, bo gdzieś niedaleko jest hodowla ;) Więc pewnie Hania zadowolona, dostaną też jakieś większe prezenty, bo są kupowane z komitetu za 2 mies.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie cis tez przypaletalo i biore zurawit i lacibios femina.mam nadzieje ze przejdzie.
    Breeze syper brzusio.ja jutro zaczynam 19rc wiec wkleje zdjarko;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was w miarę na bieżąco, ale nie mam kiedy odpisywać :) tyle tutaj produkujemy stron, że nie jestem w stanie wszystkiego zapamiętać i każdej osobno odpisać

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci :)

Zyrcia Leon jest cudowny :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące :)

Breezee brzuszek śliczny :)

Ja na czwartek mam do spakowania 22 prezenty dla całej klasy mojego syna. Mamy spotkanie Mikołajkowe i dzieci wspólnie z rodzicami będą robiły ozdoby świąteczne. Dzisiaj jeszcze muszę jechać do dzieciaków mojej szwagierki z prezentami od Mikołaja.
    A do tego wszystkiego chciałam jeszcze w tym tygodniu zakończyć kupowanie prezentów, bo jeszcze kilka mi brakuje :)
    W sobotę idę z synem na imprezę Mikołajkową do mnie do pracy, a w niedzielę jedziemy do Wrocławia na jarmark świąteczny :)

Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope czy udało Ci się czegoś dowiedzieć? Często myślę o Tobie i wierzę, że wszystko będzie dobrze <3

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Mam pytanie do mamy która ma rzeczy po synku a spodziewa się teraz córeczki. Może chciałaby się wymienić? Ja wszystko co ładniejsze zostawiłam po córci a synek w drodze i na różowo go nie ubiore. Ktoś zainteresowany wymianą?

Poczekaj di czwartku jeśli będę mieć córeczkę chętnie się wymienię bo też same te lepsze pozistawialam po synu:-)
    Choć lekarz twierdzil że i w moim przypadku chyba 1 kobieta w rodzinie wystarczy. Wizyta w czwartek i będzie intuicja kontra lekarz z wojennym sprzętem kto wygra?:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 14:30

Camilia lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś gratulacje, miałaś dziś połówkowe?

Natalia, ja mam 22 i też planowane

Jutro będę miała pacjenta do pracy i wreszcie dokończę pisać obronę :)

Naszło mnie na kurczaka z warzywami, zaryzykuję, mam nadzieję, że nie będę tulić porcelany..

Maniuś lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dobrze ze ja się witam z kiblem ciągle w wersji na siedząco- z dwojga złego zawsze lepiej z tej strony :-):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 14:28

• natalia1354 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Maniuś gratulacje, miałaś dziś połówkowe?

Natalia, ja mam 22 i też planowane

Jutro będę miała pacjenta do pracy i wreszcie dokończę pisać obronę :)

Naszło mnie na kurczaka z warzywami, zaryzykuję, mam nadzieję, że nie będę tulić porcelany..

Ag, co studiujesz? Ja jestem na drugim roku, ale planuje wziąć urlop dziekański i dokończyć od przyszłego roku studia :)

gann3e3kxjypooay.png

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Studiuję na IV roku pielęgniarstwa, właściwie to już tylko piszę pracę i mam jeszcze parę dni praktyk, a w lutym się bronię :)
    A Ty co studiujesz?

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ