X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Mam dzisiaj zły dzień ;/ byłam wczoraj u chirurga . W maju zrobił mi się guz na pachwinie z ropa i krwią był wielkości pięści . Poszłam do lekarza i powiedział że to jakiś gruczolak i ze pęknie o zniknie .owszem pękł ale odrusl po 3 tyg ... no i znowu ta sama gadka ... guz zrobił się mniejszy ale nie mały i cały czas się babrał i do tego zerobil się drugi lekarz kazał psikac i miało się polepszyć . No i zaszłam w ciąże i z guza zrobiły się 3 mniejsze z ropa i krwią ... przestało się babrać na jakiś czas ale z w tyg temu znowu pojawiła się krew i ropa . Lekarka powiedziała że to są czyraki i ze tamten lekarz popełnił błąd . No i kazała iść do Chirurga ( dziwne że ginekolog wysyła do chirurga ze sprawa ginekologiczna gdzie ginekolodzy wykonują bardzo poważne operacje ) chirurg mówi że to trzeba pod pełna narkoza i ze on się nie podejmie.tego bo w ciąży jestem ale on i ginekolog mówi że jak tam ropa jest to też może być niebezpieczne dla.dziecka . Jestem zła , smutna i załamana w jednym i nie wiem co robić ;(... Idę w poniedziałek do innego ginekologa żeby też to zobaczył bo do tej mojej zupełnie straciłam zaufanie ....
    Klaudia koniecznie do innego gina idz i najlepiej sprawdzonego.
    Nie denerwuj sie i koniecznie idz na konsultacje z dobrym ginekologiem. Skad w ogole jestes z jakiego miasta?

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/304ec6d9e152.png
    Kolejny raz matczyna intuicja mnie nie zawiodła <3
    W końcu królowa jest tylko jedna :)
    Brawa dla Toski :)

GoNia1979, blubka, sylwucha89, nick nieaktualny, Ju14, bbee, mon!ta^, Kamilutek, missdiss, natalia1354, Camilia, bezimienna, Demsik, MEGI81, ag194, Rudzik, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Forbidden, zastrzeŻona, Madu1611, Breezee, marie_marie22, Uska, Moniqaaa, Agus26m, Hope_, Kleopatra, Mabelle, monika_89, Karissa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Klaudia koniecznie do innego gina idz i najlepiej sprawdzonego.
    Nie denerwuj sie i koniecznie idz na konsultacje z dobrym ginekologiem. Skad w ogole jestes z jakiego miasta?

Teraz w Jeleniej Górze jestem ale jadę do rodziców teraz 15 i pójdę do dobrego sprawdzonwgo ginekologa i jeszcze w poniedziałek tutaj pojadę ..

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia u mnie też różnie z apetytem. Generalnie jestem nadal 0,5 kg na minusie.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się mikołajkowo :)
    Klaudia - koniecznie poszukaj dobrego ginekologa w okolicy i z nim sprawdź to jeszcze.

Breezee - super brzuszek, aż żałuję że nie zrobiłam sobie wcześniej zdjęć by przygotować taki kolaż

Uska - uffff więc nie tylko ja śniłam o dziecku w lodówce hehe

Dziewczyny - jak dobrze że jesteście od wczoraj wieczorem panikuję, bo miałam dziwne bóle jakby w pęcherzu i taki ucisk i rano większe upławy, lekarz kazał obserwować i polecił żurawit, mam poczekać do kolejnej wizyty a to dopiero 22 grudnia więc długie strasznie czekanie by sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Ale widzę, że tutaj więcej ma takie objawy więc liczę że to normalne, może wytrzymam.

A odnośnie Mikołajek - polecam fajną grę 'Palce w Pralce' - dla starszych dzieci i (też dorosłych na imprezę ;) grałam z chrześniakami 10 i 7 lat i na prawdę fajna zabawa :)

Breezee lubi tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee - super foteczki - u mnie mąż mi raz na jakiś czas robi fotki i później taki kolaż ułoży. Tylko u mnie brzuszek taki marny w porównaniu z Waszymi.

Zyrcia - młody jest bomba, iskry w oczach widać :)

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to co schudłam to już jestem na 0 :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś, gratulacje synka :)

Breezee, super brzusio :) Ja mam jedno zdjęcie z 12 tygodnia i zamierzam teraz zrobić następne w 17 tygodniu i sobie porównać :D

gann3e3kxjypooay.png

Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

u mnie dzisiaj wbrew wróżbom Tośki lekarz na usg nie zobaczył ptaszka ;) czekam jeszcze do 16tego na połówkowe i lepszy sprzęt, żeby potwierdzić, że będzie mała babeczka <3
    Oprócz tego udało mi się przytyć w końcu 3kg więc jestem zadowolona, no i brzuch wyraźnie już widoczny :D

Daisy- łykaj żurawit i pij dużo wody to jest duża szansa że przepłuczesz wszystko nawet jeśli Ci się coś przypałętało. Jeśli będziesz mieć pieczenie/swędzenie, mętny kolor moczu z nieprzyjemnym zapachem lub temperaturę podwyższoną to wtedy leć do lekarza. Jeśli bardzo się martwisz zanieś próbkę moczu na posiew (tylko trzeba mieć sterylny pojemnik z apteki) i Ci wykryją czy i jakie ewentualnie masz tam bakterie (od razu określają wrażliwość na antybiotyk więc lekarz będzie wiedział czym leczyć) - badanie trwa kilka dni.

Maniuś, bbee, daisy123, MEGI81, nick nieaktualny, Kleopatra lubią tę wiadomość

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mamy która ma rzeczy po synku a spodziewa się teraz córeczki. Może chciałaby się wymienić? Ja wszystko co ładniejsze zostawiłam po córci a synek w drodze i na różowo go nie ubiore. Ktoś zainteresowany wymianą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 13:46

sylwucha89 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, dzieciak super!

Co do zdjęć brzucha, to ja mam na razie jedno z 13 tygodnia, na którym jeszcze nic nie widać, ale jest niestety marnej jakości. Zainspirowana Waszymi postanowiłam od teraz robić jedno co tydzień, najlepiej w tych samych ciuchach, i potem zestawić taki kolaż, jak zrobiła to Breezee - świetna pamiątka!

Myśmy wczoraj z Chłopem trochę poszaleli, w pracy była Barbórka i wróciliśmy do domu dopiero o 12 w nocy. Ja cały wieczór siedziałam przy herbatkach i mniej więcej w połowie imprezy przestałam nadążać za moimi współtowarzyszami, ale nie miałam serca wyciągać Chłopa do domu, a samej mnie nie chciał puścić. Więc siedziałam chwilami jak na tureckim kazaniu. A w nocy Chłop chrapał i strasznie się kudłał pod kołdrą, więc nie pospałam sobie prawie w ogóle. I jestem dzisiaj wykończona. Właśnie wróciłam do domku i chyba pójdę spać, choć powinnam posprzątać.

MEGI81, Breezee lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, mam nadzieję, że Ci w końcu jakiś ginekolog pomoże, może da radę jednak jakoś to usunąć nieinwazyjnie.

Ale mnie kuje u góry brzucha, mam nadzieję, że to tylko niestrawność.
    Moja poducha już czeka na poczcie, mąż poszedł odebrać i lecimy po córkę, w przedszkolu mieli Mikołaja dzisiaj i to zazwyczaj co roku mają prawdziwe renifery, bo gdzieś niedaleko jest hodowla ;) Więc pewnie Hania zadowolona, dostaną też jakieś większe prezenty, bo są kupowane z komitetu za 2 mies.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie cis tez przypaletalo i biore zurawit i lacibios femina.mam nadzieje ze przejdzie.
    Breeze syper brzusio.ja jutro zaczynam 19rc wiec wkleje zdjarko;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was w miarę na bieżąco, ale nie mam kiedy odpisywać :) tyle tutaj produkujemy stron, że nie jestem w stanie wszystkiego zapamiętać i każdej osobno odpisać

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci :)

Zyrcia Leon jest cudowny :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące :)

Breezee brzuszek śliczny :)

Ja na czwartek mam do spakowania 22 prezenty dla całej klasy mojego syna. Mamy spotkanie Mikołajkowe i dzieci wspólnie z rodzicami będą robiły ozdoby świąteczne. Dzisiaj jeszcze muszę jechać do dzieciaków mojej szwagierki z prezentami od Mikołaja.
    A do tego wszystkiego chciałam jeszcze w tym tygodniu zakończyć kupowanie prezentów, bo jeszcze kilka mi brakuje :)
    W sobotę idę z synem na imprezę Mikołajkową do mnie do pracy, a w niedzielę jedziemy do Wrocławia na jarmark świąteczny :)

Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope czy udało Ci się czegoś dowiedzieć? Często myślę o Tobie i wierzę, że wszystko będzie dobrze <3

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Mam pytanie do mamy która ma rzeczy po synku a spodziewa się teraz córeczki. Może chciałaby się wymienić? Ja wszystko co ładniejsze zostawiłam po córci a synek w drodze i na różowo go nie ubiore. Ktoś zainteresowany wymianą?

Poczekaj di czwartku jeśli będę mieć córeczkę chętnie się wymienię bo też same te lepsze pozistawialam po synu:-)
    Choć lekarz twierdzil że i w moim przypadku chyba 1 kobieta w rodzinie wystarczy. Wizyta w czwartek i będzie intuicja kontra lekarz z wojennym sprzętem kto wygra?:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 14:30

Camilia lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś gratulacje, miałaś dziś połówkowe?

Natalia, ja mam 22 i też planowane

Jutro będę miała pacjenta do pracy i wreszcie dokończę pisać obronę :)

Naszło mnie na kurczaka z warzywami, zaryzykuję, mam nadzieję, że nie będę tulić porcelany..

Maniuś lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dobrze ze ja się witam z kiblem ciągle w wersji na siedząco- z dwojga złego zawsze lepiej z tej strony :-):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 14:28

• natalia1354 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Maniuś gratulacje, miałaś dziś połówkowe?

Natalia, ja mam 22 i też planowane

Jutro będę miała pacjenta do pracy i wreszcie dokończę pisać obronę :)

Naszło mnie na kurczaka z warzywami, zaryzykuję, mam nadzieję, że nie będę tulić porcelany..

Ag, co studiujesz? Ja jestem na drugim roku, ale planuje wziąć urlop dziekański i dokończyć od przyszłego roku studia :)

gann3e3kxjypooay.png

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Studiuję na IV roku pielęgniarstwa, właściwie to już tylko piszę pracę i mam jeszcze parę dni praktyk, a w lutym się bronię :)
    A Ty co studiujesz?

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ